Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? II tema

Turbūt katės charakteris labai priklauso nuo veislės? pas mane britukas(be dokumentų). Tai labai ramus kantrus ir draugiškas. thumbup.gif Mažoji tai gerai jį pakankina- ir aprengia ir vežimėlyje vežioja, ir tampo visaip, bet jam patinka, nes ryte pirmiausia varo ją žadinti, tipo einam žaist lotuliukas.gif . Kai bandė apsiskelbti vadu (sisiojo į lovas) tai labai greitai atpratinau, veikdama pagal Nerealios nurodymus. O šiaip dar niekam nebuvo nei įkandęs, nei įbrėžęs, tik wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vestne @ 2012 11 22, 19:15)
Turbūt katės charakteris labai priklauso nuo veislės? pas mane britukas(be dokumentų). Tai labai ramus kantrus ir draugiškas. thumbup.gif Mažoji tai gerai jį pakankina- ir aprengia ir vežimėlyje vežioja, ir tampo visaip, bet jam patinka, nes ryte pirmiausia varo ją žadinti, tipo einam žaist lotuliukas.gif . Kai bandė apsiskelbti vadu (sisiojo į lovas) tai labai greitai atpratinau, veikdama pagal Nerealios nurodymus. O šiaip dar niekam nebuvo nei įkandęs, nei įbrėžęs, tik  wub.gif  wub.gif  wub.gif



Drysčiau suabejoti dėl veislės šiek tiek. Teko matyti klaikiai "laukinių" tiek Britukų, tiek Persų (kurie teoriškai turėtų būti labai ramūs), tiek Rusų mėlynųjų, tiek Kornišų, tiek Orientalų, tiek Peterbaldų........
Čia ką aš asmeniškai mačiau... manau, kad visose veislėse yra linkusių į dominavimą ir linkusių nusileisti 4u.gif

Beje, labai džiaugiuosi, kad mano patarimai padėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 22, 19:25)

Beje, labai džiaugiuosi, kad mano patarimai padėjo  thumbup.gif

būk gera pasakyk kaip išmokyti katiną esti sausą maistą. Tas maisto padėjimas ir išėjimas neduoda nieko, nes katinas net artyn neina prie sauso ėdalo. tris dienas dėjau sausą maistą-neužkabino nė vieno žirnio. trečios dienos vakarą man jo tiesiog pagailo, nes kaukimas buvo nebeįmanomas. o jis mėgsta bevertį felix - šlapią. ir apetitas pas katiną žvėriškas-jaučiu kiek dėčiau tiek ėstų, o jei virtuvėj maistą gaminu-neišeina lauk, trinasi apie kojas, miauksi.
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 22, 16:47)
ir jos gynybos čia nafig nereikia.


lotuliukas.gif žvengiu balsu

QUOTE(Vestne @ 2012 11 22, 20:15)
O šiaip dar niekam nebuvo nei įkandęs, nei įbrėžęs, tik  wub.gif  wub.gif  wub.gif


svajonių katinas
Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 11 23, 02:14)
būk gera pasakyk kaip išmokyti katiną esti sausą maistą. Tas maisto padėjimas ir išėjimas neduoda nieko, nes katinas net artyn neina prie sauso ėdalo.  tris dienas dėjau sausą maistą-neužkabino nė vieno žirnio. trečios dienos vakarą man jo tiesiog pagailo, nes kaukimas buvo nebeįmanomas. o jis mėgsta bevertį felix - šlapią. ir apetitas pas katiną žvėriškas-jaučiu kiek dėčiau tiek ėstų, o jei virtuvėj maistą gaminu-neišeina lauk, trinasi apie kojas, miauksi.


Pabandyk padaryti tai ka as darau su ispindejusiais kaciukais biggrin.gif
1. is visu mano isbandytu Royal Canin kitten (arba babycat) eda praktiskai visi. Tiesa jis labai riebus taigi naudok ji tik pripratinimui, veliau susirask koki teisinga suaugusiems.
2. Keleta grudeliu... nu mazdaug kokius 10 biggrin.gif uzpilk siltu vandeniu ir palauk kol isbrinks. Idek juos i konservus.
-kita diena brinkink jau kokius 12 grudeliu smile.gif
Paskui brinkink vis trumpesni laika (kad jau nebebutu kose o liktu traskesio) ir didink "sausiako" kieki konservuose.
Kazkuria diena greiciausiai paskelbs boikota ir nevalgys nors bliudelyje dar bus ir konservai ir sausas. Nu ta diena ir neduok nieko kito. O kita diena pasiulyk tomis paciomis proporcijomis. Jei vel nevalgys kita diena SIEK TIEK pamazink sauso maisto kieki, bet kategoriskai nepaduok visiskai gryno konservo.

