Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? II tema

QUOTE(vilkra @ 2013 11 15, 13:07)
Ne, nu vaikai- tai tolus siaubas katei..  Gintis negalima, o jie ir į akis stebelijasi ir su karo šūkiais lenda ir kūno kalbos nesupranta. Geriau jau bėgti..
taip taip bėk arba bėk nuo tų mažų dvikojų jauniklių



kaip iškalbinga biggrin.gif

mūsų senas katinas ištvėrė jauniklio gimimą ir augimą, patį gazą, ir gal vieną kartą yra įkabinęs, kai jau nebeapsikentė..biggrin.gif o dabar bernas didelis, 8 metai, bet nesusilaiko ir lenda vargšei į akis.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 15, 14:39)
kaip iškalbinga biggrin.gif

mūsų senas katinas ištvėrė jauniklio gimimą ir augimą, patį gazą, ir gal vieną kartą yra įkabinęs, kai jau nebeapsikentė..biggrin.gif o dabar bernas didelis, 8 metai, bet nesusilaiko ir lenda vargšei į akis.. doh.gif


Mano veteranė augina jau antrą mūsų partizanę. Bet tik vieną vienintelį kartą bandė paauklėti vyresnėlę ir tai be nagų... Šaunuolė mūsų senučiukė.
Atsakyti
Mano pirmoji katė užaugino mano abu vaikus ir dar du šunis biggrin.gif
Vaikams buvo tobula gydytoja, miego draugė ir truputį auklėtoja: iki kokių 6-7 mėnesių leisdavo iš savęs virveles vyt, o kai jos manymu vaikas jau buvo pakankamai suaugęs biggrin.gif - tada kepšteldavo, per daug niurkoma, ir vat vieno to kepštelėjimo užteko abiem dukrom, kad suprastų, kas katei geriau nedarytina biggrin.gif
Atsakyti
Turim katiną. Šį mėnesį metai, nekastruotas. Viskas buvo gerai, bet paskutiniu metu vis užmatom, kad maižioja. Nusipirkom purškiklį, išvalom, apipurškiam... Paskutinį kartą jau prišlapino. Ar gali būti, kad protėja nuo paukščių lesykloj už lango? Amžius toks? Nežinau ką daryt, nesinori, kad visus namus apmaižiotu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aize @ 2013 11 16, 16:57)
Turim katiną. Šį mėnesį metai, nekastruotas. Viskas buvo gerai, bet paskutiniu metu vis užmatom, kad maižioja. Nusipirkom purškiklį, išvalom, apipurškiam... Paskutinį kartą jau prišlapino. Ar gali būti, kad protėja nuo paukščių lesykloj už lango? Amžius toks? Nežinau ką daryt, nesinori, kad visus namus apmaižiotu  unsure.gif



Vienintelė išeitis- kastruoti.
Atsakyti
QUOTE(aize @ 2013 11 16, 15:57)
Turim katiną. Šį mėnesį metai, nekastruotas. Viskas buvo gerai, bet paskutiniu metu vis užmatom, kad maižioja. Nusipirkom purškiklį, išvalom, apipurškiam... Paskutinį kartą jau prišlapino. Ar gali būti, kad protėja nuo paukščių lesykloj už lango? Amžius toks? Nežinau ką daryt, nesinori, kad visus namus apmaižiotu  unsure.gif


Prie ko cia pauksciai?? blink.gif Vaikinas SUAUGO ir merginas kviečia ty teritorija žymi. doh.gif IR TOLIAU ŽYMĖS JEI JAU PRADĖJO, net visi "stebuklingi būdai" padeda labai trumpam- sukovoti su gamtos šauksmu yra NEĮMANOMA.

