Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

Sveiki, turiu klausimą, būčiau dėkinga už konsultaciją. Nepertraukiamą darbo stažą turiu nuo 2006 m. Nuo 2011 m. birželio buvau nėštumo ir gimdymo, o paskui vaiko priežiūros atostogose, kurios tęsėsi iki 2012 metų rugsėjo. Įmonė kurioje dirbau bankrutavo sausį, bet iki rugsėjo toliau gavau iš Sodros pašalpą. Šią savaitę užsiregistravau DB, pirmas susitikimas su konsultante po savaitės. Registruojanti darbuotoja pasakė, kad nėra tikra, bet jos manymu man bedarbio išmoka nepriklausys. Man atrodo, kad ji klysta. Kaip yra iš tikrųjų?
Atsakyti
QUOTE(Furya @ 2012 11 29, 19:19)
Sveiki, turiu klausimą, būčiau dėkinga už konsultaciją. Nepertraukiamą darbo stažą turiu nuo 2006 m. Nuo 2011 m. birželio buvau nėštumo ir gimdymo, o paskui vaiko priežiūros atostogose, kurios tęsėsi iki 2012 metų rugsėjo. Įmonė kurioje dirbau bankrutavo sausį, bet iki rugsėjo toliau gavau iš Sodros pašalpą. Šią savaitę užsiregistravau DB, pirmas susitikimas su konsultante po savaitės. Registruojanti darbuotoja pasakė, kad nėra tikra, bet jos manymu man bedarbio išmoka nepriklausys. Man atrodo, kad ji klysta. Kaip yra iš tikrųjų?

Tikrai priklausis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 lapkričio 2012 - 18:31
sveiki, gal kas pagelbes? situacija tokia: vasara uzsiregistravau i darbo birza. paskyre pirma visito data- 09 11. taciau staigiai pasikeitus situacijai isvykau i uzsieni, deklaravau isvykima i uzsienio 09 06. darbo birzai nieko nepranesiau-tiesiog iskrito is galvos. dabar gryzau taciau iskilo klausimas, ar mane ismete is darbo birzos pusei metu nors ir deklaravau isvykima? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrsM: 01 gruodžio 2012 - 17:25
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį. Draugas 2 lapkričio savaites stovėjo biržoj, dabar įsidarbino. Jam priklausė bedarbio pašalpa. Klausimas toks - ar jam išmokės pašalpą už tas dvi savaites kol stovėjo biržoje?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 22, 18:39)

Tai dabar jam išmokės tik gruodį nors ir nebestovi biržoj?
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 01, 21:50)
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį. Draugas 2 lapkričio savaites stovėjo biržoj, dabar įsidarbino. Jam priklausė bedarbio pašalpa. Klausimas toks - ar jam išmokės pašalpą už tas dvi savaites kol stovėjo biržoje?
Tai dabar jam išmokės tik gruodį nors ir nebestovi biržoj?

Taip,nes moka uz praejusi menesi.
Papildyta:
QUOTE(MrsM @ 2012 12 01, 18:24)
sveiki, gal kas pagelbes? situacija tokia: vasara uzsiregistravau i darbo birza. paskyre pirma visito data- 09 11. taciau staigiai pasikeitus situacijai isvykau i uzsieni, deklaravau isvykima i uzsienio 09 06. darbo birzai nieko nepranesiau-tiesiog iskrito is galvos. dabar gryzau taciau iskilo klausimas, ar mane ismete is darbo birzos pusei metu nors ir deklaravau isvykima?  unsure.gif

Greiciausiai taip,nes nepraneset.
Atsakyti
sveikos,
paaiskinkit man smile.gif
girdejau,kad nebereik 6men birzoj isstovet,kad moketu tuos 315lt-tai cia kokiu atveju taip? jei turi staza ar jei neturi?

