Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Man labai patiko pirstinytes.. nesu maciusi formeles biggrin.gif
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2012 12 28, 20:51)
Man labai patiko pirstinytes.. nesu maciusi formeles biggrin.gif
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms biggrin.gif


biggrin.gif formele daryta is kartono ir su peiliu apipjaustyta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 29 gruodžio 2012 - 12:44
dar šiemet su MB kepėm itališką a la pyragą (man jis primena griliažą, bet nėra toks kietas):

user posted image


taip pat norim pagirti tą populiarųjį kūčiukų receptą...be proto skanūs wink.gif nors užsieniečiams didesnio įspūdžio nepaliko, jiems labiau priminė paprastą duoną supjaustytą mažais gabaliukais..čia turbūt reikia su tuo užaugti, kad suprastum tikrąjį skonį lotuliukas.gif nors MB kirto kaip už tėvynę..dažniausiai jis nėra labai sužavėtas lietuvišku pyragų/sausainių skoniu..



 ! 
Šį kartą Jūsų nuotraukos dydis pakoreguotas, dėkite mažesnes foto, max 500-640 pixelių.


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 gruodžio 2012 - 10:01
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 29, 17:47)
dar šiemet su MB kepėm itališką a la pyragą (man jis primena griliažą, bet nėra toks kietas):

gal galima butu jo receptuka g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 12 29, 17:35)
gal galima butu jo receptuka  g.gif


žinoma..bet rytoj, šiandien jau neturėsiu jėgų versti smile.gif
Atsakyti
ruttaly, jau kaip gerai atrodo wub.gif wub.gif bigsmile.gif
Lauksiu labai recepto ir as bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 12 29, 12:43)
biggrin.gif formele daryta is kartono ir su peiliu apipjaustyta  mirksiukas.gif


aga..daug vargo kiekviena apipjaustyti.. bet uztat koks grozis wub.gif
Atsakyti
jetau tas griliazinis kaip skaniai atrodo smile.gif as irgi prie laukianciuju sarasiuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 12 29, 17:35)


QUOTE(Ulė @ 2012 12 30, 08:45)


Itališkas pyragas "Saldainis"

Reikės:
50g sviesto
200 g smulkintų migdolų be odelės (užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes ir nulupti)
150g smulkintų džiovintų datulių
150g smulkintų džiovintų abrikosų
100g džiovintų spanguolių
100g smulkintų graikinių riešutų
60g miltų
3/4 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. malto muskato
1/4 a.š. maltos kalendros
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių

125g medaus
125g cukraus pudros

Puošimui:
Cukraus pudros arba šokolado

Kepimo laikas: ~45min, 150 laipsnių.

Gaminimas:
1. Ištirpinkite sviestą karštoje keptuvėję, bet būkite atsargūs, kad neparuduotų/nesudegtų. Įdėkite smulkintus, luptus migdolus ir paskrudinkite (vidutinio karščio keptuvėje) ~5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Leiskite atvėsti.

2. Džiovintus vaisius, riešutus, miltus ir prieskonius sumaišykite su pravėsusiais migdolais.

3. Įdėkite cukraus pudrą ir medų į puodą/prikaistuvį ir nuolat maišydami užvirinkite. Leiskite virti apie 3 minutes, kol mišinys taps geltonas/auksinis ir pradės gamintis putos.

4. Supilkite medaus ir cukraus pudros mišinį į dubenį su riešutais ir džiovintais vaisiais. Leiskite truputį atvėsti, kol galėsite minkyti rankomis. Gerai išminkykite.

5. Išklokite kepimo formą (~22cm) kepimo popieriumi.

6. Sukrėskite gautą masę į kepimo formą ir gerai suspauskite, kad gražiai sugultų ir neliktų oro tarpų tarp džiovintų vaisių ir riešutų.

7. Uždenkite pyragą kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitę.

8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti kepimo formoje.

9. Kai pyragas bus pakankamai atvėsęs, išminkite jį iš kepimo formos ir palikito toliau vėsti/tvirtėti iki kitos dienos.

10. Papuoškite ir supjaustykite į saldainio dydžio gabalėlius.

Skanaus!

P/S šis pyragas gali būti laikomas šaldytuve apie 1 mėnesį.
Atsakyti
cia dar vienas kepinukas smile.gif

user posted image
Atsakyti
koks grozis .. nerealiai wub.gif
Atsakyti
Gingerr, grazu labai smile.gif ziema dvelkia smile.gif
Atsakyti