Puikus šaltas užkandis, kuris nuo stalo dingsta akimirksniu. Vietoje krabų lazdelių galima naudoti kumpį. Marinuotus agurkus galima pakeisti pomidorais. Variacijų tikrai daug. Skonis tikrai įdomus, vertą išbandyti . Receptas : http://sokiaivirtuve...-vafliu-tortas/
Šiandien lengvam užkandžiui cukinijų keksiukai , labai skanu su česnakiniu padažu! Receptas : http://sokiaivirtuve...niju-keksiukai/
12 keksiukų reikės:
500 ml nusunktų,tarkuotų cukinijų;
3 kiaušinių;
1 didelio svogūno;
150 ml fermentinio sūrio;
200 ml dešros arba kumpelio;
120 ml džiūvėsėlių;
3 v.š. žalumynų (krapų,petražolių, špinatų);
pagal skonį prieskonių.
Eiga:
Burokine tarka sutarkuojame cukiniją, labai gerai nuspaudžiame skystį, nes kitaip keksiukai sukris,bus nemaloniai šlapi. Į dubenį su cukinijomis sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą sūrį, dešrą, žalumynus, suberiame prieskonius, džiūvėsėlius, supilame plaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Masę sudedame į keksiukų formeles. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.skanaus!
12 keksiukų reikės:
500 ml nusunktų,tarkuotų cukinijų;
3 kiaušinių;
1 didelio svogūno;
150 ml fermentinio sūrio;
200 ml dešros arba kumpelio;
120 ml džiūvėsėlių;
3 v.š. žalumynų (krapų,petražolių, špinatų);
pagal skonį prieskonių.
Eiga:
Burokine tarka sutarkuojame cukiniją, labai gerai nuspaudžiame skystį, nes kitaip keksiukai sukris,bus nemaloniai šlapi. Į dubenį su cukinijomis sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą sūrį, dešrą, žalumynus, suberiame prieskonius, džiūvėsėlius, supilame plaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Masę sudedame į keksiukų formeles. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.skanaus!
Tortilijos suktinukai su vištiena
4 vidutinio dydžio tortilijų
100 g. lydyto tepamojo sūrio kremo
100 g. kietojo tarkuoto sūrio
1 pomidoras
100 g. salotų
300 g. virtos vištienos filė
Mėgiamų prieskonių vištienai ( aš naudojau saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelius, truputėlį kario)
2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
20 g. sviesto
Virtą vištienos filė susmulkiname, įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, dedame vištieną, pabarstome prieskoniais, (kas mėgsta aštriau gali įsiberti aštr. paprikos miltelių) jei reikia druska, dedame smulkintą česnako skiltelę pakepame apie 5 min. Dedame pomidorų padažą, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Tortilijas ištepame tepamuoju lydyto sūrio kremu, tada beriame smulkintas salotas ir pomidorus, vištieną, pabarstome sūriu, suvyniojame. Dedame į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 10-15 min. Iškepus supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus!
4 vidutinio dydžio tortilijų
100 g. lydyto tepamojo sūrio kremo
100 g. kietojo tarkuoto sūrio
1 pomidoras
100 g. salotų
300 g. virtos vištienos filė
Mėgiamų prieskonių vištienai ( aš naudojau saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelius, truputėlį kario)
2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
20 g. sviesto
Virtą vištienos filė susmulkiname, įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, dedame vištieną, pabarstome prieskoniais, (kas mėgsta aštriau gali įsiberti aštr. paprikos miltelių) jei reikia druska, dedame smulkintą česnako skiltelę pakepame apie 5 min. Dedame pomidorų padažą, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Tortilijas ištepame tepamuoju lydyto sūrio kremu, tada beriame smulkintas salotas ir pomidorus, vištieną, pabarstome sūriu, suvyniojame. Dedame į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 10-15 min. Iškepus supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus!
QUOTE(sokoladass @ 2015 08 03, 11:07)
Puikus šaltas užkandis, kuris nuo stalo dingsta akimirksniu. Vietoje krabų lazdelių galima naudoti kumpį. Marinuotus agurkus galima pakeisti pomidorais. Variacijų tikrai daug. Skonis tikrai įdomus, vertą išbandyti . Receptas : http://sokiaivirtuve...-vafliu-tortas/
neatidaro recepto
Užkandėlės su Finn crisp duonelėmis
Reikės,
Fin crisp duonelių
Arla kreminio sūrio su ananasais
šviežių braškių,tirpinto juodo šokolado ir draugų kompanijos smagiam vakarėliui...
Duoneles aptepiau sūriu,išdėliojau pjaustytas braškes ir papuošiau tirpintu šokoladu,skanaus...
Reikės,
Fin crisp duonelių
Arla kreminio sūrio su ananasais
šviežių braškių,tirpinto juodo šokolado ir draugų kompanijos smagiam vakarėliui...
Duoneles aptepiau sūriu,išdėliojau pjaustytas braškes ir papuošiau tirpintu šokoladu,skanaus...
QUOTE(JOLKA999 @ 2016 06 20, 23:00)
Užkandėlės su Finn crisp duonelėmis
Reikės,
Fin crisp duonelių
Arla kreminio sūrio su ananasais
šviežių braškių,tirpinto juodo šokolado ir draugų kompanijos smagiam vakarėliui...
Duoneles aptepiau sūriu,išdėliojau pjaustytas braškes ir papuošiau tirpintu šokoladu,skanaus...
Reikės,
Fin crisp duonelių
Arla kreminio sūrio su ananasais
šviežių braškių,tirpinto juodo šokolado ir draugų kompanijos smagiam vakarėliui...
