Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 18:15)
Pirmiausia pagaminame deginto cukraus skystimą. Ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, tada įpilama apie 100 ml. vandens ir šaukštu maišoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus. Tada į šį cukraus sirupą dedamas medus, prieskoniai ir t.t. pagal receptą. Viską reikia atlikti atsargiai, kad neapsidegintumėm rankų, deginto cukraus temperatūra aukšta !

O tai ačiū už detalų paaiškinimą.
Ir dar man papuošus(baltymas+cukraus pudra), išdžiuvo viskas atrodo tvarkoje, bet labai jau tas glajus trapus, sudedi vieną ant kito, žiūrėk jau šiek tiek ir apsitrina. Gal per daug pudros? ar kažką ne taip dariau?
Atsakyti
Parsinešiau eglutę iš miško.
Eglutei ašara ištryško.
Suskubom nešti žaisliukus,
Dabinti snaigėmis spygliukus.
Miela eglute, neliūdėk,
Spindėk visais žaislais spindėk.
Kiškutis šoka su vilku.
Eglutė tarė:
- Čia jauku
Keliai balti,
Laukai balti,
Plačiai jau vartai atkelti.
Snieguolė pranešė žvali:
- Naujieji Metai netoli.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 19:15)
Pirmiausia pagaminame deginto cukraus skystimą. Ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, tada įpilama apie 100 ml. vandens ir šaukštu maišoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus. Tada į šį cukraus sirupą dedamas medus, prieskoniai ir t.t. pagal receptą. Viską reikia atlikti atsargiai, kad neapsidegintumėm rankų, deginto cukraus temperatūra aukšta !


O gal kas bandėte be to deginto cukraus? Ar labai spalva prarandama? O jei tiesiog rudą cukrų dėti? Baisiai tingiu tą cukrų deginti ir bijau keptuvę sugadinti blush2.gif

Pasikartosiu su klausimu apie Ouetker balto šokolado glajų - ar galima pusę sunaudojus dėti į šaldytuvą, po to pakartotinai atšildyti po kelių dienų? Ar būtina sunaudoti visą pakuotę iš karto? Ir aplamai ar jis tinka meduoliams dekoruoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledziukas: 17 gruodžio 2012 - 18:54
Prisižiūrėjau visokių grožių. Kepsiu po kelių dienų ir aš brandintus meduolius.. Šiandien paraggavau kalėdinį džiovintų vaisių pyragą.Man patiko. Šiandien pkuosiu kaip dovanėlę gabaliuką ir siųsiu pažįstamiems.Tikiuosi ir jiems patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledziukas @ 2012 12 17, 18:54)
Baisiai tingiu tą cukrų deginti ir bijau keptuvę sugadinti

Cukraus deginimas labai greitas procesas. Tik ir žiūrėk, kad nebūtų per juodas... Aš irgi pagailėjau keptuvės, tai lydžiau nedideliame puode dvigubu dugnu. nieko neatsitiko puodui. O sodrią tamsią spalvą tikrai priduoda kepiniams. gal netgi karamelės skonį. Su ruduoju cukrum taip nebus...
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 18:15)
Pirmiausia pagaminame deginto cukraus skystimą. Ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, tada įpilama apie 100 ml. vandens ir šaukštu maišoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus. Tada į šį cukraus sirupą dedamas medus, prieskoniai ir t.t. pagal receptą. Viską reikia atlikti atsargiai, kad neapsidegintumėm rankų, deginto cukraus temperatūra aukšta !




QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 19:41)
Cukraus deginimas labai greitas procesas. Tik ir žiūrėk, kad nebūtų per juodas... Aš irgi pagailėjau keptuvės, tai lydžiau nedideliame puode dvigubu dugnu. nieko neatsitiko puodui. O sodrią tamsią spalvą tikrai priduoda kepiniams. gal netgi karamelės skonį. Su ruduoju cukrum taip nebus...


bet recente nerasoma, kad deti vandens, ax.gif del papildomo kiekio skysciu, nereiks daugiau miltu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 20:41)
Cukraus deginimas labai greitas procesas. Tik ir žiūrėk, kad nebūtų per juodas... Aš irgi pagailėjau keptuvės, tai lydžiau nedideliame puode dvigubu dugnu. nieko neatsitiko puodui. O sodrią tamsią spalvą tikrai priduoda kepiniams. gal netgi karamelės skonį. Su ruduoju cukrum taip nebus...


Dėkui, aš irgi su tokiu puodu tuomet pabandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivukas.d @ 2012 12 17, 20:09)
bet recente nerasoma, kad deti vandens,  ax.gif  del papildomo kiekio skysciu, nereiks daugiau miltu  g.gif

Kažkaip nesureikšminu. Ir miltų gramas į gramą sausainiuose nesilaikau. Negi niekada netenka pridėti sauja daugiau - ar mažiau miltų ? O ir vandens žiūriu pagal situaciją : jei matau, kad išsilydė, daugiau nepilu... Man meduoliukai gaunasi visada. (Kepiau pernai, prikepiau jau ir šįmet, tik nemoku įkelt nuotraukų)
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 20:19)
Kažkaip nesureikšminu. Ir miltų gramas į gramą sausainiuose nesilaikau. Negi niekada netenka pridėti sauja daugiau - ar mažiau miltų ? O ir vandens žiūriu pagal situaciją : jei matau, kad išsilydė, daugiau nepilu... Man meduoliukai gaunasi visada. (Kepiau pernai, prikepiau jau ir šįmet, tik nemoku įkelt nuotraukų)


aciu, pabandysiu taip kaip jus raset
Atsakyti
tute28
labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 12 17, 17:59)
ar kepet/kepat  kas nors "PANETONE" Kaledini pyraga?


kaip tik siandien atsikasiau nerytes recepta wub.gif http://www_neringa-b...abaleliais.html superinis tarp visu atsibodusiu meduoliu wub.gif


kaunietes, graziu maisiuku yra kreves pr, prie sauletekio kur yra floristu parduotuve. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2012 12 17, 23:58)
kaip tik siandien atsikasiau nerytes recepta  wub.gif http://www_neringa-b...abaleliais.html superinis tarp visu atsibodusiu meduoliu  wub.gif
kaunietes, graziu maisiuku yra kreves pr, prie sauletekio kur yra floristu parduotuve.  4u.gif

aciu uz priminta nuoroda 4u.gif seniai jau norejau ji pabandyti, nes suzavejo si foto wub.gif
Atsakyti