
Tikrai galiu tik pritariamai palinkcioti - tiramisu Vanna Talin taip pat puikiai tinka

vakar jau neiskentem ir paragavom Dresdena - super
, aisku jam dar truksta brendimo ir si karta rudesnis gavosi, nes daugiau dejau prieskoniu. tai net nzn kuris skanesnis ar kur pernai, kur maziau prieskoniu ar siemetinis. vienu zodziu - kitoks, nei yprasti keksai, bet labai skanus


Pasidalinsiu ir aš meduolio, kuriam nereikia kiaušinių, receptu, rastu pernykščiame žurnale ''Šeimininkė"
Man skanus, nekietas.Tešla ruošiama iš vakaro.
125 g medaus
60 g cukraus
50 g sviesto
0,5 arb.šaukšt. sodos
100 ml kefyro
250 g miltų
2 arb. šaukšt. prieskonių meduoliams( jei patinka, galima daugiau)
žiupsnelis druskos
dar galima tarkuotos apelsinų žievelės( aš neturėjau , tai nedėjau)
medų, cukrų ir sviestą šildyti garų vonelėje, kol ištirps cukrus.Atvėsinti. Miltus sumaišyti su prieskoniais, supilti kefyrą su jame gesinta soda ir atvėsusį medaus mišinį.Tešlą palaikyti vėsiai per naktį.Ryte ji bus tokia gan tiršta. Supilti į kep. formą, sluoksnis turėtų būti apie 1.5 cm. Kepti 180 C orkaitėje apie 20- 30 min.( man iškepė per 15 min.).Atvėsusį meduolį galima supjaustyti nedideliais trikampėliais ir kiekvieną apipilti mėgiamu šokoladiniu glajumi, puošti pabarstukais. Tokius trikampėlius galvoju kepti Kalėdinėm dovanėlėm

125 g medaus
60 g cukraus
50 g sviesto
0,5 arb.šaukšt. sodos
100 ml kefyro
250 g miltų
2 arb. šaukšt. prieskonių meduoliams( jei patinka, galima daugiau)
žiupsnelis druskos
dar galima tarkuotos apelsinų žievelės( aš neturėjau , tai nedėjau)
medų, cukrų ir sviestą šildyti garų vonelėje, kol ištirps cukrus.Atvėsinti. Miltus sumaišyti su prieskoniais, supilti kefyrą su jame gesinta soda ir atvėsusį medaus mišinį.Tešlą palaikyti vėsiai per naktį.Ryte ji bus tokia gan tiršta. Supilti į kep. formą, sluoksnis turėtų būti apie 1.5 cm. Kepti 180 C orkaitėje apie 20- 30 min.( man iškepė per 15 min.).Atvėsusį meduolį galima supjaustyti nedideliais trikampėliais ir kiekvieną apipilti mėgiamu šokoladiniu glajumi, puošti pabarstukais. Tokius trikampėlius galvoju kepti Kalėdinėm dovanėlėm

QUOTE(bazuka @ 2012 11 21, 14:53)
Pasidalinsiu ir aš meduolio, kuriam nereikia kiaušinių, receptu, rastu pernykščiame žurnale ''Šeimininkė"
Man skanus, nekietas.Tešla ruošiama iš vakaro.
125 g medaus
60 g cukraus
50 g sviesto
0,5 arb.šaukšt. sodos
100 ml kefyro
250 g miltų
2 arb. šaukšt. prieskonių meduoliams( jei patinka, galima daugiau)
žiupsnelis druskos
dar galima tarkuotos apelsinų žievelės( aš neturėjau , tai nedėjau)
medų, cukrų ir sviestą šildyti garų vonelėje, kol ištirps cukrus.Atvėsinti. Miltus sumaišyti su prieskoniais, supilti kefyrą su jame gesinta soda ir atvėsusį medaus mišinį.Tešlą palaikyti vėsiai per naktį.Ryte ji bus tokia gan tiršta. Supilti į kep. formą, sluoksnis turėtų būti apie 1.5 cm. Kepti 180 C orkaitėje apie 20- 30 min.( man iškepė per 15 min.).Atvėsusį meduolį galima supjaustyti nedideliais trikampėliais ir kiekvieną apipilti mėgiamu šokoladiniu glajumi, puošti pabarstukais. Tokius trikampėlius galvoju kepti Kalėdinėm dovanėlėm

125 g medaus
60 g cukraus
50 g sviesto
0,5 arb.šaukšt. sodos
100 ml kefyro
250 g miltų
2 arb. šaukšt. prieskonių meduoliams( jei patinka, galima daugiau)
žiupsnelis druskos
dar galima tarkuotos apelsinų žievelės( aš neturėjau , tai nedėjau)
medų, cukrų ir sviestą šildyti garų vonelėje, kol ištirps cukrus.Atvėsinti. Miltus sumaišyti su prieskoniais, supilti kefyrą su jame gesinta soda ir atvėsusį medaus mišinį.Tešlą palaikyti vėsiai per naktį.Ryte ji bus tokia gan tiršta. Supilti į kep. formą, sluoksnis turėtų būti apie 1.5 cm. Kepti 180 C orkaitėje apie 20- 30 min.( man iškepė per 15 min.).Atvėsusį meduolį galima supjaustyti nedideliais trikampėliais ir kiekvieną apipilti mėgiamu šokoladiniu glajumi, puošti pabarstukais. Tokius trikampėlius galvoju kepti Kalėdinėm dovanėlėm

ačiū už naują receptuką.

