Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Masiania* @ 2012 11 20, 21:29)
Kai sugalvosit puosti namus, tada ir galesit kepti, nera jokios taisykles. O isstoves gali kelis menesius - puse metu.


Ačiū smile.gif

O dėl cukatų čia kas teiravotės, tai esu mačiusi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Be to, jas galima kažkaip pasigaminti ir patiems - pagooglinus meta receptėlių. Aš pernai, draugės pamokyta, kažkaip buvau pasidariusi moliūgų cukatų - tik neužsirašiau kaip ir dabar nepamenu blush2.gif . Atsimenu tik kad kažkaip užpilusi cukrumi laikiau ir po to džiovinau orkaitėj.
Atsakyti
vienas supakuotas tradciniu vaisiu, tai slyva, razinos, riesutu ivairove, datules, figos, o kitas- su idomesniais vaisiais:papja, greifrutu, kinkanais, melionasi, ananasais, ir tt.vysnios dziovintos..skonis man sio pyrago geresnis, idomesnis, dabar tik meldziu, akd isstovetu, nes folijos privyniojau kaip reikiant ir ikisau i spinta kambaryje, kuriame nera dregna
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2012 11 22, 00:08)
vienas supakuotas tradciniu vaisiu, tai slyva, razinos, riesutu ivairove, datules, figos, o kitas- su idomesniais vaisiais:papja, greifrutu, kinkanais, melionasi, ananasais, ir tt.vysnios dziovintos..skonis man sio pyrago geresnis, idomesnis, dabar tik meldziu, akd isstovetu, nes folijos privyniojau kaip reikiant ir ikisau i spinta kambaryje, kuriame nera dregna


O tai būna, kad neišstovi?

Aš šiemet pirmąsyk kepiau džiovintų vaisių pyragą (iš Beatos antros knygos), tai į kepimo popierių suvyniojau, tada į foliją ir į kartoninę dėžę uždariau. Dabar truputį sunerimau ir aš, ar išstovės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledziukas: 21 lapkričio 2012 - 23:25
QUOTE(Nefera @ 2012 11 21, 21:11)
Del prieskoniu maziausiai pergyvenu- uzradau misinuka meduoliams, i kuriu sudeti ir ieina tie pagrindiniai prieskoniai- cinamonas, kardamonas, imbieras, tik dar kepimo miltelius raso sudety  g.gif  Bet gal tiktu... Bet vat tokie produktai kaip dziovinti juodieji serbentai, vysnios cukruje, apelsinu, citrinu cukatos labiausiai nerima kelia... Kuo juos pakeisti?  g.gif


IKI buna visokiu, bet ne visu smile.gif tad pakeiskite kitais, jusu nuomone jums patinkanciais, tik islaikykite vaisiu kieki...
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 11 21, 22:00)
Aš dar dėl tos meduolinės tešlos. Ji brandinsis iki Kalėdų, bet ar nesuges, nes į tešlą įmaišyti kiaušiniai g.gif

as uzmaisius pries geras 3 savaites. Tesla gavosi minkstutele ir labai maloni, tikrai perskysta kociojimui. Stovi uzdengta lininiu ranksluosciu saldytuve, tai paziurejau jau kieta, tikrai nesugedus 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
http://kasnutikovirt...e.blogspot.com/
Cukatai
Lengva, greitai ir gerai gaunasi 4u.gif ir tikrai pigiau negu maximoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mix @ 2012 11 21, 17:18)
ačiū už naują receptuką.  4u.gif Prieš kiek laiko iki vartojimo juos galima kepti, supratau, jog tai bus minkštas meduolis. Ar jį galima ilgai iškeptą laikyti?

Žinokit, net nežinau, pati tik pirmadienį pirmą kartą kepiau, laikiau maišelyje, tai šiandien likęs gabaliukas dar sukietėjęs nebuvo, bet nemanau, kad jis ilgai gali būti laikomas, o "Šeimininkėje" recepte kiek galima laikyti nerašė mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, prigirdžiau vakar vakare savo Kalėdinį džiovintų vaisių pyragą. Tik, kadanti visai neblogai "gėrė" pyragui visą 100 ml.sunaudojau (iš visos normos kepiau). Suvyniojau į kepimo popierių ir foliją.Kaip manote ar negali būti per daug brendžio? ir tas pyragas suvyniotas sudrėkintas neima pelyti?
K;ausmai gal kvaili, tačiau nenumanau smile.gif
Atsakyti
Kalėdiniai meduoliai
Kaip man patiko jų skonis !

user posted image


6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams

Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Puošti glajumi.

user posted image
Atsakyti
toks klausimelis iskilo:o kiek laiko likus iki kaledu kepate meduolius? g.gif ir ar juos butina laikyti metalinej dezutej ar galima ir siaip kokiam inde? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2012 11 19, 12:57)
Mergaites,kas klausinejo del  puosimo?
Man visada puikiai pavyksta puosti su tutele is kepimo popieriaus, tik susukti reikia taisingai.


O kaip užtaisot viršų, kad nekiltų glajus? Paprasčiausiai ranka suspaudžiat?

QUOTE(Milita @ 2012 11 23, 14:03)
toks klausimelis iskilo:o kiek laiko likus iki kaledu kepate meduolius? g.gif ir ar juos butina laikyti metalinej dezutej ar galima ir siaip kokiam inde? blush2.gif


Pernai startavau gruodžio pirmomis dienomis, o anyta kelis meduoliukus išsaugojo iki vasario - nebevalgiau, bet atrodė gražiai. O šventėms buvo puikūs. Kepiau Cypciuko guminius, ar kaip jie vadinasi g.gif
Atsakyti
Laba diena, aš jau nebegaliu susilaikyti, jau noriu meduolius kepti, tik neišsiaiškinu tinkamo recepto... noriu, kad meduoliukai minkšti minkšti būtų, norėčiau tokių kaip parduotuvėje tie apvalūs kur būna rolleyes.gif kažin įmanoma tokių pasikepti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 18, 19:18)
As patarciau nusipirkti antgaliuka kokiu 3 mm skersmens, tai pats tinkamiausias, arba 2 mm.. pasizvalgykit cake-deko...


Ačiū, peržiūrėjau. Kaip suprantu tinkamas būtų Nr. 261, Nr. 00 arba tas, kurio išmatavimai 3/12 cm? Jie naudojami su ten pat siūlomais vienkartiniais ir daugkartiniais maišeliais? Dedami į vidų ar kažkokiu spec. antgaliu tvirtinami? Siaubas, kiek klausimų doh.gif
Atsakyti