Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Kas del imbieriniu sausainiu...
Jau teko kept ne karta, kazkada mano diedas sakydavo, kad nemegsta ju, bet po keliu kepimu - tai jo vieni is megstamiausiu sausainiu biggrin.gif
O ir siaip, kam teko ragaut, sake, kad labai labai skanus bigsmile.gif

300gr. miltu
200 gr. sviesto (bet as dedu, kiek turiu, daugmaz tik taikau i norma)
100 gr. cukraus
3 v.s. ar kiek daugiau medaus
1 kiausinis
0,5 a.s. kepimo milteliu
po 1-2 a.s. malto imbiero, cinamono, muskato, kardamono, gvazdikeliu (dedu kartais ir daugiau, kai noriu "astresnio", intensyvesnio skonio).

Cukru, medu sudedu i puoda, leidziu kiek pakaist ir istirpt cukrui, truputi kristalizuotis, siek tiek pravesus sudedu sviesta, issuku (lieka kristaliuku, kas man labai patinka). Tada atvesus - kiausinis ir miltai su prieskoniais. I saldytuva, pasaldzius apie val. - iskocioju plonai, stengiuos vienodo storumo, kad visi iskeptu tolygiai ir kepu apie 180 l temp. kol paruduoja.
Ir.. 3 skardos dingsta akimirksniu biggrin.gif
Atsakyti
Gal nelabai cia mano klausimas i tema, bet, pameginsiu... blush2.gif Darzelyje reikia pagaminti netradicine eglute... Galvoju, kad visai nebloga mintis ja tiesiog iskepti g.gif Forma kaip ir turiu, ji butu tarsi puse eglutes- dvi tokias pacias iskepus, suklijavus, papuosus tikrai turetu nebloga buti... Taciau beda, kad nezinau, koki cia receptuka pasirinkus, kad ji kuo ilgiau isstovetu g.gif Gal galite ka patarti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nefera @ 2012 11 29, 23:53)
Gal nelabai cia mano klausimas i tema, bet, pameginsiu...  blush2.gif Darzelyje reikia pagaminti netradicine eglute... Galvoju, kad visai nebloga mintis ja tiesiog iskepti  g.gif  Forma kaip ir turiu, ji butu tarsi puse eglutes- dvi tokias pacias iskepus, suklijavus, papuosus tikrai turetu nebloga buti... Taciau beda, kad nezinau, koki cia receptuka pasirinkus, kad ji kuo ilgiau isstovetu  g.gif Gal galite ka patarti?  unsure.gif

Kepkit meduoli(ius) eglutes forma ir papuoskit glajum, bus ir grazu, ir ilgai isstoves.
Atsakyti
QUOTE(Nefera @ 2012 11 29, 23:53)
Gal nelabai cia mano klausimas i tema, bet, pameginsiu...  blush2.gif Darzelyje reikia pagaminti netradicine eglute... Galvoju, kad visai nebloga mintis ja tiesiog iskepti  g.gif  Forma kaip ir turiu, ji butu tarsi puse eglutes- dvi tokias pacias iskepus, suklijavus, papuosus tikrai turetu nebloga buti... Taciau beda, kad nezinau, koki cia receptuka pasirinkus, kad ji kuo ilgiau isstovetu  g.gif Gal galite ka patarti?  unsure.gif


galit mėginti druskos tešlą:
1/2 puodelio druskos
1/2 puodelio vandens
1 puodelis miltų

viską gerai išminkyti. ir galima daryti Kalėdinius ir ne tik papuošimus, dekoracijas..gali stovėti ilgus ilgus metus, jeigu nulakuojate smile.gif kepti 200 farenheito laipsnių orkaitėje, 4-6 valandas, kol vanduo išgaruoja.smile.gif

arba neseniai radau receptą cinamoninėm dekoracijom:

1 puodelis obuolių tyrelės
1 1/2 puodelis cinamono
2 šaukštai gvazdikėlių (trintų)

irgi viską gerai išmaišyti. su sausainių formelėm išspaudžiat a la sausainukus. Tada kepam orkaitėj 200 farenheito laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Geriausia kepti vakare, tuomet galite per naktį palikti orkaitėje, kad sukietėtų. Visi namai paskui skaniai kvepės cinamonu bigsmile.gif

Žinoma, nė vienas iš šių receptų nėra valgomas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruttaly: 30 lapkričio 2012 - 12:17
idejai
http://cetki.com/200...e_sladosti.html
Atsakyti
Sveikos.noriu siemet iskepti kaledini nameli.tik ju lb daug smile.gif gal kepusios gali pasakyt pagal kuri recepta gaunasi minkstas namelis?
aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milakir @ 2012 11 30, 00:26)

300gr. miltu
200 gr. sviesto (bet as dedu, kiek turiu, daugmaz tik taikau i norma)
100 gr. cukraus
3 v.s.  ar kiek daugiau medaus
1 kiausinis
0,5 a.s. kepimo milteliu
po 1-2 a.s. malto imbiero, cinamono, muskato, kardamono, gvazdikeliu (dedu kartais ir daugiau, kai noriu "astresnio", intensyvesnio skonio).

