Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(mrude @ 2013 02 17, 18:16)
Sveiki,norejau paklausti,stoviu darbo birzoje ir gaunu pasalpa,tarpininke man siule darba,rekomendaciju nedave tik darbdavio kontaktus,darbas uz miesto ribu ir  darbdave liepe rasyt pareiskima ir nuo pirmadienio ateit i darba,o kai pasakiau kad siuo metu serga mano vaikas ji nenorejo apie tai nieko girdeti,pasake kad pirmadieni ateiciau i darba arba pati issiregistruociau is birzos.Pareiskimo del darbo nerasiau.Ar gali mane isbraukti is birzos kad nesutikau dirbti,rekomendacijos neturejau,jeigu darbdave paskambintu tarpininkei?.Anksciau tarpininke yra minejusi kad susirgus vaikui galima pristatyt biuleteni,uzklausiau gydytojos ji sake galim parasyt 24formos lapa,jeigu toks tiktu arba birza gali daryt uzklausa mums.Gal kas zinot kaip tokiu atveju elgtis kad neisbrauktu is birzos,gal man rytoj reikia prasyt vaiku gydytojos biuletinio ar uztenka kazkokios pazymos kad siuo metu tikrai serga vaikas?

Jeigu paskambins tarpininke patikrint,tai gali ismesti,bet dazniausiai netikrina.Tegul israso ta forma,del viso ko.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 02 17, 17:30)
Aplamai kursų nebeduoda, nes jau kaip ir turi išsilavinimą. Kursus skiria, kurie jo neturi. Dar bandžiau klaust ir dėl teisių, mano kursiokė besimokydama išsilaikė jas, tai irgi, įmanoma tuo atveju, jei susirandu darbą ir iš darbdavio atnešu garantinį raštą, kad man tos teisės reikalingos ir išsilaikius jis mane priimtų ų darbą..

Aisku, dar pasiklausiu kai eisiu i DB 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma,rytoj vaziuosim dukryte pas gydytoja ir paprasysiu kad parasytu ta forma
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2013 02 17, 11:07)
O mane domina ar imanoma turint aukstaji issilavinima patekti i kursus, konkreciai noretusi butent buhalteriu g.gif  4u.gif

Tikrai galima 4u.gif nes mano tokia pati situacija ir man siūlė nuo vasario mėn lankyti kursus (buhalterės, kirpėjos arba floristės), bet aš atsisakiau, kadangi man kai kurios sutarties sąlygos šiek tiek nepatiko ir išgąsdino.
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 18, 08:14)
Tikrai galima 4u.gif nes mano tokia pati situacija ir man siūlė nuo vasario mėn lankyti kursus (buhalterės, kirpėjos arba floristės), bet aš atsisakiau, kadangi man kai kurios sutarties sąlygos šiek tiek nepatiko ir išgąsdino.

Tai jums savotiskai pasiseke, kad pasiule... O as tris metus buvau pralaukus tu kursu (tipo eile buvo) ir darbiuka sioki toki buciau turejus, bet taip ir nesulaukiau - pasiule po tu 3m. laukimo verslo vadybos, po kuriu as tikrai darbo vietos nebuciau susiradus...
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 18, 08:14)

Nu vat as irgi kazkaip nededu cia dar tasko g.gif turbut visgi priklauso nuo miesto ir nuo pacios tarpininkes, bet kokiu atveju uzklausiu. O kas butent jums netiko? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 18 vasario 2013 - 10:45
QUOTE(loja5 @ 2013 02 18, 10:44)
Nu vat as irgi kazkaip nededu cia dar tasko g.gif turbut visgi priklauso nuo miesto ir nuo pacios tarpininkes, bet kokiu atveju uzklausiu. O kas butent jums netiko? 4u.gif

bet juk dabar kursus duoda tik tiems kurie susiranda iš anksto darbdavį, kuris įsipareigoja po kursų metus laiko jus įdarbinti, o jeigu jūs neisidarbinate ar neišdirbate to laiko, reikia gražinti visus pinigus už kursus
Atsakyti
QUOTE(errolu @ 2013 02 18, 11:40)
bet juk dabar kursus duoda tik tiems kurie susiranda iš anksto darbdavį, kuris įsipareigoja po kursų metus laiko jus įdarbinti, o jeigu jūs neisidarbinate ar neišdirbate to laiko, reikia gražinti visus pinigus už kursus

Na jei kiek plačiau - tai mane išgąsdino tie įsipareigojimai dvišalių/trišalių sutarčių. Dvišalė - tai po kursų turi pasiimti verslo liudijimą ir dirbti "ant savęs".Na pripažinkim, ar kiekviena atlankius tris mėn ar ilgiau kursus sugebėtų jau tokius darbus savarankiškai dirbti...Trišalė-tai kai prieš kursus susirandi darbdavį, kuris po kursų save priims į darbą.Vėl gi-kur jį rast...?! g.gif Kursų metu niekur negali įsidarbint..Ir kaip jau minėjo, jei nuspręstum pvz įsidarbint kažkur, ar dėl kažko nutraukti sutartį-turėtum krūvą pinigų grąžinti biržai.Na žodžiu milijonas įsipareigojimų.... rolleyes.gif
Aš kažkaip galvojau, prieš eidama į susirinkimą, kad bus kiek kitoks stilius, kad va atlankysiu kursus, bus mano CV nemažas pliusas ir gal kada prisireiks šios srities, o čia žodžiu tu privalai įsidarbinti pagal šią sritį, taip kad labai gerai apsvarščius atsisakiau unsure.gif
O be to, kai per susirinkimą darė sąrašą, kas norėtų kursus lankyti, tai po kurio laiko, pradėjo skambinėt iš įmonių, teikiančių kursus, prasidėjo konkurencija, kiekvienas nori kad ateičiau pas jį, kad pas juos kompų daugiau, pas kitus atnaujintos patalpos...Na prasidėjo viliojimas, nes DB įmonei sumoka už tokį besimokantį nemažus pinigėlius, žodžiu konkurencija doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesupykit kad as vel isiterpsiu su klausimu, bet man labai idomu ar jaus visos gavot ismokas is darbo birzos si menesi? g.gif Cia pries savaitgali diskutavom kas gavo ir kas ne ir man idomu arpas visas jau atkeliavo pinigeliai? nes pas mus kol kas tylu ramu, ir toliau sodroj pasiskambinus apsimetineja kad nieko nezino kada bus mokami pinigeliai g.gif
Atsakyti
kaunas vis dar laukia laukia g.gif
Atsakyti
klaipeda irgi laukia 4u.gif sake iki 19 d ismokes,tai nebedaug liko laukt lotuliukas.gif
Atsakyti
Na aš ir dar iš biržos negavau pinigėlių, skambinau į Sodrą paklausti, kada juos veda,tai sakė tame tarpe nuo mėnesio 10d. iki mėnesio pabaigos. Tai gali visko būt, kad ir perves paskutinę mėn. dieną. Smagu smile.gif
Atsakyti