Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(ewacka @ 2013 01 27, 20:13)
Sveikos, gal kuri atsakys, ar dirbant pagal verslo liudijima atidirbus tam tikra laikotarpi (jei taip, tai koki) darbo birza gali moketi bedarbio ismoka? ar cia tik tiems kas nepletoja savos veiklos, savo verslo, o dirba kazkokioje imoneje (privacioje, valstybineje) galioja...nes susimasciau kuria cia diena, tai kazkaip berods gridejau jog nemoka, bet tada kazkokia nesamone gaunasi, kol dirbi pagal verslo liudijima viskas ok, o jei kartais kas nutiktu ir nu negali zmogus tam tikra laikotarpi prasitesti jo, tai kas tada... g.gif  jokiu pajamu, nieko... unsure.gif

pas mano vyra ta pati situacija tai nzn mokes kazkiek laiko
Atsakyti
nezinau, kiek dabar pasikeite istatymai, bet anskciau nemokedavo nieko, nes nuo verslo liudijimo nemokami mokesciai nei i sodra, nei i garantini fonda. todel nei motinystes pasalpos, nei bedarbio kaip ir nepriklauso.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Turiu toki klausimuka : situacija tokia , kad stoviu darbo birzoj , bet pastojau ir darbo jau nebeieskosiu , tai man konsultantei pasakyt ar ir toliau apsimetinet , kad ieskau darbo ir kad man jį siūlytu? g.gif nes kiek girdejau privaloma sveikatos draudima gausiu kai sueis tik 28sav tai iki to laiko man reiketu prastovet birzoj vien tik del PSD wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinee @ 2013 01 29, 23:22)
Labas vakaras 4u.gif  Turiu toki klausimuka : situacija tokia , kad stoviu darbo birzoj , bet pastojau ir darbo jau nebeieskosiu , tai man konsultantei pasakyt ar ir toliau apsimetinet , kad ieskau darbo ir kad man jį siūlytu? g.gif  nes kiek girdejau privaloma sveikatos draudima gausiu kai sueis tik 28sav tai iki to laiko man reiketu prastovet birzoj vien tik del PSD wink.gif

Kai sueis 30 sav,tada busit drausta valstybes lesomis,tik reikes nueiti i lygoniu kasas.
Pasakiti galit,gal atsizvelgs i tai ir nesiulis darbo.
Atsakyti
Laba diena, perskaiciau begale pasisakymu ir visai pasimeciau.

Mano situacija tokia, esu isiregistravusi DB jau nuo 2012 geguzes, puse metu gavau is birzos pinigelius, nes pres tai buvau pradirbusi beveik 5 metus, kai baige mokejimus susitvarkiau soc.parama, nes abu su vyru esam bedarbiai, abu DB registruoti, suzinojau jog laukiuosi, kaip suprantu motinystes pasalpos negausiu, jei neisidarbinsiu iki dekreto, bet ar nenutrauks man soc. pasalpos? turiu galimybe isidarbinti pas pazystama, bet ant labai mazos etato dalies, ten gal tik 0,25 ar dar maziau, nes realiai dirbti gaunasi pora dienu i menesi, ar apsimoketu toks manevras? gal tuomet priklausytu man motinystes pasalpa nes skiaciuotusi keletas menesiu is bedarbio pasalpos ir dar galeciau dasidurti toliau soc. pasalpa?

Tikiuosi kas nors supras mano situacija ir gales patarti, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama ciole @ 2013 01 30, 11:15)
Laba diena, perskaiciau begale pasisakymu ir visai pasimeciau.

Mano situacija tokia, esu isiregistravusi DB jau nuo 2012 geguzes, puse metu gavau is birzos pinigelius, nes pres tai buvau pradirbusi beveik 5 metus, kai baige mokejimus susitvarkiau soc.parama, nes abu su vyru esam bedarbiai, abu DB registruoti, suzinojau jog laukiuosi, kaip suprantu motinystes pasalpos negausiu, jei neisidarbinsiu iki dekreto, bet ar nenutrauks man soc. pasalpos? turiu galimybe isidarbinti pas pazystama, bet ant labai mazos etato dalies, ten gal tik 0,25 ar dar maziau, nes realiai dirbti gaunasi pora dienu i menesi, ar apsimoketu toks manevras? gal tuomet priklausytu man motinystes pasalpa  nes skiaciuotusi keletas menesiu is bedarbio pasalpos ir dar galeciau dasidurti toliau soc. pasalpa?

