QUOTE(sayonara @ 2012 11 20, 12:43)
žinoma, ne bet kokias. yra vadinamono C41 proceso juostos (dažniausiai spalvotos, bet yra ir kelios rūšys jb, bet jis bjaurus), kurias ryškina praktiškai visos paprastos fotolaboratorijos. tada yra skaidrės E6 procesas, kuriuo užsiima vienetai labų ir tada yra rankinis jb juostelių ryškinima,skurį centralizuotai daro viena kita laboratorija. Vilniuje, tarkim, tokia yra viena - Kodak Procentras. Londone vieną kitą rasi, bet turėsi susižinot, ARBA ryškink namie. nesunku. Londonas pilnas išmanančių lietuvių, jei su jų bendruomene draugauji, susirasi ką nors fotkinantį, pamokins. jei kas, galėsiu vieną kontaktą duoti ir aš, padės, manau
juostos galiojimas nesvarbu, tik gali būti pokštų su spalvomis ar grūdu, bet iš principo nieko specialaus ryškinant joms nereik daryti. jei pasibaigusio galiojimo ryškini pati, gali ilgint ryškinimo laiką, bet tau kaip suprantu tai kol kas visai neaktualu.
tad patarčiau kol kas pirkti paprasčiausias spalvotas juostas ir bandyti. juk ją visada gali paversti juodai balta
o kad heliosas yra ant zenito, tai nenuostabu. čia jo "kitinis" objektyvas
beje, kurį zenitą įsigijai?
oj božė moj
negalvojau, kad čia tokia makalyne su tom juostom...ok, jamsiu elementariausia ir psio. bet kaip smagu info visą skaityt, pavydžiu, kad tiek visko žinai
jau parašiau į Londono fotografų forumą dėl ryškinimo ir skanavimo, nes pati neturiu supratimo, kur tai daryt...tai lauksiu
kaip norėčiau išmokti ryškinti pati
na bet palauksiu...reikia pirmą juostą išfotkinti ir pasižiūrėt, ar man apskritai patinka fotografuot su juostinuku
manau reikalui esant gal rasčiau, kas pamokintų
jo, žinojau, kad heliosas yra kitinis, bet kažkaip eBay tai arba išvis be objektyvo parduoda, arba kitas užsuktas koks, norėjau su heliosu ir gavau
o nupirkau tą TTL
daugiau į nieką nežiūrėjau tiesą pasakius...žiūriu nebrangus ttl ir jamiau.
QUOTE(Žydraakė @ 2012 11 20, 12:49)
Anksčiau kur įdėjai nuorodą, ji buvo į tą pačią foto, kitų nemačiau.
Pasikartosiu, daugumoje foto labai daug visokių daiktų: dekis, eglutė, puodelis, šalikas, žaisliukai, etc. Tą foto, kurią parodei čia, vadini įvadine, bet man ji į tokią nepanaši. Atsirinkti ir parodyti tikrai gerą stiprią įvadinę foto irgi yra darbas.
Nežinau, kokį objektyvą turi. Jeigu leidžia galimybės, pamėginčiau labiau atverti diafragmą, tuomet namų aplinka pasilietų, nebūtų tokia aiški, ryški...
Man labiausiai patinka, kur berniukas rašo laišką Kalėdų Seneliui, na bent taip aš matau tą foto
pritariu tavo komentarui, buvau pradėjusi jau tas foto komentuoti, bet paskui nuleidau rankas kažkodėl, o tu viską super surašei