Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Ulitka @ 2013 10 26, 13:08)
o koks jums skanus???? rolleyes.gif


As kepciau simtalapi (ka siemet ir darysiu) arba siaip koki aguonu pyraga.. nu tikrai, tas vaisiu pyragas isbandyt verta, bet ir savikaina jo brangi, ir skoniu nieko ypatingo. Pernai dar kepiau Dresdeno keksa, bet irgi tik kad knietejo isbandyt, bet irgi nieko ypatingo. Gal pati nezinau ko noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2012 12 18, 00:58)
kaip tik siandien atsikasiau nerytes recepta  wub.gif http://www_neringa-b...abaleliais.html superinis tarp visu atsibodusiu meduoliu  wub.gif


suzavejus sis pyragas, reiks isbandyti kaledoms, tik kur pirkti tas dideles popierines kepimo formeles?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 10 28, 19:10)
As kepciau simtalapi (ka siemet ir darysiu) arba siaip koki aguonu pyraga.. nu tikrai, tas vaisiu pyragas isbandyt verta, bet ir savikaina jo brangi, ir skoniu nieko ypatingo. Pernai dar kepiau Dresdeno keksa, bet irgi tik kad knietejo isbandyt, bet irgi nieko ypatingo. Gal pati nezinau ko noriu smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ta kaledini kazkada isbandziau... daugiau nekepu schmoll.gif

QUOTE(egluze2 @ 2013 10 28, 19:34)
suzavejus sis pyragas, reiks isbandyti kaledoms, tik kur pirkti tas dideles popierines kepimo formeles?

bent jau kkaune tai kepejo parduotuvej... yra jie ir nete: http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7
Atsakyti
O man waisiu pyragas tikras skanumynas! Zadu kepti ir shienet. Wisa seima jį megsta.
Simtalapi taip pat knieti isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 10 28, 19:10)
Pernai dar kepiau Dresdeno keksa, bet irgi tik kad knietejo isbandyt, bet irgi nieko ypatingo. Gal pati nezinau ko noriu smile.gif


Vis gi teisybe zmones sako, kad del skonio nesigincijama smile.gif
Man pernai sis keksas buvo atradimas: i vidu dar dejau marcipano thumbup.gif be to, labai lengvai ir greitai pagaminamas.
Siemet irgi ruosiuosi kepti.
Atsakyti
Kaledinis vaisinis iki Kaledu supelijo, simtalapis iskepe riebia kieta bulka, taigi geriausi Kaledu kepiniai - mielinis aguoninis vyniotinis ir meduoliai smile.gif
Atsakyti
As dar sita piraga noriu isbandit.
Sveicariskas riesutu pyragas

http://www.delfi.lt/....php?id=3260418
Atsakyti
QUOTE(Twixx @ 2013 10 26, 11:44)
Man taip pat butu smalsu,kas dar is Kalediniu kepiniu tampa metu atradimu ax.gif
Aguonų pyragas
Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo“

Man iškilo gal ir kvailokų klausimų blush2.gif :
1. Ar kepinys jau turi būti atvėsęs pilnai kai ant jo bus pilamas kremas (pavirtas iki parudavimo)?
2. Ar kremas (abu jo variantai) pilami kai kepinys vėl sugrąžinamas į formą?

Sorry jei kam pasirodys atsakymai savaime suprantami blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 10 29, 18:22)
Man iškilo gal ir kvailokų klausimų blush2.gif :
1. Ar kepinys jau turi būti atvėsęs pilnai kai ant jo bus pilamas kremas (pavirtas iki parudavimo)?
2. Ar kremas (abu jo variantai) pilami kai kepinys vėl sugrąžinamas į formą?

Sorry jei kam pasirodys atsakymai savaime suprantami blush2.gif


Neturi buti visai atveses,nes tada sunkiau gersis kremas mirksiukas.gif geriausia sulaistinėti dar ne visai ataušusį biskvitą 4u.gif Mhmm,kaip laukiu Kaledu ir butent sito pyrago wub.gif -pernai nusprendem,kad jis tikrai vertas tapti tradiciniu ziemos svenciu skanestu-toks saldus,turtingas aguonu,dregnas....
Atsakyti
QUOTE(Twixx @ 2013 10 29, 19:53)
Neturi buti visai atveses,nes tada sunkiau gersis kremas mirksiukas.gif geriausia sulaistinėti dar ne visai ataušusį biskvitą  4u.gif Mhmm,kaip laukiu Kaledu ir butent sito pyrago wub.gif -pernai nusprendem,kad jis tikrai vertas tapti tradiciniu ziemos svenciu skanestu-toks saldus,turtingas aguonu,dregnas....

Pabūsiu įkyri - į antrą klausimą neatsakėt blush2.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 10 28, 19:10)
As kepciau simtalapi (ka siemet ir darysiu) arba siaip koki aguonu pyraga.. nu tikrai, tas vaisiu pyragas isbandyt verta, bet ir savikaina jo brangi, ir skoniu nieko ypatingo. Pernai dar kepiau Dresdeno keksa, bet irgi tik kad knietejo isbandyt, bet irgi nieko ypatingo. Gal pati nezinau ko noriu smile.gif

wub.gif supratau ir sutinku...

Kepsiu ta aguonu( nes jau pernai irgi norejau))) ir DAAAAAUG meduoliu ir imbierinius sausainius(Beatos) labai jau giria..tai bandysiu) ir as.Ir torta))))
4u.gif
Atsakyti
Na man tai kalėdinis pyragas iš džiovintų vaisių ir riešutų tai skanus ir tikrai kepsiu po kokios savaitės ar dviejų. Tik na mes lietuviai.... pilni stalai hūna visko prikrauti tai paskui tas pyragas atrodo nieko ypatingo. Man kalėdiniam stalui jis irgi nėra kažkoks bais išraiškingas. Aš jį naudoju dovanoms ir pasilieku sau po švenčių skanauti. Nes kai pilni pilvai prikimšti mėsos, o dar deserto valgyt....... tai jis tikrai ne toks. Tas pyragas man tokiai maloniai popietei, kai skrandis neprikimštas, paruošta skani arbatėlė šalia. va tada atsiskleidžia visas jo aromatas ir gėris smile.gif nes jis pats juk labai sotus. Užtenka šiam malonumui mažo gabalėlio........ va tada jis būna labaaai skanus. Tada tik pajauti jo skonį. Ir tą pastebėjau ne aš viena 4u.gif kalėdiniam pilnam stalui aš jo nė nėpjaustyčiau biggrin.gif
Papildyta:
Ir kaip tik šiam pyragui vasarą prisidžiovinau juodų serbentų. Būtent jie labai tinka jam. Pirmą kartą kai kepiau tai piurkau jau juos bet kaina 100 7 ar 8 Lt. O dabar prisidžiovinau visą litrinį stiklainį biggrin.gif
na dar kalėdoms manau Beatos imbierinius sausainiukus kepsiu. Jie labai faini, gražūs ir skanūs.
Atsakyti