QUOTE(Suprem @ 2012 12 03, 01:23)
Na paklausiu
Nusireguliuoji viską, pasisuki i dešinę arba pritūpi ir apšvietimas pasikeičia, reguliuoji vėl? Bandžiau vakar - viena šaka gaunasi gerai, kitos nesimato, nes per šviesu, trečia per tamsi
Jei daiktas vienoje vietoje, tai aišku, bet kaip lakstant susireguliuoti?
na bet tiek nepasikeičia tas apšvietimas, kad kardinaliai
man sunkiausia būdavo vasarą, kai saulė aktyvi, bet už debesų tai užlenda, tai vėl išlenda...ir tarkim fotkinu vestuves, krikštynas gamtoj...tada įsijautusi varau, o ten apšvietimas pasikeitęs ir aš nematau, kad gaidelį jau vartau totalų
(nu iš Šiaulių esu kilus, matos
)bet mane tie pasirenkamieji režimai yra irgi pavedę, tai aš jų nenaudoju visai
o jeigu salė apšviesta, tai ten nebus taip, kad keisis viskas kardinaliai vos pasisukus
dabar įsivaizduok... TARKIME... iso pasirenki pagal esamas sąlygas ir jo nekeiti visą fotografavimo laiką, vadinasi tau lieka susireguliuoti diafragmą ir išlaikymą... na su išlaikymu irgi daug neprigalvosi...darželio šventė, juda vaikai, vadinasi tikrai jau ne mažiau kaip 1/100, o geriau daugiau... vadinasi belieka nutarti, kokios tau reikia diafragmos
tada jau žiūri, ką išneša tavo objektyvas ir kada ryškiausią fokusą gali pagauti, kokio efekto nori ir pan
šiaip tik iš pradžių atrodo labai sunku viską reguliuoti, o galutiniam variante vis tiek gaunasi, kad reguliuoji tik vieną parametrą arba du nuuu
įpratimo reikalas
kaip minėjau - visad viską reguliuojuosi pati, nes bijau, kad technika mane paves
kažkaip nesinori bandyt režimų, nes jau kitaip esu pratusi