Mano pats pirmasis tortas
Nepalyginus su kitomis..bet kaip man, kuriai nelabai kas iseina....vis tiek dziaugiuosi....
Su Sventemis!
Merginos, padėkit dėl Kalėdinio pyrago - padėjau jį spintelėn prieš mėnesį. Buvau prieš kokią savaitę išėmus pasižiūrėti ir paragauti kraštelį, ir sakė man, kad jaučiasi pelėsis, nors jo nematyti.
Bijau dabar duot valgyt - gal apsikrės dar kuo. Nebežinau ką daryti - pelėsio nesimato, bet sako, kad jaučiasi...
Visą mėn nelaisčiau niekuo, tik į tešlą įpyliau brendžio...
Bijau dabar duot valgyt - gal apsikrės dar kuo. Nebežinau ką daryti - pelėsio nesimato, bet sako, kad jaučiasi...
Visą mėn nelaisčiau niekuo, tik į tešlą įpyliau brendžio...
Netrukus teks po gabalą suvalgyti...
Šiltų, ramių ir jaukių Kalėdų
Šiltų, ramių ir jaukių Kalėdų
[quote=astatortas,2012 12 25, 20:02]
Visas su sventemis ![url=http://www.radikal.ru][img]
Labai grazus namukas, labai
Visas su sventemis ![url=http://www.radikal.ru][img]
Labai grazus namukas, labai
stai ir musu kalediniai meduoliukai (glajus is citrinos sulciu+cukraus pudra, roziniai spalvai - keli saldytu melyniu lasai)
pirstinytes suzavejusios visus, aciu uz ideja, jei neklystu pirasai
zvaigzdutes labai patiko vaikams, kazkas idomesnio ypac tiems kas megsta chupa chups
eglutes ir zvaigzdutes
ir nameliukas
o cia visi kepinukai
na rodausi ir as jau po kaledu, bet vistiek, kaledini projekta. ju buvo trys, tad dar pora reik susikelti i kompa )
o mano siemet tokie meduoliukai buvo
Paaaargriūti galima nuo visų grožių čia
Akys tik į šalis bėgioja...
Jau nameliai
Pirštinyyytės
O briedžiai
Ir dar - Paryyyyžius
Apsisaldinau širdį bežiūrėdama
Na, aš irgi (neskaitant rodytų namukų) tų meduoliukų ant pagaliukų pasikepiau nemažai, bet visi ir suėjo. Tskant, pataikiau ant bangos, bet net parodyti neturiu iš arti nenufotkinau, tik supakuotus šalia namukų. Ten jų beveik ir nesimato. Labai geri jie - dar gana nauja idėja, vaikams patinka.
Akys tik į šalis bėgioja...
Jau nameliai
Pirštinyyytės
O briedžiai
Ir dar - Paryyyyžius
Apsisaldinau širdį bežiūrėdama
Na, aš irgi (neskaitant rodytų namukų) tų meduoliukų ant pagaliukų pasikepiau nemažai, bet visi ir suėjo. Tskant, pataikiau ant bangos, bet net parodyti neturiu iš arti nenufotkinau, tik supakuotus šalia namukų. Ten jų beveik ir nesimato. Labai geri jie - dar gana nauja idėja, vaikams patinka.
QUOTE(punkis @ 2012 12 21, 19:38)
aš irgi vakar kepiau šiuos meduoliukus, bet nors parašyta, kad iškart kočioti man būtų reikėję gerokai daugiau miltų, todėl įdėjau 1val. į šaldytuvą ir po to labai gerai kočiojosi ir nebelipo.
Aš noriu paklausti dėl glajaus. Dėjau vieną baltymą ir apie 5 šaukštus cukraus pudros. Palikau per naktį ant spintelės, bet tas glajus man vistiek dar limpa. Ar taip turi būti ar jis pilnai sukietėti turi (kaip pvz.vien su pudra ir cirtina)? Gal per mažai pudros buvo? O gal reiktų truputį pakaitint ant meduolių uždėjus?
Aš noriu paklausti dėl glajaus. Dėjau vieną baltymą ir apie 5 šaukštus cukraus pudros. Palikau per naktį ant spintelės, bet tas glajus man vistiek dar limpa. Ar taip turi būti ar jis pilnai sukietėti turi (kaip pvz.vien su pudra ir cirtina)? Gal per mažai pudros buvo? O gal reiktų truputį pakaitint ant meduolių uždėjus?
labai mažai cukraus pudros įdėjote..su 5 šaukštais turbūt buvo be galo skysta..nes aš dedu apie kokią stiklinę, jei ne daugiau..na turi būti tokia potirštė masė, kaip grietinė (arba skystesnė, jei norima užpildyti vidų, o ne kontūrus piešti)...
čia va pvz., karališkam glajui (porcija gan didelė), bet galit pamatyti, kiek tos cukraus pudros ir tos kitos pudros reikia
Ingredients
4lbs {two bags} confectioners sugar
3/4 c. meringue powder
1 1/3-1 1/2 c. warm water
2-4 tbsp. oil-free extract or flavoring
Instructions
Add the dry ingredients first. Use your mixers whisk attachment to incorporate the sugar and meringue powder.
Add the extract to the water and slowly add it to the dry ingredients while mixing. At first the icing will be very liquid-like.
Continue to mix it at medium-high speed until it is fluffy and stiff peaks form, about 7-10 minutes. Mixing times are approximate, keep your eye it icing and stop mixing as soon as it becomes stiff. Over mixing and oil-containing extracts can keep the icing from setting up, so keep this in mind as you work.
Notes
Royal icing will keep at least a month. I prefer refrigerating it, but it can also be left at room temperature.