QUOTE(alicija.ali @ 2012 12 01, 12:38)
Mergaites, kaip Jūs apdorojate senuosiuos žaisliukus? Aš planuoju dekupažiniu laku nulakuoti, tuos, kurių dažai lupasi, ir surūdijusius metaliukus arba tuos cypciukus (segtukus) nuplauti ir padengti laku.
Ar čia nevykęs sprendimas?
Man irgi galvosopis... Viena vertus, nesinori būti kaip ta senutė, kuri "atrestauravo" Kristaus paveikslą:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=59362807
o kita vertus, ką daryti, kai žaisliukas praranda "prekinę" išvaizdą? Pvz., mano tėvai ir anyta visuomet puošia eglutes ir lauke, anksčiau stikliniais žaisliukais, tik pastaraisiais metais pradėjo kabinti plastmasinius, tai tokių "pavargėlių" pilna. Aš šį pavasarį kelis tokius perdažiau su stiklo dažais. Dažai buvo įvairių firmų ("skolinausi" iš dukros). Labiausiai patiko rusiški "Luč" firmos "Vitraž", dažė gražiai, lygiai. Tie žaisliukai, kurie lauke bekabodami visai buvo spalvą praradę, atrodo labai gerai, o ant tų, kurių dažai buvo tik aptrupėję, visgi matosi, kad buvo dėtas naujas dažų sluoksnis Kiti, firmų "Folia" ir "Nerchau" nelabai patiko, o perlamutriniai "Tulip" buvo patys prasčiausi. Kai ateis laikas eglutę puošti, reikės rezultatus nufotografuoti.
Pasigirsiu! Draugė atidavė du senus žaisliukus - grybuką ir mažą citrinytę. Grybukas jau šiemet keliaus ant eglutės, o citrinytę, matyt, teks perdažyti ir padėti į dėžę su geltonais žaisliukais laukti metų, kai nuspręsim eglutę puošti geltonai arba vien tik vaisiais.
Yunica, ačiū!