Įkraunama...
Įkraunama...

Odos vėžys - melanoma

Rasau, nes baigiu isproteti nuo nezinios ir baimes...Pries 1.5 metu atsirado apgamiukas truputi auksciau juosmens, is pradziu jis atrode kaip mazas juodas taskiukas..nekreipiau i ji per didelio demesio..Neseniai vel i ji paziurejau ir pastebejau, kad jis padidejes..jo skersmuo apie 2 - 3mm, krastukai nera lygus. Nusprendziau pasitikrinti. Kaip kvaile uzsiregistravau Northway klinikoje, pas gyd.Jankauska. Jis apiurejo ir pasake, kad yra atipijos pozymiu, kad spalvos pasiskirste nevienodai bijau.gif na jis taip miglotai ir neaiskiai pasake, kad kolkas nieko rimto nera dar, bet reik isoperuot, kad tas apgamiukas ateityje nesukeltu problemu ir tt..Ziauriai issigandau..o jei cia melanoma..juk jos buna ir mazytes..O gydytojas nieko protingo nepasake..Pakartojo viska ka as pati domedamasi apie sia liga suzinojau..Juk jis ta apgama patikrino dermatoskopu..juk vistiek turejo matyt jei kazkas negerai...As saugumo delei uzsiregistravau pas gydytoja Bloznelyte. kovo 11 diena einu tikrintis pas ja. Noriu kuo greiciau viska suzinoti..tik ziauriai bijau:( Kas jei tai tas brudas:((((((((((((( As zinau kad tai skaudi tema, bet kaip jums atrode apgamas, kuri istyrus paaiskejo, jog tai melanoma?
Atsakyti
irmuciukasss, google vaizdai.
deja, pastarieji gal net ne silpų nervų žmonėms
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 03 04, 13:31)
Rasau, nes baigiu isproteti nuo nezinios ir baimes...Pries 1.5 metu atsirado apgamiukas truputi auksciau juosmens, is pradziu jis atrode kaip mazas juodas taskiukas..nekreipiau i ji per didelio demesio..Neseniai vel i ji paziurejau ir pastebejau, kad jis padidejes..jo skersmuo apie 2 - 3mm, krastukai nera lygus. Nusprendziau pasitikrinti. Kaip kvaile uzsiregistravau Northway klinikoje, pas gyd.Jankauska. Jis apiurejo ir pasake, kad yra atipijos pozymiu, kad spalvos pasiskirste nevienodai bijau.gif  na jis taip miglotai ir neaiskiai pasake, kad kolkas nieko rimto nera dar, bet reik isoperuot, kad tas apgamiukas ateityje nesukeltu problemu ir tt..Ziauriai issigandau..o jei cia melanoma..juk jos buna ir mazytes..O gydytojas nieko protingo nepasake..Pakartojo viska ka as pati domedamasi apie sia liga suzinojau..Juk jis ta apgama patikrino dermatoskopu..juk vistiek turejo matyt jei kazkas negerai...As saugumo delei uzsiregistravau pas gydytoja Bloznelyte. kovo 11 diena einu tikrintis pas ja. Noriu kuo greiciau viska suzinoti..tik ziauriai bijau:( Kas jei tai tas brudas:((((((((((((( As zinau kad tai skaudi tema, bet kaip jums atrode apgamas, kuri istyrus paaiskejo, jog tai melanoma?

Gerai, kad rupinates sveikata, taciau taip nepanikuokit. Ant mano kuno yra daugybe atipiniu apgamu,i kai kurie isoperuoti, kai kuriuos tiesiog stebiu ir kasmet lankausi pas onkologus. unsure.gif Atipinis dar nereiskia , kad jau piktas. mirksiukas.gif Bet aisku, budrumo reikia. Apsilankysit pas kelis specialistus ir viskas paaiskes, bet kol kas taip labai nebijokite 4u.gif
Atsakyti
na vaizdu su melanoma as jau prisiziurejau...ir kadangi esu labai silpnu nervu zmogus, mane ima dar didesne panika..Skambinausi katik bloznelytei..sake snd atsauktas vienas vizitas, tai priims mane..siaubas..sedziu ir zliumbiu..Jei kas atsuktu laika atgal..neiciau i jokius soliariumus:(( geriau but baltai kaip suris, nei ligotai..Sedziu ir verkiu..ziauriai bijau isgirst ta baisia diagnoze..sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutas2006 @ 2011 03 04, 13:43)
Gerai, kad rupinates  sveikata, taciau taip nepanikuokit. Ant mano kuno yra daugybe atipiniu apgamu,i kai kurie isoperuoti, kai kuriuos  tiesiog stebiu ir kasmet lankausi pas onkologus.  unsure.gif  Atipinis dar nereiskia , kad jau piktas.  mirksiukas.gif Bet aisku, budrumo reikia. Apsilankysit pas kelis specialistus ir viskas paaiskes, bet kol kas taip labai nebijokite 4u.gif