Taip po tam tikro laiko turi likti jau sausas maistas su keliais lasais konservu skyscio ant virsaus biggrin.gif
Kuo ilgiau tai tesis tuo lengviau katinas pripras prie naujo skonio.

Kai jau sauso maisto(pabrinkinto) kiekis pasieks mazdaug 50% pastatyk salia dar viena indeli su vien sausu maistu, jame sausiako ipilk nedaug, nes is jis ishsigaruoja ir kasdien vis pakeisk(nesvarbu kad nevalge) ty supilk atgal i pakeli ta maista ir vel ipilk- gausis sviezesnio kvapo.

Jei pamatysi katina valganti sausa maista, konservu isvis nebeduok. Jei labai reks, tiesiog sauksteli konservu idek ant virsaus sausiako ir pamaisyk biski wink.gif NU vienzo, kad vistiek gautu praktiskai tik sausa smile.gif

Turetu padeti. Konservai turi begalybe kvapiuju medziagu ir kaip itariu dar kokiu ale narkotiniu prie kuriu priprantama. lotuliukas.gif nes po ju daznai gyvunai apskritai nieko nevalgo, nei mesos nei sausiako. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 23 lapkričio 2012 - 12:44
Nereali ačiū, kad napatingite parašyti tiek vertingų patarimų 4u.gif
Perskaičius viską, paskelbiau katei ''karą'':
1. suvyniojau į rankšluostį ir apkarpiau naugus, 8 iš 10 tik pavyko doh.gif
2. vakar kai vaikas pravirko ir ši atėjo ''aiškintis'' kas vyksta, apšaukiau ją, žiūrėdama piktai į akis, ji nuleido žvilgsnį ir išbėgo iš kambario
3.kai apšnypščiau (bandė draskyt ranką, kai glosčiau) - APSTULBO blink.gif akys, galvojau iššoks iš orbitų lotuliukas.gif bet bandė gintis, sunkiai pasitraukė, net baisoka buvo, galvojau šoks man i akis, bet ačiū Dievui likau sveika. Kitą kartą turėsiu butelį apsidraudimui.

apeina ji mane dabar, vengia...
beje ji dar nesterilizuota, galvojom apie vadą, bet dabar 100% nenoriu aš jos kačiukų. Kas žino, kaip ji savo vaikus nuo mūsų gins? Gal teks išsikraustyt hihihi.gif Manote sušvelnėtų charakteris nuo sterilizavimo? Mane tikino, kad tai mitas.
Atsakyti
QUOTE(c_ataner @ 2012 11 23, 12:45)
Nereali ačiū, kad napatingite parašyti tiek vertingų patarimų 4u.gif
Perskaičius viską, paskelbiau katei ''karą'':
1. suvyniojau į rankšluostį ir apkarpiau naugus, 8 iš 10 tik pavyko  doh.gif
2. vakar kai vaikas pravirko ir ši atėjo ''aiškintis'' kas vyksta, apšaukiau ją, žiūrėdama piktai į akis, ji nuleido žvilgsnį ir išbėgo iš kambario
3.kai apšnypščiau (bandė draskyt ranką, kai glosčiau) - APSTULBO  blink.gif akys, galvojau iššoks iš orbitų  lotuliukas.gif bet bandė gintis, sunkiai pasitraukė, net baisoka buvo, galvojau šoks man i akis, bet ačiū Dievui likau sveika. Kitą kartą turėsiu butelį apsidraudimui.

apeina ji mane dabar, vengia...
beje ji dar nesterilizuota, galvojom apie vadą, bet dabar 100% nenoriu aš jos kačiukų. Kas žino, kaip ji savo vaikus nuo mūsų gins? Gal teks išsikraustyt  hihihi.gif Manote sušvelnėtų charakteris nuo sterilizavimo? Mane tikino, kad tai mitas.