Tikiuosi kas nors supras mano situacija ir gales patarti, aciu smile.gif

Jus ir toliau liksit birzoj stoveti,nes dirbsit ne pilnu etatu,soc.pasalpa perskaiciuos,nes jau gaudinesit pajamas,o motinistes pasalpa irgi galesit gaudineti,jeigu susidaris 12 men stazo per paskutinius 2 metus,tie puse metu kol mokejo birza ieis irgi i staza.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 30, 11:26)
Jus ir toliau liksit birzoj stoveti,nes dirbsit ne pilnu etatu,soc.pasalpa perskaiciuos,nes jau gaudinesit pajamas,o motinistes pasalpa irgi galesit gaudineti,jeigu susidaris 12 men stazo per paskutinius 2 metus,tie puse metu kol mokejo birza ieis irgi i staza.

aciu uz informacija, kaip suprantu darbintis apsimoka kad ir lb maza dali etato, man svarbu, kad ir soc. pasalpa nenutruktu, nes pajamos is darbovietes bus labai mazos, darbinciausi tik del to, kad is birzos nepasalintu ir gal bent kazkokia motinystes pasalpa priklausytu, gal tuomet gaunant motinystes pasalpa bus galima dasidurti ir toliau soc. parama. kad ir siek tiek mazesne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama ciole: 30 sausio 2013 - 14:34
QUOTE(mama ciole @ 2013 01 30, 14:33)
aciu uz informacija, kaip suprantu darbintis apsimoka kad ir lb maza dali etato, man svarbu, kad ir soc. pasalpa nenutruktu, nes pajamos is darbovietes bus labai mazos, darbinciausi tik del to, kad is birzos nepasalintu ir gal  bent kazkokia motinystes pasalpa priklausytu, gal tuomet gaunant motinystes pasalpa bus galima dasidurti ir toliau soc. parama. kad ir siek tiek mazesne?

minimali motinystes yra berods 496lt - mokesciai. tai jus jau socialines pasalpos nebegausite, bet kai bus jau leliukas, tai dar jam biski dasidet turetu tada.

o bunant nga, tai turbut nelabai kas papildomai ir dasides.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 30 sausio 2013 - 14:53
QUOTE(mama ciole @ 2013 01 30, 15:33)
aciu uz informacija, kaip suprantu darbintis apsimoka kad ir lb maza dali etato, man svarbu, kad ir soc. pasalpa nenutruktu, nes pajamos is darbovietes bus labai mazos, darbinciausi tik del to, kad is birzos nepasalintu ir gal  bent kazkokia motinystes pasalpa priklausytu, gal tuomet gaunant motinystes pasalpa bus galima dasidurti ir toliau soc. parama. kad ir siek tiek mazesne?

Taip,apsimoka,jeigu turit stazo,tada gaudinesit is sodros pasalpas ir jeigu jusu pajamos nevirsis 350 lt/zmogui,tai ir soc.pasalpa gaudinesit.
Atsakyti
Mergaitės, penktadienį į darbo birža keliauju (Kauno). Pirmą kartą. Ar yra galimybė pačiai pasirinkti konsultantę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 30, 00:29)
Kai sueis 30 sav,tada busit drausta valstybes lesomis,tik reikes nueiti i lygoniu kasas.
Pasakiti galit,gal atsizvelgs i tai ir nesiulis darbo.

o ko eiti į ligonių kasas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 30, 17:34)
Mergaitės, penktadienį į darbo birža keliauju (Kauno). Pirmą kartą. Ar yra galimybė pačiai pasirinkti konsultantę? g.gif

Ten kur registruoja parenka kosultante(-a).

Siandien DB pasiule kursus. Ar galiu ju atsisakyti ir laukti kol kita karta vel siulys, ar turiu eiti?
Dave uzpildyti verslo plana, ir po tu kursu turesiu issiimti verslo liudijima arba individualios veiklos pazymejima 6 menesiams. Nieko man ten tos merginos nepaaiskino, nieko jos nezino. Ka geriau imti? Lyg minejo, jei individuali veikla ir jei nesiseka vykdyti veiklos, nera pelno ir mokesciu moketi nereikia, nieko nekainuoja tai. Ar yra tame tiesos? Gal kuri nusimanot? Kursu temoje stilis, tai atsakymo ten neradau 4u.gif
Atsakyti