Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Rutele_S @ 2012 12 09, 10:27)
  O pati nameli kepant arba roges, tai irgi tik paruduoaj ir traukt is orkaites?

Taip. Labai greit iskepa, sakyciau minuciu reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit, gal kas kepat cipciuko meduolius pagal šį receptą? Kiek reikia dėti prieskonių į šią tešlą? Niekad nesu bandžius, o noriu šiandien išbandyt. Kai nesu kepus, eksperimentuot bijau ir vengiu.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 12 10, 12:01)
Sakykit, gal kas kepat cipciuko meduolius pagal šį receptą? Kiek reikia dėti prieskonių į šią tešlą? Niekad nesu bandžius, o noriu šiandien išbandyt. Kai nesu kepus, eksperimentuot bijau ir vengiu.

as orentuojuosi pagal tai kaip parasyta ant prieskoniu pakelio, t.y kokiam kiekiui miltu skirtas pakelis prieskoniu.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 12 10, 12:01)
Sakykit, gal kas kepat cipciuko meduolius pagal šį receptą? Kiek reikia dėti prieskonių į šią tešlą? Niekad nesu bandžius, o noriu šiandien išbandyt. Kai nesu kepus, eksperimentuot bijau ir vengiu.


aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius Kotany prieskonių meduoliams mirksiukas.gif
Atsakyti
O kokiu irankiu smile.gif jus dekoruojat meduolius ir sausainukus g.gif Ar cia specialaus kokio konditerinio svirksto reikia ar galima ir kazkuo paprastesniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gute444 @ 2012 12 10, 12:23)
as orentuojuosi pagal tai kaip parasyta ant prieskoniu pakelio, t.y kokiam kiekiui miltu skirtas pakelis prieskoniu.

Ačiū, pasižiūrėjau, rašo 8-9g, 100g miltų. unsure.gif

QUOTE(Katinukas @ 2012 12 10, 12:24)
aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius Kotany prieskonių meduoliams  mirksiukas.gif

dėkui, jau aiškiau smile.gif

QUOTE(edre @ 2012 12 10, 13:37)
O kokiu irankiu  smile.gif  jus dekoruojat meduolius ir sausainukus g.gif  Ar cia specialaus kokio konditerinio svirksto reikia ar galima ir kazkuo paprastesniu  g.gif

skaičiau, kad galima pasidaryti tūtelę iš kepimo popieriaus ir dekoruot, tik man įdomu, ar ta tūtelė neišsiskleidžia ir laikosi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 10 gruodžio 2012 - 13:49
QUOTE(edre @ 2012 12 10, 14:37)
O kokiu irankiu  smile.gif  jus dekoruojat meduolius ir sausainukus g.gif  Ar cia specialaus kokio konditerinio svirksto reikia ar galima ir kazkuo paprastesniu  g.gif


Aš dekoravau su konditeriniu maišeliu, pasirinkus ploniausią antgalį, kažkur čia mačiau patarimą, kad galima dekoruoti susisukus tūtelę iš kepimo popieriaus (tik viršų reikia tūtelės gerai užsukti, kad nepradėtų bėgti per viršų glajus).
Atsakyti
QUOTE(edre @ 2012 12 10, 13:37)
O kokiu irankiu  smile.gif  jus dekoruojat meduolius ir sausainukus g.gif  Ar cia specialaus kokio konditerinio svirksto reikia ar galima ir kazkuo paprastesniu  g.gif

visada puosiu taip)
Susuku is kepimo popieriaus , labai svarbu taisingai susukti.
user posted image[QUOTE]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 10 gruodžio 2012 - 13:53
QUOTE(edre @ 2012 12 10, 13:37)
O kokiu irankiu  smile.gif  jus dekoruojat meduolius ir sausainukus g.gif  Ar cia specialaus kokio konditerinio svirksto reikia ar galima ir kazkuo paprastesniu  g.gif


glajų galima supilti į nedidelį polietileninį maišelį, viską "sustumti" į vieną kampą, tą kampuką vos vos prakirpti ir.... dekoruoti biggrin.gif
Atsakyti
Dar vienas isbandytas receptas, jei megstat trapius meduolinius sausainius - rekomenduoju
user posted image

http://www_neringa-b...sausainiai.html
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2012 12 10, 16:16)
Dar vienas isbandytas receptas, jei megstat trapius meduolinius sausainius - rekomenduoju



koks receptas? bigsmile.gif gal gali jį čia tiesiogiai įkelti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 10, 15:19)
koks receptas? bigsmile.gif  gal gali jį čia tiesiogiai įkelti?  mirksiukas.gif


Imbieriniai sausainiai
Reikia:

100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 v. šaukšto cinamono
1 v. šaukšto malto imbiero
1 v. šaukšto maltų kardamonų
½ a. šaukštelio juodųjų pipirų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
500 g miltų

Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo (medaus) ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps (neužvirkite). Nukelkite nuo ugnies ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.

Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešla bus minkšta, bet nebijokite, pastovėjus ji sutirštės. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.

Tešlą dar kartą išminkykite, kol lengvai minkysis. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite tešlą, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite 8-10 minučių orkaitėje 180 °C.
Palikite atvėsti ant kepimo skardos.

Atsakyti