Beatos imbieriniai meduoliaiUžsikabinau aš už šio recepto, man labai patinka, tešla dirbti maloni, iškepus lygi, ir skani, trapus meduoliai, labai skoniu panašūs į tikruosius pepparkakor.
125 gr. sviesto
5 šaukštai grietinėlės
3 šaukštai medaus
150 gr. cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
8 kardamono pumpurėlių
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
375 gr. miltų
0.5 šaukštelio sodos
Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų, visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps.Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Supilkite actu gesintą sodą, išmaišykite, pilkite miltus ir išmaišykite kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Šaldytuve laikykite bent valandą. Galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau
Iškočiokite plonai ir formele spauskite meduolius. Kepkite 190 C. karštumo orkaitėje apie į-ū min. kol gražiai paruduos.
Jei noriu tamsių meduolių, nuimu šaukštą miltų ir vietoj jų įberiu kakavos.
Skanaus!