QUOTE(punkis @ 2012 12 21, 19:38)
aš irgi vakar kepiau šiuos meduoliukus, bet nors parašyta, kad iškart kočioti man būtų reikėję gerokai daugiau miltų, todėl įdėjau 1val. į šaldytuvą ir po to labai gerai kočiojosi ir nebelipo.
Aš noriu paklausti dėl glajaus. Dėjau vieną baltymą ir apie 5 šaukštus cukraus pudros. Palikau per naktį ant spintelės, bet tas glajus man vistiek dar limpa. Ar taip turi būti ar jis pilnai sukietėti turi (kaip pvz.vien su pudra ir cirtina)? Gal per mažai pudros buvo? O gal reiktų truputį pakaitint ant meduolių uždėjus?
labai mažai cukraus pudros įdėjote..su 5 šaukštais turbūt buvo be galo skysta..nes aš dedu apie kokią stiklinę, jei ne daugiau..na turi būti tokia potirštė masė, kaip grietinė (arba skystesnė, jei norima užpildyti vidų, o ne kontūrus piešti)...
čia va pvz., karališkam glajui (porcija gan didelė), bet galit pamatyti, kiek tos cukraus pudros ir tos kitos pudros reikia
Ingredients
4lbs {two bags} confectioners sugar
3/4 c. meringue powder
1 1/3-1 1/2 c. warm water
2-4 tbsp. oil-free extract or flavoring
Instructions
Add the dry ingredients first. Use your mixers whisk attachment to incorporate the sugar and meringue powder.
Add the extract to the water and slowly add it to the dry ingredients while mixing. At first the icing will be very liquid-like.
Continue to mix it at medium-high speed until it is fluffy and stiff peaks form, about 7-10 minutes. Mixing times are approximate, keep your eye it icing and stop mixing as soon as it becomes stiff. Over mixing and oil-containing extracts can keep the icing from setting up, so keep this in mind as you work.
Notes
Royal icing will keep at least a month. I prefer refrigerating it, but it can also be left at room temperature.