Siandien man mokykloje sake, kad galiu gauti is sodros apie 500lt paramos, as mokinuosi ir nedirbu esu 19 metu. Ar tiesa sako?
QUOTE(Lauriiana @ 2013 02 06, 21:51)
Siandien man mokykloje sake, kad galiu gauti is sodros apie 500lt paramos, as mokinuosi ir nedirbu esu 19 metu. Ar tiesa sako?
Tikrai netiesa.
Dekui uz atsakyma, o jei mokinuosi ar galiu stoti i birza ir gauti bedarbio pasalpa? Esu dvyliktoke
QUOTE(Lauriiana @ 2013 02 06, 22:17)
Dekui uz atsakyma, o jei mokinuosi ar galiu stoti i birza ir gauti bedarbio pasalpa? Esu dvyliktoke
Ne,kad gauti bedarbio pasalpa reikalingas darbo stazas.
QUOTE(coliuke29 @ 2013 02 06, 21:08)
girdejau toki dalyka kad konsultantes siulo ,betkokiu atveju ar vaikams susirgus ar paciam ,nuejus i poliklinika imtis biuliuteni ,nes taip buktai jos mato kiek zmogus serga ar vaikai daznai serga ,tada jos gali sprest kiek zmogus gali dirbt ar siulyt,ar tiesa ,gal zinot kas?
Kadangi darbo biržoje registruojatės, kad susirastumėte darbą, apie situacijas, kada nesate darbinga, turite informuoti ir turėti tai pateisinančią priežastį. Dažnai gydytojai pacientams sako, kad imti nedarbingumo pažymėjimą neverta, nes esate bedarbis, tačiau tik jį turėdama galite įrodyti, kad sirgote ar nuolat kartojasi kažkokios sveikatos problemos. Darbo birža gauna informaciją apie bedarbiams išduotus nedarbingumo pažymėjimus, tačiau bedarbio pareiga informuoti, kad toks jam yra išduotas.
Tiesa, tai, kiek žmogus gali dirbti, t. y. jo darbingumo lygį, nustato ne darbo birža o Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba.
Įdarbinimas subsidijuojant
Tai čia gerai ar blogai? Didesnė tikimybė, jog pasiūlys darbą? O jeigu darbą rasiu pati, o ne darbo birža, ar darbdaviui taip pat taikys subsidijavimą?
Tai čia gerai ar blogai? Didesnė tikimybė, jog pasiūlys darbą? O jeigu darbą rasiu pati, o ne darbo birža, ar darbdaviui taip pat taikys subsidijavimą?
Laba diena,
mano klausimas ir situacija:
siuo metu stoviu darbo birzoje. sake mokes 5men. Gavau pirma pasalpa, kita savaite gausiu antra. Menesio pabaigoje eisiu i pokalbi del darbo ( pati radau ). Klausimas butu toks: Jeigu mane priims i darba ir as issiregistruoju is d.b. o po bandomojo laikotarpio mane atleis ir as vel eisiu i darbo birza. Tai man tes mokejima ( jau gauciau trecia ) ar jau nebemokes nes nutrauktas darbo stazas?
siuo metu stoviu darbo birzoje. sake mokes 5men. Gavau pirma pasalpa, kita savaite gausiu antra. Menesio pabaigoje eisiu i pokalbi del darbo ( pati radau ). Klausimas butu toks: Jeigu mane priims i darba ir as issiregistruoju is d.b. o po bandomojo laikotarpio mane atleis ir as vel eisiu i darbo birza. Tai man tes mokejima ( jau gauciau trecia ) ar jau nebemokes nes nutrauktas darbo stazas?
QUOTE(Lauriiana @ 2013 02 06, 20:51)
Našlaičiai gauna tokią pašalpą
QUOTE(Dinulkas @ 2013 02 07, 01:14)
Laba diena,
Prates mokejima.
QUOTE(coliuke29 @ 2013 02 07, 09:23)
jei sutvarkytos lengvatos sildymui ir socialine 3 men.o zmogui pasiule vel i ta firma kur anksciau dirbes ir atsisake ir isbrauke is birzos tai kaip cia iseina nebegaus nei sildymo kompensaciju nieko ?
Reikia pranesti socialiniam,jie sustabdys ismokas uz tuos menesius kuriuos dar stovejo birzoj gaus,bet uz ta menesi,kai isbrauke,jeigu ir paskirta-ne.