Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

sveikos, DB isiregistravau 2012 11 29 , du kartus buvau pas konsultante ir ji man sake, kad jei kita menesi netiks pasiuliti darbai man reiks eiti dirbti viesuju darbu,ar taip gali buti?o darbai tiesiog netinka del darbo valandu, nes auginu dvieju metuku dukryte, darzelio negauname kaip ir dauguma.Taip pat norejau paklausti po kiek laiko pradeda siuliti bet kokius darbus?
Atsakyti
QUOTE(tieshka @ 2013 01 15, 22:18)
sveikos, DB isiregistravau 2012 11 29 , du kartus buvau pas konsultante ir ji man sake, kad jei kita menesi netiks pasiuliti darbai man reiks eiti dirbti viesuju darbu,ar taip gali buti?o darbai tiesiog netinka del darbo valandu, nes auginu dvieju metuku dukryte, darzelio negauname kaip ir dauguma.Taip pat norejau paklausti po kiek laiko pradeda siuliti bet kokius darbus?

Gali.Nuneskit kokio sokolado ar saldainiu ir pasakykit,kad vaikas mazas ir nera su kuo palikti,nebent vyras irgi bedarbis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 15, 22:52)
Gali.Nuneskit kokio sokolado ar saldainiu ir pasakykit,kad vaikas mazas ir nera su kuo palikti,nebent vyras irgi bedarbis.

As jai ta sakiau, bet su ja susikalbeti niekaip neiseina, labai saltas ir atstumiantis zmogus, i sedincius kitapus stalo ziuri is auksto.mano vyras dirba, as pati visa laika pradyrbus, tik is darbo teko dabar iseiti, nes neturiu kur vaiko palikti, niekada nieko neprasiau, pirma karta stoviu DB , o pasijauciau nuejusi ten kaip koks asocialus zmogus.
ar galima keisti konsultante?jei taip gal galit pasiuliti kokia malonia siaures miestelyje?
Atsakyti
QUOTE(tieshka @ 2013 01 16, 13:22)
As jai ta sakiau, bet su ja susikalbeti niekaip neiseina, labai saltas ir atstumiantis zmogus, i sedincius kitapus stalo ziuri is auksto.mano vyras dirba, as pati visa laika pradyrbus, tik is darbo teko dabar iseiti, nes neturiu kur vaiko palikti, niekada nieko neprasiau, pirma karta stoviu DB , o pasijauciau nuejusi ten kaip koks asocialus zmogus.
ar galima keisti konsultante?jei taip gal galit pasiuliti kokia malonia siaures miestelyje?

Del keitimo tai nezinau,anksciau tai galima buvo,bet dabar kiek zinau reikia svarbios priezasties.
Atsakyti
Dabar suprantu kaip svarbu gera konsultantė.Šį mėnesį sueina jau 6 mėn kaip stoviu biržoje (tiksliau 8 mėn, nes buvau 2 mėn įsidarbinusi pagal terminuotą darbo sutartį). Per visą šitą laikotarpį konsultantės mano keitėsi 3 kartus blink.gif (kaip naujos darbuotojos). Paskutinė dabar likusioji tikrai superinė, labai maloni, visko išklausinėjo, papasakojo kur ką girdėjo apie steigiamas naujas darbo vietas, patarė kur dar pačiai nueiti apsilankyti.Kadangi mano specialybė šiuo metu labai nepaklausi, norėjau nuleisti rankas ir persikvalifikuoti, tai ji mane padrąsino, liepė siekt savo tikslo ir nenuleisti rankų (jos kolegės konsultantės žvilgsniais galvojau nušaus biggrin.gif ).
Atsakyti
Sveiki. Esu bedarbe nuo rugsejo menesio ir gaunu pasalpa (si menesi jau gausiu 4 karta). Dabar laukiuosi. Ar man priklausys kokia ismoka kai jau taip sakant "iseisiu i dekreta" (geguzes menesi). Pries tai as buvau vaiko prieziuros atostoguose.
Buciau dekinga jei nors kazkas man atsakytu, arba parodytu kur galeciau apie tai paskaityt. Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IwonaBogd: 16 sausio 2013 - 14:10
QUOTE(braske09 @ 2013 01 16, 14:11)
Dabar suprantu kaip svarbu gera konsultantė.Šį mėnesį sueina jau 6 mėn kaip stoviu biržoje (tiksliau 8 mėn, nes buvau 2 mėn įsidarbinusi pagal terminuotą darbo sutartį). Per visą šitą laikotarpį konsultantės mano keitėsi 3 kartus  blink.gif  (kaip naujos darbuotojos). Paskutinė dabar likusioji tikrai superinė, labai maloni, visko išklausinėjo, papasakojo kur ką girdėjo apie steigiamas naujas darbo vietas, patarė kur dar pačiai nueiti apsilankyti.Kadangi mano specialybė šiuo metu labai nepaklausi, norėjau nuleisti rankas ir persikvalifikuoti, tai ji mane padrąsino, liepė siekt savo tikslo ir nenuleisti rankų (jos kolegės konsultantės žvilgsniais galvojau nušaus  biggrin.gif  ).

