Sena tema: http://www.supermama...howtopic=804294
Salotos Vyriškas kaprizas
Produktai:
virta jautiena
virti kiaušiniai
sūris fermentinis
konservuoti sidabriniai svogūnėliai
majonezas
petražolės
Jautieną,kiaušinius supjaustome.
Sūrį sutarkuojame.
Petražolės susmulkiname.
Pridedame svogūnėlių, majonezo ir išmaišome.
Krevetes alaus tesloje
Teslai reikia:
4-5 dideli saukstai miltu
100ml alaus
1 kiausinis
druskos
cesnako
Krevetems paruosti reikia:
laimo sulciu
druskos
pipiru
dziovintu krapu
Krevetes apslakstyti laimo sultimis, padruskinti ir papipirinti,pabarstyti krapais. Palikti pastoveti bent pusei val.
I paruosta tesla murgdyti krevetes ir deti i ikaitinta alieju. Aliejaus reikia tiek ,kad apsemtu krevetes. Iskepa vos per 2-3 minutes.
Padazas paprasciausias. Sumaisyti kecupa su majonezu ir ispausti cesnako (nebutinai).
Teslai reikia:
4-5 dideli saukstai miltu
100ml alaus
1 kiausinis
druskos
cesnako
Krevetems paruosti reikia:
laimo sulciu
druskos
pipiru
dziovintu krapu
Krevetes apslakstyti laimo sultimis, padruskinti ir papipirinti,pabarstyti krapais. Palikti pastoveti bent pusei val.
I paruosta tesla murgdyti krevetes ir deti i ikaitinta alieju. Aliejaus reikia tiek ,kad apsemtu krevetes. Iskepa vos per 2-3 minutes.
Padazas paprasciausias. Sumaisyti kecupa su majonezu ir ispausti cesnako (nebutinai).
Krevetes alaus tesloje mmmm kaip skaniai atrodo
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 21, 19:54)
Dievinu tokius dalykus.Aciu uz recepta
QUOTE(Geriuke @ 2012 11 21, 16:23)
O ten tie mazi paveiksleliai is jusu albumo?Mane domintu tie sviesus boksteliai
Nea...čia ne mano...bendrai surinkau iš interneto...o tie bokšteliai kiek pamenu paštetas ir sūris
Tuno užtepelė su obuoliais
Tunas gabaliukais aliejuje 1 dėž.
Virti kiaušiniai 3 vnt.
Obuolys 1 vnt.
Sūris fermentinis 80 gr.
Krapai, majonezas
Obuolį nulupame, išvalome ir sutarkuojame.
Taip pat sutarkuojame kiaušinius ir sūrį.
Tuną tiesiog dėžutėje sutriname su šakute.
Krapus susmulkiname.
Viską sumaišome su majonezu.
Pateikiame su juoda duona.
Lašišos salotos su apelsinais
švieži špinatai
apelsinas
sūdytos lašišos gabaliukas
pomidorai čeri
raudonas svogūnas
sezamo sėklos
Į lėkštę dedame špinatus, supjaustytus pomidorus, smulkintą svogūną, išvalytą ir supjaustytą apelsiną ir lašišos gabaliukus.
Padažui išspaudžiame apelsinų sulčių, paskaniname druska,šviežiai maltais pipirais,įpilame balzamiko ir alyvuogių aliejaus.Viską gerai išmaišome,supilame ant salotų.
Apibarstome su skrudintomis sezamo sėklomis.
Pas mane sezamas buvo maišytas su kmynais.Bet man tas kmynų skonis čia ne tiko.Geriau tik sezamas.
švieži špinatai
apelsinas
sūdytos lašišos gabaliukas
pomidorai čeri
raudonas svogūnas
sezamo sėklos
Į lėkštę dedame špinatus, supjaustytus pomidorus, smulkintą svogūną, išvalytą ir supjaustytą apelsiną ir lašišos gabaliukus.
Padažui išspaudžiame apelsinų sulčių, paskaniname druska,šviežiai maltais pipirais,įpilame balzamiko ir alyvuogių aliejaus.Viską gerai išmaišome,supilame ant salotų.
Apibarstome su skrudintomis sezamo sėklomis.
Pas mane sezamas buvo maišytas su kmynais.Bet man tas kmynų skonis čia ne tiko.Geriau tik sezamas.
Užkandiniai lietiniai
Tiesiog idėja
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį).
http://skanusgyvenim...-blyneliai.html
Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Užtepas:
Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės.
Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais.
http://tingiojikiaul...-lietiniai.html
Tiesiog idėja
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį).
http://skanusgyvenim...-blyneliai.html
Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Užtepas:
Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės.
Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais.
http://tingiojikiaul...-lietiniai.html
Rikotos ir špinatų Flans'ai su staigmena viduje
Reikės:
* 8 kietai virti kiaušiniai ( mažesni)
* 6 suformuotų varškės rutuliukų ( 9 % riebumo)
* 450g šaldytų smulkintų špinatų
* 250g rikotos sūrio (tinka ir naminė)
* 3 kiaušiniai
* 100 ml pieno
* druska, pipirai
* gabaliukas smulkinto poro ( arba svogūno)
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Kietai išvirti kiaušinius, juos atvėsinti ir nulupti lukštą.
