"Šilkinės salotos"
Reikės:
2 rūkytų vištienos kumpelių arba 1 šlaunelės
1 didelės kriaušės Conference
1 sunokusio avokado
maltų juodųjų pipirų
majonezo (Hellmanns)
1 a. š. citrinos sulčių
druskos
Vištieną, kriaušę ir avokadą supjaustykite kubeliais, įpilkite citrinos sultis. Berkite pipirus ir dėkite majonezą. Jei trūksta, berkite druskos, bet vištiena rūkyta, tai druskos tikrai nereikia.
Kriaušę patarčiau naudoti Conference, nes ji idealiausiai tinka salotoms. Su kitos rūšies nebus taip skanu.
Labas rytas
Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose?
QUOTE(Elena @ 2013 03 06, 15:33)
Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose?
QUOTE(R's... @ 2013 03 22, 07:17)
Labas rytas
Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose?
Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose?
Lavašą naudoju pirktinį...kažkaip nebandžiau namuose kepti jo
Sveikos,
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? negi tik delto,jog tesla buvo iskociota?
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? negi tik delto,jog tesla buvo iskociota?
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas
QUOTE(ing. @ 2013 03 26, 14:15)
Sveikos,
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? negi tik delto,jog tesla buvo iskociota?
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? negi tik delto,jog tesla buvo iskociota?
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas
Minkėt tešlos likučius? Sluoksniuotą tešlą kočiot galima, o minkyt ne. Ji taip ir gaminama: iškočiojamas "blynas", pridedama sviesto, perlenkiama (sviestas atsiduria tarp tešlos sluoksnių), vėl kočiojama, vėl sviestas, lenkimas, kočiojimas, sviestas, lenkimas..... Ir taip daug daug kartų, kuo daugiau, tuo daugiau sluoksniukų gaunama, kurie atsiskiria kepant Jei minkėt - suardėt tuos sluoksniukus, tai ir nebeiškilo
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2013 03 26, 22:13)
Minkėt tešlos likučius? Sluoksniuotą tešlą kočiot galima, o minkyt ne. Ji taip ir gaminama: iškočiojamas "blynas", pridedama sviesto, perlenkiama (sviestas atsiduria tarp tešlos sluoksnių), vėl kočiojama, vėl sviestas, lenkimas, kočiojimas, sviestas, lenkimas..... Ir taip daug daug kartų, kuo daugiau, tuo daugiau sluoksniukų gaunama, kurie atsiskiria kepant Jei minkėt - suardėt tuos sluoksniukus, tai ir nebeiškilo
taip, minkem
tai taip iseina, kad tie visi sulineliai iseina tik is pirmos teslos, tos tikros pirktines lapeliu,o poto likusius jau galima panaudoti kazkam kitam, ka suvalgysi namie
QUOTE(ing. @ 2013 03 27, 17:16)
taip, minkem
tai taip iseina, kad tie visi sulineliai iseina tik is pirmos teslos, tos tikros pirktines lapeliu,o poto likusius jau galima panaudoti kazkam kitam, ka suvalgysi namie
tai taip iseina, kad tie visi sulineliai iseina tik is pirmos teslos, tos tikros pirktines lapeliu,o poto likusius jau galima panaudoti kazkam kitam, ka suvalgysi namie
Aš esu bandžius keturkampius daryt: dalį tešlos supjausčiau kvadračiukais, dalį juostelėm ir iš tų juostelių dėjau "sieneles" Tik paskubom dariau ir dar su draugų "pagalba" (vienas tešlą kočiojo, kiti skubino jau pradėt "šventę švęst"), tai kreivi šleivi iškepė, bet rūpestingai darant turėtų būti ok
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2013 03 27, 21:34)
Aš esu bandžius keturkampius daryt: dalį tešlos supjausčiau kvadračiukais, dalį juostelėm ir iš tų juostelių dėjau "sieneles" Tik paskubom dariau ir dar su draugų "pagalba" (vienas tešlą kočiojo, kiti skubino jau pradėt "šventę švęst"), tai kreivi šleivi iškepė, bet rūpestingai darant turėtų būti ok
supratau, dekui labai uz atsakymus
sveikos. ar darant vistienos vyniotini galima panaudot vistos skureles? na pirmiausia det jas, tada file, farsa, idara? kaip jos gaunasi isvire? nelabai jau turiu laiko skaityt temas, gal anksciau ir kalbejot kada
QUOTE(laurindre @ 2013 01 07, 12:32)
Apie tempura tesla kaip tik maciau laida. Pagrindiniai reikalavimai - aliejus turi buti labai karstas, o tesla labai salta. Ja laiko leduose, kol kepa. Ir ji tikrai skysta tenai buvo, kazkas panasaus i lietinius. As ja darau pati - pagrindiniai ingridientai - kiausinis, miltai, krakmolas, kepimo milteliai ir vanduo ( geriausiai mineralinis gazuotas) ir kuo saltesnis.
O gal galetumet proporcijas parasyti ingredientu tempuros teslai?
QUOTE(Supo @ 2013 03 28, 14:42)
O gal galetumet proporcijas parasyti ingredientu tempuros teslai?
Tiksliai nepasakysiu, viska is akies dedu. Ji turi buti gerokai skysta, kaip lietiniams. Pagooglinkit, turetumet rasti, nes as kazkur buvau radusi, bet neissisaugojau
QUOTE(vilze @ 2013 03 28, 14:38)
sveikos. ar darant vistienos vyniotini galima panaudot vistos skureles? na pirmiausia det jas, tada file, farsa, idara? kaip jos gaunasi isvire? nelabai jau turiu laiko skaityt temas, gal anksciau ir kalbejot kada
Labai daznai darom i skureles, skaniau man kepta orkaitej, kai odele paskrunda. Bet ir isvire skanios.