Labukas, pirmas blynas nameliukas, biškuti kreivas, dar tobulinsimės
dukra padekoravo kažkiek
visai smagus buvo procesas, tik ilgai trunka tas sulipdymas, darem su baltu šokoladu.
QUOTE(sarah- @ 2012 12 03, 22:28)
jau po truputuka matau ruošiamės visos šventėm...suvargau aš šiandien,bet pagaliau iveikiau,dvejos rogės jau sustatytos,dar laukia dvejos ir du namukai...bet jau galiu pasakyti,reikia kantrybės,tad visoms to ir linkiu
--------------
--------------
Gal galit parašyti, pagal kokį receptą kepėt, ir kokio storio tešlą kočiojot
Ruošiuosi kepti suveriamus varpelius, eglutes, ir dar jūs sugundėt su savo rogėmis Kad nebūtų per trapūs, ir nebūtų kaip padai, jūsiškiai atrodo patys tie
! | Nuotraukų necituojame ! |
moderatorė irmulia
vėtrė-receptas cipciuko,kocioju apie 3mm,sausainiukams gerai,bet rogutems patarciau kocioti storiau ,nes man pasirode per plonai...Sie meduoliai laikant uzdaroje dezuteje lieka minksti,kol as juos visus dekoravau..jie sukietejo,bet valgant trapus,tiesiog mums jie patinka..o receptuku yra tikrai daug ....sekmes!
QUOTE(Ulė @ 2012 11 23, 11:21)
Kalėdiniai meduoliai
Kaip man patiko jų skonis !
6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Puošti glajumi.
Kaip man patiko jų skonis !
6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Puošti glajumi.
Ar kas kepėte meduolius pagal šį receptą? Aš bandžiau. Ir kadangi nesu įgudusi tokiuose dalykuose, įdomu, kaip sekasi kitoms. Šiaip gavosi skanūs. Bet tešla baisiai lipni. Tai kočiojant teko negailėti miltų. Ir kaži kokio storumo kočioti? Turbūt priklauso nuo to, kokie labiau patinka, ar visai kieti, ar čiut minkštoki... Norėčiau jūsų nuomonių
QUOTE(Šunvyšnė @ 2012 12 11, 11:16)
Ar kas kepėte meduolius pagal šį receptą? Aš bandžiau. Ir kadangi nesu įgudusi tokiuose dalykuose, įdomu, kaip sekasi kitoms. Šiaip gavosi skanūs. Bet tešla baisiai lipni. Tai kočiojant teko negailėti miltų. Ir kaži kokio storumo kočioti? Turbūt priklauso nuo to, kokie labiau patinka, ar visai kieti, ar čiut minkštoki... Norėčiau jūsų nuomonių
Kepiau, man irgi tesla labai lipo, o skoniu jie manęs visai nezuzavejo..... Gerai, kad dariau is puses normos, kiti kuriuos kepiau is kitos teslos jau suvalgyti, o šie taip ir neranda kas juos megtu bet čia skonio reikalas, gal kitiems jie butu patys skaniausi
QUOTE(likta @ 2012 12 10, 14:17)
Tiesiog nededate brendžio ir tiek
QUOTE(Nerytė @ 2012 12 10, 17:58)
Dėkui O kaip skonis, nenukentės kaži?? Nebus per kieti vaisiai? Gal vandenyje išmirkyti?
QUOTE(Šunvyšnė @ 2012 12 11, 11:16)
Ar kas kepėte meduolius pagal šį receptą? Aš bandžiau. Ir kadangi nesu įgudusi tokiuose dalykuose, įdomu, kaip sekasi kitoms. Šiaip gavosi skanūs. Bet tešla baisiai lipni. Tai kočiojant teko negailėti miltų. Ir kaži kokio storumo kočioti? Turbūt priklauso nuo to, kokie labiau patinka, ar visai kieti, ar čiut minkštoki... Norėčiau jūsų nuomonių
aš kepiau, man nepatiko. Kepiau iš visos normos, tai išėjo daug, dar dabar šunys tebeėda , man per kieti, truko trapumo, ir saldumo per daug...
QUOTE(Mix @ 2012 12 11, 10:54)
Mielos kepėjėlės , paaiškinkite man, blondinei, kuo skiriasi kalėdiniai meduoliukai iškepti iš šaldytos (šaldytuve laikytos kurį laiką) ir nešaldytos (dar beveik šiltos) tešlos. Gal kuri išbandėte ir galėtumėte pasidalinti patirtimi. Ačiū iš anksto
Silta tesla lengviau iskociot, sunkiau perkelt, jei forma kokia didesne.
Priklauso dar butent koki recepta turit. Jei ieina daugiau sviesto/margarino, tai atsaldyt reikia, kad forma laikytu sausainiai/meduoliai - kaip ir su trapia tesla.