Taigi, šiaip ne taip baigiau statybas, namukas gavosi toks truputį pirmas blynas, bet gavosi
. Padariau tokias išvadas:
1. Tešlą detalėms reikia tikrai ploniau kočioti nei 0,5 cm. Kitą kartą kočiočiau apie 0,2 cm. Dabar maniškis toks truputį kaip iš molio drėbta trobelė.
2. Laaabai svarbu detales padaryti kuo lygiausias. Dėkui Divia, kad patarė jog galima sienas palyginti atsargiai su tarka - be to būčiau visai neišsivertus.
3. Pradedantiems, tokiems kaip aš, statybininkams, geriau langų ir durų nepjaustyti, o nusipiešti glajumi. Labai daug nervų ir laiko surijo tas pjaustymas
4. Neturintiems dailininko rankų (vėlgi turiu minty tokiems kaip aš
), geriau turėti saldainiukų, barstukų ir kitokių pagalbinių puošimo priemonių. Aš, prisižiūrėjus SM grožybių, naiviai galvojau jog išpiešiu glajumi ir bus labai gražu. Deja, ne taip paprasta. Gerai, kad cini mini turėjau virtuvėje, tai išgelbėjo stogo vaizdą
5. Na, ir paskutinė išvada, tai mano atradimas dėl stogo. Sugaišus krūvą laiko bandant pritivirtint prie namuko meduolinį stogą ir išleidus į aplinką ne mažesnę krūvą labai ne kalėdiškų žodžių
, į galvą netikėtai šovė namuką išgelbėjusi mintis - vietoj tų sunkokų stogo plokščių paėmiau ir be jokių vargų su glaistu priklijavau plokštes iš paprastų vaflių. Vaizdas net ir vien su vafliais buvo neblogas, bet kadangi jau buvau pasiruošus cini mini, tai apklijavau jais. Taigi, kitą syk net nekepsiu stogo, o turėsiu vaflių jam
QUOTE(KERERA @ 2012 12 07, 15:12)
Tad dar vienas lausimas. nutariau kepti namuka. kiek namuku iseina is teslos. jei pvz apie 400g. miltu?
Vienas ar imanoma ir antra isspausti?
Man reikia dveiju, bet bijau per daug neprisigaminti
ACIU
Aš kepiau iš 500 g, tai gavosi vienas vidutinio dydžio namukas su nedideliu pagrindu. Tiesa, storokomis sienomis, tai jei ploniau kočioti gal ir išeitų 2 mažyliukai, bet nesu tikra. Beje, kaip rašiau aukščiau, tešlos galima sutaupyti jei stogo nekepti, o pasidaryti iš vaflio lakštų.