QUOTE(Vilnis @ 2012 11 30, 20:02)
Pirmoji
O man patiko, nors J/B gal ir pilkuoja, bet aš pati nemoku verst į J/B
Turiu darbų sąrašą pasidarius, vienas iš punktų - pabandyti skirtingus J/B vertimo būdus.... Vis nerandu laiko tam.
Taigi kitų vartotojų monitoriai ir nesukalibruoti, manau jūs per daug išaukštinat tą kalibravimą.
Man svarbiausia, kad tai ką matau ekrane, būtų ir atspausdinus nuotrauką... Na nepadarysi, kad visi pasaulio monitoriai vienodai rodytų
....
R.i.R. - Įdomu būtų pamatyt skirtumą - prieš kalibravimą tvarkytą nuotrauką ir po.
Tam ir yra skirtas kalibravimas
tu, atiduodamas žmogui nuotraukas būsi bent jau ramus dėl spalvų (būsi užtikrintas, kad bent jau tavo kompas, kuriuo tu tvarkei foto rodė reikiamas spalvas, tokias spalvas, kokias atspausdintų profesionalus fotolabas, nežaliuos, neraudonuos nuotraukose veidai ar dar kas). Pvz, aš maniau, kad mano kompas rodo paryškintas spalvas (čia kai kai kurios pakomentavo, kad spalvos blankios
), o buvo atvirkščiai, žalsvi gelsvi atpalviai veido odoje maniau bus klaikiai žalsvi, sukalibravus smarkiai nesiskyrė... Aiškiau pradėjau matyti detales nuotraukose (ir trūkumus). Skirtumas subtilus, bet kam apsunkinti sau gyvenimą?
Žinoma, nešiojamų kompiuterių spalvų atkūrimas yra palyginti prastas, bet man bent jau kiek ramiau
Vakar dar paskaičiau
šį straipsnį apie monitorius ir norėčiau, jei tik bus galimybė kada įsigyti monitorių su IPC matricos tipu. Tik tiek, kad pajungus moniką prie nešiojamo, išsiderina (jei gerai supratau) nešiojamo kompo ekranas (ar abu)
bet spavos išsiderina ir šiaip ar taip (po kiek laiko reik perkalibruoti...
).
žodžiu, užburtas ratas...