Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Afrė @ 2012 11 30, 00:51)
Šitaip kalbėti ne valia wink.gif reikia judėti į priekį ir vizijas dėliokis visgi mirksiukas.gif

Reikia judėti į lovą, ale darbai darbai, vaikai vaikai... Kada nors, senatvėje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 29, 17:21)
portretukas kritikai:

Vis bandau ismokti padaryti tobula j/b, tad nezinau kaip vertinti ir taviski... lyg ir papilkejes. Nenoriu kabinetis, bet jei tai butu mano nuotrauka tikrai prikirpciau truputi virsaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Deimantas raižo stiklą biggrin.gif

šiaip yra senukuose spec diskelių, na už kokis 7 lt paimtum ne deimantinį, kuris lievai pjausto, bet raižys tikrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 11 30, 08:31)
Deimantas raižo stiklą  biggrin.gif

šiaip yra senukuose spec diskelių, na už kokis 7 lt paimtum ne deimantinį, kuris lievai pjausto, bet raižys tikrai biggrin.gif

Tą žinau su deimantu biggrin.gif deja, neturiu tokių gėrių biggrin.gif

Nugi, atrodo saulė bando lįst pro plyšius debesų, tad teks pėdint iki senukų ir bandyti idėją smile.gif
Atsakyti
Svajonė mūsų, Afre ->
Minkštesnės šviesos? Kaip suprasti, įmanoma dbr kažkaip pataisyti? Buvo pereksponuota fotkinimo metu, biški tamsinau raw, paskui vėl nusprendžiau šviesinti..
Dincelis -> Jo, mano dbr svajonė išmokti jb gerą padaryti...
Sakot papilkėję, gal dar kontrasto uždėti ar šviesint? :/ Lyg jo, man dbr kuo ilgiau žiūriu, tuo labiau pilkėja... ajajaj

Ir Afre, jei kada sugalvotum pirkti tą aparačiuką, aš tikrai norėčiau, kad man sukalibruotų monitorių, netgi du arba tris, jei pavyks po švenčių įsigyti liaptopą kitą.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 30, 10:35)
Svajonė mūsų, Afre ->
Minkštesnės šviesos? Kaip suprasti, įmanoma dbr kažkaip pataisyti? Buvo pereksponuota fotkinimo metu, biški tamsinau raw, paskui vėl nusprendžiau šviesinti..

aij nea, negerai patamsinus, pilkuoja labai.. palik taip tada smile.gif
Atsakyti
Gal kas patarsit ka daryti !!! Canon 500D meta error 05 kaip suprantu uzstrigo blikste ir neissoka. Bandziau isjunkti ir ijunktios kelis kart nepadeda. gal taip kam nors buvo nutike ??? blink.gif
Atsakyti
Niu, sukalibravo ir man mano liaptopa - akyse lyg prašviesėjo. Bet dabar noriu dar geriau - noriu monitoriaus. Na, dar ir pc nepamaišytų doh.gif dėl kelių mėgėjiškų fs per metus, ar ne per gerai doh.gif hrrr...
Atsakyti
QUOTE(felija @ 2012 11 30, 13:39)
Gal kas patarsit ka daryti !!! Canon 500D meta error 05 kaip suprantu uzstrigo blikste ir neissoka. Bandziau isjunkti ir ijunktios kelis kart nepadeda. gal taip kam nors buvo nutike ??? blink.gif

ČIA pasiskaityk
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 11 29, 00:09)
Viktorijos konkursui Garsui (tikiuosi,kad ne vieną foto bus galima įdėti), nes reikalavimų nemačiau ax.gif

Pirmoji thumbup.gif

QUOTE(noisy-B @ 2012 11 29, 16:21)
portretukas kritikai:

O man patiko, nors J/B gal ir pilkuoja, bet aš pati nemoku verst į J/B schmoll.gif Turiu darbų sąrašą pasidarius, vienas iš punktų - pabandyti skirtingus J/B vertimo būdus.... Vis nerandu laiko tam.

QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 30, 14:14)
Niu, sukalibravo ir man mano liaptopa - akyse lyg prašviesėjo.

Taigi kitų vartotojų monitoriai ir nesukalibruoti, manau jūs per daug išaukštinat tą kalibravimą. 4u.gif Man svarbiausia, kad tai ką matau ekrane, būtų ir atspausdinus nuotrauką... Na nepadarysi, kad visi pasaulio monitoriai vienodai rodytų sad.gif....
R.i.R. - Įdomu būtų pamatyt skirtumą - prieš kalibravimą tvarkytą nuotrauką ir po. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 30 lapkričio 2012 - 19:04
QUOTE(Vilnis @ 2012 11 30, 20:02)
Pirmoji  thumbup.gif 
O man patiko, nors J/B gal ir pilkuoja, bet aš pati nemoku verst į J/B  schmoll.gif Turiu darbų sąrašą pasidarius, vienas iš punktų - pabandyti skirtingus J/B vertimo būdus.... Vis nerandu laiko tam.
Taigi kitų vartotojų monitoriai ir nesukalibruoti, manau jūs per daug išaukštinat tą kalibravimą.  4u.gif  Man svarbiausia, kad tai ką matau ekrane, būtų ir atspausdinus nuotrauką... Na nepadarysi, kad visi pasaulio monitoriai vienodai rodytų sad.gif....
R.i.R. - Įdomu būtų pamatyt skirtumą - prieš kalibravimą tvarkytą nuotrauką ir po. smile.gif

Tam ir yra skirtas kalibravimas mirksiukas.gif tu, atiduodamas žmogui nuotraukas būsi bent jau ramus dėl spalvų (būsi užtikrintas, kad bent jau tavo kompas, kuriuo tu tvarkei foto rodė reikiamas spalvas, tokias spalvas, kokias atspausdintų profesionalus fotolabas, nežaliuos, neraudonuos nuotraukose veidai ar dar kas). Pvz, aš maniau, kad mano kompas rodo paryškintas spalvas (čia kai kai kurios pakomentavo, kad spalvos blankios doh.gif ), o buvo atvirkščiai, žalsvi gelsvi atpalviai veido odoje maniau bus klaikiai žalsvi, sukalibravus smarkiai nesiskyrė... Aiškiau pradėjau matyti detales nuotraukose (ir trūkumus). Skirtumas subtilus, bet kam apsunkinti sau gyvenimą?
Žinoma, nešiojamų kompiuterių spalvų atkūrimas yra palyginti prastas, bet man bent jau kiek ramiau smile.gif
Vakar dar paskaičiau šį straipsnį apie monitorius ir norėčiau, jei tik bus galimybė kada įsigyti monitorių su IPC matricos tipu. Tik tiek, kad pajungus moniką prie nešiojamo, išsiderina (jei gerai supratau) nešiojamo kompo ekranas (ar abu) doh.gif bet spavos išsiderina ir šiaip ar taip (po kiek laiko reik perkalibruoti... biggrin.gif ).
žodžiu, užburtas ratas... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 30 lapkričio 2012 - 20:47
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 30 lapkričio 2012 - 21:50