Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gitusia @ 2012 12 02, 20:48)
pradėjau...
Tik norejau greito patarimo, nes nespėjau tiek prasipraktikuot, kad būtų tobulesnės foto, o šventė jau už poros savaičių.
Na, teks pasikliaut savo intuicija  ax.gif

Nes patarus vienu ar keliais sakiniais, tikrai nepaaiškės kaip daryt...tai ateina su laiku.
Atsakyti
Vuniscia, per aplinkui kol supratau ka norejai pasakyti biggrin.gif kam dar vieno nekilnojamo daikto namuose, jei galima palaukti kilnojamo smile.gif daugybe bet, bet technologijos prasimus ir ateis iki musu, mirtinguju uz ikandama kaina anksciau ar veliau smile.gif o man bus proga parsitempti tv kabeli is sandeliuko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2012 12 02, 02:08)
P.S. Aš techno maniakė, tai radau pašnekovę  lotuliukas.gif  O tai tik su vyru apie tai diskutuojam ir svaigstam biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Vat dar neseniai atradau -VIZIO. Negirdėta ir naujai surasta kompiuterius gaminanti kompanija, jų nešiojamų kompiuterių ekranus labai išgyrė ir kaip konkurentą Apple pasiūlė. Reiks turint laiko pasidomėt daugiau, iš kur jie tokie atsirado. lotuliukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 12 02, 19:32)
mes namie esam mix'as. turim ir obuolinių produktų daug, ir PC. nu ir naudojamės viskuo biggrin.gif

Mes ir mix'as lotuliukas.gif Dell produktu tik nesinaudojam(nešiojamu kompiuteriu), vyras mieliau savo darbinį "Apple" išsitraukia. Nusivyliau Dell kompanija(tiksliau nudegėm), prieš tai buvau labai geros nuomonės apie jos produktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 02 gruodžio 2012 - 23:56
Vilnis, pasidomek ir mums pranesk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2012 12 02, 19:13)
Kokius nustatymus naudojat fotografuojant vaikus daržely apšviestoje salėje? Koks rėžimas, ar reguliuojat išlaikymą, ISO, diagramą, ar leidžiate fotoaparatui su nustatytu rėžimu atlikti savo darbą?

ką reiškia "apšviestoje salėje" g.gif taigi tas apšvietimas gali labai skirtis...gali būti 10 šviesų pridegta + baltos sienos tarkim, gali būti ir viena šviesa, o abiem atvejais salę bus galima vadinti "apšviesta" g.gif aš visuomet reguliuoju viską pati: diafragmą, išlaikymą, iso, nesvarbu, kokiomis sąlygomis fotografuoju. Jeigu dar sunkiai pavyksta su šiais dalykais susitvarkyt, siūlyčiau nesigadinti šventės, nervų ir fotografuoti su auto režimu g.gif
Dar gi priklauso, ar redaguosit po to foto, ar ne? g.gif ar jų reikia tik šeimos albumui ar esate įsipareigojusi kaip kažkokia oficiali darželio fotografė? g.gif ar fotografuojat RAW ar JPG, ar dirbat su fotošopu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 12 02, 15:05)
Oj, kaip man trūksta čia pėdučių... smile.gif Ir labai jau geltonai oranžinė - nipatinka smile.gif Ai ir dar, man čia tas aprašas kažkaip netinka šiai foto smile.gif

Ir man ju iki skausmo truksta! Susirasiu originala ir padarysiu neoranzini, o kadangi NESUMAISYSIU apdirbant nuotrauka veiksmu eiles tai ir konturai nebus isilieje biggrin.gif
Aprasa pridejau tam, kad nekiltu klausimu: kas? kodel? kam? Pasisakymu, kad nedera daigtai... cia jie atspindi kas buvo norejama pasakyti ir zmogaus busena!
Papildyta:
QUOTE(smalsi_ @ 2012 12 02, 13:10)
Tyliai tyliai pasirodau svajonių vyras

Niugi grazuolis, ka cia bepridursi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dincelis: 03 gruodžio 2012 - 01:13
QUOTE(gotte @ 2012 12 03, 01:00)
aš visuomet reguliuoju viską pati: diafragmą, išlaikymą, iso, nesvarbu, kokiomis sąlygomis fotografuoju.

