Noriu pasidalinti Kalėdinio pyrago su riešutais receptu.
Produktai vienai išardomai 26 cm skersmens kepimo formai:
350 g miltų
400 g cukraus
250 g šalto sviesto arba margarino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
300 g graikiškų riešutų
100 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas pieno arba grietinėlės
Miltai suberiami ant lentos ir apdedami smulkiai supjaustytais riebalais. Ant viršaus subarstomi 200 g cukraus ir druska, į vidurį įmaišomas kiaušinis. Viskas sukapojama, paskui suminkoma tešla. Suvyniota į plėvelę tešla maždaug 1 val laikoma šaldytuve. Per tą laiką riešutai stambiai sukapojami. Keptuvėje gelsvai apgruzdinama likę 200 g cukraus, suberiami riešutai ir trumpai paskrudinami. Tada supilama grietinėlė su medumi. Viskas užvirinama. Keptuvė nukeliama nuo ugnies, mišinys praaušinamas.
Kepimo skarda ištepama riebalais. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojamas 3-4 mm storio tešlos lakštas. Išpjaunamas 30 cm skersmens skritulys. Juo išklojama kepimo skarda. Sukrečiamas paruoštas riešutų mišinys, išlyginamas, ant jo užlankstomi prasikišę tešlos lakšto kraštai. Iš likusios tešlos išpjaunamas atitinkamo dydžio skritulys ir užklojamas ant įdaro. Lakšto kraštai gerai prispaudžiami. Iš tešlos likučų išpjaustomos žvaigždutės, eglutės ar kitos formelės ir šiek tiek spustelint išdėliojamos ant pyrago.
Kiaušinio trynys išplakamas su grietinėle arba pienu ir aptepamas pyragas.
Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min (aš kepu, kol viršus gražiai paruduoja).
Iškepęs pyragas gerai ataušinamas, suvyniojamas (vynioju į maistinę plėvelę) ir mažiausiai savaitę laikomas, kol įgauna savo tikrąjį skonį.
Skanaus!
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 15:46)
galvoju apie Drezdeno keksa...kuom galima butu pakeisti roma, klausiu ir pati suvokiu, kad turbut niekuom, nes tai specifinis jo skonis, bet del pyrago pirkti buteli, kurio paskui niekas negers neisnori
bet gal kas kepet be jo ? ir kaip skonis?


Pereitais metais pyliau brendi - nepakenkė.
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 15:46)
galvoju apie Drezdeno keksa...kuom galima butu pakeisti roma, klausiu ir pati suvokiu, kad turbut niekuom, nes tai specifinis jo skonis, bet del pyrago pirkti buteli, kurio paskui niekas negers neisnori
bet gal kas kepet be jo ? ir kaip skonis?


As tik brendi pilu, maza fleske nusiperku tam reikalui

QUOTE(Javute @ 2012 11 19, 11:48)
mergaites, simta kartu klaustas klausimus, gal kur uzmatete kepimo formeliu kalediniu?



Dar mačiau formelių Tiger parduotuvėje

Norėjau paklausti, ar tinka tam brandintam meduoliui vietoj kardamono dėti muskatą? Niekur nerandu kardamono

Viską turiu susipirkus, o to vieno ir neturiu. Niekaip negaliu daryti tešlos

QUOTE(zuzanele @ 2012 11 19, 17:44)
Dar mačiau formelių Tiger parduotuvėje
Norėjau paklausti, ar tinka tam brandintam meduoliui vietoj kardamono dėti muskatą? Niekur nerandu kardamono
Viską turiu susipirkus, o to vieno ir neturiu. Niekaip negaliu daryti tešlos

Norėjau paklausti, ar tinka tam brandintam meduoliui vietoj kardamono dėti muskatą? Niekur nerandu kardamono

Viską turiu susipirkus, o to vieno ir neturiu. Niekaip negaliu daryti tešlos

Kardamono yra maximoj XX pirkti (ta prasme didesnej)..vakar pirkau, tik jis nemaltas, bet tam ir skirta kavamale


firma Bioset, pakuote skaidri, 20gramu kainuoja 5,69


QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 19, 15:03)
QUOTE(VilteVarsa @ 2012 11 19, 15:46)
Pereitais metais pyliau brendi - nepakenkė.
QUOTE(*Keila* @ 2012 11 19, 16:10)
nu zodziu nuraminot



Drezdeno keksui vaisius mirkiau Vanna Talin likeryje - puikiai tiko

QUOTE(dziugena @ 2012 11 19, 17:56)
o, gera mintis, nes man asmeniskai romo skonis nepatinka
QUOTE(pincius @ 2012 11 19, 22:39)
o, gera mintis, nes man asmeniskai romo skonis nepatinka
Aš pernai mirkiau vaisius amarete - irgi gerai buvo
Šiemet noriu pirmą kartą iškepti meduolinį namuką vaikams
Gal galėtumėte patarti kada geriausia tai daryti? Ar būtent advneto pradžiai jis statomas, ar kiek vėliau?

QUOTE(Peledziukas @ 2012 11 20, 17:23)
Šiemet noriu pirmą kartą iškepti meduolinį namuką vaikams
Gal galėtumėte patarti kada geriausia tai daryti? Ar būtent advneto pradžiai jis statomas, ar kiek vėliau?

Kai sugalvosit puosti namus, tada ir galesit kepti, nera jokios taisykles. O isstoves gali kelis menesius - puse metu.
QUOTE(dziugena @ 2012 11 19, 17:56)
as Vanna Talina tiramisui naudoju, irgi super tinka