Beje, dabar atsirado toks dalykas kaip "cheminė kastracija". ty katinui istatomas mikročipas kuris maždaug metus išskiria medžiagas slopinančias poreikį pratesti giminę. Daug kam padeda.
Mes vienam savo vaikinui istatem kovo menesi, tai du mėnesius poto jokio efekto nebuvo kaip žymėjo taip žymėjo, paskui aprimo keliems mėnesiams ir dabar jau kokį pusantro mėn. vėl žymi. Tiesa per tuos mėnesius kergė be rezultato taigi čipas kažkiek veikia. Bet nuoširdžiai mūsų atveju buvo pinigai išmesti į balą doh.gif

O čia užbėgant už akių tongue.gif

IŠ SENOSIOS TEMOS "SETERIU_MAMA" CITATOS APIE KASTRACIJA
QUOTE
Pasistengsiu būti mandagi.
Pirmiausia, tai neteigsiu, kad kastracija yra gėris. Taip, tai yra chirurginė intervencija į gyvūno organizmą ir ji yra bet kokiu atveju rizikinga. Tačiau..
Kokias mes išeitis turim?
1. Šerti chemija ir smarkiai sutrumpint gyvūnui gyvenimą, pasmerkt jį neišgydomoms ligoms. Deja, daugumos kačių organizmas labai jautriai reaguoja į hormonus.
2. Kastruoti/sterilizuoti
3. Nedaryti nieko ir kentėti morčių.
Pastarasis variantas nepaisant visų jo minusų yra pats natūraliausias. Kodėl Jūs(kreipiuosi į kastracijos priešininkus) nesirenkat šio varianto? Juk deklaruojate didelę meilę ir rūpestį savo gyvūnams?? Neįsižeiskit, bet deja, gyvūno gerovė Jums mažiausiai rūpi. Jums rūpi tik Jūsų asmeninė gerovė ir Jūsų komfortas, o ne gyvūnas. Katės/katino klyksmų ir žymėjimo nenorite kentėti, bet kastruoti nesiruošiate, todėl ieškote forumuose sąžinės nuraminimo?
Aš pasakysiu, kodėl žmonės dažniausiai nenori kastruot savo gyuvūnų. Yra keletas priežasčių:
1. Diletantizmas,  neišmanymas, informacijos trūkumas ir kvaili įsitikinimai paremti vienetine nesėkminga patirtimi.
2. Kaimietiškas klaidingas požiūris, neva kastruotas katinas tai jau nebe katinas
3. "Taupymas" - kam mokėt 100 lt už operaciją, jeigu galima rėkiantį žvėrį laukan išspirt, pasitūsins ir pareis. Tokie deklaruoja save didžiausiais "mylėtojais" ir natūralistais, o iš tikrųjų juos pačius reiktų iškastruot už sąmoningą ir piktybišką benamių gyvūnų populiacijos dauginimą.
Galėčiau dar pavardint tų priežasčių, bet gaila savo brangaus laiko.
Mano pasiūlymas yra toks - vietoj akių drąskymo forumuose, žmonės pasiskaitykit internete apie kastraciją/sterilizaciją, kontraceptikus, morčių, minusus, statistiką, informacijos yra tiek, kad 3 mėnesius neatsitraukdami skaitysit. Domėkitės, tyrinėkit, o ne kvailai laikykitės savo įsitikinimų.
Kastracija/sterilizacija šiuo atveju yra ne gėris ir išsigelbėjimas, o mažiausia blogybė iš visų galimų, leidžianti su mažiausia rizika sveikatai ir gyvybei ir su masimaliu gyvūno ir šeiminiko komfortu jiems kartu gyventi.
Čia ne iš piršto laužta info, sakau, pasidomėkit, paskaitytkit, o paskui jau klauskit, jeigu bus papildomų klausimų. Aišku su sąlyga, jeigu gyvūno gerovė jums rūpi, o ne tik jūsų pačių komfortas ar forumuose pasipliekti. Duoti tablietką ir negalvoti apie pasekmes yra pats paprasčiausias būdas jo šeimininkui. Bet tikrai ne geriausias gyvūnui.


