Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(isora @ 2012 11 20, 11:40)
Dėl foto išėmimo,o kas išima??  g.gif Pvz maniškes mato, tik as Flickre drauguose... g.gif

Manau, kad tavo foto ir turi omenyje, nes ir as beveik niekada ju nemaciau, galvojau, kad tu isemei, o dabar kai esi drauguose, matau ir cia. Tiesiog kai dedi i SM nuotrauka, padaryk public, kad galetu visos matyt, o ne tik draugai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2012 11 20, 00:22)
Gal kas dar nemate seminaro su Albert Pocej, idomiu dalyku pasakoja smile.gif

http://www.anymeetin...id=E957DF86824A

Bamba karamba, kodėl man eina tas play'us, bet nerodo nei vaizdo, nei garso, chatas gerai eina, paspaudi pauzę, nebeina, o negirdžiu nieko, garsas pc įjungtas tikrai ir ten tikrinau garsą... smile.gif kas gali būti? Kažkada seniau žiūrėjau šitą seiminarą ir man gerai rodė. O dbr neberodo, nebegirdžiu, o play eina sad.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 20, 11:07)
Bamba karamba, kodėl man eina tas play'us, bet nerodo nei vaizdo, nei garso, chatas gerai eina, paspaudi pauzę, nebeina, o negirdžiu nieko, garsas pc įjungtas tikrai  ir ten tikrinau garsą... smile.gif kas gali būti? Kažkada seniau žiūrėjau šitą seiminarą ir man gerai rodė. O dbr neberodo, nebegirdžiu, o play eina sad.gif

net neisivaizduoju, as visai nesigaudau sitoj vietoj biggrin.gif man vakar buvo sunus atjunges paskutines 10 minuciu, tai paskui valanda bandziau uzkraut neuzkrove...gal sakau pabandyk ilgiau uzkrovinet ir vaizdas atsiras g.gif bent garsas kad butu...
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 11 20, 11:40)

gotte , ot blyn.. va laukiau laukiau ir pramovėi palei nosi, turėjau ir aš Šokio temai idėją "aistros šokis"..  doh.gif  lotuliukas.gif  Nu db ką, toliau suksiu galvą..  lotuliukas.gif  Tavoji šauni... thumbup.gif

juk tokios pat foto nepadarysi. Nesvarbu, kad vienas aistros šokis yra, daryk kitą. Jūsų tiek stiliai skiriasi, tiek sugebėjimai. Nukopijuoti neišeis, bet savo padarysi.
Atsakyti
ačiū, kas pakomentavo mano foto, geriau reikėjo kritikos rėžt g.gif

visą naktį sapnavau kaip fotkinu su juostinukų ir žiūriu juostas doh.gif ir man taip gražu, taip gražu wub.gif ir svarbiausia, kad zenitas sapne turėjo langelį, per kurį foto pasižiūrėt buvo galima biggrin.gif ...prieš miegą žiūrėjau eBay juostas visokias iki išnaktų...neišsimiegojau aišku ir ryte neišėjau bėgioti doh.gif aj žodžiu, bile naktį sapnai geri biggrin.gif

beje, mano zenitas su heliosu bigsmile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 11 20, 06:43)
bet kokią. visų pirma išsiaiškink ne apie juostas, o ką lengviausia būtų išsiryškint ir nuskenuot aplink Tave

hmz...na apie tai nepagalvojau g.gif o tai ne bet kokias juostas dar gali išryškint? g.gif aš jau ebay prisižiūrėjau visokių, ypač pasibaigusio galiojimo (bo jau iš jūsų komentų prisiskaičiusi, koks čia gėris biggrin.gif )

QUOTE(Yvette @ 2012 11 20, 09:28)
Gotte, faina tavo foto konkursui.

dėkui, o kas negerai norėč išgirsti ax.gif

QUOTE(Stikline @ 2012 11 20, 09:30)
Pirma juosta tai paprasta spalvota jaučiu geriausia išbandymui nors aš pradėjau tai su pasibaigusio galiojimo nespalvota...  sėkmės su zenitu draugaujant 

dėkui, bandysim draugaut...aš irgi žiūrėjau pasibaigusio galiojimo vakar ax.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 11 20, 09:53)
imciau bet kokia spalvota - kodak, fuji, tudor. jei noreciau ishpyshkint viska greitai lauke, tada iso 200. jei bandyciau namie, kur sviesu, imciau iso 400.

