Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? II tema

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 17:32)
na va, rezultatas: gulėjo ji ant sofos. priėjau, leidosi glostoma, nors ir lengvai įsitempė. tada priguliau šalia, įsijungiau teliką, glostau,ji atsipalaiduoja. tada stumtelėjau, nes man trūko vietos, ji įsispyrė į mane kojomis. vėl stumtelėjau,

1.tada ausis nuleido, vėl spiriasi. po to snukį įbedė į sofą ir nesijudina nė kiek.
2.ėmė kniaukti tuo balsu, kur katės daro, kai pyksta. na tada panaudojau pakarpą, 3.žvilgsnį į akis.

tai rezultate mano ranka yra pervaryta iki kraujo, katė pasislėpus, nes po perrėžimo apšnypščiau ir numečiau ant žemės. njo.. kas galėjo pagalvoti, tokia meili katė..smile.gif 

ir liūdna, ir ryžtas su ja susitvarkyti. kaip nesuklysti tik. gera gi katė.

1. Būčiau iš karto paėmusi ir patraukusi. Ramiu tonu sakydama "pasitrauk, mano sofa ar pnš."
2. Šnypštimas, numetimas ir ignoravimas
3... Man sakė, kad į akis žiūrėti NEGALIMA , ypač, kai gyvūnas įsiaudrinęs- čia juk atviras agresijos demonstravimas. Reikia bent jau pamirksėti.

dabar reiktų ignoruoti iki kol ji ateis "atsiprašyti"..

Ir dar.. O kaip norėjai elgtis? ta prasme , ką būtum dariusi, jei nebūtum pasiskaičiusi, kaip reikia elgtis?
Atsakyti
Mūsų buvęs katinas tokiais atvejais žaibiškai reaguodavo į raides PST! ir nulipdavo, pasitraukdavo ir pan.

Aš būčiau ją tiesiog nustūmus ir nustumdavau, bet ji po rytinio susipykimo neadekvati. O aš vos neapsiblioviau, kad mano mielybė draskosi - tai pirmas kartas nuo parsivežimo..

Matyt mums abiems sunki diena. Princesei pabandžiau pavadovaut, įsižeidė. O aš gal per daug info jai per vieną dieną pasiunčiau.

Dabar lauksiu, kol pati ateis. O kaip, tarkim, mano vyrui elgtis? Irgi šaltai?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 18:10)
1.Mūsų buvęs katinas tokiais atvejais žaibiškai reaguodavo į raides PST! ir nulipdavo, pasitraukdavo ir pan.

Aš būčiau ją tiesiog nustūmus ir nustumdavau, bet ji po rytinio susipykimo neadekvati. 2. O aš vos neapsiblioviau, kad mano mielybė draskosi - tai pirmas kartas nuo parsivežimo..
Matyt mums abiems sunki diena. Princesei pabandžiau pavadovaut, įsižeidė. O aš gal per daug info jai per vieną dieną pasiunčiau.

3.Dabar lauksiu, kol pati ateis. O kaip, tarkim, mano vyrui elgtis? Irgi šaltai?

1. irgi variantas pasakot PST ir numetat.
2. Duokit žvėriui susivokti kas kur ir kaip.
3. Na, tai kuri vyrui brangesnė Tu ar katė? Kuri teisi Tu ar katė? Kas padėties šeimininkė? Tu ar katė? