Įkraunama...
Įkraunama...

Tarybiniai eglutės žaisliukai

Labas rytas 4u.gif Laimes,sveikatos Jums Sventu Kuciu ryta !

As netiketai vokieciu e-bay radau papuosimus is folijos,kaip cia anksciau mergaite rode kad is bendradarbes gavo dovanu mirksiukas.gif
gal kam reikia ?
http://www.ebay.de/i...d#ht_500wt_1288

Marijos1 zaisliukai nerealus ax.gif ebay tokiu paciu zaisliuku kainytes eurais eina doh.gif
Atsakyti
skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Nors tema skirta seniesiems žaisliukams, bet negaliu nepasidalinti šių naujoviškų žaisliukų nuoroda. Piešiniai fantastiški, tik gaila kad kainos tai labai didelės blink.gif
http://www.russianel.../hand_made/100/
Atsakyti

user posted image
Atsakyti
labai grazi vedda tavo eglute wub.gif ant gyvos tai zaisliukai graziau atsiskleidzia yra tokios erdves jiems
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2012 12 24, 17:17)
labai grazi vedda tavo eglute  wub.gif  ant gyvos tai zaisliukai graziau atsiskleidzia yra tokios erdves jiems

tikrai grazu 4u.gif
Angluose kirstos eglutes kaina nuo 50 £ (200lt) ,mes tik plastmasine puosem ax.gif

Atsakyti
Vedda wub.gif Kokia eglutė graži.. bet pastebėjau, kad lubos labai aukštos, va tokiai eglutei toks erdvus kambarys labai tinka...
Atsakyti
QUOTE(Yunica @ 2012 12 24, 18:24)
tikrai grazu  4u.gif 
Angluose kirstos eglutes kaina nuo 50 £ (200lt) ,mes tik plastmasine puosem ax.gif

as galvojau vazone pirkti, paskui prie namo sodinti, bet mama taip ispeike, sako lietuviai senoveje niekada prie namo nesodindavo egles nes tai liudesio medis, o jei sodindavo tai ir liepa salia, nu tai ir nebepirkau, nors labai norejau cia visuos kiemuos egles ispuostos lemputem, ne tiek gi del saves, bet del vaiku...
Atsakyti
O as irgi galvojau vazone pirkti... ir ta pati daryti.... tai ka cia rimtai tokie prietarai? O as kai labai i tai atsizvelgiu, tai kol kas tada atsisakysiu tos minties...
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2012 12 24, 21:16)
as galvojau vazone pirkti, paskui prie namo sodinti, bet mama taip ispeike, sako lietuviai senoveje niekada prie namo nesodindavo egles nes tai liudesio medis, o jei sodindavo tai ir liepa salia, nu tai ir nebepirkau, nors labai norejau cia visuos kiemuos egles ispuostos lemputem, ne tiek gi del saves, bet del vaiku...

Kadangi paprastos eglės išauga aukštos, prie pat namų jų, greičiausia, nesodindavo, bijodami žaibo, bet, tikriausiai, pats prietaras egzistuoja tik viename kokiame regione, nes mano senelis nuo Raseinių, man gimus, prie namų pasodino eglutę (sūnums gimus - ažuoliukus), prie senelių namų buvo "trakiukas" - maža giraitė, kurioje augo įvairių medžių, taip pat ir eglės. Prosenelio sodyba Suvalkijoje irgi buvo apodinta įvairiais medžiais, taip pat ir eglėmis - pamenu, kaip į svečius važiuodama, pro traukinio langus pirmiausia pamatydavau didžiules egles. Į pačią aukščiausią vieną kartą žaibas ir trenkė.

O šiaip, pasitikrinau Valdžio Celms knygoje "Baltų raštai ir ženklai". Cituoju: "Eglė, kadagys (taip pat ir pušis) - amžinai žaliuojantys medžiai, amžinojo gyvenimo simbolis, kuris Laimos šluotelėje [atrodo taip: >>>III<<<] išreikštas kaip cikliškas ryšys, nes atsinaujinti gali tik tas, kas pasensta ir miršta".

Grįžtant prie temos, visos eglutės papuoštos. Namuose - 50:50 mano darytais ir "tarybiniais" žaisliukais - kabinome varveklius ir keletą įdomesnių senųjų. Anūkas nesudaužė nieko, nors segė žaisliukams kabliukus, o va dukra sugebėjo sudaužyti du varveklius. Kūčiavojom pas mano tėvus ir, kaip paprastai, mama nustebino, eglutę papuošė vien tik per daugelį metų surinktomis snaigėmis. Buvo labai gražu!
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2012 12 23, 11:37)
vyras net akis išpūtė, sako tu ką neduosi tų žaisliukų? sakau kokių  biggrin.gif  sako nu tų kur dėžėse turi suvyniotų... sakau jo jo tik vaikams ir duot juos grabaliot  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif įsivaizduoju aš jo reakciją biggrin.gif
aš irgi neduočiau, manęs taip pat nesuprastų, net išaiškint nesugebėčiau kodėl, bet pasakyk kiek tai kainuoja, akių nebepūs biggrin.gif

QUOTE(ziogelis2003 @ 2012 12 24, 09:49)

kaip viskas toj nuotraukoj dvelkia 50 - taisiais doh.gif ir kur atkapstei antikvarinę fotkę lotuliukas.gif tą siuvamąją turiu ir tokį žurnalą madų doh.gif

user posted image
Žiemos taku jau šventės atskubėjo,
Teatneša daug laimės, džiaugsmo valandų,
Lai sunkios valandos Jums pralekia lyg vėjas,
O laimės dienos slenka pamažu..

Su Šv. Kalėdom! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ogista: 24 gruodžio 2012 - 23:42
QUOTE(ziogelis2003 @ 2012 12 24, 11:49)

jau tie agurkeliai kaip gerai atrodo biggrin.gif

Vedda, labai grazu wub.gif
Atsakyti