Įkraunama...
Įkraunama...

Odos vėžys - melanoma

QUOTE(slinke @ 2008 10 01, 19:58)
doh.gif jazau paskaičiau ir šurpuliukai per kūną nuėjo, mano kūnas visias apgamuotas, sakykit, o tie apgamai iškilę buvo ar ne?

kiek zinau, bet koks apgamas, net ir tas, kuris atrodo visai nekaltutis gali pridaryti labai daug problemu..
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2008 10 01, 12:13)
Uztikau ant pilvo pakitusi apgama blink.gif Ir dabar visai pasimeciau, ar man reikia eiti pas seimos gydytoja ar pas dermatologa?

Kai man buvo itarimu del kai kuriu apgamu ejau pas seimos daktare, ji nusiunte pas poliklinikos dermatologe. Ta pasake, kad jos nuomone viskas tvarkoje, bet as paprasiau siuntimo i Santariskes pas onkologa-dermatologa. Ten viska patikrino, kai ka nudegino.
Atsakyti
aš susiduriau su šia problema.Aš džiaugiuosi šiandien aš gyva.Todėl kad laiku suspėjau nueiti pas gydytoja.Nedelskite.
Atsakyti
Man šiandien nustatė melanomą verysad.gif Pirmadienį operacija verysad.gif Ašaros upeliais rieda verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2008 11 28, 23:42)
Man šiandien nustatė melanomą verysad.gif  Pirmadienį operacija verysad.gif  Ašaros upeliais rieda verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Laikykis verysad.gif
Labai uzjauciu....
Pati esu labai labai apgamuota... Apgamu daugeja... Jei galetum truputi papasakot, ka pastebejai, kad kreipeisi?

Parasyk, kaip sekesi, gal reikia kokios pagalbos?
Atsakyti
Tikrai labai uzjauciu. pati pastebejau , kad vis atsiranda apgamu. keistas dalykas, kad jie kartais isnyksta ir lieka baltos demeles. bet dermatologe sake, kad cia nieko tokio...
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2008 11 29, 00:57)
Laikykis  verysad.gif
Labai uzjauciu....
Pati esu labai labai apgamuota... Apgamu daugeja... Jei galetum truputi papasakot, ka pastebejai, kad kreipeisi?

Parasyk, kaip sekesi, gal reikia kokios pagalbos?

Prieš metus iš niekur atsirado naujas apgamėlis. Visiškai nekreipiau į jė dėmesio. Gal kažkiek keista pasirodė, kad labai tamsus, beveik juodas. Bet nieko blogo net nepagalvojau, nes apgamas buvo neiškilus, po oda, nejaučiamas liečiant. Laikui bėgant aš jį visai pamiršau. Vasarą mama pastebėjo juoduliuką ir pamanė, kad erkė prikibo. Tda aš po ilgo laiko vėl "pastebėjau" tą apgamą. Jis jau buvo didesnis ir iškilus. Pradėjau kažką nelabai gero įtart, bet kaip ir visada atidėliojau vizitą pas daktarą. Tai laiko nėra, tai "ai kas čia tokio" ir t.t. Bet pasirodo, nieko gero... Pirmadienį operacija... Gerai, kad privačiai gydausi, nes onkologiniam, tai reikėtų pusę metų laukt eilės blink.gif Tikiuosi dar neišplitęs bus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2008 11 29, 13:05)
Prieš metus iš niekur atsirado naujas apgamėlis. Visiškai nekreipiau į jė dėmesio. Gal kažkiek keista pasirodė, kad labai tamsus, beveik juodas. Bet nieko blogo net nepagalvojau, nes apgamas buvo neiškilus, po oda, nejaučiamas liečiant. Laikui bėgant aš jį visai pamiršau. Vasarą mama pastebėjo juoduliuką ir pamanė, kad erkė prikibo. Tda aš po ilgo laiko vėl "pastebėjau" tą apgamą. Jis jau buvo didesnis ir iškilus. Pradėjau kažką nelabai gero įtart, bet kaip ir visada atidėliojau vizitą pas daktarą. Tai laiko nėra, tai "ai kas čia tokio" ir t.t. Bet pasirodo, nieko gero... Pirmadienį operacija... Gerai, kad privačiai gydausi, nes onkologiniam, tai reikėtų pusę metų laukt eilės blink.gif  Tikiuosi dar neišplitęs bus verysad.gif

