Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
Šiam skaniam reikalui reikės:
ciabattos ar prancūziško batono
salotų lapų (tinka bet kokios: aisbergo, kiniškos, paprasti salotų lapai, rukola)
vyšninių pomidorų
jaunos cukinijos
jei mėgstate siūlau ir mėlynąjį svogūną (aš nedėjau)
mocarella sūrio
vytinto labai plonai pjaustyto ispaniško kumpio (jamon seramo)
užpilui: itin tyro alievuogių aliejaus, citrinos sulčių, šaukšto medaus, druskos ir šv. maltų pipirų
Užpilui į mažą dubenėlį įpilame alyvuogių aliejų, dedame šaukštą skysto medaus, įspaudžiame citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų ir gerai išmaišome. Paragaujame ir, jei reikia, pakoreguojame pagal savo skonį. Atidedame į šalį. Salotas suplėšome. Mozzarelą supjaustome girežinėliais. Jei naudosite svogūnus, juos supjaustyti siūlyčiau plonais pusžiedžiais.
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, pomidoriukus pusiau. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame cukiniją iš abiejų pusių, pomidoriukus tik iš vienos pusės- tos apvalios, su odele. Kai gražiai apkepa, traukiam lauk ir pabarstome druska.
Ciabattą ar kitą duonelę supjaustome nestoromis riekėmis ir apkepame keptuvėje be aliejaus ar skrudintuve.
Ant duonos riekės dedame salotų kalną, užpilame užpilu, dedame mocarelą, ant jos cukiniją, kumpį ir pomidorus. Apšlakstome likusiu užpilu, pabarstome šv. maltais pipirais ir valgom.
Įdarytos datulės su kumpio marškinėliais
Įdaras
Vaškė
česnakas
jelapenas
dž.pomidoras
Sutrintą įdarą įtepti į datulės vidų ir apvynioti švardolco kumpio juostele. Kepti orkaitėje apie 5-7 min.
Valgomas ir karštas ir šaltas
Įdaras
Vaškė
česnakas
jelapenas
dž.pomidoras
Sutrintą įdarą įtepti į datulės vidų ir apvynioti švardolco kumpio juostele. Kepti orkaitėje apie 5-7 min.
Valgomas ir karštas ir šaltas
QUOTE(Aglėja @ 2013 03 01, 14:16)
O jei Ghi sviestu? sako jis sveikesnis
Tikrai nėra sveikesnis. Kaip sakoma, įvaizdis dar ne viskas. Ir ne viskas - stebuklas, kas atkeliauja iš rytų. O tokį sviestą ir mūsų močiutės darydavo. Norėdamos ilgiau išlaikyti nepasigadinusį, lydydavo, kaitindavo nugriebdavo ir t.t. Taigi, galutiniam variante, iš jo lieka tik grynas riebalas. O kiek lieka naudingų medžiagų - galima pamąstyti po tiek kaitinimo.
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 02, 18:56)
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
aciu uz ideja ir uz lb grazia foto
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 02, 17:56)
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2013 03 03, 14:19)
Įdarytos datulės su kumpio marškinėliais
Puikus receptai
Lavašas su sūriu
Jums reiks:
lavašo
1 kiaušinio
70 ml pieno
500 gr.fermentinio sūrio
krapų
sviesto gabaliukas
Sūrį sutarkuojame.
Kiaušinį suplakame su pienu ir įpilame į sūrį.Dedame smulkintus krapus.
Išmaišome.
Lavašą supjaustome norimo dydžio gabalais, aš supjausčiau į 4.
Imame kepimo skardą,išklojame su kepimo popieriumi dedame lavašo gabaliuką, sutepame su sūriu.Toliau vėl lavašas/sūris/lavašas/sūris/lavašas.Ant paskutinio lavašo sudedame sviesto gabaliukus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C ir kepame maždaug 20 minučių.
Elena, labai idomus receptas ir patiekalas, bet turiu kelis kl... valgomas sis uzkandis karstas ar saltas? su kazkokiu padazu? ir ar pjaustosi lengvai?
QUOTE(rootha @ 2013 03 09, 17:21)
Elena, labai idomus receptas ir patiekalas, bet turiu kelis kl... valgomas sis uzkandis karstas ar saltas? su kazkokiu padazu? ir ar pjaustosi lengvai?
Valgėm karštą...bet liko tai vėliau ir šaltas suėjo Man skaniau karštas...O pjaustosi visai gerai...
Lašiša marinuota burokėlių sultyse
Lašišos filė be odos 500 gr.
Burokėlių sultys 250ml (4 vidutinio dydžio burokėliai)
Citrinos sultys 2 valg.šaukštai
Druska 1 valg. šaukštelis
Cukrus 1 arbat.šaukštelis
Sumaišome druska su cukrumi ir įtriname mūsų žuvį iš visų pusių.
Dedame į uždaromą indą.Užpilame citrinos sulčių ir galiausiai pilame burokėlių sultis.
Sandariai uždarome ir statome į šaldytuvą mažiausiai parai.Išimame iš sulčių, nusausiname ir pateikiame.
Cukrų ir druską dėkite pagal savo skonį...Šiaip pagalvojau kad cukraus galima ir ne dėti, burokėliai turi savo saldumo...
Lašišos filė be odos 500 gr.
Burokėlių sultys 250ml (4 vidutinio dydžio burokėliai)
Citrinos sultys 2 valg.šaukštai
Druska 1 valg. šaukštelis
Cukrus 1 arbat.šaukštelis
Sumaišome druska su cukrumi ir įtriname mūsų žuvį iš visų pusių.
Dedame į uždaromą indą.Užpilame citrinos sulčių ir galiausiai pilame burokėlių sultis.
Sandariai uždarome ir statome į šaldytuvą mažiausiai parai.Išimame iš sulčių, nusausiname ir pateikiame.
Cukrų ir druską dėkite pagal savo skonį...Šiaip pagalvojau kad cukraus galima ir ne dėti, burokėliai turi savo saldumo...
Marinuotos paprikos suktinukai
Marinuotos paprikos
Varškės užtepėlė su žalumynais
Česnakai
Į varškę išspaudžiame česnako pagal skonį ir išmaišome.
Paprikas supjaustome juostelėmis.
Dedame įdaro ir susukame.
Marinuotos paprikos
Varškės užtepėlė su žalumynais
Česnakai
Į varškę išspaudžiame česnako pagal skonį ir išmaišome.
Paprikas supjaustome juostelėmis.
Dedame įdaro ir susukame.
QUOTE(Elena @ 2013 03 13, 15:22)
[color=darkviolet]Marinuotos paprikos suktinukai
Labai patiko idėja su suktinukais Ačiū
Radau vienam tinklapyje šluotelių idėją, nežinau gal ir čia buvo, pabandėm visiems patiko
Reikia sūrių lazdelių, plonai pjaustyto sūrio ir česnakinių laiškų, bet galima ir su svogūnų laiškais rišti šluoteles. Štai kas mums gavosi :
Reikia sūrių lazdelių, plonai pjaustyto sūrio ir česnakinių laiškų, bet galima ir su svogūnų laiškais rišti šluoteles. Štai kas mums gavosi :
QUOTE(ikristute @ 2013 03 13, 18:17)
Geras , labai tiktų kokiam teminiam vakarėliui 'Raganų' tema