Jau teko kept ne karta, kazkada mano diedas sakydavo, kad nemegsta ju, bet po keliu kepimu - tai jo vieni is megstamiausiu sausainiu

O ir siaip, kam teko ragaut, sake, kad labai labai skanus

300gr. miltu
200 gr. sviesto (bet as dedu, kiek turiu, daugmaz tik taikau i norma)
100 gr. cukraus
3 v.s. ar kiek daugiau medaus
1 kiausinis
0,5 a.s. kepimo milteliu
po 1-2 a.s. malto imbiero, cinamono, muskato, kardamono, gvazdikeliu (dedu kartais ir daugiau, kai noriu "astresnio", intensyvesnio skonio).
Cukru, medu sudedu i puoda, leidziu kiek pakaist ir istirpt cukrui, truputi kristalizuotis, siek tiek pravesus sudedu sviesta, issuku (lieka kristaliuku, kas man labai patinka). Tada atvesus - kiausinis ir miltai su prieskoniais. I saldytuva, pasaldzius apie val. - iskocioju plonai, stengiuos vienodo storumo, kad visi iskeptu tolygiai ir kepu apie 180 l temp. kol paruduoja.
Ir.. 3 skardos dingsta akimirksniu
