Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Peledziukas @ 2012 12 06, 16:27)
mamyte's Kalėdinio namuko recepte rašoma, kad pirma reikia sutvirtint sienas dantų krapštukais, o po to tik puošti sienas glajumi. Bet aš, kaip nepatyrusi „statybininkė“ bijau, kad man taip bus per sudėtinga... o ar galima pirma išpiešti detales glajumi, o tik po tvirtinti?

Kiek suprantu, detales tarpusavyje laikys krapštukai ir po to dar ir glajus tarp sienų, ar tik krapštukai?  ax.gif

Jei glajus pakankamai tirstas,tai nereikia jokiu krapstuku,jis taip suketeja,kad sienas atskirsi nebent su kirviu biggrin.gif
Namelio detales visada pirmiau dekoruoju (man lengviau,gulscias piesti),o jau kai nudziuva statau sienas ir stoga.Sienu krastus atsargiai su tarka palyginu istrizai,kad graziai susieitu,patepu glajumi ir paremiu su kokiom stiklinaitem kad stovetu.Po pusvalanduko glajus buna sustinges ir sienos pacios laikos kuo puikiausiai 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
as irgi susidomejau statymu. sakykite, o jus dabar isikepet, kiek laiko gali buti nesuvalgytas sis grozis?galiojimo laikas jo.skaiciau visus puslapius, bet turbut praleidau, jus mase darote skirta meduoliams ar kaip, koki kieki darete rogutems?dekoju. ir gal turite trafareta elniams, nuostabiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2012 12 06, 21:07)
Jei glajus pakankamai tirstas,tai nereikia jokiu krapstuku,jis taip suketeja,kad sienas atskirsi nebent su kirviu biggrin.gif
Namelio detales visada pirmiau dekoruoju (man lengviau,gulscias piesti),o jau kai nudziuva statau sienas ir stoga.Sienu krastus atsargiai su tarka palyginu istrizai,kad graziai susieitu,patepu glajumi ir paremiu su kokiom stiklinaitem kad stovetu.Po pusvalanduko glajus buna sustinges ir sienos pacios laikos kuo puikiausiai  4u.gif

Ačiū labai 4u.gif Jau vakar išsikepiau, šiandien laukia statybos smile.gif Kepiau pagal mamyte's receptą, tai tik tiek, kad kitą sykį kočiočiau ne 0,5 cm kaip parašyta, o ploniau, nes pasipūtė neblogai kai kepė, mano galva kiek per storos sienos gavosi, na, bet reik pažiūrėt kas gausis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledziukas: 07 gruodžio 2012 - 11:15
Aciu merginos, kad netingit ir ikeliat tiek daug geru patarimu... ypac tokiomps kaip man, kur su virtuve per daug nedraugauja blush2.gif
Tad dar vienas lausimas. nutariau kepti namuka. kiek namuku iseina is teslos. jei pvz apie 400g. miltu?
Vienas ar imanoma ir antra isspausti? blush2.gif Man reikia dveiju, bet bijau per daug neprisigaminti ax.gif
ACIU 4u.gif
Atsakyti
Taigi, šiaip ne taip baigiau statybas, namukas gavosi toks truputį „pirmas blynas“, bet gavosi smile.gif . Padariau tokias išvadas:

1. Tešlą detalėms reikia tikrai ploniau kočioti nei 0,5 cm. Kitą kartą kočiočiau apie 0,2 cm. Dabar maniškis toks truputį kaip iš molio drėbta trobelė.
2. Laaabai svarbu detales padaryti kuo lygiausias. Dėkui Divia, kad patarė jog galima sienas palyginti atsargiai su tarka - be to būčiau visai neišsivertus.
3. Pradedantiems, tokiems kaip aš, statybininkams, geriau langų ir durų nepjaustyti, o nusipiešti glajumi. Labai daug nervų ir laiko surijo tas pjaustymas blink.gif
4. Neturintiems dailininko rankų (vėlgi turiu minty tokiems kaip aš biggrin.gif), geriau turėti saldainiukų, barstukų ir kitokių pagalbinių puošimo priemonių. Aš, prisižiūrėjus SM grožybių, naiviai galvojau jog išpiešiu glajumi ir bus labai gražu. Deja, ne taip paprasta. Gerai, kad cini mini turėjau virtuvėje, tai išgelbėjo stogo vaizdą ax.gif
5. Na, ir paskutinė išvada, tai mano atradimas dėl stogo. Sugaišus krūvą laiko bandant pritivirtint prie namuko meduolinį stogą ir išleidus į aplinką ne mažesnę krūvą labai ne kalėdiškų žodžių blush2.gif , į galvą netikėtai šovė namuką išgelbėjusi mintis - vietoj tų sunkokų stogo plokščių paėmiau ir be jokių vargų su glaistu priklijavau plokštes iš paprastų vaflių. Vaizdas net ir vien su vafliais buvo neblogas, bet kadangi jau buvau pasiruošus cini mini, tai apklijavau jais. Taigi, kitą syk net nekepsiu stogo, o turėsiu vaflių jam mirksiukas.gif

