Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 11 28, 13:43)

O as tai zinok nesuprantu tokio tipo komentaru - "nesupratau, kodel visi aikcioja"  4u.gif Nes nu ne visi aikcioja  smile.gif Ir cia juk ne visoms patiko. O man patiko tuo, kad yra istorija, kad nuotraukos gyvos, tikros, su emocija, net atrodo, kad su kvapais ir garsais. Apie nuotrauku profesionaluma nesiimu spresti, bet man jos akies nerezia, malonu ziureti. Ir pati vestuviu ideja man patinka, kad viskas taip naturaliai vyksta (nors bala zino, kiek reikejo planuoti ir organizuoti, kad toki ispudi isgauti), ir taip organiskai dera su gamta, aplinka ir vietinem tradicijom. Beje, vestuves tik pusiau indiskos, veiksmas siaip jau Balyje vyksta  mirksiukas.gif
O man butent tuo ir patiko, kad namudine ta suknia, akivaizdu, kad vietiniu ir vietoj daryta, ir labai puikiai su aplinka dera. Ir dzin, kad netvarkinga  smile.gif
drinks_cheers.gif
Na, jis yra vestuvių fotografijos virtuozas. Bet tu teisi. Čia reikia mėgti tokį stilių. Ne viskas man patinka, ką jis daro, bet čia mane privertė aikčioti lygiai dėl tos pačios priežasties - gyva, tikra ir t. t.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 11 28, 14:06)
Tai be abejo  smile.gif

Man va del to ir keista, kai zmones sako "nesuprantu, kodel jums patinka/nepatinka, man tai va visai atvirksciai". Nes nu ko cia nesuprasti? Skoniai skiriasi, ir tiek  biggrin.gif

Kalbant apie skirtingus skonius - pries kuri laika buvau tokioj mazutej foto parodoj Aix-en-Provence (ejom i Gobelenu muzieju sleptis nuo lietaus, o ten dar ir foto paroda radom  bigsmile.gif) Man labai istrigo stai sis diptichu ciklas - Isolato. Idomu, ar dar kam nors patiks?  g.gif

rizikuoju, bet, mano galva, tiesmukokai padaryta..smile.gif man nelabai patiko; jei turėčiau laiko, galėčiau paanalizuoti ir išsiplėsti, kodėl. bet neturiu, laimė.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 11 28, 14:10)
rizikuoju, bet, mano galva, tiesmukokai padaryta..smile.gif man nelabai patiko; jei turėčiau laiko, galėčiau paanalizuoti ir išsiplėsti, kodėl. bet neturiu, laimė.

Cia tu apie tuos diptichus? Paanalizuok, ka? Kai turesi laiko. As palauksiu mirksiukas.gif Nes as pvz nezinau, kuo ir kodel man patinka, bet uzkabino. Ten daug fotografu dalyvavo toj parodoj (Phot'Aix 2012), bet as butent prie tos sienos vis grizdavau... ax.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 28 lapkričio 2012 - 15:02
QUOTE(Jurzole @ 2012 11 28, 14:17)
Cia tu apie tuos diptichus? Paanalizuok, ka? Kai turesi laiko. As palauksiu  mirksiukas.gif Nes as pvz nezinau, kuo ir kodel man patinka, bet uzkabino. Ten daug fotografu dalyvavo toj parodoj (Phot'Aix 2012), bet as butent prie tos sienos vis grizdavau...  ax.gif

primink kada, nes reikia prisėsti. dabar tiek turiu ką viūkt, kad galva plyšta. va įlendu minutei pasižvalgyti ir vėl atjungiu Jus, padlas biggrin.gif

bet vienu sakiniu: labiausiai man nepatiko tiesmukumas, t.y. tai, kad jis gretino forma, o ne turiniu. man iš karto blokas, kai matau, kad per mažai darbo įdėta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 28 lapkričio 2012 - 15:45
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 28, 14:04)
aš tai nesupratau, kodėl visi aikčioja dėl tų indiškų vestuvių foto, galvoju - gal čia aš ko nors nesuprantu??? Nei suknia kažkokia ypatinga.. nežinau. Man tik dvi foto patiko, kur gamta daugiausiai matėsi.

šiaip nėra ko nesuprasi, jau kažkas sakė visų skoniai skiriasi.

Aš įsimylėjau vieną foto, tą kur pora aukšai stovi ir daug apačios paimta.
Suknelė man nuostabi, tiek idėja, o ir tai, kaip jaunoji su ja atrodė. Nuostabuma.
Nepažįstu jaunųjų, bet įdomu ir gera buvo žiūrėti į tas foto, ko negalėčiau pasakyti apie tarkim Lt vestuvines foto. Po 7-8 žiūrėčiau tik iš mandagumo. Na ne visų fotografų, bet kiek teko žiūrinėti, tai pakankamai nuobodu. O čia kažkas naujo, ne fotografine prasme, bet gal daugiau tradicijos, pati ceremonija. Labai gražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 lapkričio 2012 - 16:09
Na, taip, lietuvių foto pažinsi. Kartą žiurinėju vienos fotografės puslapį ir galvoju - kaip amerikietiškai lietuviška, o paskui žiūriu, jogi ta fotografė - Neringa doh.gif in America.

Na, drąsinuos, keliu kelias foto, nes noriu, kad kas pravertų akis. Daugiau (įspėju, labai daug lotuliukas.gif čia )
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 28 lapkričio 2012 - 17:14
QUOTE(Yvette @ 2012 11 28, 16:08)
Aš įsimylėjau vieną foto, tą kur pora aukšai stovi ir daug apačios paimta.

Aha, nuostabi ši foto.
Papildyta:
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 28, 17:13)
Na, taip, lietuvių foto pažinsi. Kartą žiurinėju vienos fotografės puslapį ir galvoju - kaip amerikietiškai lietuviška, o paskui žiūriu, jogi ta fotografė - Neringa  doh.gif in America.

