Sayonara Kate pas jus dar tik KELIOS SAVAITES... ji dar NEADAPTAVOSI. Jai dabar reikia tik MEILĖS IR BEGALINIO GLOSTYMO. o dabar (po neadekvačių barimų) YPAČ !!! Oficialiai skaitoma, kad kačiukas pilnai adaptuojasi naujuose namuose maždaug per mėnesį. Suaugusiai katei reikia DAUG DAUGIAU laiko iki kol ji pradės naujuose namuose JAUSTIS SAUGI ir elgsis adekvačiai.
Dabar Jūs pradėjote daryti labai daug klaidų. Pabandysiu jas paaiškinti/parodyt iš katės pusės.
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 09:22)
1.(...) spėju, todėl, kad vakar vyro draugas jai nagus nukarpė; kerštauja tam sėdmaišiui, ant kurio
draugas visą vakarą sėdėjo. (...)
2. nes jis ją prispaudė prie žemės prieš tai ir tvirtai su ja elgėsi. (...)
3.kaip elgtis, jei ne pagauni myžančią, o pamatai po visko, kad primyžo? kokia rekomenduojama veiksmų seka? peržymėti teritoriją?
1. Katės NEKERŠTAUJA. Jų smegenys NĖRA taip sudarytos, kad jos galėtų "kurti keršto planus"
2. Vyro draugas atėjo į jau beveik katės teritoriją ir savo elgesiu jai pradėjo aiškinti, kad "čia mano teritorija ir va aš tave nugaliu". NATŪRALU, kad mėtyta/vėtyta katė vos atradusi savo namus/savo gaują/savo teritoriją nori ją ginti. Vyro draugas išėjo namo, kur daugiausia liko JO KVAPO??? teisingai. ten kur jis visą vakarą sėdėjo. Taigi, katė peržymėjo jo kvapą savuoju. ir jokiais kerštais čia nekvepia, čia tik instinktai.
Sterilizuokit ją kuo greičiau šiek tiek juos (instinktus) sumažinsit. Jei jau sterilizuota... tada bus sunkiau.
3. NIEKAIP.nepagavot. tiesiog isplaukit ir savo kvepalais/dezodorantu pakvėpinkit
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 10:29)
tai va, reik psichologiją jų išmanyt...
o aš sugrūdau jai nosį į balutę, nes pagavau ne myžančią, 1.
o jau po visko, bet ką tik buvo baigus, vaikas man parodė - sėdėjo po sofa ir aiškiai 2.
buvo susinervinusi, kad pridirbo; 3.
taukštelėjau per snukį, papurčiau, pabariau ir nunešiau prie dėžutės, tipo, blin, nežinai, kur myžt reik?
4.
tai labai nelaiminga po to jautėsi, vyras sakė, kad labai labai liūdna buvo.
KATĖMS N-E-S-M-I-R-D-A JŲ ŠLAPIMAS !!!! joms tai informacijos šaltinis. Neseniai skaičiau straipsnį, gaila dabar jo neberandu, kuriame rašoma, ką katė "perskaito" pauosčius katino šlapimą.
1. Katė jau po keleto minučių pamiršo apie sysiojimą
2. Čia jau žmonės patys sugalvoja apie tai ką katė jaučia JŲ MANYMU
3. Aga...tik va katė visai nesuprato UŽ KĄ ir kodėl ji yra ištraukiama iš po lovos ir pradedama mušti. Aj ir dar nunešama prie jos wc dežutės ir iš [/B]žmogaus tono (žodžių "blyn nežinai kur myžt reikia ji TIKRAI nežino") katė supranta, kad tai vieta kur negalima eiti, nes kažkodėl čia nebegalima.
4. mjooo aš irgi "liūdna bučiau" (vėl žmonių vertinimas kaip katė jaučiasi) kai nei iš šio nei iš to žmogus, kurio dar šiaip nelabai pažįstu bet šiaip visada buvo lyg ir neblogas, glostydavo maitino staigė mušasi, rėkauja...chmmm ir kur nusilengvinti dabar reiks jei dežutėje nebegalima...
