QUOTE(Ulė @ 2012 11 23, 11:21)
Kalėdiniai meduoliai
Kaip man patiko jų skonis !
6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Puošti glajumi.
Ar kas kepėte meduolius pagal šį receptą? Aš bandžiau. Ir kadangi nesu įgudusi tokiuose dalykuose, įdomu, kaip sekasi kitoms. Šiaip gavosi skanūs. Bet tešla baisiai lipni. Tai kočiojant teko negailėti miltų. Ir kaži kokio storumo kočioti? Turbūt priklauso nuo to, kokie labiau patinka, ar visai kieti, ar čiut minkštoki... Norėčiau jūsų nuomonių