Sveikinu pradėjus kova dėl ramaus gyvenimo thumbup.gif
Džiaugiuosi, kad katė nepabandė Jūsų iš karto "pastatyti" į vietą (užpulti), tai teikia vilčių. Bet dėl viso pikto vis permeskite akimis aplink save kokie daiktai tiktų apsigynimui, kad reikalui esant nereiktų daug galvot.

Gerai, kad vengia. Jus taip pat nelyskite draugauti. "Ne lygis" gaujos vadui kalbinti "zemesni sluoksni", cia jie turi ateiti gerintis.

Aš siūlyčiau sterilizuoti dėl keleto priežasčių:
1. nebebus baisaus noro dominuoti. Automatiskai bus lengviau "nugaleti" ja ir ji labai akivaizdziai taps meilesne.
2. Isvengsite vieno is kates kovos budu- teritorijos zymejimo. Kai katems paskelbiamas karas ir jos prisibijo eiti i atvira kova, jos tiesiog tada pradeda "perzymeti" teritorija, dazniausiai apzymimi daiktai tampa lova, batai, rubai ir kaip bebutu keista svarus skalbiniai
3. Kates savo kaciukus ismokina daugybe geru dalyku... deja, bet blogu irgi. Jei kate nuo Jusu gins savo kaciukus, ji iskiepys jiems kad "zmones yra blogis", vadinasi daug sansu, kad kaciukai lygiai taip pat elgsis pas naujuosius seimininkus. Ar Jums sirdis neskaudes kai kas nors paskambins ir pasakys : "aj isvezem i kaima, negalim susitvarkyti"
4. Nescios kates ir katingos kates is vis labai pasikeicia (nors ko noret as matau kokia kartais pati isterike pasidarau nestuke.gif hormonu poveikyje... ax.gif Tai ko stebetis is kaciu). O Jusu atveju sunku ir pavojinga prognozuoti kaip baigsis.
5. Yra rizika, kad kate atsivedus savo kaciuku ir kai jau motinystes instinktas teisingai suveiks (kad ne jusu vaikas yra jos vaikas, o kaciukai) ji gali pradeti puldineti vaika. Jusiskis biski per mazas, kad iduot i rankas bambali ir sakyti ginkis.
6. Dar viena is galimu agresijos priezasciu yra rujos arba vaistai naudojami joms slopinti. Kate del to taip pat daznai tampa dirgli(tai meilumo tai agresijos priepuoliai ir beje tiek vieni tiek kiti neadekvatus). O vaistai ishvis yra tiesiu tiesiausias kelias i gimdos/kiausidziu vezius piometras ir tt ir daznai kates tampa agresyvios del jauciamo maudimo ar skausmo.

O va kur tikrai mitas, tai kad pagimdziusios kates tampa meilesnes. NIFIGA ! Na nebent jai jau buvo kokios nors cistos (ir agresija susijusi su skausmu), su kaciukais jas isgimde = skausmas baigesi = agresija sumazejo. Bet lygiai tas pats tik dar geresnis poveikis butu sterilizacija.

kaip tik siandien gavau emailu ZIZU grupini pirkima sterilizacijai. Sutaupote minimum 50lt Akcija sterilizacijai/kastracijai >>

beje, jei nuspresite sterilizuoti, gal kai kate bus narkozeje tuo paciu ir nagus nukirpkite ir antnagius uzklijuokite wink.gif ju yra pirkti jau ir pagal skelbimus ir nebaisiai kainuoja.

Po operacijos kate galbut reikes aprengti tai irgi ja siek tiek nuramins.

Gerai, kad atsiminiau. Rubas katei irgi puikus budas ja "nusodinti" smile.gif
Tik ziurekit kaip i ji reaguoja- jei isteriskai laksto, draskosi, psichuoja tada neveikia, geriau nuimt.
"Veikia" jei kate tampa tokia mazumele "neveiksni". siek tiek pamirsta kaip vaikscioti. nebegali uzsokti kur nors. Vadinasi Jus galite ja PAKELTI , PASIDETI SAU ANT KELIU ir apskritai visaip kaip demonstruoti savo meile ir virsuma smile.gif

Cia as kalbu apie rubeli kuris turetu buti aptemptas. Greiciausias ir pigiausias budas padaryti rubeli is megztinio, dzemperio ar kazko pan rankoves.
Ten kur rankogalis bus kaklas. paskui ispjaunate dvi skyles priekinems kojoms ir ties galinemis nukerpat taip, kad ant pilvo butu maziau rubu (nesusipainiotu galines kojos) o ant nugaros uzeitu siek tiek ant uodegos. Nu tokia suknele smile.gif

NU rasykit !
Atsakyti
QUOTE(c_ataner @ 2012 11 23, 12:45)

apeina ji mane dabar, vengia...
beje ji dar nesterilizuota, galvojom apie vadą, bet dabar 100% nenoriu aš jos kačiukų. Kas žino, kaip ji savo vaikus nuo mūsų gins? Gal teks išsikraustyt  hihihi.gif Manote sušvelnėtų charakteris nuo sterilizavimo? Mane tikino, kad tai mitas.