ačiū už patarimus, turbūt bandysiu lauke g.gif

QUOTE(isora @ 2012 11 20, 10:40)
gotte , ot blyn.. va laukiau laukiau ir pramovėi palei nosi, turėjau ir aš Šokio temai idėją "aistros šokis"..  doh.gif  lotuliukas.gif  Nu db ką, toliau suksiu galvą..  lotuliukas.gif  Tavoji šauni... thumbup.gif

teisingai sako yvette, daryt savo variantą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 11 20, 12:36)
hmz...na apie tai nepagalvojau g.gif o tai ne bet kokias juostas dar gali išryškint? g.gif aš jau ebay prisižiūrėjau visokių, ypač pasibaigusio galiojimo (bo jau iš jūsų komentų prisiskaičiusi, koks čia gėris biggrin.gif )

žinoma, ne bet kokias. yra vadinamono C41 proceso juostos (dažniausiai spalvotos, bet yra ir kelios rūšys jb, bet jis bjaurus), kurias ryškina praktiškai visos paprastos fotolaboratorijos. tada yra skaidrės E6 procesas, kuriuo užsiima vienetai labų ir tada yra rankinis jb juostelių ryškinima,skurį centralizuotai daro viena kita laboratorija. Vilniuje, tarkim, tokia yra viena - Kodak Procentras. Londone vieną kitą rasi, bet turėsi susižinot, ARBA ryškink namie. nesunku. Londonas pilnas išmanančių lietuvių, jei su jų bendruomene draugauji, susirasi ką nors fotkinantį, pamokins. jei kas, galėsiu vieną kontaktą duoti ir aš, padės, manau smile.gif

juostos galiojimas nesvarbu, tik gali būti pokštų su spalvomis ar grūdu, bet iš principo nieko specialaus ryškinant joms nereik daryti. jei [asibaigusio galiojimo ryškini pati, gali ilgint ryškinimo laiką, bet tau kaip suprantu tai kol kas visai neaktualu.

tad patarčiau kol kas pirkti paprasčiausias spalvotas juostas ir bandyti. juk ją visada gali paversti juodai balta biggrin.gif

o kad heliosas yra ant zenito, tai nenuostabu. čia jo "kitinis" objektyvas biggrin.gif beje, kurį zenitą įsigijai?
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2012 11 20, 11:52)
Na siaip ne tik sita foto norejau parodyt, idejau flickr nuoroda, kur ju daugiau, tiesiog si buvo kaip ivadine...
va kitos: http://www.flickr.co...s/84069431@N04/

Anksčiau kur įdėjai nuorodą, ji buvo į tą pačią foto, kitų nemačiau.
Pasikartosiu, daugumoje foto labai daug visokių daiktų: dekis, eglutė, puodelis, šalikas, žaisliukai, etc. Tą foto, kurią parodei čia, vadini įvadine, bet man ji į tokią nepanaši. Atsirinkti ir parodyti tikrai gerą stiprią įvadinę foto irgi yra darbas.
Nežinau, kokį objektyvą turi. Jeigu leidžia galimybės, pamėginčiau labiau atverti diafragmą, tuomet namų aplinka pasilietų, nebūtų tokia aiški, ryški...
Man labiausiai patinka, kur berniukas rašo laišką Kalėdų Seneliui, na bent taip aš matau tą foto smile.gif
Atsakyti
Zydraake, aciu uz patarimus 4u.gif pas mane 1.8 50mm objektyvas, diafragma buvo atverta iki 2.5, bijojau, kad su mazesne nesusitvarkysiu, nors ir su sia daug kur nesusitvarkiau...del daiktu, kaip visada persistengiau, nors vizijoj, kaip viskas atrodys, buvo idealus kalediskas piesinys su visko daug ir viskas turejo tarpusavy labai deret biggrin.gif dabar, aisku, daug ka kitaip daryciau, ir tada buvau nusistacius, kad stumdysiu daiktus, kad kadre nesimaisytu, o bet taciau, tuo momentu atrode, kad svarbu pagauti akimirka, o ne uzsiimti dekoraciju perkabinejimu biggrin.gif

o del laisko, tai taip, jis ten raso laiska Kaledu seneliui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savory: 20 lapkričio 2012 - 12:59
QUOTE(sayonara @ 2012 11 20, 12:43)
žinoma, ne bet kokias. yra vadinamono C41 proceso juostos (dažniausiai spalvotos, bet yra ir kelios rūšys jb, bet jis bjaurus), kurias ryškina praktiškai visos paprastos fotolaboratorijos. tada yra skaidrės E6 procesas, kuriuo užsiima vienetai labų ir tada yra rankinis jb juostelių ryškinima,skurį centralizuotai daro viena kita laboratorija. Vilniuje, tarkim, tokia yra viena - Kodak Procentras. Londone vieną kitą rasi, bet turėsi susižinot, ARBA ryškink namie. nesunku. Londonas pilnas išmanančių lietuvių, jei su jų bendruomene draugauji, susirasi ką nors fotkinantį, pamokins. jei kas, galėsiu vieną kontaktą duoti ir aš, padės, manau smile.gif

juostos galiojimas nesvarbu, tik gali būti pokštų su spalvomis ar grūdu, bet iš principo nieko specialaus ryškinant joms nereik daryti. jei pasibaigusio galiojimo ryškini pati, gali ilgint ryškinimo laiką, bet tau kaip suprantu tai kol kas visai neaktualu.

