Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Suprem @ 2012 11 21, 23:04)
Va šian vyrui sakiau, kad reikia stovo su aukštyn-žemyn stumdoma lempa, kažin labai į pievas nuvažiavau? Tiktų paprasta lempa su gaubtu?  bigsmile.gif
Papildyta:
Metras koks g.gif

as su va tokia fotkinu. i galerijas mano nuotraukos nepretenduoja, ale buitinemis salygomis pazaisti uztenka.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 11 21, 23:05)
Sakyk, o kokiu atstumu nuo lango čia?
Kodėl nesukai veiduku į langą?/ o rikaisi dirbtinį apšvietimą?
Jei dėl fono, tai jį galima susikurti.
Žinau, mūsų dienos tamsios šiuo metu, bet gerai paieškojus net ir prie 3.5 f galima surasti šviesos.
Mano galva pasirinkai netinkamą fotografavimui vietą.
Paieškok namuose šviesaus kampo, pasek laiką, pastebėk kada būna šviesiausia tam tikrose vietose ir tikrai manau išsiversi be elektros lemputės.

Nuo lango max 1,5 m. Norėjau, kad siena lygi būtų, arčiau lango kabo lenta, jei suksiu į langą, tada spinta matysis... Dirbtinis būtent todėl, kad šviesiau būtų, nes be jo visiškai liejosi vaizdas, buvo gal 1/30. Blogai su sienomis mažuose butuose-visur kas nors stovi ir jau vaizdo nebėra. Dar klausimas-jei prie lango ir šonu, akytė lieka šešėlyje, geriausia su raw tada bandyti?
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 11 21, 23:05)
Paieškok namuose šviesaus kampo, pasek laiką, pastebėk kada būna šviesiausia tam tikrose vietose ir tikrai manau išsiversi be elektros lemputės.

nu bet yra namu be sviesos verysad.gif as namie su lempa ijungta bunu jau nuo 12val dienos, tiek ziema tiek vasara. nors langus cielus du turiu. nu tamsu namie verysad.gif

o del metro ir 'plovimo', tai per metra neplaus. koki piestuka fotkinant, tai metro plovimui uztenka, o vaikui - ne. toliau nuo sienos sodint, tada plaus.
Papildyta:
QUOTE(Suprem @ 2012 11 21, 23:10)
Nuo lango max 1,5 m. Norėjau, kad siena lygi būtų, arčiau lango kabo lenta, jei suksiu į langą, tada spinta  matysis... Dirbtinis būtent todėl, kad šviesiau būtų, nes be jo visiškai liejosi vaizdas, buvo gal 1/30. Blogai su sienomis mažuose butuose-visur kas nors stovi ir jau vaizdo nebėra. Dar klausimas-jei prie lango ir šonu, akytė lieka šešėlyje, geriausia su raw tada bandyti?

raw pats is saves seselio nepanaikins. reflektoriu naudok. nu lapa balta, tokiam zmogeliukui ir a4 lapo uzteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 11 21, 23:07)
as su va tokia fotkinu. i galerijas mano nuotraukos nepretenduoja, ale buitinemis salygomis pazaisti uztenka.

Gerai, bandysiu ir aš su panašia smile.gif

QUOTE(Miss K @ 2012 11 21, 23:10)
nu bet yra namu be sviesos  verysad.gif as namie su lempa ijungta bunu jau nuo 12val dienos, tiek ziema tiek vasara. nors langus cielus du turiu. nu tamsu namie  verysad.gif
o del metro ir 'plovimo', tai per metra neplaus. koki piestuka fotkinant, tai metro plovimui uztenka, o vaikui - ne. toliau nuo sienos sodint, tada plaus.

Kai kambario plotis 3 m, ilgis kokie 4 m, tai su mano objektyvu nelabai ką ir plaus, todėl ir ieškau sienos be priekabų biggrin.gif

Ačiū visoms, tikrai smile.gif
Atsakyti
Noisy, man trecioji is koliazo fainiausia thumbup.gif siaip visos idomios ir vertos demesio, smagu toki modeli rasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 11 21, 23:10)
Nuo lango max 1,5 m. Norėjau, kad siena lygi būtų, arčiau lango kabo lenta, jei suksiu į langą, tada spinta  matysis... Dirbtinis būtent todėl, kad šviesiau būtų, nes be jo visiškai liejosi vaizdas, buvo gal 1/30. Blogai su sienomis mažuose butuose-visur kas nors stovi ir jau vaizdo nebėra. Dar klausimas-jei prie lango ir šonu, akytė lieka šešėlyje, geriausia su raw tada bandyti?