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 14:57)
aha, o aš susirgau, grįžau namo ir ėmiausi auklėjimo. tai po pašnypštimo už draskymą mano katė manęs kaip maro vengia, laksto, isteriškai bėgioja, jei bandau artintis ar bent pro šalį einu. kaip tokiu atveju elgtis?
ji akivaizdžiai bijo manęs po rytinio taukštelėjimo ir popietinio pašnykštimo. ji tikriausiai mano, kad man stogą nurovė
Katei nagų drąskymas yra NORMALUS dalykas kaip mums KVĖPAVIMAS.
Už ką apšnypštėt??? už tai, kad katė daro PRIGIMTINĮ DALYKĄ?
Pasikartosiu ji pas jus dar NEADAPTAVOSI, ji dar tiesiog nezino KUR GALIMA kur negalima. Čia tiktų tik "dievo bausmė"(vandens čiuršlė ar atskrendanti tapkė) plius jūsų didelis gyrimas kai ji begaudydama jūsų tampomą virvutę aplink draskyklės stulpą į jį pasigalanda nagus.
Tikiuos draskykle turit???
Taip ji akivaizdziai jusu bijo.
ir bijos.
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 15:37)
tai vaa... man ją priglausti ir išglostyti norisi, o ji bėga nuo manęs. kaip kokia monstrė- iškrypėlė jaučiuosi
Jūsų vidinis balsas/nuojauta akivaizdžiai daug protingesnis už protą, kuris prisiminė tik perskaitytus patarimus, bet pamiršo SITUACIJAS KADA JIE TAIKOMI KADA NE
bei analizę kiek tai tinkama Jūsų atveju
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 16:32)
na va, rezultatas: gulėjo ji ant sofos. priėjau,
1. leidosi glostoma, nors ir lengvai įsitempė. tada priguliau šalia, įsijungiau teliką, glostau,ji atsipalaiduoja. tada stumtelėjau, nes man trūko vietos, ji įsispyrė į mane kojomis. vėl stumtelėjau, tada ausis nuleido, vėl spiriasi. po to snukį įbedė į sofą ir nesijudina nė kiek. ėmė kniaukti tuo balsu, kur katės daro,
2. kai pyksta. na tada panaudojau pakarpą, žvilgsnį į akis. tai
3. rezultate mano ranka yra pervaryta iki kraujo katė pasislėpus, nes po perrėžimo apšnypščiau ir numečiau ant žemės. njo.. kas galėjo pagalvoti, tokia meili katė..
ir liūdna, ir ryžtas su ja susitvarkyti. kaip nesuklysti tik. gera gi katė.
1. Katė jaučiasi nesaugi ir nepasitiki jumis. Nepasitraukė greičiausiai todėl, kad nelabai suprato ko iš jos norite arba išsigando ir sustingo laukime "kas dabar bus"
2. Beveik visada taip išreiškiama BAIMĖ o ne pyktis.
Šiuo atveju reikėjo tiesiog ją nustumpti nuo sofos "pasikoliojant" ir tiek.(galima ir kokia pagalve ar pan) , nes pakėlimas už kupros jai sukėlė...
3.... isteriką. Ty isterišką gynybą puolimu. NORMALI išsigandusio gyvūno reakcija.
nepamirškite, kad katė suaugusi ir jau turi savo PATIRTĮ ,kurios Jūs nežinote. Kai kurie elgesio motyvai gali būti iššaukti ankstesnės patirties
Dabar taip. Nuo šiandien:
1. Superkat ar padarot visus katei būtinus dalykus: drąskyklę, ir saugų namelį/guolį kuris bus užkeltas kur nors aukščiau iš kur katė galės ramiai visus stebėti ir bus nepasiekiama.
2. Sterilizuojat jei dar to nepadaret.
3. skiriate 99% meilei:glostymams, zaidimams ir pan ir TIK 1% barimams !!!
Atsisėskite ir pagalvokite ką Jūsų katė daro blogai? susirašykite (arba parašykite čia į forumą), dabar iš to atskirkite kas katei yra prigimtinis/normalus dalykas- del ko jus bausti neturite teises, bet galite padaryti, kad ji TAI darytu tik tam skirtose vietose.
kas liko parasykit ir mes patarsime kaip galima to išvengti.
Jeigu staiga tapai kažkam blogu, tave dergia ir spjaudo už nugaros, vadinasi tam žmogui esi daug gero padaręs !!!! (F.Ranevskaya)