Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 12 03, 01:41)
na bet tiek nepasikeičia tas apšvietimas, kad kardinaliai g.gif man sunkiausia būdavo vasarą, kai saulė aktyvi, bet už debesų tai užlenda, tai vėl išlenda...ir tarkim fotkinu vestuves, krikštynas gamtoj...tada įsijautusi varau, o ten apšvietimas pasikeitęs ir aš nematau, kad gaidelį jau vartau totalų biggrin.gif (nu iš Šiaulių esu kilus, matos lotuliukas.gif )bet mane tie pasirenkamieji režimai yra irgi pavedę, tai aš jų nenaudoju visai blush2.gif

o jeigu salė apšviesta, tai ten nebus taip, kad keisis viskas kardinaliai vos pasisukus schmoll.gif dabar įsivaizduok... TARKIME... iso pasirenki pagal esamas sąlygas ir jo nekeiti visą fotografavimo laiką, vadinasi tau lieka susireguliuoti diafragmą ir išlaikymą... na su išlaikymu irgi daug neprigalvosi...darželio šventė, juda vaikai, vadinasi tikrai jau ne mažiau kaip 1/100, o geriau daugiau... vadinasi belieka nutarti, kokios tau reikia diafragmos mirksiukas.gif tada jau žiūri, ką išneša tavo objektyvas ir kada ryškiausią fokusą gali pagauti, kokio efekto nori ir pan g.gif

šiaip tik iš pradžių atrodo labai sunku viską reguliuoti, o galutiniam variante vis tiek gaunasi, kad reguliuoji tik vieną parametrą arba du nuuu biggrin.gif įpratimo reikalas  4u.gif kaip minėjau - visad viską reguliuojuosi pati, nes bijau, kad technika mane paves blush2.gif kažkaip nesinori bandyt režimų, nes jau kitaip esu pratusi blush2.gif

Pries saule keiciasi-pakeli fotika aukstyn ir baltaaaa, nuleidi-juodaaaa doh.gif

Su jos, kaip ir mano, objektyvu viduje vaiku be blykstes nepafotkinsi arba as vis dar kazko nemoku g.gif

Labas rytas smile.gif

Per mano moba Eifelis griuva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 12 03, 10:29)
Per mano moba Eifelis griuva g.gif

tai jis jau senas, gal ir griuva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 12 02, 19:32)
būtent, kas ką nori, tas tą perka. vieniems vienas patogesnis ar prieinamesnis, o kitam kitas. čia kaip ginčytis, kas geriau, pasukos ar kefyras. abu pieno produktai.

thumbup.gif

Vilnis nežinau kas tau nepasisekė su dell aš turiu dell monika bet juo patenkinta, aišku yra geresnių, bet kol kas man visai užtenka

Žydraakė gražiai laukiat kalėdų, aš tai šiemet vėl nespėjau pariruošt gražesnio dienų skaičiavimo vaikams doh.gif nu gal kitais metais

QUOTE(brumbrumai @ 2012 12 03, 10:19)
nematau, kad kas dalyvautų kelionių konkurse, tai dalyvauju aš smile.gif ba labai reik pirštinių smile.gif

pirštinių ir aš baisingai noriu, bet nekeliauju dabar niekur, nebent kelionės pas gydytojus galima užskaityt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 12 03, 11:39)
pirštinių ir aš baisingai noriu, bet nekeliauju dabar niekur, nebent kelionės pas gydytojus galima užskaityt  tongue.gif

Tai nebūtinai tiesiogiai reik suprasti - kelionės, gali būti kad ir kelionė pas gydytojus, kelionė į sapną ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 12 03, 11:10)
Tai nebūtinai tiesiogiai reik suprasti - kelionės, gali būti kad ir kelionė pas gydytojus, kelionė į sapną ir pan smile.gif

a tai gerai, kažkaip ne taip tada buvau supratusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 12 03, 08:09)
drinks_cheers.gif jo, mes namie tuo įsitikinome.

