Kaip jus puosiat sausainiukus, kad tie piesinukai is tokiu plonyciu liniju gaunasi, as bandziau i maisiuka baltyma su pudra sudeti atrodo skylute pacia maziausia pasidariau, bet gana storokai piesesi man
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?
QUOTE(zuzanele @ 2012 12 16, 12:49)
Ką tik iškepiau imbierinius meduolius pagal Neringos receptą. Tešla gavosi puiki, kočiojosi gerai. Tik neturėjau rudojo cukraus, vietoj jo dėjau baltą, tai manau, reikėjo dėt mažiau Tiesa, kočiojau ant kepimo popieriaus, tai meduoliukai neišsitampė, nereikėjo perkėlinėt
čia gi tie patys sausainiai, kur anksčiau buvau įdėjus Neringai, kaip matau, pavyko. Nežinau, kodėl merginoms nepavyko...
Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka biggrin.gif
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe thumbup.gif
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
va pasoviau kepti pgal si recepta...tesla tai super gavosi - jokiu miltu nereikejo, visai nelipo prie stalo kociojant, kaip vaikiskas modelinas (taip dukra pvadino ). tik noreciau paklausti, kokiu budu greiciau istripinti ta deginta vukru maseje? nes jis susikaramelizavo ir baisiai ilgai tirpinau, kiek neiskenciau, isgreibiau lauk .... ir beje, ar tuo du saukstus reikia deginti is nurodyto kiekio ar papildomai? deja nepamenu kurios cia receptukas, nes jau seniai isisaugojus turejau..... gal is praktikos kas patarsit.... ir spalva man tokia sviesi teslos atrodo.... kazi kas gausis?
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe thumbup.gif
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
va pasoviau kepti pgal si recepta...tesla tai super gavosi - jokiu miltu nereikejo, visai nelipo prie stalo kociojant, kaip vaikiskas modelinas (taip dukra pvadino ). tik noreciau paklausti, kokiu budu greiciau istripinti ta deginta vukru maseje? nes jis susikaramelizavo ir baisiai ilgai tirpinau, kiek neiskenciau, isgreibiau lauk .... ir beje, ar tuo du saukstus reikia deginti is nurodyto kiekio ar papildomai? deja nepamenu kurios cia receptukas, nes jau seniai isisaugojus turejau..... gal is praktikos kas patarsit.... ir spalva man tokia sviesi teslos atrodo.... kazi kas gausis?
QUOTE(bailutyte @ 2012 12 16, 13:20)
neiskenciau, isgreibiau lauk .... ir beje, ar tuo du saukstus reikia deginti is nurodyto kiekio ar papildomai? deja nepamenu kurios cia receptukas, nes jau seniai isisaugojus turejau..... gal is praktikos kas patarsit.... ir spalva man tokia sviesi teslos atrodo.... kazi kas gausis?
Prieskoniai turi patamsint tesla, o pakept kol graziai parus, tamsiai, aisku nesudegint...
o jetau kokie skaunus gavosi
dabar desiu dviguba porcija tslos, ir tai kazin ar uzteks
dabar desiu dviguba porcija tslos, ir tai kazin ar uzteks
QUOTE(akinukas @ 2012 12 16, 15:33)
sweikutes merginos o ar is tu guminiu meduoliuku teslos galima pastatyt meduolini nameli? ir ar kieti jie gaunasi? kiek meduoliuku iseina is wienos porcijos?
na is vienos porcijos isejo dvi nedideles skardos meduoliuku, aisku priklauso ir nuo fomrliu dydzio manau... nedidukas namukas turetu pavykti... atvese meduoliai paidare kietu virsumi, bet viduj minksti
QUOTE(bailutyte @ 2012 12 16, 13:20)
va pasoviau kepti pgal si recepta...tesla tai super gavosi - jokiu miltu nereikejo, visai nelipo prie stalo kociojant, kaip vaikiskas modelinas (taip dukra pvadino ). tik noreciau paklausti, kokiu budu greiciau istripinti ta deginta vukru maseje? nes jis susikaramelizavo ir baisiai ilgai tirpinau, kiek neiskenciau, isgreibiau lauk .... ir beje, ar tuo du saukstus reikia deginti is nurodyto kiekio ar papildomai? deja nepamenu kurios cia receptukas, nes jau seniai isisaugojus turejau..... gal is praktikos kas patarsit.... ir spalva man tokia sviesi teslos atrodo.... kazi kas gausis?
ir man tas pats buvo, kol keptuvej kepe, kai kurie gabaliukai susikristalizavo, gal pusvalandi puode paskui bandziau tirpinti, kas neispirto suvalgiau
Gal kam pravers http://www.liveinter...rubric/2768953/ , http://www.kuharka.r...yanik/7457.html
QUOTE(grazutee @ 2012 12 16, 16:43)
eina sau
QUOTE(Dameri @ 2012 12 16, 11:17)
Kaip jus puosiat sausainiukus, kad tie piesinukai is tokiu plonyciu liniju gaunasi, as bandziau i maisiuka baltyma su pudra sudeti atrodo skylute pacia maziausia pasidariau, bet gana storokai piesesi man
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?
http://www.wilton.co...2CC3749ED9EFC2D
Kur pirmam psl pirmoj žinutėj nuotrauka, tai mano tie meduoliukai puošti su šitais antgaliukais, Nr1 ir Nr.2.
O maišiukai tokie http://www.wilton.co...c...4&killnav=1
O kam gaunasi su paprastu maišiuku ar popierium prakirpus skylutę, tai žemai lenkiu galvą
QUOTE(Dameri @ 2012 12 16, 13:17)
Kaip jus puosiat sausainiukus, kad tie piesinukai is tokiu plonyciu liniju gaunasi, as bandziau i maisiuka baltyma su pudra sudeti atrodo skylute pacia maziausia pasidariau, bet gana storokai piesesi man
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?
Tiesa, gal vis delto kas nors zinot kur mazu maisiuku persvieciamu gauti sausainiams supakuoti?
spėju, kad icing'as buvo per skystas, arba per stipriai spaudėt, kai puošėt ir vienoj vietoj per ilgai užsibuvot..aš visad su maišiuku piešiu..tai jei pats kremas yra skystas, tai ir linijos išbėga..bet mano svajonė yra įsigyt tuos antgalius..nes nervina tie maišiukai..