Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(LaToja @ 2012 11 23, 15:55)
Sveikos, niekaip neatlieku antruju ND, nes lauke vis lyja pas mus ( siuo metu randuosi Norvegijoje laikinai), o namie kaip s.... tamsu. Tad tik skaitau...straipsnius, patarimus, instrukcija. Bet, tiesa sakant, matyt ne veltui blondine esu, nelabai man ten aisku, kas parasyta fotiko naudojimo vadove. Tad nepasikuklinsiu ir paklausiu nikonisciu, ar galit man kas praktiskai pasakyt, kada koki ekspozicijos matavim geriau naudoti? Kuriam is: 3D color matrix II; center weighted ar spot  jus teikiat pirmenybe? Na, atsiprasau, kad klausiu tokiu neidomiu ir techniniu dalyku, bet kiek ieskojau info, nelabai radau, tad galvoju, gal praktiskai kas paaiskins... blush2.gif
P.S. Labai patiko tiek ideja, tiek nuotrauka su segtuku sokio temai  bigsmile.gif

Matrix, anas bendras. kiti du labai jau specifinio pobudzio. Tas spot tos visai nieko, ypac peizazu fotografijoj gali is keblesniu situaciju kiek pagelbet.
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 11 23, 16:53)
Matrix, anas bendras. kiti du labai jau specifinio pobudzio. Tas spot tos visai nieko, ypac peizazu fotografijoj gali is keblesniu situaciju kiek pagelbet.

Na vat aprase ir raso, kad matrix tinka beveik visom situacijom, o apie anuos du, labai jau neaiskiai jie, be jokiu pavyzdziu, tai va ir noretusi suzinot kokiom situacijom jie... Na, dekui 4u.gif matyt reiks aiskintis eksperimentavimo budu, kaip dazniausiai ir daroma smile.gif
Atsakyti
Issiaiskinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suprem: 23 lapkričio 2012 - 18:24
Naujametinis šėlsmas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 11 23, 19:13)
Patarkit ka smile.gif

As tai keliau iki max, kiek mano fotikas gali t.y. 1600, fotkinau su placiausia f ir pakankamai mazu islaikymu, gavosi kelios foto smile.gif

QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 23, 19:15)
Naujametinis šėlsmas.

Labai tamsu, antroj nelabai matau net i ka fokusas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ich: 23 lapkričio 2012 - 18:28
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 23, 18:15)
Naujametinis šėlsmas.

o kur čia šėlsmas ? lens.gif
Atsakyti
Ich, o tu foto vien tik fokuso ieskai? smile.gif
Svajone, nzn, gal kur pameciau tvarkydama, bet jis buvo, prisiekiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 23, 19:45)
Ich, o tu foto vien tik fokuso ieskai? smile.gif

vidurine nuorauka yra pagrindine, todel noretusi matyti kas ten vyksta, kas pagrindinis akcentas, man jo cia truksta smile.gif
Atsakyti
Dekui uz nuomone. Norejosi sukurt paslaptinga atmosfera, del to nutamdinau. Fokusas i eglutes sakele. Bet man sioj foto norejosi visiskai be fokuso.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 11 23, 20:04)
Dekui uz nuomone. Norejosi sukurt paslaptinga atmosfera, del to nutamdinau. Fokusas i eglutes sakele. Bet man sioj foto norejosi visiskai be fokuso.

gal ta reikejo is toliau fotografuoti ir daryti su MF nefokuse, kad lemputes tik zybetu. g.gif gali pazaisti dau su situo koliazu, pirma foto man visai idomi, gal tik sviesesnes noretusi 4u.gif
Atsakyti
Ačiū pasisakiusiom dėl mano šokio , netikėjau, kad kam patiks... blush2.gif Flickre yra ir spalvota.. 4u.gif
Atsakyti
Bože moj...nieko nekertu aš tame Zenite, skaitau angl instrukciją...krč... doh.gif Say, gal nori į UK prilėkt biggrin.gif
Atsakyti