Labai gerai, kad yra salygos gydytis privaciai. Svarbiausia - pasistenk galvot pozityviai, tiketis paties geriausio...Ar kas is artimuju yra su tavimi, ar palaiko? Svarbiausia negalvoti, kad tai kazkoks nuosprendis, ar uz ka, ar kodel.... As daznai galvoju, kad mums siunciami tokie isbandymai neveltui. Tokios patirtys brandina, isgrynina gyvenimo vertybes, atsijoja tikruosius draugus ir tikruosius gyvenimo prioritetus.

Butinai parasyk, kaip praeis operacija, kaip einasi gydymas, cia visada tave paremsime ir padesime kuo tik galesime. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2008 11 29, 21:57)
Labai gerai, kad yra salygos gydytis privaciai. Svarbiausia - pasistenk galvot pozityviai, tiketis paties geriausio...Ar kas is artimuju yra su tavimi, ar palaiko? Svarbiausia negalvoti, kad tai kazkoks nuosprendis, ar uz ka, ar kodel.... As daznai galvoju, kad mums siunciami tokie isbandymai neveltui. Tokios patirtys brandina, isgrynina gyvenimo vertybes, atsijoja tikruosius draugus ir tikruosius gyvenimo prioritetus.

Butinai parasyk, kaip praeis operacija, kaip einasi gydymas, cia visada tave paremsime ir padesime kuo tik galesime.  4u.gif

Vyras ir sūnelis palaikyt stengiasi. Vyras tai pasimetęs, nežino nei iš kurios pusės prieit, o vaikas vis klausinėja kodėl aš tokia liūdna. Nuo tokių mažiaus klausimų dar liūdniau pasidaro verysad.gif Tėvai kitam mieste gyvena, bet jie nenori pripažint problemos rimtumo ir tai mane nervina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2008 11 30, 00:04)
Vyras ir sūnelis palaikyt stengiasi. Vyras tai pasimetęs, nežino nei iš kurios pusės prieit, o vaikas vis klausinėja kodėl aš tokia liūdna. Nuo tokių mažiaus klausimų dar liūdniau pasidaro verysad.gif  Tėvai kitam mieste gyvena, bet jie nenori pripažint problemos rimtumo ir tai mane nervina verysad.gif

O ka sako daktarai, kokios proceduros jau padarytos? Kaip supratau, ispjove apgama ir nustate diagnoze? Bet ar pasake, keik giliai demele prasiskverbusi i odos sluoksnius, ar zinoma stadija, ligos aktyvumas? Ar tai pasakys tik po operacijos?

Ar tu skaitai angliskai? As visada per google ieskau moksliniu straipsniu, patvirtintu metodiku del ligu gydymo, taip tarsi tikrindama, ka sako daktarai, ar teisingai gydo. Anglu kalba galima rasti nemazai informacijos, ir tokiu budu uzsiauginti dideli pasitikejima tais gydytojais, kurie naudojasi naujausiais ligu gydymo pasiulymais. Be to, ir siaip naudinga, ypac reiktu atkreipti demesi i maziau populiarius retus atvejus, kai mokslininkai apraso isimtis, arba nustato rysi tarp ligu...