Kad charakteris gali sušvelnėti po sterilizacijos - ne mitas. Aišku, ne visoms katėms ir katinams taip būna po operacijos, bet daliai tikrai pastebėjau, kad charakteris į gerąja pusę pasikeitė. Hormonai iš proto nebevedė ir ramiau gyventi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(c_ataner @ 2012 11 23, 12:32)
lotuliukas.gif žvengiu balsu
svajonių katinas


Beje, pas mane tokiu svajoniu katinu (kaciuku) yra ir net ne vienas. Turiu omenyje laisvu jeigu ką ... pasireklamavau tsakant ax.gif

Mes turime "didyjį socializatorių" ty savo šešių metų teroristą. Kadangi jis yra "gaujos vado jauniklis" tai dažniau tenka kačiukus nuo jo ginti, o ne atvirkščiai doh.gif

Aš kartais iš tiesų stebiuosi jų kantrybe... Ir labai būna keista matyti, kad daugumai kačiukų /paauglių/suaugusių PATINKA tie visokie niurkymai ir tampymai. g.gif
Jau aš būnu įsitikinusi, kad nu dabar tai tikrai jau pabėgs tolyn. Žiū' katukas nusipurto ir apsisukęs vėl trinasi į vaiką. Arba kai aš pradedu garsiai šaukti "paleisk kačiuką" vaikas paleidžia rankas, o kačiukas apsižvalgo ir toliau sau guli murkdamas..... doh.gif

ir iš tiesų jau neatsimenu, kad būtų kada kas įdrėskęs netgi netyčia. Nors buvo už ką... oj buvo...... doh.gif

P.S. Aš juokauju, kad kačiukams po mano vaiko, bet kokie šeimininkai idealūs hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 23, 12:50)
Beje, pas mane tokiu svajoniu katinu (kaciuku) yra ir net ne vienas. Turiu omenyje laisvu jeigu ką ... pasireklamavau tsakant ax.gif

kokias kates auginat, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 11 23, 22:16)
kokias kates auginat, jei ne paslaptis?

pas mus orientalai ir peterbaldai.
Va cia dabar esanciu kaciuku foto albumas >>
Atsakyti
Sveiki,
Noriu pasiguost, gal kokį patarimą išgirst...
Turim 4 mėnesių katytę, pas mus ji jau geras mėnuo. Šiaip lyg ir nieko būtų, bet kas labiausiai kelia rūpestį - kaip išsimiegot ir neit į darbą pajuodusiais paakiais? Katė nuo pirmos dienos išsirinko miegojimui vietą - dukros lovoj ant pagalvės. Savo miegamojo duris mes uždarom, nenoriu katės ant savo pagalvės, be to, ten daug gėlių, kurių lapus ji labai mėgsta nudraskyti doh.gif . Kasryt katė atsikelia pirma ir kokia 5.30 pradeda draskyt miegamojo duris ir miaukt. Nesulaukus mūsų reakcijos, nueina, po kiek laiko vėl pradeda draskyt ir mus kviestis, kad kompaniją jai palaikytumėm (ji gali laisvai nueit pas miegančius vaikus, bet to jai turbūt nepakanka). Šiąnakt ne tik paryčiais, bet ir pusę pirmos nakties braižėsi ilgiausiai... Kai ryte atsikeliu, tiesiog prilimpa prie kojų, visur iš paskos eina, žodžiu, matos, kad kompanijos pasiilgus. Iš vienos pusės - lyg ir negali pykt už tai, bet kita vertus - reikia gi mums ir poilsio normalaus.
Kaži ar yra vilties tą miauksintį ir duris draskantį "žadintuvą" kažkaip paprotint to nedaryt, o kantriai laukt, kol šeimininkas pats ateis pas ją, kai norės?
Atsakyti