O ČIA SETERIU_MAMOS SUPERINIS ATSAKYMAS VIENAM VAIKINUI AKTYVIAI GYNUSIAM VISŲ KATINŲ "PASIDIDŽIAVIMUS" IR LABAI SUŽMOGINUSIAM KATINŲ POREIKĮ "TURĖTI KONKOLUS"
QUOTE
Arvydai, apie konkolus gerai, šmaikščiai parašėt, bet ne į temą. Katinai, deja futbolo nežaidžia dažniausiai, taigi jiems tas neaktualu.
Bet dabar įsivaizduokit kitą situaciją. Jūs gražuolis, stiprus, sveikas pilnas jėgų ir pasitikėjimo, valgot geriausią kokybiškiausią maistą, sportuojat , miegat kiek norit, užsiimat tuo kas Jums faina ir įdomu, nepatiriat jokių stresų, tik aplinkinių dėmesį ir rūpestį. Ir vieną dieną staiga pajuntat, kad jūsų gyvenimas nepilnavertis, ir kad Jūs KAŽKO  NORIT. Tas norėjimas pamažu pradeda Jus varginti, vėliau sekina, erzina, pradeda mausti ne tik konkolus, bet ir visą kūną, Jūs rėkiat, lipat sienom, pasidarot ne tik irzlus, bet ir agresyvus, nepasitenkinimą išliejat ant aplinkinių, o jie  mėto į Jus šlepetes neapsikentę, negalit ir nenorit valgyt, sulystat, Jus kamuoja išsekimas. Po savaitės tokios savijautos, kai hormonų audra praeina Jūs tik miegat, po to kelias savaites tik ėdat, o po to vėl viskas kartojasi..Prie visko dar imunitetas nusilpsta ir ligos pradeda pult..
Altternatyvos:
1. Mylinti "mamytė" neapsikentus ištrenkia Jus į..Harlemą. Ten mušatės su negrais kultūristas, kovojat su visokio plauko bandziuganais, Jus vis taikosi mašina numušti, galų gale paršliaužiat namo leisgyvis, su ant siūlo kabančia iš akiduobės iškritusia akim, užpūliavusiom žaizdom, blusuotas , ir pusdienį praleidžiate po narkoze pas vetą, kur Jus sulopo iki sekančio tokio pasiganymo. Pridėsiu dar, kad nuo tos mergaitės, kurią per tokias kančias Jums visgi pavyko paturėti, Jūs pasigaunam puokštelę virusinių ir infekcinių ligų, kurios ilgainiui tampa chroniškomis ir jeigu mamytė Jus myli, tai priedo dar ir antibiotikais nuolatos bado "ramiaisiais" periodais, kai Jūs namie, o ne Harleme.
2. Mamytė gali sušerti Jums tablečikę ir morčius praeis kuriam laikui. Ji gali tikėtis, kad Jūs iš tų vienetų,(vos kelių procentų), kurie ant hormonų išgyvens ilgiau nei 5 metus. Bet jeigu Jūs "užsilenksite" po poros metelių, tai nubrauks ašarą ir įsigys naują "labai mylimą" draugą.
3.Mamytė gali vieną kartą ir visiems laikams nutraukti tas Jūsų hormonų audras ir kančias pas vetą nučikindama "velykas", ar išpjaudama gimdą su visais kitas pričendalais. Rizika aišku yra, pvz. Jūs galite numirti nuo reakcijos į narkozę. Jeigu mamytė pataupys ir nuveš jus pas šarlataną, nes TEN PIGIAU, tai nekokybiškai atlikta operacija gali sugadinti gyvenimą ir pasmerkti kančioms ir nepatogumui, bet tokie atvejai  procentaliai yra gerokai retesni nei vėžys ar piometra nuo tablečių. Be to Jums reikės papildomos priežiūros  po operacijos - pvz. pirkti specialų maistą, reguliuoti viršsvorį, rūpintis, kad gyventumėt aktyvų gyvenimo būdą ir t.t., o tai kur kas sunkiau, negu įkišti gerklėn tablečikę ir garsiai po to "meilę" Jums deklaruoti.
Tačiau šiaip būsite normalus, linksmas aktyvus, toks pats, koks ir buvot, tik niekas Jums galvos nekvaršins, neteks kentėt, rėkt, raitytis, lipt ant langų, ar kariaut Harleme dėl to vieno "užsibraukimo". Netgi atsiras naujų interesų - pvz. labiau ir daugiau su žmonėm bendraut, naujus žaidimus žaist ir t.t.
Patikėkite, jeigu Jums tokioj situacijos leistų pasirinkti, Jūs neabejotinai trečią variantą pasirinktumėt. Bet kadangi dažniausiai tokio pasirinkimo nėra, tenka tikėtis, kad mamytė bus protinga ir ne tik apie save galvos.

