Sveikos, prikepiau vakar meduoliu stai pagal si recepta-
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
Nuotraukeliu nedariau, nes po visu groziu cia idetu tikrai nenustebinsiu
Mano pastebejimai-dejau deginta cukru, tai iki galo neistirpo jis man, kepant meduolius isbego ir gavosi tokios skylutes.
Turejau Alvo prieskonius meduoliams, o jie pasirodo su kepimo milteliais! Gerai, kad paskaiciau, beliko maza sauksteli kepimo milteliu prideti, to pakako.
Glaju dariau tik su pudra ir citrinos sultimis, nes baigesi kiausiniai, gavosi tokie baltai perlamutriniai ir su TW burbulu mazu dekoravau, patogu, bet skyle labai jau plati antgalio, tai tokie gavosi baisuokliukai tie zmogeliukai.
Skonis puikus puikus tikrai, smagiai laika praleidau iki isnaktu
Nuostabūs Jūsų visų Kalėdiniai kepiniai
Sakykit, pagal kokį receptuką kepat tas eglutes (kur sudėta iš daug žvaigždučių)?
ar iš meduolinės tešlos? turiu formeles, noriu iškept
Ačiū
Sakykit, pagal kokį receptuką kepat tas eglutes (kur sudėta iš daug žvaigždučių)?
ar iš meduolinės tešlos? turiu formeles, noriu iškept
Ačiū
QUOTE(luzere @ 2012 12 19, 15:09)
Sveikos, prikepiau vakar meduoliu stai pagal si recepta-
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
aš irgi kepiau pagal šį receptą, man labai skanūs meduoliai tik tiek kad aš norėjau minkštų, bet tik pirmą dieną iškepus jie minkšti buvo, kitą dieną sukietėjo
QUOTE(J-U-Š-A @ 2012 12 19, 16:03)
aš irgi kepiau pagal šį receptą, man labai skanūs meduoliai tik tiek kad aš norėjau minkštų, bet tik pirmą dieną iškepus jie minkšti buvo, kitą dieną sukietėjo
Pas mane jie irgi buvo minkšti tik pirmą dieną, o po to kieti
Gal kas kokį receptuką pasiūlys minštų meduolių?
QUOTE(Dameri @ 2012 12 19, 17:31)
Pas mane jie irgi buvo minkšti tik pirmą dieną, o po to kieti
Gal kas kokį receptuką pasiūlys minštų meduolių?
Gal kas kokį receptuką pasiūlys minštų meduolių?
Vaje, o aš tik ką iškepiau dvigubą partiją ir dar pasidžiaugiau, kad tokie minkšti... Gal juos kaip sandariai supakuoti, kad labai nesukietėtų ?
Beje, tas oetker balto šokolado glajus man visai nepatiko - baisiai greit kietėja, porą meduolių sutepi ir reikia kišti maišiuką vėl į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Ir užteko tik pusei mano keptų meduolių. Tai po to nuploviau gerai su soda kiaušinį ir pasidariau įprastą glajų - žymiai smagiau su juo dekoruoti. Tačiau dabar kita bėda - to glajaus liko. Ryt galvoju kepti imbierinius sausianukus pagal Beatos receptą iš II knygos - gal tas glajus iš baltymo gali pastovėti šaldytuve iki rytojaus?
QUOTE(Peledziukas @ 2012 12 19, 20:08)
Vaje, o aš tik ką iškepiau dvigubą partiją ir dar pasidžiaugiau, kad tokie minkšti... Gal juos kaip sandariai supakuoti, kad labai nesukietėtų ?
Beje, tas oetker balto šokolado glajus man visai nepatiko - baisiai greit kietėja, porą meduolių sutepi ir reikia kišti maišiuką vėl į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Ir užteko tik pusei mano keptų meduolių. Tai po to nuploviau gerai su soda kiaušinį ir pasidariau įprastą glajų - žymiai smagiau su juo dekoruoti. Tačiau dabar kita bėda - to glajaus liko. Ryt galvoju kepti imbierinius sausianukus pagal Beatos receptą iš II knygos - gal tas glajus iš baltymo gali pastovėti šaldytuve iki rytojaus?
Beje, tas oetker balto šokolado glajus man visai nepatiko - baisiai greit kietėja, porą meduolių sutepi ir reikia kišti maišiuką vėl į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Ir užteko tik pusei mano keptų meduolių. Tai po to nuploviau gerai su soda kiaušinį ir pasidariau įprastą glajų - žymiai smagiau su juo dekoruoti. Tačiau dabar kita bėda - to glajaus liko. Ryt galvoju kepti imbierinius sausianukus pagal Beatos receptą iš II knygos - gal tas glajus iš baltymo gali pastovėti šaldytuve iki rytojaus?
Niekaip neislaikysite glajaus iki rytojaus - sudzius
QUOTE(Peledziukas @ 2012 12 19, 20:08)
Vaje, o aš tik ką iškepiau dvigubą partiją ir dar pasidžiaugiau, kad tokie minkšti... Gal juos kaip sandariai supakuoti, kad labai nesukietėtų ?
