Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Noriu pasidalinti Kalėdinio pyrago su riešutais receptu.
Produktai vienai išardomai 26 cm skersmens kepimo formai:
350 g miltų
400 g cukraus
250 g šalto sviesto arba margarino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
300 g graikiškų riešutų
100 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas pieno arba grietinėlės
Miltai suberiami ant lentos ir apdedami smulkiai supjaustytais riebalais. Ant viršaus subarstomi 200 g cukraus ir druska, į vidurį įmaišomas kiaušinis. Viskas sukapojama, paskui suminkoma tešla. Suvyniota į plėvelę tešla maždaug 1 val laikoma šaldytuve. Per tą laiką riešutai stambiai sukapojami. Keptuvėje gelsvai apgruzdinama likę 200 g cukraus, suberiami riešutai ir trumpai paskrudinami. Tada supilama grietinėlė su medumi. Viskas užvirinama. Keptuvė nukeliama nuo ugnies, mišinys praaušinamas.
Kepimo skarda ištepama riebalais. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojamas 3-4 mm storio tešlos lakštas. Išpjaunamas 30 cm skersmens skritulys. Juo išklojama kepimo skarda. Sukrečiamas paruoštas riešutų mišinys, išlyginamas, ant jo užlankstomi prasikišę tešlos lakšto kraštai. Iš likusios tešlos išpjaunamas atitinkamo dydžio skritulys ir užklojamas ant įdaro. Lakšto kraštai gerai prispaudžiami. Iš tešlos likučų išpjaustomos žvaigždutės, eglutės ar kitos formelės ir šiek tiek spustelint išdėliojamos ant pyrago.
Kiaušinio trynys išplakamas su grietinėle arba pienu ir aptepamas pyragas.
Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min (aš kepu, kol viršus gražiai paruduoja).
Iškepęs pyragas gerai ataušinamas, suvyniojamas (vynioju į maistinę plėvelę) ir mažiausiai savaitę laikomas, kol įgauna savo tikrąjį skonį.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 15:46)
galvoju apie Drezdeno keksa...kuom galima butu pakeisti roma, klausiu ir pati suvokiu, kad turbut niekuom, nes tai specifinis jo skonis, bet del pyrago pirkti buteli, kurio paskui niekas negers neisnori  biggrin.gif  ax.gif  bet gal kas kepet be jo ? ir kaip skonis?

Pereitais metais pyliau brendi - nepakenkė.
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 15:46)
galvoju apie Drezdeno keksa...kuom galima butu pakeisti roma, klausiu ir pati suvokiu, kad turbut niekuom, nes tai specifinis jo skonis, bet del pyrago pirkti buteli, kurio paskui niekas negers neisnori  biggrin.gif  ax.gif  bet gal kas kepet be jo ? ir kaip skonis?

As tik brendi pilu, maza fleske nusiperku tam reikalui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Javute @ 2012 11 19, 11:48)
mergaites, simta kartu klaustas klausimus, gal kur uzmatete kepimo formeliu kalediniu? blush2.gif  blush2.gif

Dar mačiau formelių Tiger parduotuvėje mirksiukas.gif

Norėjau paklausti, ar tinka tam brandintam meduoliui vietoj kardamono dėti muskatą? Niekur nerandu kardamono unsure.gif
Viską turiu susipirkus, o to vieno ir neturiu. Niekaip negaliu daryti tešlos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 19 lapkričio 2012 - 16:45
QUOTE(zuzanele @ 2012 11 19, 17:44)
Dar mačiau formelių Tiger parduotuvėje mirksiukas.gif

Norėjau paklausti, ar tinka tam brandintam meduoliui vietoj kardamono dėti muskatą? Niekur nerandu kardamono unsure.gif
Viską turiu susipirkus, o to vieno ir neturiu. Niekaip negaliu daryti tešlos verysad.gif



Kardamono yra maximoj XX pirkti (ta prasme didesnej)..vakar pirkau, tik jis nemaltas, bet tam ir skirta kavamale doh.gif visokiem prieskoniam smulkinti pas mane ir dirba thumbup.gif

firma Bioset, pakuote skaidri, 20gramu kainuoja 5,69 drinks_cheers.gif cia as apie kardamonus cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nautikaa: 19 lapkričio 2012 - 16:53
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 19, 15:03)
As adau bariuke viskio, tai jo ir pyliau biggrin.gif butu nebuve jo, bucaiu pylus brendi biggrin.gif



QUOTE(VilteVarsa @ 2012 11 19, 15:46)
Pereitais metais pyliau brendi - nepakenkė.



QUOTE(*Keila* @ 2012 11 19, 16:10)
As tik brendi pilu, maza fleske nusiperku tam reikalui biggrin.gif

nu zodziu nuraminot biggrin.gif jei jau neistaikysiu romo pilsiu koki nors kita gerala biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Drezdeno keksui vaisius mirkiau Vanna Talin likeryje - puikiai tiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2012 11 19, 17:56)
Drezdeno keksui vaisius mirkiau Vanna Talin likeryje - puikiai tiko  4u.gif

o, gera mintis, nes man asmeniskai romo skonis nepatinka
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 22:39)
o, gera mintis, nes man asmeniskai romo skonis nepatinka


Aš pernai mirkiau vaisius amarete - irgi gerai buvo
Atsakyti
Šiemet noriu pirmą kartą iškepti meduolinį namuką vaikams 4u.gif Gal galėtumėte patarti kada geriausia tai daryti? Ar būtent advneto pradžiai jis statomas, ar kiek vėliau?
Atsakyti
QUOTE(Peledziukas @ 2012 11 20, 17:23)
Šiemet noriu pirmą kartą iškepti meduolinį namuką vaikams  4u.gif  Gal galėtumėte patarti kada geriausia tai daryti? Ar būtent advneto pradžiai jis statomas, ar kiek vėliau?

Kai sugalvosit puosti namus, tada ir galesit kepti, nera jokios taisykles. O isstoves gali kelis menesius - puse metu.
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2012 11 19, 17:56)
Drezdeno keksui vaisius mirkiau Vanna Talin likeryje - puikiai tiko  4u.gif

as Vanna Talina tiramisui naudoju, irgi super tinka thumbup.gif
Atsakyti