Na paklausiu smile.gif Nusireguliuoji viską, pasisuki i dešinę arba pritūpi ir apšvietimas pasikeičia, reguliuoji vėl? Bandžiau vakar - viena šaka gaunasi gerai, kitos nesimato, nes per šviesu, trečia per tamsi g.gif Jei daiktas vienoje vietoje, tai aišku, bet kaip lakstant susireguliuoti? blush2.gif
Papildyta:
Gitusia gi vakar su Nikonu 3100d prisijungė, darželio šventėje junk auto su blykste, nes kitaip tamsu bus ir liesis, mes pernai taip darėm, šiemet irgi teks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 12 03, 01:23)
Na paklausiu  smile.gif Nusireguliuoji viską, pasisuki i dešinę arba pritūpi ir apšvietimas pasikeičia, reguliuoji vėl? Bandžiau vakar - viena šaka gaunasi gerai, kitos nesimato, nes per šviesu, trečia per tamsi  g.gif Jei daiktas vienoje vietoje, tai aišku, bet kaip lakstant susireguliuoti? blush2.gif

na bet tiek nepasikeičia tas apšvietimas, kad kardinaliai g.gif man sunkiausia būdavo vasarą, kai saulė aktyvi, bet už debesų tai užlenda, tai vėl išlenda...ir tarkim fotkinu vestuves, krikštynas gamtoj...tada įsijautusi varau, o ten apšvietimas pasikeitęs ir aš nematau, kad gaidelį jau vartau totalų biggrin.gif (nu iš Šiaulių esu kilus, matos lotuliukas.gif )bet mane tie pasirenkamieji režimai yra irgi pavedę, tai aš jų nenaudoju visai blush2.gif

o jeigu salė apšviesta, tai ten nebus taip, kad keisis viskas kardinaliai vos pasisukus schmoll.gif dabar įsivaizduok... TARKIME... iso pasirenki pagal esamas sąlygas ir jo nekeiti visą fotografavimo laiką, vadinasi tau lieka susireguliuoti diafragmą ir išlaikymą... na su išlaikymu irgi daug neprigalvosi...darželio šventė, juda vaikai, vadinasi tikrai jau ne mažiau kaip 1/100, o geriau daugiau... vadinasi belieka nutarti, kokios tau reikia diafragmos mirksiukas.gif tada jau žiūri, ką išneša tavo objektyvas ir kada ryškiausią fokusą gali pagauti, kokio efekto nori ir pan g.gif

šiaip tik iš pradžių atrodo labai sunku viską reguliuoti, o galutiniam variante vis tiek gaunasi, kad reguliuoji tik vieną parametrą arba du nuuu biggrin.gif įpratimo reikalas 4u.gif kaip minėjau - visad viską reguliuojuosi pati, nes bijau, kad technika mane paves blush2.gif kažkaip nesinori bandyt režimų, nes jau kitaip esu pratusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2012 12 02, 23:53)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Vat dar neseniai atradau -VIZIO. Negirdėta ir naujai surasta kompiuterius gaminanti kompanija, jų nešiojamų kompiuterių ekranus labai išgyrė ir kaip konkurentą Apple pasiūlė. Reiks turint laiko pasidomėt daugiau, iš kur jie tokie atsirado.  lotuliukas.gif
Aš tave nuraminsiu, nes gal nežiūrėjai į techninius parametrus biggrin.gif Pirma, - ne Retina. 1920x1080, tokia raiška ne naujiena, juolab 15 colių, antra - 4 Ram'ai biggrin.gif Trečia - kaip 15 colių galėtų būti ir i7. Nors prie i5 atsižvelgiant ir į ramus, nemanau, kad jis skirtas rimtam darbui smile.gif

O dėl konkurentų, Azijos rinkose yra visokių nepasiekiamų mūsų vartotojams kietų variantų, tik nemirksti jų technologijose, tai lengva ir suklupt, todėl geriau nerizikuot. Tiesa, su planšete surizikavom, tai super, neatsidžiaugiam. Aišku ten aš nė nago juodymo neprikišau, viską vyras išnarstė.

Nors man su stacionariu 15 colių laptopas jau visai neaktualu. Nors būtent 15-os laptopą ir turiu, bet jau darosi baisulinė nesąmonė jį tampytis, bandysiu keist į ką nors nežemiško 13 colių per artimiausius mėnesius, dabar kitais dalykais užimta. Ir jei išeis pataupyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 03 gruodžio 2012 - 01:46
Ai tiesa, bedirbdama prisiminiau, kad win8 mažiau atminties ryja, sparčiau viskas. Kažkiek reiktų į tai atsižvelgti.
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2012 12 03, 02:17)
win8 mažiau atminties ryja, sparčiau viskas.

drinks_cheers.gif jo, mes namie tuo įsitikinome.
Atsakyti
nematau, kad kas dalyvautų kelionių konkurse, tai dalyvauju aš smile.gif ba labai reik pirštinių smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti