Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

Laba diena,turiu toki klausima 4u.gif ar i staza ieina darbas legalus uzsienija?mano brolis metus dirbo Anglijoje,legaliai,nuejo snd i birza,ir jam sako kad cia jo problema kad jis dirbo Anglijoje,reikia atseit Lietuvoje dirbti kad gauti bedarbio pasalpa,o jam truko 1men kad ja gaut,bet jei skaiciuotusi Anglija,tai gauti bedarbio pasalpa smile.gif patarkit ka jam daryti?
Atsakyti
laba diena, noreciau konsultacijos.po vaiko auginimo atostogu, nebegrizau i savo darba, istojau i darbo birza, tvarkingai gavau visus pinigus, labai gera buvo konsultante, nieko man nesiule, nes ir darbo pagal mano spec nebuvo, be to nesiau vaiko pazymas is poliklinikos kai sirgo.paskui ji man pasake, kad ilgokai jau nieko man nesiulo ir geriausia man butu paciai issiregistruoti is birzos, o paskui per nauja stoti ir busiu kaip naujai ieskanti darbo, nes turiu nemazai stazo ir balandi man vel priklausytu pinigai.taip ir padariau, bet papuoliau ant tokios bjaurios, jog po men ji man sake galvotis darba ir sius bet kur, nors ir jai jau per men pora pazymu, kad vaikas daznai serga atnesiau.ar galiu as vel iseiti savo noru is birzos ir per nauja registruotis?o gal galiu registruotis tik pries balandi, kad dar gauciau pinigus, nes galimybes dirbti nelabai turiu, serga vaikutis.prasau patarimo, kas zino tuos visus niuansus?kad nepadaryti klaidos
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 11 20, 15:10)
Laba diena,turiu toki klausima 4u.gif ar i staza ieina darbas legalus uzsienija?mano brolis metus dirbo Anglijoje,legaliai,nuejo snd i birza,ir jam sako kad cia jo problema kad jis dirbo Anglijoje,reikia atseit Lietuvoje dirbti kad gauti bedarbio pasalpa,o jam truko 1men  kad ja gaut,bet jei skaiciuotusi Anglija,tai gauti bedarbio pasalpa smile.gif patarkit ka jam daryti?

Anglijoj dirbo ten ir mokescius mokejo,tai kodel turi ieiti tas laikas i staza.Ziurimas cia Lietuvoj dirbtas laikas.
Papildyta:
QUOTE(aurole1 @ 2012 11 20, 15:18)
laba diena, noreciau konsultacijos.po vaiko auginimo atostogu, nebegrizau i savo darba, istojau i darbo birza, tvarkingai gavau visus pinigus, labai gera buvo konsultante, nieko man nesiule, nes ir darbo pagal mano spec nebuvo, be to nesiau vaiko pazymas is poliklinikos kai sirgo.paskui ji man pasake, kad ilgokai jau nieko man nesiulo ir geriausia man butu paciai issiregistruoti is birzos, o paskui per nauja stoti ir busiu kaip naujai ieskanti darbo, nes turiu nemazai stazo ir balandi man vel priklausytu pinigai.taip ir padariau, bet papuoliau ant tokios bjaurios, jog po men ji man sake galvotis darba ir sius bet kur, nors ir jai jau per men pora pazymu, kad vaikas daznai serga atnesiau.ar galiu as vel iseiti savo noru is birzos ir per nauja registruotis?o gal galiu registruotis tik pries balandi, kad dar gauciau pinigus, nes galimybes dirbti nelabai turiu, serga vaikutis.prasau patarimo, kas zino tuos visus niuansus?kad nepadaryti klaidos

Geriau pries balandi,nes dabar nelabai gal ir leis antra karta issiregistruoti po tokio trumpo laiko.
Atsakyti
padekit,ar priklausa bedarbio pasalpa,brolis dirbo nuo 2008-09 iki 2011-04men,paskui puse metu buvo be darbo,poto isvaziavo i uzseni,ir paeita men istojo i DB,kaip skaiciuoti staza?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 11 20, 19:20)
padekit,ar priklausa bedarbio pasalpa,brolis dirbo nuo 2008-09 iki 2011-04men,paskui puse metu buvo be darbo,poto isvaziavo i uzseni,ir paeita men istojo i DB,kaip skaiciuoti staza?

reikia imti paskutinius 3 metus ir ziureti ar turi 18 men stazo.
Atsakyti

Geriau pries balandi,nes dabar nelabai gal ir leis antra karta issiregistruoti po tokio trumpo laiko.
[/quote]
aciu uz atsakyma, tai jei dabar iseisiu savo noru,ir isiregistruosiu tarkim kova, tai man balandi tos ismokos priklausys?nes sake pirmoji konsultante, kad stazo nemazai like
Atsakyti
[quote=aurole1,2012 11 20, 21:05]
[/quote]
aciu uz atsakyma, tai jei dabar iseisiu savo noru,ir isiregistruosiu tarkim kova, tai man balandi tos ismokos priklausys?nes sake pirmoji konsultante, kad stazo nemazai like
[/quote]
Jeigu balandi bus praeje lygiai 12 men nuo paskutinio mokejimo ir vis dar turesit 18 men stazo per paskutinius 3 metus,tai priklausis ismoka.
Atsakyti
Kai eini i darbo birza po metu nuo paskutinio darbo birzos mokejimo ir perskaiciuoja darbo staza, ar iskaiciuoja ta laikotarpi kai stovi darbobirzoj ir moka bedarbio pasalpa?

Jei stovi darbo birzoj ir pasiemi nedarbingumo pazymejima, ar tuo metu nutraukia bedarbio pasalpos mokejima? Ar nuo to nepriklauso ir moka kaip mokeje?
Atsakyti
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį. Draugas 2 lapkričio savaites stovėjo biržoj, dabar įsidarbino. Jam priklausė bedarbio pašalpa. Klausimas toks - ar jam išmokės pašalpą už tas dvi savaites kol stovėjo biržoje?

Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 11 22, 18:25)
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį. Draugas 2 lapkričio savaites stovėjo biržoj, dabar įsidarbino. Jam priklausė bedarbio pašalpa. Klausimas toks - ar jam išmokės pašalpą už tas dvi savaites kol stovėjo biržoje?

Taip.
Atsakyti
Sveiki,gal galit pasakyti kiek dabar darbo birza maximum moka bedarbo pasalpa? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indruska07 @ 2012 11 27, 09:50)
Sveiki,gal galit pasakyti kiek dabar darbo birza maximum moka bedarbo pasalpa? smile.gif

Ar kiek laiko,ar kiek daugiausia? biggrin.gif
Didžiausia pašalpa-650 Lt,moka 6 menesius.
Atsakyti