Labas vakaras Matau, jog tema apie šventinius kepinius. Aš su vienu klausimu. Gal kas patartumėte kur Vilniuje užsakinėti skanius ir gražius keksiukus arba sausainiukus Šv. Kalėdų tematika? Man reikia šventei. Kažko panašaus kaip čia
Arba gal kuri iš jūsų kepa profesionaliai? Nežinau kur ieškoti Kadangi reikia šventei, tad norisi, jog viskas būtų tobula
Mano keptas meduolinis kalėdinis namelis štai toks, gal kas norėtų savo namus papuošti tokiu pačiu? Priimu užsakymus, kaina sutartinė
Klaipėda, per AŽ arba tel. 867171167
Klaipėda, per AŽ arba tel. 867171167
Aciu visosm kurios patare del vaisiu pirkimo Kaune, tikrai bazes 12 sandely 3kg ivairiu vaisiu jusipirkau uz 30lt
Dar noriu paklausti kaip jus darot glaju, kad butu toks baltas, nes mano toks permatomas daugiau gaunasi
Dar noriu paklausti kaip jus darot glaju, kad butu toks baltas, nes mano toks permatomas daugiau gaunasi
QUOTE(egliauskaite @ 2012 11 30, 22:59)
Sveikos
Šiandien bandžiau kepti meduoliukus pagal cipciuko receptą, bet iškilo keli klausimukai:
1) Ten miltų norma 450g, bet man kol tešla pasidarė įmanoma minkyti suėjo vos ne dar tiek pat. Taip gali būti?
2) Recepte rašo kad įdėjus nugesintą sodą masė turėtų užputoti, bet man taip nebuvo Gal ką nors negerai padariau
3) Ir gal kas žinot kokiu grietinės kiekiu reiktų tai daryti? Aš 1 arb. š. sodos bandžiau nugesinti 1 valg. š. grietinės, ar gerai taip?
4) Kočiojant tešlą velniškai lipo prie pagrindo? Ar visuose receptuose taip?
5) Ir dar cipciukas rašo, kad iš to kiekio jai gavosi 122 meduoliai Man viso labo kokie 30...
Va tokie klausimai man iškilo po šio vakaro.. Gal kuri patyrusi galėtų į juos atsakyt Norėčiau kepti didesnį kiekį, bet bijau kad kažką blogai darau.
Dar norėčiau kepti namelį, bet jį tikriausiai geriau daryti iš kietesnių meduolių receptuko, tiesa? Ir kada maždaug reikėtų pradėt konstruot kad išsilaikytų geros būkės iki kalėdų? Juk į dėžutę jau nebesukišiu jo.. O taip tikriausiai gali labai sudžiūti?
Ačiū kurios netingėsit atsakyt
Šiandien bandžiau kepti meduoliukus pagal cipciuko receptą, bet iškilo keli klausimukai:
1) Ten miltų norma 450g, bet man kol tešla pasidarė įmanoma minkyti suėjo vos ne dar tiek pat. Taip gali būti?
2) Recepte rašo kad įdėjus nugesintą sodą masė turėtų užputoti, bet man taip nebuvo Gal ką nors negerai padariau
3) Ir gal kas žinot kokiu grietinės kiekiu reiktų tai daryti? Aš 1 arb. š. sodos bandžiau nugesinti 1 valg. š. grietinės, ar gerai taip?
4) Kočiojant tešlą velniškai lipo prie pagrindo? Ar visuose receptuose taip?
5) Ir dar cipciukas rašo, kad iš to kiekio jai gavosi 122 meduoliai Man viso labo kokie 30...
Va tokie klausimai man iškilo po šio vakaro.. Gal kuri patyrusi galėtų į juos atsakyt Norėčiau kepti didesnį kiekį, bet bijau kad kažką blogai darau.
Dar norėčiau kepti namelį, bet jį tikriausiai geriau daryti iš kietesnių meduolių receptuko, tiesa? Ir kada maždaug reikėtų pradėt konstruot kad išsilaikytų geros būkės iki kalėdų? Juk į dėžutę jau nebesukišiu jo.. O taip tikriausiai gali labai sudžiūti?