tad patarčiau kol kas pirkti paprasčiausias spalvotas juostas ir bandyti. juk ją visada gali paversti juodai balta biggrin.gif

o kad heliosas yra ant zenito, tai nenuostabu. čia jo "kitinis" objektyvas biggrin.gif beje, kurį zenitą įsigijai?

oj božė moj doh.gif negalvojau, kad čia tokia makalyne su tom juostom...ok, jamsiu elementariausia ir psio. bet kaip smagu info visą skaityt, pavydžiu, kad tiek visko žinai blush2.gif

jau parašiau į Londono fotografų forumą dėl ryškinimo ir skanavimo, nes pati neturiu supratimo, kur tai daryt...tai lauksiu g.gif

kaip norėčiau išmokti ryškinti pati bigsmile.gif na bet palauksiu...reikia pirmą juostą išfotkinti ir pasižiūrėt, ar man apskritai patinka fotografuot su juostinuku g.gif manau reikalui esant gal rasčiau, kas pamokintų g.gif

jo, žinojau, kad heliosas yra kitinis, bet kažkaip eBay tai arba išvis be objektyvo parduoda, arba kitas užsuktas koks, norėjau su heliosu ir gavau bigsmile.gif o nupirkau tą TTL blush2.gif daugiau į nieką nežiūrėjau tiesą pasakius...žiūriu nebrangus ttl ir jamiau.

QUOTE(Žydraakė @ 2012 11 20, 12:49)
Anksčiau kur įdėjai nuorodą, ji buvo į tą pačią foto, kitų nemačiau.
Pasikartosiu, daugumoje foto labai daug visokių daiktų: dekis, eglutė, puodelis, šalikas, žaisliukai, etc. Tą foto, kurią parodei čia, vadini įvadine, bet man ji į tokią nepanaši. Atsirinkti ir parodyti tikrai gerą stiprią įvadinę foto irgi yra darbas.
Nežinau, kokį objektyvą turi. Jeigu leidžia galimybės, pamėginčiau labiau atverti diafragmą, tuomet namų aplinka pasilietų, nebūtų tokia aiški, ryški...
Man labiausiai patinka, kur berniukas rašo laišką Kalėdų Seneliui, na bent taip aš matau tą foto smile.gif

pritariu tavo komentarui, buvau pradėjusi jau tas foto komentuoti, bet paskui nuleidau rankas kažkodėl, o tu viską super surašei 4u.gif
Atsakyti
Eeee.... Merginos, tos kur nuotraukų nemato - pabandykit su kitom noršyklėm... SM nežino ar jūs draugai flickr ar ne tongue.gif.... Pasitikrinkit savo naršykles ir ypač reklamų banerius biggrin.gif
Atsakyti
gotte -> baa, kokia matyta nuotrauka, nors kaži, ar iš vis kas nors dar yra nematyto, kai žiūrinėji platujį internetą, pastebi viską doh.gif man tas įrėminimas nepatinka, bet čia man asmeniškai, šiaip toks jb patinka.
aš niekaip neišrenku foto konkursui, pas mane irgi nebus kaži kas stebuklingo ar kažkas nematyto, bet stengiausi ir aš smile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 20 lapkričio 2012 - 14:21
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 20, 14:20)
gotte -> baa, kokia matyta nuotrauka, nors kaži, ar iš vis kas nors dar yra nematyto, kai žiūrinėji platujį internetą, pastebi viską  doh.gif man tas įrėminimas nepatinka, bet čia man asmeniškai, šiaip toks jb patinka.
aš niekaip neišrenku foto konkursui, pas mane irgi nebus kaži kas stebuklingo ar kažkas nematyto, bet stengiausi ir aš  smile.gif  ax.gif

tai gal ne nuotrauka matyta, o idėja biggrin.gif

šiaip aš pati nemačius konkrečiai va tokio bučinio po vandeniu, bet tikiu, kad yra daug panašių foto, gal man galvoje kažkas yra užsifiksavęs tik nepamenu.. žodžiu, norėjau pabandyt tai įgyvendinti, įgyvendinau... čia turbūt kažkas panašaus, kaip nėštukė su rankom ant pilvo... biggrin.gif
Atsakyti