o kaip mano atveju?apsimoka man ten kreiptis ar ne? dirbu as jau 4 metai su verslo liudijimu,paskutinius menesius nebedirbu visai...reiktu pinigo,bet kazi ar priklauso? turiu vaika 7 metu,esu vienisa,ji naslaite...man turi per 12 metus neiseit 525 asmeniui(jei kreipciaus 13m),tada priklausys kazkas? vaje,sunku,nesigaudau:))))
gelbekit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo z.lineta: 04 gruodžio 2012 - 10:43
kas galite pasakyti jei pradirbau puse metu ir puse metu bus kaip stoviu birzoje, ir planuojam leliuka, noreciau paklausti kaip butu su birza? kiek skaiciau isleidzia i dekreta, o kokia pasalpa priklausytu? ir ar tiesa kad po vaiko gimimo po 56d. siulo darba? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 12 04, 11:40)
sveikos,
paaiskinkit man smile.gif
girdejau,kad nebereik 6men birzoj isstovet,kad moketu tuos 315lt-tai cia kokiu atveju taip? jei turi staza ar jei neturi?

o kaip mano atveju?apsimoka man ten kreiptis ar ne? dirbu as jau 4 metai su verslo liudijimu,paskutinius menesius nebedirbu visai...reiktu pinigo,bet kazi ar priklauso? turiu vaika 7 metu,esu vienisa,ji naslaite...man turi per 12 metus neiseit 525 asmeniui(jei kreipciaus 13m),tada priklausys kazkas? vaje,sunku,nesigaudau:))))
gelbekit

Visais atvejais,stoji i birza ir eini tvarkitis soc.pasalpa.
O jusu atveju,jeigu patentas nepratestas,tai einat i birza,tada einat i soc.centra.
Papildyta:
QUOTE(svajotojaa @ 2012 12 04, 13:51)
kas galite pasakyti jei pradirbau puse metu ir puse metu bus kaip stoviu birzoje, ir planuojam leliuka, noreciau paklausti kaip butu su birza? kiek skaiciau isleidzia i dekreta, o kokia pasalpa priklausytu? ir ar tiesa kad po vaiko gimimo po 56d. siulo darba? aciu  4u.gif

Bedarbio pasalpa butu pratesta iki dekreto pabaigos,jeigu jus dar ja gaudinetumete iseinant i dekreta,o kitos pasalpos priklausitu is soc.centro.Nebent isidarbintumete,tada jeigu susidarytu stazas,gautumete pasalpas ir is sodros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 gruodžio 2012 - 15:31
Norėčiau paklausti, gal net labiau sulaukti nuomonių, nežinau, gal toks klausimas jau buvo.
Sausį bus pusė metų, kaip stoviu biržoj, būsiu ilgalaikis bedarbis. Tada jau man siūlys bet kokius darbus, ir jei tik panorės, gali išmesti iš biržos. Aš planuoju pati išsiregistruoti, ir po kažkiek laiko vėl įstoti į biržą. Nes išmetimo atveju prarasiu galimybę registruotis pusę metų.
Įdomu, ar jie nieko nesakys dėl tokio elgesio, ar nepradės klausinėti, kodėl vėl registruojuosi?
Ir dar iškilo klausimas, kokius darbus jie man siūlys kai pakartotinai įsiregistruosiu, dabar man siūlo pagal specialybę, aš tik šiemet baigiau mokslus. O ar nebus taip, kad irgi siūlys bet ką, ir kada panorėję išmes?
Papildyta:
Ir beje, po kiek laiko geriausia būtų vėl stoti į biržą po mano savanoriško išstojimo?
Atsakyti
sveikos 4u.gif
turiu klausima smile.gif
ar gali ismesti is db,jei atsisako zmogus darbo (0.5) ? nes labai jam reikia pilno etato.su 0.5 liktu kokie 200lt
ar tai nesvarbu? privalo vis tiek eit dirbt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irina-i: 06 gruodžio 2012 - 19:19
QUOTE(Irina-i @ 2012 12 06, 20:18)
sveikos  4u.gif
turiu klausima smile.gif
ar gali ismesti is db,jei atsisako zmogus darbo (0.5) ? nes labai jam reikia pilno etato.su 0.5 liktu kokie 200lt
ar tai nesvarbu? privalo vis tiek eit dirbt?

Gali ismesti.
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 06, 13:50)
Aš planuoju pati išsiregistruoti, ir po kažkiek laiko vėl įstoti į biržą.

Įdomu, ar jie nieko nesakys dėl tokio elgesio, ar nepradės klausinėti, kodėl vėl registruojuosi?

g.gif as tai paskambinciau pvz. penktadieni i birza ir pranesciau, kad vykstu dirbt i uzsieni. O po savaites nueiciau ir pasakyciau, kad... grizau, nepavyko... Gi reali situacija ax.gif
Atsakyti