Iš varškės rankomis suformuoti 6 rutuliukus ( mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
Pilnai atšildyti špinatus, nusunkti susidariusį vandenį.
Rikotos sūrį išplakti su kiaušiniais, pienu, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų kepimo formą ( aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) truputį įdėti paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatyti po virtą kiaušinį ( 8 vnt. ) į likusias formeles - po 1 varškės rutuliuką.
Paviršių uždengti likusia flans'ų mase.
Pastatyti kepti 30 minučių. Išimti iš orkaitės, pilnai atvėsinti.
Patiekti su majonezu ir šviežiomis dražovių salotomis.
Skanaus
Reikės:
* 8 kietai virti kiaušiniai ( mažesni)
* 6 suformuotų varškės rutuliukų ( 9 % riebumo)
* 450g šaldytų smulkintų špinatų
* 250g rikotos sūrio (tinka ir naminė)
* 3 kiaušiniai
* 100 ml pieno
* druska, pipirai
* gabaliukas smulkinto poro ( arba svogūno)
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Kietai išvirti kiaušinius, juos atvėsinti ir nulupti lukštą.
Iš varškės rankomis suformuoti 6 rutuliukus ( mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
Pilnai atšildyti špinatus, nusunkti susidariusį vandenį.
Rikotos sūrį išplakti su kiaušiniais, pienu, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų kepimo formą ( aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) truputį įdėti paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatyti po virtą kiaušinį ( 8 vnt. ) į likusias formeles - po 1 varškės rutuliuką.
Paviršių uždengti likusia flans'ų mase.
Pastatyti kepti 30 minučių. Išimti iš orkaitės, pilnai atvėsinti.
Patiekti su majonezu ir šviežiomis dražovių salotomis.
Skanaus
Labas vakaras
stai mano uzkandinis ir gana dietinis grybu pyragas, man lb patiko, isejo gan daug, skanu su darzoviu salotomis taip pat.
Reikes:
Miltai - 5 valgomieji saukstai
Kefyras - viena stikline
Kiausiniai - 2 vnt.
Sviestas 50 gr
Grybai - pas mane sampinjonai apie 300 gr
Aliejus - nedaug grybams apkepti
Suris - saujele tarkuoto virsui apibarstyti
Grybukus supjaustyti ir apkepti, kai isgaruos skystis, padruskinti, ideti sviesta ir biski patroskinti. Atvesinti. Kiausinius padruskinti ir sumaisyti su gesinta soda, ant jos pilam kefyra ir vis maisant sudeti po sauksta miltu. Kepimo forma sutepam sviestu ir apibarstome miltais. Pilame biski teslos, Keptus grybus suverciam ant virsaus, ir uzpilam likusia tesla. Pabarstome suriu. As kepiau apie 30 minuciu 210 laipsniu. Originalus recetas rusu kalba.
Uzpiltinis/uzkandinis grybu pyragas
stai mano uzkandinis ir gana dietinis grybu pyragas, man lb patiko, isejo gan daug, skanu su darzoviu salotomis taip pat.
Reikes:
Miltai - 5 valgomieji saukstai
Kefyras - viena stikline
Kiausiniai - 2 vnt.
Sviestas 50 gr
Grybai - pas mane sampinjonai apie 300 gr
Aliejus - nedaug grybams apkepti
Suris - saujele tarkuoto virsui apibarstyti
Grybukus supjaustyti ir apkepti, kai isgaruos skystis, padruskinti, ideti sviesta ir biski patroskinti. Atvesinti. Kiausinius padruskinti ir sumaisyti su gesinta soda, ant jos pilam kefyra ir vis maisant sudeti po sauksta miltu. Kepimo forma sutepam sviestu ir apibarstome miltais. Pilame biski teslos, Keptus grybus suverciam ant virsaus, ir uzpilam likusia tesla. Pabarstome suriu. As kepiau apie 30 minuciu 210 laipsniu. Originalus recetas rusu kalba.
Uzpiltinis/uzkandinis grybu pyragas
Kiaušinių su riešutais užtėpėlė
Labai įdomus skonis gaunasi....sunku nuspėti iš ko pagaminta...labiausiai jaučiasi riešutai...
2 vidutinio dydžio svogūnas
50 gr.išvalytų graikinių riešutų
4 kietai išvirti kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/ arbatinio šaukštelio maltų pipirų
sviestas kepimui
Druską ir pipirus dėkite pagal savo skonį.
Išlydome sviestą keptuvėje ir apkepiname smulkintus svogūnus.
Sudedame į blenderį riešutus,virtus kiaušinius ir kepintus svogūnus.
Paskaniname su druska,pipirais.
Viską sutriname iki vientisos masės.
Pateikiame su duona.
Labai įdomus skonis gaunasi....sunku nuspėti iš ko pagaminta...labiausiai jaučiasi riešutai...
2 vidutinio dydžio svogūnas
50 gr.išvalytų graikinių riešutų
4 kietai išvirti kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/ arbatinio šaukštelio maltų pipirų
sviestas kepimui
Druską ir pipirus dėkite pagal savo skonį.
Išlydome sviestą keptuvėje ir apkepiname smulkintus svogūnus.
Sudedame į blenderį riešutus,virtus kiaušinius ir kepintus svogūnus.
Paskaniname su druska,pipirais.
Viską sutriname iki vientisos masės.
Pateikiame su duona.