Mano pavyzdys siuo atveju yra toks. 19m. amziaus man nustate gimdos kaklelio zaizdele. Jos vystimosi stadijos skirstomos:tik pakitusios lasteles, pries vezines 1,2,3 ir tada jau vezines 1,2,3,4. Ilga laika zaizdeles citologinis tyrimas rode tik pakitusias lasteles. Taciau po keleriu metu man citologinis pablogejo, padare biopsija ir patvirtino pries vezine stadija 2. Nors man dar buvo ne vezys, bet jau laidojau save, asaros upeliais tekejo. Bet mano gine tokia optimiste buvo, nes padare ZPV viruso tyrimus, kurie per stebukla buvo neigiami. Ji sake- prognoze labai gera esant neigiamiam ZPV, imunitetas turetu pats susitvarkyti su zaizdele, t.y., liga turetu regresuoti. Ji patare-reikia grudintis, stiprinti imuniteta. Bet kodel tada po velniu man liga progresavo, nuo pakitusiu lasteliu progresavo iki pries vezines stadijos 2? Pradejau ieskot info internete, googlinau visokias konferencijas, mokslo zurnalus, ir atradau: as nuo vaikystes turejau apleista angina, puline sirgau reguliariai kas tris menesius, o seimos gydytoja pagal naujausia mada net nesiule operuoti, nes ale geriau isvengti radikalios intervencijos, neva geriau nuolat antobitiokais pumpuotis..... Bet as perskaiciau, kad letine angina yra tarsi infekcijos uztaisas organizme, anginos komplikacijos baisios ir sanariams, ir sirdziai, ir slapimo sistemai, be to, imunitetas nuolat budi kovodamas su ja ir taip nuolat pats save alindamas. Todel as pasiryzau anginos operacijai. Ir ka tu manai? Po 1,5 m po anginos operacijos mano gimdos kaklelio zaizdele regresuoja - jau trys is eiles citologiniai tyrimai rodo tik pakitusias lasteles. Gine sake, tureciau isgyti.

Gal ir mazai musu ligos panasios, bet ka norejau pasakyt - reikia paciai apsisviest, zinot liga kaip 5 pirstus, atsakingai ziuret, kokius skiria vaistus ir gydymo budus ir apsisprest ar jais naudotis, ar ne. Nes gydytojai, kokie geri jie bebutu - i atskirus atvejus neturi laiko ir negali taip isigilint, kaip pats zmogus del saves.

Sekmes tau dideles, o su vyru kalbekis, ir su vaiku kalbekis, kad liudi, nes susirgai... Jiems sunku,jei tu uzsisklendusi...Stiprybes Jums, nepaluzk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pellagija: 30 lapkričio 2008 - 14:05
QUOTE(Pellagija @ 2008 11 30, 14:58)
O ka sako daktarai, kokios proceduros jau padarytos? Kaip supratau, ispjove apgama ir nustate diagnoze? Bet ar pasake, keik giliai demele prasiskverbusi i odos sluoksnius, ar zinoma stadija, ligos aktyvumas? Ar tai pasakys tik po operacijos?

Dar nieko nenustatė. Nei stadijos, nei aktyvumo, nieko. Ryt viskas daugiau turėtų paaiškėt. O nete aš tiek prisiskaičiau, kad maža nepasirodė... Geriau būčiau neskaičius, nes prognozės žiaurios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2008 11 30, 17:13)
Dar nieko nenustatė. Nei stadijos, nei aktyvumo, nieko. Ryt viskas daugiau turėtų paaiškėt. O nete aš tiek prisiskaičiau, kad maža nepasirodė... Geriau būčiau neskaičius, nes prognozės žiaurios verysad.gif

verysad.gif isivaizduoju... ta nezinomybe kartais labiau pjauna negu tiesa, kad ir karti...Taip, melanomu prognozes nekokios, bet as zinau, kad jei stadija pirma, antra - liga buna isgydoma. Gal dar vertetu pabandyt pasiieskot informacijos apie melanomos igydytus atvejus, isigilint ir suprast, kada liga pasiduoda gydymui ir pabandyt atrast panasiu atveju i tavaji, kad po to galetum aiskiai vertint, ar gydytojai skiria naujausia ir tinkama gydyma...Labai labai tau linkiu paciu geriausiu prognoziu.

Nepamirski parasyt mums, kaip praejo viskas, kokie tyrimu atsakymai. Zinok, kad mes kartu su tavim, buk optimiste...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pellagija: 30 lapkričio 2008 - 16:25