Va teip va.. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 11 15, 13:39)
...

ieškokit tinkamų žaislų.
- lazeris
- pagaliukas su plunksnom
-pagaliukas su sniuriuku ir ant jo zaisliuku
- tampomas sniuriukas su pirišta suglamzyta folija ale kamuoliuku
- puponautai biggrin.gif
- vyno kamstis

i tt i pan

Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2013 11 16, 17:55)
ieškokit tinkamų žaislų.
- lazeris
- pagaliukas su plunksnom
-pagaliukas su sniuriuku ir ant jo zaisliuku
- tampomas sniuriukas su pirišta suglamzyta folija ale kamuoliuku
- puponautai biggrin.gif
- vyno kamstis



ar išprotėjot, puponautai???? čia kaip švęsto vandens buteliuką duot katei parident lotuliukas.gif mano vaikas, jaučiu, nusiviltų tėvyste, jeigu taip pasielgčiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

p.s. nupirkau šiandien lazdelę su plunksnelėm, tai vajėj smile.gif atsipalaidavus ji kažkokia šiomis dienomis. su suglamžytu popieriumi žaidžia savarankiškai ant prakasų, bet jei dvikojis dalyvauja, nelabai vaikosi. jai dabar prasidėjo "o, puiku, dėžutė/maišelis/skylutė/lentynėlė, pasimatuokim jas" stadija cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 16, 20:10)

p.s. nupirkau šiandien lazdelę su plunksnelėm, tai vajėj smile.gif atsipalaidavus ji kažkokia šiomis dienomis. su suglamžytu popieriumi žaidžia savarankiškai ant prakasų, bet jei dvikojis dalyvauja, nelabai vaikosi. jai dabar prasidėjo "o, puiku, dėžutė/maišelis/skylutė/lentynėlė, pasimatuokim jas" stadija cool.gif

Na dėžutes ir mano senolė matuojasi- visas- nepriklausomai nuo dydžio, tiksliau sakant ,nuo mažumo.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 16, 19:10)
ar išprotėjot, puponautai???? čia kaip švęsto vandens buteliuką duot katei parident  lotuliukas.gif  mano vaikas, jaučiu, nusiviltų tėvyste, jeigu taip pasielgčiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif



Pas mus tas pats ax.gif Bet katems dar is principo šiek tiek leidžiama pažaist ale va jei sesė paims tai šaaaaaaaakėėėėėėės klyksmas ant visų namų doh.gif doh.gif

Dabar perskaitė, kad puponautai nuo 3 metų tai kai mažoji paima pradeda iš karto apie tai garsiai aiškinti lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2013 11 16, 17:55)
Prie ko cia pauksciai?? blink.gif  Vaikinas SUAUGO ir merginas kviečia ty teritorija žymi.  doh.gif  IR TOLIAU ŽYMĖS JEI JAU PRADĖJO, net visi "stebuklingi būdai" padeda labai trumpam- sukovoti su gamtos šauksmu yra NEĮMANOMA.

IŠ SENOSIOS TEMOS

Paukščiai, nes būten sutapo su tuo momentu rolleyes.gif (o kakojimas į vonią irgi prie morčiaus priskirti galima unsure.gif )
Šiaip ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aize @ 2013 11 17, 10:37)
Paukščiai, nes būten sutapo su tuo momentu rolleyes.gif (o kakojimas į vonią irgi prie morčiaus priskirti galima unsure.gif )
Šiaip ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif



Katinai NEmorčiuoja smile.gif jie VISADA nori smile.gif
Kakojimas i vonia gal ne visai susijes bet gali buti. NOrs maniskiai i vonia tik sysioja
Atsakyti
Sveikos,prasau patarimo.kaip kate prijaukint ant keliu kad sedetu ax.gif 1,5men parsinesem is turgaus,nuo mazens imama ant ranku vistiek niekaip nepripranta.Urzgia kaip suo,suprantu jei skriaustume,o dabar lepunele daro ka nori.glostyt leidzia tik prie maisto bliudelio,o daugiau neprisileidzia,sterilizuota.Jei 9men.Laukia pamestinuke iskaskur priklydus,o jau meilumas wub.gif maniske kaip laukine verysad.gif ar mes,ar kate stupid.gif
Atsakyti