Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Dameri @ 2012 12 19, 16:31)
Pas mane jie irgi buvo minkšti tik pirmą dieną, o po to kieti  g.gif
Gal kas kokį receptuką pasiūlys minštų meduolių?

kad jie yra minkšti.. tik dėžutėj laikyt reiki (su obuoliu)..smile.gif ore sukietėja 4u.gif

QUOTE(ciauzuika @ 2012 12 19, 18:16)
Niekaip neislaikysite glajaus iki rytojaus - sudzius  schmoll.gif

aš laikau ir nesudžiūna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 19, 22:11)
kad jie yra minkšti.. tik dėžutėj laikyt reiki (su obuoliu)..smile.gif ore sukietėja  4u.gif
aš laikau ir nesudžiūna  4u.gif

Gera mintis su dėžute ir obuoliu smile.gif aš į maišiuką dedu, bet vis tiek kieti g.gif
Atsakyti
Sveiki.
Sakykit, kas dare meduolius pagal cypciuka- kiek darant standartinemis formelemis iseina vienetu meduoliu is vienos teslos porcijos.Bent mazdaug.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Beatos imbieriniai meduoliai
Užsikabinau aš už šio recepto, man labai patinka, tešla dirbti maloni, iškepus lygi, ir skani, trapus meduoliai, labai skoniu panašūs į tikruosius pepparkakor.

user posted image

125 gr. sviesto
5 šaukštai grietinėlės
3 šaukštai medaus
150 gr. cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
8 kardamono pumpurėlių
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
375 gr. miltų
0.5 šaukštelio sodos

Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų, visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps.Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Supilkite actu gesintą sodą, išmaišykite, pilkite miltus ir išmaišykite kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Šaldytuve laikykite bent valandą. Galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau…

Iškočiokite plonai ir formele spauskite meduolius. Kepkite 190 C. karštumo orkaitėje apie į-ū min. kol gražiai paruduos.

Jei noriu tamsių meduolių, nuimu šaukštą miltų ir vietoj jų įberiu kakavos.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2012 12 20, 09:50)
Sveiki.
Sakykit, kas dare meduolius pagal cypciuka- kiek darant standartinemis formelemis iseina vienetu meduoliu is vienos teslos porcijos.Bent mazdaug.
Aciu 4u.gif

Man gavosi apie 100 - 110 vnt. Kadangi kepiau 4 kartus, buvo idomu paskaiciuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2012 12 20, 08:50)
Sveiki.
Aciu 4u.gif

QUOTE(Daimara @ 2012 12 20, 12:04)
Man gavosi apie 100 - 110 vnt. Kadangi kepiau 4 kartus, buvo idomu paskaiciuoti  biggrin.gif

labai plonai kočiojat? nes man vos 20-25 išeina blink.gif (na ir renkantis truputį didesnes formeles negu paprastiems sausainiams)
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 12 20, 12:50)
Beatos imbieriniai meduoliai
Užsikabinau aš už šio recepto, man labai patinka, tešla dirbti maloni, iškepus lygi, ir skani, trapus meduoliai, labai skoniu panašūs į tikruosius pepparkakor.

patys skaniausi imbieriukai 4u.gif
Atsakyti
Aš ir kepiau pagal Beatą, tik kiaušinį įmušiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 20, 13:09)
labai plonai kočiojat? nes man vos 20-25 išeina  blink.gif (na ir renkantis truputį didesnes formeles negu paprastiems sausainiams)

tai gal jus labai storai kociojat g.gif nes as kocioju mazdaug 3mm storio ir kepu ivairaus dydzio meduolius ir ju iseina gerokai daugiau. Dabar kepiau is dvigubos normos, tai isejo 3 nameliukai ir kokie 60, o gal ir daugiau meduoliuku.

Nameliukai cipciuko receptas, eglutes - Ules sokoladiniai meduoliai, labai patinka ju kvapas wub.gif
Ir sokolado keksiukai su ivairiais riesutais ir dziovintais vaisiais smile.gif

p.s. kadangi pas mus labai sausas oras, meduoliukai greit sukieteja. Tad visuomet pries supakuodama i dideli puoda su meduoliais idedu puse obuolio. Per nakti jie suminksteja thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivir: 20 gruodžio 2012 - 14:30
QUOTE(Nasturcija @ 2012 12 20, 09:50)
Sveiki.
Aciu 4u.gif

Man išėjo apie 40 meduoliukų iš vienos porcijos, kočiojau storokai, apie 1 cm storio. Specialiai norėjau tokių storiuliukų, kad labiau skirtųsi nuo čia jau minėtų Beatos imbierinių sausainukų (šlovė jiems, tikrai patys gardžiausi imbierinukai thumbup.gif ), kuriuos kočioju kuo ploniau, kad būtų trapūs trapūs smile.gif
Formelės standartinės - grybukai, varpeliai, žvaigždutės ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2012 12 20, 08:50)
Sveiki.
Aciu 4u.gif

Kočiojau ne labai labai plonus, tai gavosi apytiksliai keturios kepimo skardos (rašau skardomis, nes formelių dydžiai labai skirtingi).
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 20, 12:09)
labai plonai kočiojat? nes man vos 20-25 išeina  blink.gif (na ir renkantis truputį didesnes formeles negu paprastiems sausainiams)

Man gavosi apie 40 vnt.
Atsakyti