Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

"Šilkinės salotos"

user posted image

Reikės:

2 rūkytų vištienos kumpelių arba 1 šlaunelės
1 didelės kriaušės „Conference“
1 sunokusio avokado
maltų juodųjų pipirų
majonezo (Hellmann’s)
1 a. š. citrinos sulčių
druskos

Vištieną, kriaušę ir avokadą supjaustykite kubeliais, įpilkite citrinos sultis. Berkite pipirus ir dėkite majonezą. Jei trūksta, berkite druskos, bet vištiena rūkyta, tai druskos tikrai nereikia.

Kriaušę patarčiau naudoti „Conference“, nes ji idealiausiai tinka salotoms. Su kitos rūšies nebus taip skanu.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
QUOTE(Elena @ 2013 03 06, 15:33)
[color=darkviolet]
Puikus receptai  4u.gif

Lavašas su sūriu

Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(R's... @ 2013 03 22, 07:17)
Labas rytas smile.gif
Elena norėjau jūsų pasiklausti ar jūs lavašą naudojate pirktinį ar kepate savo namuose? blush2.gif

Lavašą naudoju pirktinį...kažkaip nebandžiau namuose kepti jo blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai 4u.gif
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo doh.gif kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? g.gif negi tik delto,jog tesla buvo iskociota? g.gif
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2013 03 26, 14:15)
Sveikos,
Merginos, nepamenu kuri buvot imetusios krepselius is saldytos bemieles sluoksniuotos teslos. nu jie superiniai 4u.gif
tik iskilo kausimas. kai apskritimukus dariau pirma karta is pirktiniu teslos lapu, viskas gavosi puikiai, iskilo, pasidare tiesiog nuostabus.
o poto ta tesla kuri liko, iskociojau ja vel pe naujo, ale daugiau sulineliu geru nebesigavo doh.gif kazkokie gavosi suploti, nebeiskilo visiskai...
gal zinote kodel? g.gif negi tik delto,jog tesla buvo iskociota? g.gif
sikart bandysiu kiek kitaip daryt, nes sie sulineliai man tikras atradimas, tik kad laiko uzima juos pagamint nemazai, bet rezultatas to vertas smile.gif

Minkėt tešlos likučius? Sluoksniuotą tešlą kočiot galima, o minkyt ne. Ji taip ir gaminama: iškočiojamas "blynas", pridedama sviesto, perlenkiama (sviestas atsiduria tarp tešlos sluoksnių), vėl kočiojama, vėl sviestas, lenkimas, kočiojimas, sviestas, lenkimas..... Ir taip daug daug kartų, kuo daugiau, tuo daugiau sluoksniukų gaunama, kurie atsiskiria kepant smile.gif Jei minkėt - suardėt tuos sluoksniukus, tai ir nebeiškilo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2013 03 26, 22:13)
Minkėt tešlos likučius? Sluoksniuotą tešlą kočiot galima, o minkyt ne. Ji taip ir gaminama: iškočiojamas "blynas", pridedama sviesto, perlenkiama (sviestas atsiduria tarp tešlos sluoksnių), vėl kočiojama, vėl sviestas, lenkimas, kočiojimas, sviestas, lenkimas..... Ir taip daug daug kartų, kuo daugiau, tuo daugiau sluoksniukų gaunama, kurie atsiskiria kepant smile.gif Jei minkėt - suardėt tuos sluoksniukus, tai ir nebeiškilo smile.gif

taip, minkem smile.gif
tai taip iseina, kad tie visi sulineliai iseina tik is pirmos teslos, tos tikros pirktines lapeliu,o poto likusius jau galima panaudoti kazkam kitam, ka suvalgysi namie unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2013 03 27, 17:16)
taip, minkem smile.gif
tai taip iseina, kad tie visi sulineliai iseina tik is pirmos teslos, tos tikros pirktines lapeliu,o poto likusius jau galima panaudoti kazkam kitam, ka suvalgysi namie unsure.gif

Aš esu bandžius keturkampius daryt: dalį tešlos supjausčiau kvadračiukais, dalį juostelėm ir iš tų juostelių dėjau "sieneles" smile.gif Tik paskubom dariau ir dar su draugų "pagalba" (vienas tešlą kočiojo, kiti skubino jau pradėt "šventę švęst"), tai kreivi šleivi iškepė, bet rūpestingai darant turėtų būti ok wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2013 03 27, 21:34)
Aš esu bandžius keturkampius daryt: dalį tešlos supjausčiau kvadračiukais, dalį juostelėm ir iš tų juostelių dėjau "sieneles" smile.gif Tik paskubom dariau ir dar su draugų "pagalba" (vienas tešlą kočiojo, kiti skubino jau pradėt "šventę švęst"), tai kreivi šleivi iškepė, bet rūpestingai darant turėtų būti ok wink.gif

supratau, dekui labai uz atsakymus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos. ar darant vistienos vyniotini galima panaudot vistos skureles? na pirmiausia det jas, tada file, farsa, idara? kaip jos gaunasi isvire? nelabai jau turiu laiko skaityt temas, gal anksciau ir kalbejot kada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 01 07, 12:32)
Apie tempura tesla kaip tik maciau laida. Pagrindiniai reikalavimai - aliejus turi buti labai karstas, o tesla labai salta. Ja laiko leduose, kol kepa. Ir ji tikrai skysta tenai buvo, kazkas panasaus i lietinius. As ja darau pati - pagrindiniai ingridientai - kiausinis, miltai, krakmolas, kepimo milteliai ir vanduo ( geriausiai mineralinis gazuotas) ir kuo saltesnis.

O gal galetumet proporcijas parasyti ingredientu tempuros teslai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2013 03 28, 14:42)
O gal galetumet proporcijas parasyti ingredientu tempuros teslai?  4u.gif

Tiksliai nepasakysiu, viska is akies dedu. Ji turi buti gerokai skysta, kaip lietiniams. Pagooglinkit, turetumet rasti, nes as kazkur buvau radusi, bet neissisaugojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 03 28, 14:38)
sveikos. ar darant vistienos vyniotini galima panaudot vistos skureles? na pirmiausia det jas, tada file, farsa, idara? kaip jos gaunasi isvire? nelabai jau turiu laiko skaityt temas, gal anksciau ir kalbejot kada  ax.gif

Labai daznai darom i skureles, skaniau man kepta orkaitej, kai odele paskrunda. Bet ir isvire skanios.
Atsakyti