Cukru, medu sudedu i puoda, leidziu kiek pakaist ir istirpt cukrui, truputi kristalizuotis, siek tiek pravesus sudedu sviesta, issuku (lieka kristaliuku, kas man labai patinka). Tada atvesus - kiausinis ir miltai su prieskoniais. I saldytuva, pasaldzius apie val. - iskocioju plonai, stengiuos vienodo storumo, kad visi iskeptu tolygiai ir kepu apie 180 l temp. kol paruduoja.
Ir.. 3 skardos dingsta akimirksniu  biggrin.gif


Ačiū 4u.gif , vakar išmėginau biggrin.gif - fantastiški 4u.gif 4u.gif 4u.gif , snanesnių už šiuos pas mane dar nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Mix @ 2012 11 30, 14:42)
Ačiū 4u.gif , vakar išmėginau biggrin.gif  - fantastiški 4u.gif  4u.gif  4u.gif , snanesnių už šiuos pas mane dar nebuvo.

ar minksti sausainiai gavosi?
Atsakyti
QUOTE(ciauzuika @ 2012 11 29, 17:44)
o man skaniausi imbieriniai sausainukai tokie smile.gif
240 g sviesto,
150-2o0 g cukraus (pagal skonį),
1 kiaušinis,
500 g miltų (jei tešla per minkšta ir negalite išpjauti figūrėlių, įberkite šiek tiek daugiau miltų)
šiek tiek vanilės esencijos,
žiupsnelis druskos.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė balta. Įmuškite kiaušinį ir maišykite kol masė taps puri. Įlašinkite vanilės esenciją, suberkite druską ir miltus, išminkykite kietą tešlą, ją padėkite į šaldytuvą ir laikykite 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
Plonai iškočiokite tešlą, ją supjaustykite figūrine sausainių formele. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 13-15 minučių, išimkite ir atvėsinkite.

keleta metu is eiles jau juos kepu smile.gif

Sorry merginos, ne ta recepta per issiblaskyma ikeliau doh.gif blush2.gif, as kompe jo neturejau issisaugojus, tai kai pagooglinau, pagal paveiksleli sausainuku paziurejau ir imeciau blush2.gif
Receptas sitas :
http://www.isbandyti...sainiai-su.html

as melasos nerasdavau pirkti, tai kaip ir recepte parasyta, kepdavau su skystu medumi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciauzuika: 30 lapkričio 2012 - 16:55
Sveikos mirksiukas.gif
Šiandien bandžiau kepti meduoliukus pagal cipciuko receptą, bet iškilo keli klausimukai:
1) Ten miltų norma 450g, bet man kol tešla pasidarė įmanoma minkyti suėjo vos ne dar tiek pat. Taip gali būti?
2) Recepte rašo kad įdėjus nugesintą sodą masė turėtų užputoti, bet man taip nebuvo g.gif Gal ką nors negerai padariau unsure.gif
3) Ir gal kas žinot kokiu grietinės kiekiu reiktų tai daryti? Aš 1 arb. š. sodos bandžiau nugesinti 1 valg. š. grietinės, ar gerai taip?
4) Kočiojant tešlą velniškai lipo prie pagrindo? Ar visuose receptuose taip?
5) Ir dar cipciukas rašo, kad iš to kiekio jai gavosi 122 meduoliai blink.gif Man viso labo kokie 30...

Va tokie klausimai man iškilo po šio vakaro.. Gal kuri patyrusi galėtų į juos atsakyt blush2.gif Norėčiau kepti didesnį kiekį, bet bijau kad kažką blogai darau.

Dar norėčiau kepti namelį, bet jį tikriausiai geriau daryti iš kietesnių meduolių receptuko, tiesa? Ir kada maždaug reikėtų pradėt konstruot kad išsilaikytų geros būkės iki kalėdų? Juk į dėžutę jau nebesukišiu jo.. O taip tikriausiai gali labai sudžiūti?

Ačiū kurios netingėsit atsakyt bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti

Ule,
seniau rodeis sausainiukais besmegeniais ant pagaliuko. Sakyk, juos dar šiltus ant pagalio mauti ir miek maždaug įkiši gilyn į sausainuką
4u.gif
[/quote]
merginos, gal kas atsimena kur tie sausainiai patalpinti, labai reikia nešti į darželį vaikučiams. Gal kas galite nuoroda įmesti, neberandu jų.
Papildyta:
QUOTE(:)katyte:) @ 2012 11 30, 14:44)
ar minksti sausainiai gavosi?

Ir aš norėčiau žinoti ar minkšti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanėlė2 @ 2012 12 01, 00:02)
Ule,
seniau rodeis sausainiukais besmegeniais ant pagaliuko. Sakyk, juos dar šiltus ant pagalio mauti ir miek maždaug įkiši gilyn į sausainuką


nepamenu tokiu sausainiu blush2.gif
bet sausainius kepant pagaliuka dedu i dar nekeptus. 4u.gif
Atsakyti