Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(lora2006 @ 2013 10 23, 19:08)
Labas,
Kalėdinis pyragas jau laukia švenčių.  smile.gif  Šiemet dalį kepiau mažose metalinėse formelėse, dovanoms puikiai tiks.

Oho kaip anksti.
Atsakyti
Aš šį savaitgalį planuoju kepti brandinamą ax.gif pats tas bus. Tik vėl pusė porcijos darysiu, ir saldumą reikia kažkaip mažinti, cukraus pusė normos dėsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2013 10 23, 22:27)
Aš šį savaitgalį planuoju kepti brandinamą  ax.gif pats tas bus. Tik vėl pusė porcijos darysiu, ir saldumą reikia kažkaip mažinti, cukraus pusė normos dėsiu  g.gif

Pagal koki recepta zadate kepti 4u.gif
Atsakyti
as brandinama vaisiu pyraga kepsiu jau trecias kaledas is eiles ,cia jau kaip ir tradicija tampa ax.gif
kepu ji lapkricio paskutinem dienom ar gruodzio 1,kazkaip uztenka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lora2006 @ 2013 10 23, 19:08)
Labas,
Kalėdinis pyragas jau laukia švenčių.  smile.gif  Šiemet dalį kepiau mažose metalinėse formelėse, dovanoms puikiai tiks.

Ir pas mania jau tris piragai laukia Kaledu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Brandintą radau čia, SM, net nepamenu, kas juo pasidalino ax.gif
Praeitais metais (pirmą kartą) kepiau likus dviem ar trim savaitėm, dar sausokas buvo g.gif šiemet planuoju pagal receptūrą - 6-8 savaitės iki Kalėdų rolleyes.gif

Keliu receptuką, tekstas netaisytas, su narės komentarais blush2.gif

Ji reikia kepti prieš 2 mėn iki Kalėdų (vėliausiai prieš 2 sav.)---aš kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiaušiniai
šaukštelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaišyti tešla.
900g razinų
900g džiovintu juodųjų serbentu
200g džiov. datulių
200g džiov figų
220g migdolu
250ml citrinų žievelių
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...


Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Atsakyti
Man tai tas pyragas nieko ypatingo... tiesa sakant nieko jis nesuzavejo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 10 26, 11:27)
Man tai tas pyragas nieko ypatingo... tiesa sakant nieko jis nesuzavejo  blush2.gif

o koks jums skanus???? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 10 26, 11:27)
Man tai tas pyragas nieko ypatingo... tiesa sakant nieko jis nesuzavejo  blush2.gif

Mano aplinkos taip pat nesužavėjo. Man, na, skanus pyragas, tačiau to "wow!" jausmo nsukėlė...

Gal kas pasidalintu ypatinai mėgiamu kepiniu, kuris sužavėjo jus ir aplinkinius. bigsmile.gif
Atsakyti
Man taip pat butu smalsu,kas dar is Kalediniu kepiniu tampa metu atradimu ax.gif .As,asmeniskai,kasmet eksperimentuoju ir megstu isbandyti vis ka nors nauja...Pernai man WOW efekta sukele sis pyragas-senas receptas,nuo Tarybines Moters zurnalo laiku..Mums taip patiko,kad kepsiu tikrai ir siemet,nes jis toks labai aguoninis,kaledinis wub.gif O to riesutinio-dz.vaisiu pyrago nesu kepus,nes is komentaru man kazkaip nekyla ranka pradet...,o gal reikia pribrest jam blush2.gif .

Aguonų pyragas
Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo“

Pyragui:
300 g aguonų
300 g cukraus
1 šaukštas smulkintų riešutų
110 g maltų džiūvėsėlių
½ šaukštelio cinamono
9 kiaušiniai

Kremui:
1 l riebios grietinėlės
250 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus

Aguonas iš vakaro užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, vandenį nupilkite. Taip pakartokite 3 kartus. Dar kart1 užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Aguonas nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale (aš sėkmingai tai darau elektriniu smulkintuvu). Aguonas sukrėskite į didelį dubenį.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Imkite medinį šaukštą ir gerai išsukite aguonas, dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus. Kai išsuksite visus trynius ir cukrų, masę sukite dar 10 min.

Išplakite baltymus, juos kartu su džiūvėsėliais ir cinamonu sudėkite į aguonų masę ir viską atsargiai išmaišykite. Masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo formą (21 cm skersmens) ir kepkite 180 °C temperatūroje, apie 40-45 min. arba kol iškeps (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką, šis turi būti švarus). Iškepusį pyragą išverskite ant aušinimo grotelių ir paruoškite kremą.

Į didelį puodą supilkite grietinėlę ir kaitinkite. Kai užvirs supilkite cukrų ir kaitinkite nuolat maišydami mediniu šaukštu. Kai kremas kiek sutirštės ir paruduos, gauta mase (apie pusę, ar kiek susigers) palaistyti pyrago paviršių. Kuo daugiau kremo susigers, tuo skaniau. Likusį kremą kaitinkite toliau, kol sutirštės ir taps kondensuoto pieno konsistencijos. Pilkite paruoštą kremą ant pyrago, viršų pabarstykite riešutais ir palikite aušti per naktį.
Atsakyti
[quote=Twixx,2013 10 26, 13:44]

Skamba tikrai gerai thumbup.gif , gal kartais nuotrauka turit sio pyrago 4u.gif
Atsakyti
[quote=airius,2013 10 27, 22:48]
[quote=Twixx,2013 10 26, 13:44]

Skamba tikrai gerai thumbup.gif , gal kartais nuotrauka turit sio pyrago 4u.gif
[/quote]

Asmenines neturiu,o ne savo nesinori det blush2.gif Paziurekit tinklalapyje Zaidimu aikstele-ten ir receptukas ir foto yra su komentarais mirksiukas.gif
Atsakyti