Beje, tas oetker balto šokolado glajus man visai nepatiko - baisiai greit kietėja, porą meduolių sutepi ir reikia kišti maišiuką vėl į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Ir užteko tik pusei mano keptų meduolių. Tai po to nuploviau gerai su soda kiaušinį ir pasidariau įprastą glajų - žymiai smagiau su juo dekoruoti. Tačiau dabar kita bėda - to glajaus liko. Ryt galvoju kepti imbierinius sausianukus pagal Beatos receptą iš II knygos - gal tas glajus iš baltymo gali pastovėti šaldytuve iki rytojaus?
Beje, tas oetker balto šokolado glajus man visai nepatiko - baisiai greit kietėja, porą meduolių sutepi ir reikia kišti maišiuką vėl į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Ir užteko tik pusei mano keptų meduolių. Tai po to nuploviau gerai su soda kiaušinį ir pasidariau įprastą glajų - žymiai smagiau su juo dekoruoti. Tačiau dabar kita bėda - to glajaus liko. Ryt galvoju kepti imbierinius sausianukus pagal Beatos receptą iš II knygos - gal tas glajus iš baltymo gali pastovėti šaldytuve iki rytojaus?
tai nedekit i saldytuva, man pvz nesudziuvo tik virsus pakietejo, manau i maisiuka ivilkit ir palikit virtuvej
QUOTE(ciauzuika @ 2012 12 19, 18:16)
Niekaip neislaikysite glajaus iki rytojaus - sudzius
Galima ir įmanoma laikyti šaldytuve , pati taip darau. Reikia tą indą, kuriame yra glajus, uždengti maistine plėvele, bet ne pačio indo kraštą, o reikia, kad plėvelė liestųsi su glajumi, dailiai apspaudyti ir palikti, likę plėvelės kraštai jau dedasi ant indo kraštų. Tikiuosi aiškiai parašiau
QUOTE(GITALE @ 2012 12 19, 19:18)
tai nedekit i saldytuva, man pvz nesudziuvo tik virsus pakietejo, manau i maisiuka ivilkit ir palikit virtuvej
Matyt taip ir padarysiu, nes po dvigubos meduolių partijos imbieriniams sausainiams įkvėpimo neliko, reik padaryt pertrauką
Beje, gal kas galite pasidalint patirtim, kaip laikote tuos meduoliukus pagal cipsiuko receptą, kad jie minkštesni išliktų?
Papildyta:
QUOTE(Mayfly @ 2012 12 19, 19:49)
Galima ir įmanoma laikyti šaldytuve , pati taip darau. Reikia tą indą, kuriame yra glajus, uždengti maistine plėvele, bet ne pačio indo kraštą, o reikia, kad plėvelė liestųsi su glajumi, dailiai apspaudyti ir palikti, likę plėvelės kraštai jau dedasi ant indo kraštų. Tikiuosi aiškiai parašiau
Aiškiai, dėkui, bandau
QUOTE(Peledziukas @ 2012 12 19, 18:58)
Beje, gal kas galite pasidalint patirtim, kaip laikote tuos meduoliukus pagal cipsiuko receptą, kad jie minkštesni išliktų?
Laikau sandarioj metalinėj dėžutėj (kažkada buvo pirkti sausainiai) ir dar įdedu prapjautą obuolį.
Ismeginau nauja recepteli, dar tokio SM nemaciau, gal kam bus idomu
600 gr miltu
200 gr rudojo cukraus
220gr sviesto
120 ml sutirstinto pieno
110 ml medaus
110 ml auksaspalvio sirupo
prieskoniu: imbiero,muskato,cinamono,vaniles
1,5 saustelio druskos
1,5 saustelio kepimo milteliu
sumaisyti cukru,prieskonius,druska, kepimo miltelius. maisant supilti lydyta sviesta,sutirstinta piena, medu, sirupa, vanile. po truputi maisant berti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Tesla pusvalandziui det i saldytuva.
Iskociojus ir ispjauscius meduolius kepti 190 laipsniu 10 min.
Isties skanus
600 gr miltu
200 gr rudojo cukraus
220gr sviesto
120 ml sutirstinto pieno
110 ml medaus
110 ml auksaspalvio sirupo
prieskoniu: imbiero,muskato,cinamono,vaniles
1,5 saustelio druskos
1,5 saustelio kepimo milteliu
sumaisyti cukru,prieskonius,druska, kepimo miltelius. maisant supilti lydyta sviesta,sutirstinta piena, medu, sirupa, vanile. po truputi maisant berti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Tesla pusvalandziui det i saldytuva.
Iskociojus ir ispjauscius meduolius kepti 190 laipsniu 10 min.
Isties skanus
QUOTE(sivita @ 2012 12 19, 20:01)
Laikau sandarioj metalinėj dėžutėj (kažkada buvo pirkti sausainiai) ir dar įdedu prapjautą obuolį.
dėkui, su obuoliu visai gera mintis
Dėžutės nerasiu, o ir meduolių labai daug, gal reikia bandyt į kokią foliją suvynioti ir į kartoninę dėžutę uždaryti, plius obuolį prapjautą įdėjus?
O kažin, stiklinėj dėžutėj plastikiniu dangčiu, gal irgi nesukietėtų labai?