Tikrai pritariu Jums 100%, kai dirba geranoriski zmones- malonu net ir bendrauti,viska paaiskina: kur gali tureti naudos ir pan- kartais susiduri su tokiais, tarsi is ju kisenes nori ka nors paimti-juk nuo pasakymo ju alga tikrai nesumazes.

Buvau klausus cia foume, jei istojau mokintis neakivaizdziai ar nukentes mano pasalpos gavimas. Tai tik informuoju tuos, kurie irgi susidurs su tokia situacija, kad istojus pasikeicia bedarbio statusas ir is kart nuima pasalpa (tampa ieskanciu darbo, o ne bedarbiu). O taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dziubek @ 2013 01 16, 15:30)

Buvau klausus cia foume, jei istojau mokintis neakivaizdziai ar nukentes mano pasalpos gavimas. Tai tik informuoju tuos, kurie irgi susidurs su tokia situacija, kad istojus pasikeicia bedarbio statusas ir is kart nuima pasalpa (tampa ieskanciu darbo, o ne bedarbiu). O taip doh.gif

Reikėtų atkreipti dėmesį į Užimtumo rėmimo įstatyme esantį bedarbio apibrėžimą: "Bedarbiai – nedirbantys darbingo amžiaus darbingi asmenys, kurie nesimoko pagal dieninę ar nuolatinę mokymo formą, taip pat Juridinių asmenų registre suteiktą likviduojamos individualios įmonės, mažosios bendrijos, tikrosios ūkinės bendrijos ar komanditinės ūkinės bendrijos statusą turinčių individualių įmonių savininkai, mažųjų bendrijų nariai, tikrųjų ūkinių bendrijų ar komanditinių ūkinių bendrijų tikrieji nariai, įstatymų nustatyta tvarka įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje kaip darbo ieškantys asmenys ir pasirengę dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse."

Manau, jums dar reikėtų pasitikslinti savo mokymo įstaigoje, ar jūsų studijos atitinka nuolatines ar ištęstines studijas (pagal kreditus ir mokymo trukmę). Jeigu jos ištęstinės, jums turėtų būti paliktas bedarbio statusas.

Atsakyti
QUOTE(dziubek @ 2013 01 16, 15:30)
Tikrai pritariu Jums 100%, kai dirba geranoriski zmones- malonu net ir bendrauti,viska paaiskina: kur gali tureti naudos ir pan- kartais susiduri su tokiais, tarsi is ju kisenes nori ka nors paimti-juk nuo pasakymo ju alga tikrai nesumazes.

Nu ne,nenuima,jus birzoj stovit ir viskas,nesvarbu kad statusas kitoks.Gi neparasyta,kad turi buti bedarbiu,turi tiesiog birzoj stoveti,o statusas nesvarbus.
"yra įsiregistravę Lietuvos teritorinėje darbo biržoje ar kitos valstybės valstybinėje įdarbinimo tarnyboje;"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 sausio 2013 - 22:00
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 16, 22:59)
Nu ne,nenuima,jus birzoj stovit ir viskas,nesvarbu kad statusas kitoks.Gi neparasyta,kad turi buti bedarbiu,turi tiesiog birzoj stoveti,o statusas nesvarbus.
"yra įsiregistravę Lietuvos teritorinėje darbo biržoje ar kitos valstybės valstybinėje įdarbinimo tarnyboje;"

Kad asmuo gautų nedarbo draudimo išmoką, jis turi turėti bedarbio statusą. Jeigu asmuo studijuoja dieninėse ar nulatinėse studijose ir registruojasi darbo biržoje, bedarbio statusas nesuteikiamas, o suteikiamas besimokančio ir ieškančio darbo asmens statusas.
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2013 01 16, 23:50)
Kad asmuo gautų nedarbo draudimo išmoką, jis turi turėti bedarbio statusą. Jeigu asmuo studijuoja dieninėse ar nulatinėse studijose ir registruojasi darbo biržoje, bedarbio statusas nesuteikiamas, o suteikiamas besimokančio ir ieškančio darbo asmens statusas.

Taip, cia esme del pasalpos gavimo- aisku stoveti ir mokantis gali. Mano atveju istojau pasirodo i dienini blush2.gif , na , bet konsultante labai gera pas mane, tai sutvarkem ir visiems gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2013 01 16, 23:50)

As apie socialine pasalpa turejau omeny,o ne apie bedarbio pasalpa.Ne taip vadinasi supratau apie kokia pasalpa kalbama smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 sausio 2013 - 08:33