Na, drąsinuos, keliu kelias foto, nes noriu, kad kas pravertų akis. Daugiau (įspėju, labai daug  lotuliukas.gif 

Jei manai, kad lietuvių fotografija yra menko lygio, labai klysti. IMHO. Net labai stipri ir vestuvių fotografijoje tarp kitko. Ypač žinant kiek mūsų mažai. Antra - jei kalbam apie patį balių, tai taip, labai trūksta improvizacijos ir laisvumo, bet ir tai yra yra tų žmonių, kurie daužo mitus ir peržengia įprastas normas. Žinoma, norėtųsi jų daugiau smile.gif

O to kičo yra visur ir net labai išsivysčiusiose šalyse, kad nė nepagalvotum.

Parašas - plėmas (nei žymė, nei parašas). Oda - gelva, žalsva, nenatūrali. Taip būna miškuose, bet labai lengva panaikinti su RAW mirksiukas.gif
Matosi, kad neturėjai šviesos, nes viskas dabar taip tiesmukai. 3 ir 5 įdomiausios, bet 3-ioje gadina kompozicija ir lapas (jokios potekstės žiūrint į išraišką. Ji laiminga, nes jai skanu? Jei ji džiaugias, kad ruduo, tai kur tas RUDUO? biggrin.gif )
Paskutinioji visai smagi, tik deja, labiau tiktų urbanistika, nei medžiai (va, jei apkeistume 3 ir 5 fonus , būtų kažkas į tą pusę bent jau smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 28 lapkričio 2012 - 17:27
QUOTE(Vuniščia @ 2012 11 28, 18:17)
Aha, nuostabi ši foto.
Papildyta:

Jei manai, kad lietuvių fotografija yra menko lygio, labai klysti. IMHO. Net labai stipri ir vestuvių fotografijoje tarp kitko. Ypač žinant kiek mūsų mažai. Antra - jei kalbam apie patį balių, tai taip, labai trūksta improvizacijos ir laisvumo,  bet ir tai yra yra tų žmonių, kurie daužo mitus ir peržengia įprastas normas. Žinoma, norėtųsi jų daugiau  smile.gif

O to kičo yra visur ir net labai išsivysčiusiose šalyse, kad nė nepagalvotum.

Parašas - plėmas (nei žymė, nei parašas). Oda - gelva, žalsva, nenatūrali. Taip būna miškuose, bet labai lengva panaikinti su RAW  mirksiukas.gif
Matosi, kad neturėjai šviesos, nes viskas dabar taip tiesmukai. 3 ir 5 įdomiausios, bet 3-ioje gadina kompozicija ir lapas (jokios potekstės žiūrint į išraišką. Ji laiminga, nes jai skanu? Jei ji džiaugias, kad ruduo, tai kur tas RUDUO? biggrin.gif )
Paskutinioji visai smagi, tik deja, labiau tiktų urbanistika, nei medžiai (va, jei apkeistume 3 ir 5 fonus , būtų kažkas į tą pusę bent jau smile.gif))

tiek to, fonų nesukeitinėsiu biggrin.gif Kaip tą odą tvarkyt??? mad.gif mad.gif tvarkiau jau visaip kaip, kol atrodė normal i vis tiek..
Ačiū smile.gif skaudu priimt, bet ačiū - dvi dienas pamąstysiu, bet žinosiu į kurią pusę judėt smile.gif

O dėl LT fotorafijos, nesakiau, kad ji yra menko lygio. Bet anoji buvo prie tų prastesnių wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 28 lapkričio 2012 - 17:33
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 28, 17:32)
tiek to, fonų nesukeitinėsiu biggrin.gif Kaip tą odą tvarkyt???  mad.gif  mad.gif tvarkiau jau visaip kaip, kol atrodė normal i vis tiek..
Ačiū smile.gif skaudu priimt, bet ačiū - dvi dienas pamąstysiu, bet žinosiu į kurią pusę judėt  smile.gif

O dėl LT fotorafijos, nesakiau, kad ji yra menko lygio. Bet anoji buvo prie tų prastesnių wink.gif

Tai tik mano nuomonė, galima ginčytis mirksiukas.gif Aš esu tikra, kad turime ne vieną tuziną nuostabių profesionalų fotografų Lietuvoje.
O tos fs aš nemačiau, o prakalbau todėl, kad buvo kalbama, apie tai, kad atpažinai fotografę lietuvę.

Gal tu odos net nematai. Tai ateina su laiku ir daug dirbant. Aišku, iš š aukso nepagaminsi, jei monikas blogai rodo, jei sąlygos buvo nepalankios, tada daryk, jei moki gerai, bw (žinoma ir jis ne visur tinka biggrin.gif )

Ir mažiau čia jaudinkis, neklysta tie, kurie nieko nedaro tongue.gif Tik pirmyn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 28 lapkričio 2012 - 17:37
Paziurejau ir as tas vestuves, idomu del kitos kulturos, aplinkos g.gif Jaunikis vertas nuodemes biggrin.gif Klausimas kilo kaip padaro fona su ilgu islaikymu (kiek suprantu), o zmones nesusilieje g.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 28, 17:13)
Na, taip, lietuvių foto pažinsi. Kartą žiurinėju vienos fotografės puslapį ir galvoju - kaip amerikietiškai lietuviška, o paskui žiūriu, jogi ta fotografė - Neringa  doh.gif in America.

Na, drąsinuos, keliu kelias foto, nes noriu, kad kas pravertų akis. Daugiau (įspėju, labai daug  lotuliukas.gif  čia )
user posted image

kam tas cementas šioj foto?
Atsakyti