Aciu uz gerus zodzius juma 4u.gif
Atsakyti
žinoma, lengviau paskyti nei padaryti, bet stenkis būti rami dėl savęs pačios. nervų maximoj nenusipirksi
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 03 04, 14:11)
na vaizdu su melanoma as jau prisiziurejau...ir kadangi esu labai silpnu nervu zmogus, mane ima dar didesne panika..Skambinausi katik bloznelytei..sake snd atsauktas vienas vizitas, tai priims mane..siaubas..sedziu ir zliumbiu..Jei kas atsuktu laika atgal..neiciau i jokius soliariumus:(( geriau but baltai kaip suris, nei ligotai..Sedziu ir verkiu..ziauriai bijau isgirst ta baisia diagnoze..sad.gif
Papildyta:

Aciu uz gerus zodzius juma 4u.gif


Irmuciuk, VISI gydytojai dermatologai-onkologai sutaria vienu aspektu 100 %. Jei tai melanoma in situ ar net 1 stadija, tai yra PAGYDOMA, zmones su tuom gyvena ilgai ir laimingai! Net nevartoje jokiu vaistu papildomai. Na, Northway centras ko gero nekviestu dirbt gydytojo, prastai ismanancio savo darba... Matyt, tas apgamas tikrai daktarui nesukele dideliu itarimu, nes Jus susigriebet paciu laiku. Bet esat saunuole, kad pasitikrinat dar ir pas kita gydytoja, vis bus ramiau. Juolab, kad apie Bloznelyte labai geri pasisakymai, kad padeda jos metodas zmonems. Labai lauksim is Jusu ziniu apie apsilankyma pas Bloznelyte! Laikykites! Viskas TIKRAI bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 03 04, 15:26)
Na, Northway centras ko gero nekviestu dirbt gydytojo, prastai ismanancio savo darba... Matyt, tas apgamas tikrai daktarui nesukele dideliu itarimu, nes Jus susigriebet paciu laiku.


As nepasikliauciau vieno gydytojo nuomone, nes ir geras gydytojas is paziuros negali nustatyti vezio. Tam reikalingas pasalinimas ir biopsija.
Man nesenai pasalino odos vezi. Istorija tokia, kad pries tris metus atsirado spuogelis kuris negijo, veliau apgijo, bet nedingo. Maniau, formuojasi karpa ar slakelis. Nuejau pas odos gydytoja Vilniuje, tas paziurejo sake nieko cia blogo. Praejo trys metai. Spuogelis ne per daug pasikeite, bet gal keliais mm padidejo. Bet as ir kitu slakeliu turiu, ir gydytojas nuramines buvo, tai ko cia pergyventi. Neplanuotai vedziau vaika pas gyd.ir parodziau jai ta dalyka, ji sako gal nieko blogo, bet pasidarykit del ramybes biopsija. Na ir ka. Vezys. Gerai, kad viska laiku pasalino. Drebejau nuo minties, kas galejo nutikti po keliu metu, jei buciau to nesidariusi...
Saules nemegstu, vasara lauke jei tenka but tai tepuosi kremus, i soliariumus ziuriu labai prastai. Bet jei yra genetikoje (kas man buvo naujiena, nes gimineje zinomu atveju nera), pakanka karta idegti iki raudonumo, veziui islist. Visi gydytojai sake, kad esu per jauna tokiai ligai, nes cia vyresniem zmonem daugiau budinga, bet tyrimai parode kitaip.