Duoneles aptepiau sūriu,išdėliojau pjaustytas braškes ir papuošiau tirpintu šokoladu,skanaus...
Nesu mačiusi tokio sūrio Kur perkat?
Rimi,iki.
Kaukazietiška vištiena/ Çerkez tavuğu
4 asmenims
1/2 nedidelės vištos (apie 500 g)
1 morka
1 svogūnas
1 šakelė čiobrelių
Druskos ir juodųjų pipirų
1 stikl. graikinių riešutų
2 riekelės sumuštinių duonos
2 skiltelės česnako
1/2 smulkintos džiovintos raudonos paprikos (nenaudojau, vietoje jos naudojau žiuspnį maltos rūkytos paprikos).
3 valg. š. alyvuogių aliejaus (naudojau mažiau)
Nedidelė saujelė petražolių
1. Vištieną sudėkite į puodą, įdėkite nuplautą morką, luptą svogūną, čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų, užpilkite vandeniu. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Virkite apie 40 minučių, kol mėsa išvirs. Išimkite vištieną iš puodo, atvėsinkite, tada atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos. Vištieną sudėite į atskirą lėkštę.
2. Nuo duonos riekių nupjaukite plutą, duonos minkštąją dalį sudėkite į dubenį ir užpilkite stikline sultinio, kuriame virė višta. Leiskite pamirkiti apie 2 minutes, tada šiek tiek nusunkite. Nulupkite ir susmulkinkite česnakų skilteles. Į maisto smulkintuvą sudėkite graikinius riešutus, mirkytą duoną, smulkintus česnakus,, įpilkite 1/2 stiklinės vištienos sultinio. Susmulkinkite viską iki vientisos masės. Jei reikia, dar įpilkite sultinio.
3. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintas džiovintas paprikas. Pakaitinkite apie 1 minutę, kol aliejus pradės keisti spalvą ir taps rausvas nuo paprikų. Nukelkite nuo ugnies.
4. Ant didelės lėkštės sudėkite 2/3 smulkintos vištienos, ant viršaus paskleiskite graikinių riešutų masę, tada sudėkite likusią vištieną. Apšlakstykite aliejumi su paprikomis. Jei norite, ant viršaus uždėkite kelias graikinių riešutų puseles, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
5. Patiekite kaip užkandį su duona arba kaip pagrindinį patiekalą su salotomis.
Mano pakeitimai: Į maisto smulkintuvą kartu sudėjau ir 2/3 vištienos. Likusi vištieną tiesiog supjausčiau nedideliais gabalėliais. Kadangi džiovintos raudonos paprikos neturėjau, tai tiesiog sumaišiau šaukštą alyvuogių aliejaus su žiupsniu rūkytos paprikos, išmaišiau ir trumpai pašildžiau mikrobangėje.
Šaltinis: Jolita Koruklu, "Turkijos virtuvė", p. 109
4 asmenims
1/2 nedidelės vištos (apie 500 g)
1 morka
1 svogūnas
1 šakelė čiobrelių
Druskos ir juodųjų pipirų
1 stikl. graikinių riešutų
2 riekelės sumuštinių duonos
2 skiltelės česnako
1/2 smulkintos džiovintos raudonos paprikos (nenaudojau, vietoje jos naudojau žiuspnį maltos rūkytos paprikos).
3 valg. š. alyvuogių aliejaus (naudojau mažiau)
Nedidelė saujelė petražolių
1. Vištieną sudėkite į puodą, įdėkite nuplautą morką, luptą svogūną, čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų, užpilkite vandeniu. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Virkite apie 40 minučių, kol mėsa išvirs. Išimkite vištieną iš puodo, atvėsinkite, tada atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos. Vištieną sudėite į atskirą lėkštę.
2. Nuo duonos riekių nupjaukite plutą, duonos minkštąją dalį sudėkite į dubenį ir užpilkite stikline sultinio, kuriame virė višta. Leiskite pamirkiti apie 2 minutes, tada šiek tiek nusunkite. Nulupkite ir susmulkinkite česnakų skilteles. Į maisto smulkintuvą sudėkite graikinius riešutus, mirkytą duoną, smulkintus česnakus,, įpilkite 1/2 stiklinės vištienos sultinio. Susmulkinkite viską iki vientisos masės. Jei reikia, dar įpilkite sultinio.
3. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintas džiovintas paprikas. Pakaitinkite apie 1 minutę, kol aliejus pradės keisti spalvą ir taps rausvas nuo paprikų. Nukelkite nuo ugnies.
4. Ant didelės lėkštės sudėkite 2/3 smulkintos vištienos, ant viršaus paskleiskite graikinių riešutų masę, tada sudėkite likusią vištieną. Apšlakstykite aliejumi su paprikomis. Jei norite, ant viršaus uždėkite kelias graikinių riešutų puseles, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
5. Patiekite kaip užkandį su duona arba kaip pagrindinį patiekalą su salotomis.
Mano pakeitimai: Į maisto smulkintuvą kartu sudėjau ir 2/3 vištienos. Likusi vištieną tiesiog supjausčiau nedideliais gabalėliais. Kadangi džiovintos raudonos paprikos neturėjau, tai tiesiog sumaišiau šaukštą alyvuogių aliejaus su žiupsniu rūkytos paprikos, išmaišiau ir trumpai pašildžiau mikrobangėje.
Šaltinis: Jolita Koruklu, "Turkijos virtuvė", p. 109
https://skanusrecept...morku-uztepele/
Vakar su vyru išbandėm šitą užtepėlę. Jūs net neįsivaizduojat kokia ji buvo skani! Rekomenduoju kol šeštadienis visoms pasigaminti ir dar vyrus palepinti. 11 balų iš 10 bent jau mums!