QUOTE(KERERA @ 2012 12 07, 15:12)
Tad dar vienas lausimas. nutariau kepti namuka. kiek namuku iseina is teslos. jei pvz apie 400g. miltu?
Vienas ar imanoma ir antra isspausti? blush2.gif  Man reikia dveiju, bet bijau per daug neprisigaminti ax.gif
ACIU 4u.gif

Aš kepiau iš 500 g, tai gavosi vienas vidutinio dydžio namukas su nedideliu pagrindu. Tiesa, storokomis sienomis, tai jei ploniau kočioti gal ir išeitų 2 mažyliukai, bet nesu tikra. Beje, kaip rašiau aukščiau, tešlos galima sutaupyti jei stogo nekepti, o pasidaryti iš vaflio lakštų.
Atsakyti
Labas vakaras, ar kalediniam meduoliniam nameliui tinka tesla ruost pagal cypciuko recepta?
Pernai dariau siaip, figureles, meduoliukus pagal si recepta tai kol silti, ziauriai geri, o atveso, dar kelios d praejo, kaip akmuo pasidare unsure.gif gal del to kad per storai iskociojus buvau? gavosi ''sausainiai'' kokio 1 cm storio jei ne daugiau doh.gif
tai ar gali but beda tame storume ar ir dar kazka negera padariau?
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 11 23, 11:21)
Kalėdiniai meduoliai
Kaip man patiko jų skonis !

6 kiaušiniai
1 kg. miltų
400 gr. cukraus pudros
šaukštelis gesintos sodos
6 šaukštai medaus
šaukštas kakavos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams

Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, suberti prieskonius, medų, gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava ir berti  po stiklinę vis maišant, kol užminkysite ne kietą tešlą. Statyti keliom valandom ar net nakčiai į šaldytuvą, kad sustengtų medus ir tešla sutvirtėtų.
Pabarstyti miltais stalą ir formuoti meduolius.
Kepti 190 C. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Puošti glajumi.

[

o riebalu cia tikrai nereikia??? na sviesto ar margarino??? katik iskepiau- tai kieti kaip akmuo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KERERA @ 2012 12 07, 15:12)
Aciu merginos, kad netingit ir ikeliat tiek daug geru patarimu... ypac tokiomps kaip man, kur su virtuve per daug nedraugauja blush2.gif
Vienas ar imanoma ir antra isspausti? blush2.gif  Man reikia dveiju, bet bijau per daug neprisigaminti ax.gif
ACIU 4u.gif

aš kepiau iš kažkur 500-600g miltų (nors recepte rašė, kad reikės dėt 450g, bet tešla su tiek miltų buvo skysta). Gavosi trys namai ir dar sausainių trys bliekutės.
Namui naudojau tik 6 detales (keturi šonai ir dvi detalės stogui). Jei darysit tvorą, kiemą tai išeis mažiau.
Tešlą kočiojau kažkur.. 0,3cm. Kadangi kepant pasipūtė, tai iškepę gavos kažkur 0,6cm storumo sienos.
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2012 12 07, 19:53)
Labas vakaras, ar kalediniam meduoliniam nameliui tinka tesla ruost pagal cypciuko recepta?

As pernai pagal cypciuko recepta kepiau namelius ir meduolius-gavos thumbup.gif Siandien pradesiu siumetinius kept smile.gif O jei norit minkstesniu meduoliuku-galit i dezute,kur laikot meduoliukus, idet obuoli-suminkstes mirksiukas.gif
Atsakyti
As ka tik idejau kepti kaledini pyraga pagal Ula smile.gif Gal jau siek tiek velokai sugalvojau kepti, bet jei patiks, kitais metais kartosiu daug anksciau biggrin.gif O namukams atrodo dar nepribrendau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2012 12 08, 15:00)
As ka tik idejau kepti kaledini pyraga pagal Ula  smile.gif

o,as ka tik paziurejau,kaip jis bresta biggrin.gif mmmmmmm,beprotiskai fantastiskas kvapas-taip ir norejosi dantis suleisti,bet,sakau dar pakentesiu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Twixx @ 2012 12 08, 12:16)
As pernai pagal cypciuko recepta kepiau namelius ir meduolius-gavos  thumbup.gif Siandien pradesiu siumetinius kept smile.gif O jei norit minkstesniu meduoliuku-galit i dezute,kur laikot meduoliukus, idet obuoli-suminkstes mirksiukas.gif

Aciu, tai viskas aisku busiu kazka ne taip padarisu jei visom gaunasi o man nesigavo biggrin.gif O pati nameli kepant arba roges, tai irgi tik paruduoaj ir traukt is orkaites?
Atsakyti