Ejau pas Santariski gydytojus Kairiukscio gatveje, tikrai galiu rekomenduoti 4u.gif
Velgi pakartosiu, kad gydytojas akimi negali tokio dalyko nustatyti, nebent jo akys sugeba padaryt biopsija, bet cia jau mistika.
Atsakyti
Labas, jau tikriausiai 2karta foruma perskaiciau.. Visu pirma visom stiprybes ir tikejimo. O musu istorija tokia..Teciui pries keleta metu padidejo apgamas, kaip visuomet sveikas kaip ridikas nejo pas daktarus, nes neserga jokiom ligom niekad..Pradejo ta apgama niezet, dar padidejo, mama nuvijo pas gydytoja..Isoperavo, sugijo, liepe kas kelis menesius periodiskai eit tikrintis, tetis nejo..Iki sios vietos man nieko nebuvo sakoma(dukryte nervuosis bereikalo), pasake, kai jau nebuvo prasmes slept..Metastazes plauciuose, inkstuose, kepnyse..Suzinojus verkiau ilgai, asaros pacios krito, vos tik pagalvojus apie tai. Grizau namo is studiju erasmus, pasitiko visa seima, tame tarpe ir tetis, atrode siek tiek sulyses, bet paejo, sypsojos..(tuomet jau buvo pradetas chemoterapijos kursas). O tada ir prasidejo..Dusulys, kosejimas, miegojimas ant adatu..Kas ta patyre zino, koks tai jausmas..Ta minute meldies, kad tik tuo momentu baigtusi, o kai baigiasi ir prasideda uz 15 minuciu kosejimo, dusimo, vemimo ciklas, vel greitai plakanti sirdis, panika, asaros, kai mylimui zmogui niekuom negali padet..Dabar jau ir persimete metastaze i koja, suvalge sanari, nebepaeina, veziojam i chemoterapija..Plauciuose kaupesi vanduo, dabar jau viskas suaugo, plaucio neber. Taip matyt, kai kasdien tetis silpsta ir ta jo skausma..Ir baisiausia suvokt, kad as dar nesusivokiu..Arba nenoriu susivokt, arba negaliu patiket. Gydytojos optimistiskais nuspejimais, daugiausia iki vasaros..Nezinau ko griebtis, su mama apie tai negaliu kalbet, nes iskart i panika, asaras, matau, kad ir ji tuo patiket nenori..O pats tetis irgi jaucia, kaip cia viskas baigsis, bet dar ir juokelius pameto..
Pagrindinis tikslas to, ka cia parasiau, turbut jo isvis nera...Tik klausimas, pragyvenusioms ta siauba. Kaip po galais susivokti, kad mirsta pats artimiausias zmogus? Ar isvis ta reikia susivokti? Nezinau nei kaip cia elgtis..Atrodo, kad galvoju diena nakti apie tai, bet galutinese isvadose tas pats zodis - nezinau, nesuvokiu..
Koks zmogaus kunas trapus, o tame kune tiek jausmu..Suprantu, kad tokios baisios ligos nesasi mazu/jaunu vaiku/jaunuoliu gyvybes, ir kaip jiem ta susivoksi ar ju artimiesiems..Bet kai tai pasibeldzia i tvo namu duris, atrodo manytum, kad musu seimos niekad neistiks nieko panasaus..
Va ir dabar tetis negali miegot per skausmus, kosti, jau ir asaros nebega..Tik ta baime ir sumaistis viduje..
Atsiprasau uz padrikas mintis..
Atsakyti
QUOTE(iRisiuke @ 2011 03 30, 20:52)
Tik klausimas, pragyvenusioms ta siauba. Kaip po galais susivokti, kad mirsta pats artimiausias zmogus? Ar isvis ta reikia susivokti? Nezinau nei kaip cia elgtis..Atrodo, kad galvoju diena nakti apie tai, bet galutinese isvadose tas pats zodis - nezinau, nesuvokiu...
prieš 2 metus ši liga atėmė gyvenimą iš mano sužadėtinio, jam tebuvo 25 metai. atrodo, jog iki šiol nesuvokiu netekties ir to kaip kažkas atima visas fizines ir moralines jėgas, akių švytėjimą, gyvenimą, planus, svajones.
ką patarti? jeigu jūs lankotės pas paliatyvios terapijos specialistą, tuomet, kad niekad netrūktų nuskausminamųjų. prašykit daugiau nei jų reikia, nes nežinia kurį rytą jų prireiks daugiau, o iki kito vizito pas minėtą specialistą bus likę gan daug laiko.
kiek įmanoma didesnio komforto užtikrinimas. tikiu, kai skaitant šias eilutes mintyse viską neigi, bet jei tikrai nėra vilties, rask savyje jėgų dėl tėčio ir mamos, padaryk, kad dienos būtų šviesesnės. galbūt skanesniu maistu, nuotraukų vartymu, svajonių išpildymu (juk yra senų, galbūt net iš vaikystės išlikusių svajonių), draugų vizitu. žmonės bijo skambinti, ateiti. ne dėl to, kad pamiršo, o dėl to, kad nežino kaip elgtis, ką sakyti.
Sveikatos ir stiprybės visai jūsų šeimai. Labai nuoširdžiai.
Atsakyti
Paskaičiau jūsų temą, ir truputį sunerimau. Pas mane ant nosies yra toks nei tai spuogas nei tai apgamas. Iš pradžių galvojau kad ten spuogas, ir kadangi jis ant pat galo nosies vis jį spaudinėdavau.. Bet nieko ten neišsispausdavo... Tai galų gale palikau jį ramybėje.. Dabar panašu kad mažėja kai aš jo nejudinu.. Jis toks bespalvis, neskausmingas... Gal vertėtų parodyt gydytojai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 04 02, 17:06)
Gal vertėtų parodyt gydytojai?  g.gif
manau atsakymą ir pati žinai - pasikonsultuok, išsitirk ir bus ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 04 02, 17:06)
Paskaičiau jūsų temą, ir truputį sunerimau. Pas mane ant nosies yra toks nei tai spuogas nei tai apgamas. Iš pradžių galvojau kad ten spuogas, ir kadangi jis ant pat galo nosies vis jį spaudinėdavau.. Bet nieko ten neišsispausdavo... Tai galų gale palikau jį ramybėje.. Dabar panašu kad mažėja kai aš jo nejudinu.. Jis toks bespalvis, neskausmingas... Gal vertėtų parodyt gydytojai?  g.gif



Dazniausiai melanoma, bent jau kiek esu skaicius ir bendravus sia tema su gydytojais, buna tamsios spalvos. Bespalvis darinukas, ko gero, neturetu but piktybiniu... Bet gydytojui pasirodyt visada verta, ramiau miegosit, o ir visus kitus odos darinius, net ir tuos, kuriu gal pati del ju lokalizacijos nelabai iziurit, daktaras patikrins
Atsakyti