o man skaniausi imbieriniai sausainukai tokie

240 g sviesto,
150-2o0 g cukraus (pagal skonį),
1 kiaušinis,
500 g miltų (jei tešla per minkšta ir negalite išpjauti figūrėlių, įberkite šiek tiek daugiau miltų)
šiek tiek vanilės esencijos,
žiupsnelis druskos.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė balta. Įmuškite kiaušinį ir maišykite kol masė taps puri. Įlašinkite vanilės esenciją, suberkite druską ir miltus, išminkykite kietą tešlą, ją padėkite į šaldytuvą ir laikykite 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
Plonai iškočiokite tešlą, ją supjaustykite figūrine sausainių formele. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 13-15 minučių, išimkite ir atvėsinkite.
keleta metu is eiles jau juos kepu