Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

rugiagele26
Gal galite pasakyti iš kur pirkote maišiukus? smile.gif
Atsakyti
Merginos, kas manes klausete del recepteliu, tikrai nieko naujo neisradau. Varpelius dariau is Nerytes imbieriniu sausainiu receptelio, meduolius pagal cipciuka (tik dejau rudaji cukru ir sviesta). o tie briedziai pagal Ilonos recepteli 4u.gif

NUostabiai darbuojates, taip ir jau kvepia Kaledomis ir stebuklais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2012 12 17, 11:26)
nu kaip kam??? nes vis putojo putojo putojo o ir toliau sau skonis sodos jaucias doh.gif  doh.gif  doh.gif  jei putoja vadinas ne visa reagavo. tai ir gesinau. bet kazkokia nesamone manau gerokai padauginta. bet kai pridedi kardamonu cinamonu gvazdikeliu tai ir permusa ta soda   g.gif

Man užtenka sodos šaukštuką užgesinti valgomuoju šaukštu acto - nei vieno nei kito nesijaučia. Įpilu jį gerai išmaišau paputoja ir pilu į tešlą- nebetikrinu ar ten dar putos ar nebe g.gif Ir nieko nesijaučia kepinuose schmoll.gif

QUOTE(Erdve @ 2012 12 17, 13:01)
Rugiagele26, labai fainai atrodo smile.gif
kur pirkot maisiukus?smile.gif

Aš ne rugiagelė, bet tokius mažiukus mačiau Rimi parduotuvėje dovanu pakavimo skyriuje.Jie ten supakuoti gal po 10 vnt. Bet mane domina didesni tokie pat perregimi...Gal kas kur matė? g.gif Ar tik perregimo popieriaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latte: 17 gruodžio 2012 - 15:15
QUOTE(Erdve @ 2012 12 17, 13:01)
Rugiagele26, labai fainai atrodo smile.gif
kur pirkot maisiukus?smile.gif


Viena drauge atsiunte... o ji pirko kazkur Kalipedoj... bet meduoliams kirpau maisuka perpus, nes nemazi jie.
Atsakyti
Merginos, gal ir kvailai paklausiu, bet ar galima naudoti dirbtinį medų? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2012 12 17, 15:57)
Merginos, gal ir kvailai paklausiu, bet ar galima naudoti dirbtinį medų?  blush2.gif


žinoma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katinukas @ 2012 12 17, 15:58)


Ačiū thumbup.gif Nes tikro neturim, tai jau buvau nusiminus......
Atsakyti
o kaip padaryti juos tamsiai rudus jie man graziau ziurisi?
ir dar gal kas turi tu graziu elniu schema?
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif Norejau pasiteirauti del Cipciuko Meduoliuku. Vakar vat bandziau kepti,bet iskilo tokia problema rolleyes.gif Nu cukru padegini keptuvej,supili i tesla ir sutraukia ji tokiais gabalais. Paskui beveik valanda sildziau sildziau idejus i puoda ant garu...Bet rezultate puse turejau isimti tu gabaliuku ir ismesti,nes jie sunkiai tirpo g.gif Nu ir ka ne taip darau,a?Kike laiko jus ta cukru deginate? ar iskart karsta supilate i tesla????ir kaip jums jis issilydo?
DEkui 4u.gif
Tiesa,ir virsus meduoliuku gavosi toks sutrukinejes,nelygus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~aura~: 17 gruodžio 2012 - 16:46
ar kepet/kepat kas nors "PANETONE" Kaledini pyraga?

truputi kalediniu pyragu istorijos

http://www.15min.lt/...ijos-682-289065
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 17 gruodžio 2012 - 18:07
QUOTE(Dameri @ 2012 12 16, 14:17)
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?


Aš Rimi, Mandarine pirkau permatomus maišiukus, tik jie tokiais mažais auksiniais angeliukais dekoruoti, bet dėl to man dar fainesni. Tik kainos nepamenu tiksliai - supakuoti po 10, berods apie 5 lt kainavo, bet nesu tikra blush2.gif
pirkau praeitą savaitę, sudėta ten, kur visokie dovanų maišeliai sudėti.


Dar norėjau paklausti, gal kas dekoravote meduolius su Ouetker balto šokolado glajumi? Ten kai jau atšildai tą maišiuką, tai turbūt ir reikia visą iškart sunaudoti? Turbūt kitam sykiui nelabai išeis pasilikti ? Jei tas kitas sykis būtų po kelių dienų, gal nieko tokio? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Usnee @ 2012 12 17, 10:04)
Ar į šį receptą tikrai nesideda sviestas ar margarinas?
Man taip keista kai jo nėra  g.gif


Aš kepiau pagal šį receptą, tik dariau iš pusės porcijos. Viską dėjau kaip parašyta, t.y. be sveisto ir viskas tikrai gerai gavosi. Manau, čia kiaušiniai atlieka tą suklijavimo vaidmenį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~aura~ @ 2012 12 17, 16:24)
Sveikos mergaites 4u.gif Norejau pasiteirauti del Cipciuko Meduoliuku. Vakar vat bandziau kepti,bet iskilo tokia problema rolleyes.gif Nu cukru padegini keptuvej,supili i tesla ir sutraukia ji tokiais gabalais. Paskui beveik valanda sildziau sildziau  idejus i puoda ant garu...Bet rezultate puse turejau isimti tu gabaliuku ir ismesti,nes jie sunkiai tirpo g.gif Nu ir ka ne taip darau,a?Kike laiko jus ta cukru deginate? ar iskart karsta supilate i tesla????ir kaip jums jis issilydo?

Pirmiausia pagaminame deginto cukraus skystimą. Ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, tada įpilama apie 100 ml. vandens ir šaukštu maišoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus. Tada į šį cukraus sirupą dedamas medus, prieskoniai ir t.t. pagal receptą. Viską reikia atlikti atsargiai, kad neapsidegintumėm rankų, deginto cukraus temperatūra aukšta !
Atsakyti