Ačiū kurios netingėsit atsakyt
Aš ne profesionalė, bet vakar su dukrytėm ir mes kepėm meduoliukus pagal ši receptuką, tai pakomentuosiu
1) Miltų gerokai daugiau ir aš dėjau
2) Neputojo ir man
3) Gesinau su actu
4) prieš kočiojimą pabarsčiau miltais, tai nebelipo
5) Kiekis priklauso nuo formelių dydžio. Mes darėme 4 dydžių
Štai mūsų rezultatas
[attachmentid=225762]
QUOTE(egliauskaite @ 2012 11 30, 21:59)
5) Ir dar cipciukas rašo, kad iš to kiekio jai gavosi 122 meduoliai Man viso labo kokie 30...
Va tokie klausimai man iškilo po šio vakaro.. Gal kuri patyrusi galėtų į juos atsakyt Norėčiau kepti didesnį kiekį, bet bijau kad kažką blogai darau.
Va tokie klausimai man iškilo po šio vakaro.. Gal kuri patyrusi galėtų į juos atsakyt Norėčiau kepti didesnį kiekį, bet bijau kad kažką blogai darau.
visos mes receptus adaptuojamės daugiau mažiau pagal save. Labai dažnai kepu tuos meduoliukus, jie man patys pačiausi. Miltų dedu kažkiek daugiau, bet tikrai ne dvigubai. Na gal +50g, bet ne daugiau. O dėl meduolių kiekio, tai nežinau kur tokį skaičių radot. Nes pati autorė kitame puslapyje po recepto rašo, kad iš to kiekio jai gaunasi 2-3 skardos meduolių. Aš kočioju šiek tiek ploniau, plius darau mažus meduoliukus, tai man gaunasi 4 skardos iš tos normos.
O ar receptas vykęs galite tik pati atsakyti - jei meduoliai gavosi skanūs, vadinasi galima kepti dar ne kartą. Ir visai nesvarbu kiek nukrypot nuo originalaus recepto
ULE aciu, kad atsakei del Drezdeno kesko viena neistverusi jau prapjoviau labai norejau zinoti, kas ten per daiktas, nes nei kepus nei valgius nebuvau...skanus
Idejos kaip puosti meduolius
https://plus.google....7121?banner=pwa
http://www.google.co...pPITYtAaVtoC4Cw
skaniai grazios idejos
https://plus.google....7121?banner=pwa
http://www.google.co...pPITYtAaVtoC4Cw
skaniai grazios idejos
Ačiū pasisakiusioms dėl meduoliukų Ir iškilo dar vienas klausimas - kur gauti maistinių dažų? Puošdama norėčiau paįvairinti
QUOTE(egliauskaite @ 2012 12 03, 16:23)
Ačiū pasisakiusioms dėl meduoliukų Ir iškilo dar vienas klausimas - kur gauti maistinių dažų? Puošdama norėčiau paįvairinti
maximoj tam skyriuj prie prieskonių. Aš pirkau Dr. Oetker
Kokia priemone paišote ant meduolių? Mane domina būtent linijų piešimas? Su švirkštu ar kaip kitaip?
Papildyta:
Gal pamenate kainą?
Papildyta:
QUOTE(gi2lux @ 2012 12 03, 16:22)
Gal pamenate kainą?
QUOTE(Latte @ 2012 12 03, 19:07)
Kokia priemone paišote ant meduolių? Mane domina būtent linijų piešimas? Su švirkštu ar kaip kitaip?
Papildyta:
Gal pamenate kainą?
Papildyta:
Gal pamenate kainą?
tarp 3-5 Lt už buteliuką, tiksliai nepamenu Norfoj dabar akcija buvo visai Dr Oetker produkcijai ar ne 30 %
QUOTE(Linucia @ 2012 12 02, 20:43)
Mano keptas meduolinis kalėdinis namelis štai toks, gal kas norėtų savo namus papuošti tokiu pačiu? Priimu užsakymus, kaina sutartinė
Klaipėda, per AŽ arba tel. 867171167
Klaipėda, per AŽ arba tel. 867171167
negalima cia deti skelbimu