merginos ar kas nors kepet PANETTONE pyraga, kaip gavosi ir pagal kuri recepta kepet?
QUOTE(Ulė @ 2012 11 23, 10:21)
Kalėdiniai meduoliai
Kaip man patiko jų skonis !
6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Puošti glajumi.
Kaip man patiko jų skonis !
6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Puošti glajumi.
norejau paklausti ar daug ju gaunasi is sitos normos? ir ar galima soda keisti kepimo milteliais?
Gal kas užmatėte kur pirkti šių prieskonių?
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 28, 14:37)
norejau paklausti ar daug ju gaunasi is sitos normos? ir ar galima soda keisti kepimo milteliais?
As kazkada neturejau sodos ir dejau kepimo miltelius, tai man ne tokie skanus gavosi, ne tokie purus ir minkstumas kitoks. Su kepimo milteliais daugiau nebandysiu, man su soda kepti skanesni
QUOTE(Sirana @ 2012 11 28, 17:48)
Gal kas užmatėte kur pirkti šių prieskonių?
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
Pernai RIMI tokius pirkau, net kelis pakelius, tai dar ir šiemet užteks, labai skanus prieskonių derinukas, tai gal ir dabar ten jų rastum.
QUOTE(gustman @ 2012 11 28, 23:03)
Pernai RIMI tokius pirkau, net kelis pakelius, tai dar ir šiemet užteks, labai skanus prieskonių derinukas, tai gal ir dabar ten jų rastum.
As irgi pernai juos isbandziau ir labai patiko, gaila, kad neuzsipirkau daugiau Keliausim i Rimi paieskoti...
Maximoj maciau yra snaigiu , zmogeliuku, briedziu formeliu.. ir net su akcija. Manau turetu buti visose maximose.
QUOTE(Sirana @ 2012 11 28, 19:48)
Gal kas užmatėte kur pirkti šių prieskonių?
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
Neradau nei IK, nei Maximoje, o labai reikia...
Kai pernai negavau šių prieskonių parduotuvėse, skambinau tiesiai platintojui - UAB Eugesta. Jų firminėje parduotuvėje prieskonių buvo, be to darbuotojai nurodė, kada ir kurios parduotuvės gaus, tad tomis dienomis nulėkusi prisipirkau 2 metams į priekį Pabandykit paskambinti:
http://www.eugesta.c...ktai/lietuva/34
Jo, paziurejau jau irgi, kad Eugesta platina. Aciu, merginos - pirma leksiu i Rimi, jei nerasiu - kreipsiuos i Eugesta.
QUOTE(Mix @ 2012 11 13, 15:59)
Gal turite gerą imbierinukų receptuką ir galėtumėte juo pasidalinti? Aš dar vis neatrandu to tikrojo ...
aš visada kepu pagal šį receptą..Man jie patys pačiausi, labiausiai primena tuos, kuriuos galima nusipirkti arbatos parduotuvėje..
Imbieriniai sausainiai
Jums prireiks :
50 g sviesto, 100 g cukraus, 200 g miltu, 1 kiaušinis, 2 šaukštai malto imbiero, pusė šaukštelio cinamono, pusė šaukštelio kepimo miltelių
Veiksmai :
Sviestą išsukti iki purumo. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti labai plonai ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti neilgai ( greitai dega), sviestu išteptoje skardoje.
QUOTE(ruttaly @ 2012 11 29, 17:02)
aš visada kepu pagal šį receptą..Man jie patys pačiausi, labiausiai primena tuos, kuriuos galima nusipirkti arbatos parduotuvėje..
Imbieriniai sausainiai
Jums prireiks :
50 g sviesto, 100 g cukraus, 200 g miltu, 1 kiaušinis, 2 šaukštai malto imbiero, pusė šaukštelio cinamono, pusė šaukštelio kepimo miltelių
Veiksmai :
Sviestą išsukti iki purumo. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti labai plonai ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti neilgai ( greitai dega), sviestu išteptoje skardoje.
Imbieriniai sausainiai
Jums prireiks :
50 g sviesto, 100 g cukraus, 200 g miltu, 1 kiaušinis, 2 šaukštai malto imbiero, pusė šaukštelio cinamono, pusė šaukštelio kepimo miltelių
Veiksmai :
Sviestą išsukti iki purumo. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti labai plonai ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti neilgai ( greitai dega), sviestu išteptoje skardoje.
o man skaniausi imbieriniai sausainukai tokie
240 g sviesto,
150-2o0 g cukraus (pagal skonį),
1 kiaušinis,
500 g miltų (jei tešla per minkšta ir negalite išpjauti figūrėlių, įberkite šiek tiek daugiau miltų)
šiek tiek vanilės esencijos,
žiupsnelis druskos.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė balta. Įmuškite kiaušinį ir maišykite kol masė taps puri. Įlašinkite vanilės esenciją, suberkite druską ir miltus, išminkykite kietą tešlą, ją padėkite į šaldytuvą ir laikykite 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
Plonai iškočiokite tešlą, ją supjaustykite figūrine sausainių formele. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 13-15 minučių, išimkite ir atvėsinkite.
keleta metu is eiles jau juos kepu