Išnaudok spintą, uždenk ją kokiu audeklu, "pasigamink" foną. Veskis vaikelį kuo arčiau šviesos, statyk veiduku į šviesą.
Jei šoninis apšvietimas, o nori veiduko be šešėlių, raw tikrai pagelbės( ta prasme, kad lengvai tą pusytę pašviesinsi). Pažįstu merginų kurios ir jpg moka tvarkyt, aš ne smile.gif , tai sakau, kaip daryčiau aš.
Reflektorius dar pagelbėtų, bet čia jau reiks pagalbininko ir įgūdžių.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 21 lapkričio 2012 - 23:22
QUOTE(erikamaja @ 2012 11 21, 23:16)
Išnaudok spintą, uždenk ją kokiu audeklu, "pasigamink" foną. Veskis vaikelį kuo arčiau šviesos, statyk veiduku į šviesą.
Jei šoninis apšvietimas, o nori veiduko be šešėlių, raw tikrai pagelbės( ta prasme, kad lengvai tą pusytę pašviesinsi). Pažįstu merginų kurios ir jpg moka tvarkyt, aš ne  smile.gif , tai sakau, kaip daryčiau aš.
Reflektorius dar pagelbėtų, bet čia jau reiks pagalbininko ir įgūdžių.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 11 21, 23:13)
Gerai, bandysiu ir aš su panašia smile.gif
Kai kambario plotis 3 m, ilgis kokie 4 m, tai su mano objektyvu nelabai ką ir plaus, todėl ir ieškau sienos be priekabų  biggrin.gif

Ačiū visoms, tikrai  smile.gif

plaus. kambario plotis 3m, vadinasi vaika nuo sienos patraukt per 2m, paciam isimuryt i siena, tada uzzoomint ir f maziausia imanoma isspaust. cia as taip darau, kai bjauriom salygom ka nors isplaut noriu. ant sienos ar spintos vienspalve islyginta paklode ir pirmyn bandyt.

taip, namie buitinem salygom fotografuot nera lengva. bet tam reikia ijungt fantazija ir viskas imanoma. taip, geresnis objektyvas palengvina gyvenima. bet ir be jo imanoma.

Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 11 21, 23:21)
taip, namie buitinem salygom fotografuot nera lengva. bet tam reikia ijungt fantazija ir viskas imanoma. taip, geresnis objektyvas palengvina gyvenima. bet ir be jo imanoma.

drinks_cheers.gif
Dar galima išeit į balkoną, atsidaryt langą ir fotkint, teko ir taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 11 21, 23:21)
plaus. kambario plotis 3m, vadinasi vaika nuo sienos patraukt per 2m, paciam isimuryt i siena, tada uzzoomint ir f maziausia imanoma isspaust. cia as taip darau, kai bjauriom salygom ka nors isplaut noriu. ant sienos ar spintos vienspalve islyginta paklode ir pirmyn bandyt.

Jei suzoominu iki 105, tada biškį krust ir plaukia ne tik fonas... biggrin.gif Čia ne atvirukus ant knygos pasidėjus paveiksluoti, nors ir su tais privargau iki soties smile.gif
Objektyvas bus, tik ar pagerins rezultatus čia jau kitas klausimas ax.gif
Tikiuosi sekantį kartą atnešti ką nors padoresnio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 11 21, 23:55)
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 21, 22:51)

Ar gali parašyti šitos merginos ūgį? (maždaug)

nežinau smile.gif na, man atrodo, kad ji žemesnė už mane, o tada kažkur gal 1.65, nežinau tiksliai, nematavau smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 11 22, 00:04)
eii, taip negalima. "teisingos fotkes" parinkimas - part of the process/success.

jo jo... pasikarščiavau smile.gif o dbr galvoju - pfff...

QUOTE(Miss K @ 2012 11 22, 00:21)

O tu pabandyk gal į laiptinę? biggrin.gif čia neseniai gailėjausi, kad neištempiau merginos į laiptinę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 11 21, 23:27)
O tu pabandyk gal į laiptinę? biggrin.gif čia neseniai gailėjausi, kad neištempiau merginos į laiptinę  lotuliukas.gif

jaja, as tai nuejau paprasciausiu keliu - nusipirkau objektyva sviesesni tongue.gif tai kai pykstelejau karta savo tamsioj kamurkej, tai net isdege viskas nuo sviesumo tongue.gif

nepratus as taip, as pratus su senu ir tamsiu. tongue.gif

sakyciau i lauka eit, ale ten medziai is galvu auga ir masinos i kadra lenda...
Atsakyti