Pagaliau gavau kardamono
Šiandien ruošiu meduolių tešlą
Norėjau paklausti, koks panašiai kiekis gaunasi iš pusės kiekio (kalbu apie tą meduolinę brandinamą tešlą)


QUOTE(zuzanele @ 2012 11 21, 16:18)
Pagaliau gavau kardamono
Šiandien ruošiu meduolių tešlą
Norėjau paklausti, koks panašiai kiekis gaunasi iš pusės kiekio (kalbu apie tą meduolinę brandinamą tešlą)


O is kur gavot? Ir dar- kas tai yra ir kaip atrodo citrinu ir apelsinu cukatos? kur gaut ju? Mano kaime nera

QUOTE(Nefera @ 2012 11 21, 18:57)
O is kur gavot?
Šiandien pirkau maltą kardamoną Kaune Maxima bazėje. Dar ir akcija prieskoniams

Tešla jau užmaišyta- laukiam Kalėdų

QUOTE(zuzanele @ 2012 11 21, 19:06)
Šiandien pirkau maltą kardamoną Kaune Maxima bazėje. Dar ir akcija prieskoniams
Tešla jau užmaišyta- laukiam Kalėdų

Tešla jau užmaišyta- laukiam Kalėdų

Gerai jums




QUOTE(Nefera @ 2012 11 21, 21:32)
Gerai jums
As sumaniau keksa ir ta pyraga kaledini issikept- nusliauziau i parduotuve ir supratau, kad puses produktu vis tiek negausiu
numojau ranka ir isejau- nusipirksiu as ta keksa geriau- bent ieskot tiek nereiks
Bet norisi kept vis tiek 




O kokių produktų nerandate? Gal galima "interpretuoti" - aš nuolat taip darau


QUOTE(tarškaliukas @ 2012 11 21, 20:46)
O kokių produktų nerandate? Gal galima "interpretuoti" - aš nuolat taip darau
Manau, kiaušinių, miltų, pieno ar mielių rasite bet kur. Džiovintų vaisių - nebūtinai tokių - rasite ir. Prieskonių? Galima dėti tik cinamoną, truputį pipiro, gvazdikėlio, o jei rasite dar ką daugiau - valio išvis
Svarbiausia didelio noro reikia.


Del prieskoniu maziausiai pergyvenu- uzradau misinuka meduoliams, i kuriu sudeti ir ieina tie pagrindiniai prieskoniai- cinamonas, kardamonas, imbieras, tik dar kepimo miltelius raso sudety


Aš dar dėl tos meduolinės tešlos. Ji brandinsis iki Kalėdų, bet ar nesuges, nes į tešlą įmaišyti kiaušiniai

QUOTE(Nefera @ 2012 11 21, 22:11)
Del prieskoniu maziausiai pergyvenu- uzradau misinuka meduoliams, i kuriu sudeti ir ieina tie pagrindiniai prieskoniai- cinamonas, kardamonas, imbieras, tik dar kepimo miltelius raso sudety
Bet gal tiktu... Bet vat tokie produktai kaip dziovinti juodieji serbentai, vysnios cukruje, apelsinu, citrinu cukatos labiausiai nerima kelia... Kuo juos pakeisti? 


Tiesiog kitais džiovintais vaisiais:
Pvz., vienas receptų:
300 g tamsių razinų
200 g šviesių razinų
200 g džiovintų papajų
100 g džiovintų spanguolių
250 g džiovintų ananasų
250 g džiovintų melionų
100 g migdolų
150 g lazdyno riešutų
225 g sviesto
200 g rudojo cukraus
5 kiaušinius
pusės citrinos sultis
keliolikos lašų apelsinų esencijos
šaukštelio kepimo miltelių
350 g miltų
kitas:
100 g. razinų
130 g. džiovintų abrikosų
50 g. džiovintų slyvų
50 g. cukruotų imbierų
80 g. datulių
100 g. džiovintų kriaušių
100 g. apelsinų cukatų
1 citrinos žievelė
1 apelsino nutarkuotos žievelės
100 g. graikinių riešutų
100 g. lazdyno riešutų
110 g. minkšto sviesto
80 g. rudo cukraus
3 kiaušinių
1/2 citrinos sulčių
migdolų esencijos keletas lašelių
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
220 g. miltų
Tiesiog keiskite - neturėjau tokių vaisių - turėjau kitus ir tiek. Cukatų neturėjau, neneorėjau virti, tad tik dėl kvapo apelsino odelės įtarkavau