Tik aš, net legaliai juos nusipirkus, turėjau sugrįžt prie septintų doh.gif Nes kažkas susigliukino su hardais ir windowsais, striginėjo exploeyris, visokių nesąmonių buvo, tai teko rinktis - ar vėl tuos pačius perrašyt, ar dirbt su ankstesniais. Kadangi laiko neturiu labai aiškintis, tiksliau, kad vyras aiškintųsi, tai grįžau prie septintų, ai ne bėda, gal kada gyvenime.
Bet, kad greičiau win8 tai faktas, ir įsijungia greičiau, ten kažkaip sakė jis realiai neužmiega ar kas ten biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, dar mokausi, klausimai kyla, bet ok, praipraktikuosiu, po to jau jungsiuos pas jum 4u.gif

QUOTE(Suprem @ 2012 12 03, 01:23)
Gitusia gi vakar su Nikonu 3100d prisijungė, darželio šventėje junk auto su blykste, nes kitaip tamsu bus ir liesis

Kad nieko nesugadinčiau ne taip nuriaguliavus, draugausiu su AUTO rėžimu ax.gif Ačiū už patarimą

P.s. kai padarysiu ND, kur siųsti? Dėti čia?
Atsakyti
PRIMINIMAS!

Pasitarėm ir nusprendėm su Noisy-B, kad konkurso tema - KELIONĖ (-ĖS) (vyksta 2012-11-27 iki 2012-12-17). Prizai rankų darbo auskariukai ir raštuotos pirštinaitės. Bus renkamos dvi foto, o gal ir trys ax.gif

Taisyklės - reikalavimai:
1. Iš archyvų foto nedalyvauja konkurse;
2. Kokį jausmą jums sukelia kelionė (-ės);
3. Gali būti kelionė į rojų (pragarą, sapnus, darbą...), kas Jums yra ta kelionė, kokios emocijos kelionei;
4. Kompozicija;
5. Šviesa;
6. Dalyvauti gali visi;
7. Galima kelti ir kelias nuotraukas;
8. Nuotraukas rodome čia SM ir dedam į Flickr grupę (ČIA).
Sėkmės 4u.gif

Žydraake, kaip gražu wub.gif Tavo rankdarbiai visada mane žavi ir idėja super.

Vienintele, ne tu viena, vaikams nieko neparuošei skaičiuoti mirksiukas.gif Vat mes grįžom iš mokyklėlės ir vyrsenėlė paklausė: kodėl mes neskaičiuojam dienų iki Kalėdų? Kodėl eglės dar nepuošiam? Tai sutarėm, kad ji pasidarys pati kalendorių ir galės sau braukyt dienas ir kartu iškepsim eglučių, kad po vieną suvalgyt tą dieną ir man sočiai bus... aš kažkaip nesureikšminu to advento laikotarpio blush2.gif

Brumbrumai, o foto ne iš archyvo?

Gitusia, pirmame psl viską detaliai surašytą kas ir kaip dėl ND

Suprem, eifelis savo vietoje wink.gif žiūrėk kaip pirmame plane šviesos stulpas stovi, karuselė wink.gif

Vajei, prasidėjo nuotraukų kėlimas biggrin.gif reik eik pirštines megzt ax.gif Šeštadienį bandžiau iš modelino apyrankę sulipdyti, ale visgi galvoju, kad čia jau skonio reikalas dėl to ax.gif Bet dar bandysiu ką nors nulipdyt ir iškepti, orginalesnio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 03 gruodžio 2012 - 13:34
Kelionių konkursui. Su muiline Nikon fotografuota, tad labai nebarkit.

"Dviese smagiau"

user posted image
Atsakyti
Sunki man kelionių tema be kelionės... ax.gif Gal susidėlios dar kokios mintys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 03, 13:25)
Brumbrumai, o foto ne iš archyvo?

ka zinau. tikrai ne del konkurso keliavau, jeigu to reikejo smile.gif
Atsakyti
Na pirstiniu tai butinai reikia schmoll.gif Salta...
Atsakyti