Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 11 26, 18:43)
dėkui už naują temą thumbup.gif  4u.gif

klausiu juostinukių
šiandien padariau pirmus kadrus juostinius...išvarėm per lietų pasivaikščiot su vaikais ir šunėku (tas dar purvo vonias priėmė), žodž linksma biggrin.gif bet aš ne apie tai....mano eksponometras neveikia, skaitmeninį tingėjau per lietų temptis su savim, tai su savuoju zenitu variau viską iš akies doh.gif  cool.gif padariau 4 kadrus.. Tai vot: juosta pas mane spalvota kodak max, pasibaigęs galiojimas 2006 metais, ISO 400. Diena gerokai apniukusi buvo. Vienam kadre nustačiau diafragmą 2,8, išlaikymą 250. Kitam paeksperimentavau ir padariau išlaikymą 500 (diafragma ta pati). Abiem atvejais augaliukus iš arti pasibandžiau fotkinti. Kitus kadrus dar pakeitaliojau diagfragmą (nuo 4 iki 5,6), palikau išlaikymą 250. Ką manot?  g.gif  g.gif  g.gif nes vis tiek, čia gi juosta...tai galiu gi nusigrybaut.. g.gif nebūtų super linksma jei nei vieno kadro normalesnio iš 24 neišgaučiau. Jeigu tarkim diena diena apsiniaukusi gerokai, tai prie 400 ISO kokį plius minus išlaikymą rekomenduotumėt...aš myliu atvirą diafragmą, tad vis tiek fotografuočiau su maždaug 5.6-2.8 g.gif

nesijaudink, juosta atlaidi ekspozicijos grybavimui. brumbrumai teisi - atsipalaiduok, antraip kam Tau ta juosta buvo reikalinga? pajusk malonumą, skirtumą, koncentruokis į tai, o ne į tas diafragmas 4u.gif

p.s. kadangi heliosai gražiai piešia, tai nepridarinėk diafragmos, fonas bus mažiau gražus smile.gif varyk kiek atviriausiai leidžia ir mėgaukis heliosiškumais smile.gif
Atsakyti
Sukėliau nuotraukas į blogą su savo balerina smile.gif Kam įdomu, paveizėkit ir jei turite komentarų, mielai laukiu čia smile.gif

http://www.noisyhome...leto-ritmu.html

Sėkmės konkurse wink.gif
Atsakyti
Man, ievukiss , aiškino, kad į eksponometrą išvis nežėt.. lotuliukas.gif

Peony , koks gražutis .. wub.gif jeetus, aš jau vakar mačiau, ir taip pagalvojau, nu nuostabus.. thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Dėkui už patarimą atsipalaiduot... ale rimtai reik atsipalaiduot... kai buvau moksleivė ir pradėjau fotkint su zenitu tai nė nesusimąstydavau, kad kas nepavyks, pasiskaičiau, kaip nustatinėt viską (kažkokioj tarybinėj knygoj) nu ir fotkinau, be jokių parkių...ir labai labai retai nusigrybaudavau su ekspozicija.
Atsakyti
Vakaro skaitiniai Lukas Roels
Atsakyti
paluri, pažiūrėk wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Eina sau kaip gražu. Suknelė kokia!!!!vieną foto tai nerealiai įsimylėjau.
užssvajojusi eisiu dirbti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 11 27, 06:59)
Eina sau kaip gražu. Suknelė kokia!!!!vieną foto tai nerealiai įsimylėjau.
užssvajojusi eisiu dirbti  bigsmile.gif

Ar ne iš šitų? Jetus kokios spalvos, kodėl pas mus pamergės tokių spalvų nenešioja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 11 26, 21:39)
Dėkui už patarimą atsipalaiduot... ale rimtai reik atsipalaiduot... kai buvau moksleivė ir pradėjau fotkint su zenitu tai nė nesusimąstydavau, kad kas nepavyks, pasiskaičiau, kaip nustatinėt viską (kažkokioj tarybinėj knygoj) nu ir fotkinau, be jokių parkių...ir labai labai retai nusigrybaudavau su ekspozicija.

Aš tai galvoju, kad parintis reikės tada, kai pamatysi rezultatą....jei jis bus blogas, aišku biggrin.gif o jei geras, tai wualia biggrin.gif Aš su Mamiya viską varau ant 2,8 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2012 11 27, 01:43)
paluri, pažiūrėk  wub.gif  wub.gif  wub.gif

kokios grazios vestuves. Ir nuotraukos labai traukia aki savo istorija rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, na galu gale radau laiko padaryti pirmuosius ND, keliu cia (nes neradau atskiros temos ND flickr.com g.gif ) laukiu jusu pastabu blush2.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2012 11 26, 23:43)
paluri, pažiūrėk  wub.gif

Kazkas nezemisko wub.gif wub.gif
QUOTE(*Lollipop* @ 2012 11 27, 12:30)
Sveikos, na galu gale radau laiko padaryti pirmuosius ND, keliu cia (nes neradau atskiros temos ND flickr.com  g.gif ) laukiu jusu pastabu  blush2.gif

Ciut sviesiau noretusi, bet ND grozis! Saunuole, uzskaitymas su dideliu pliusu 4u.gif
Atsakyti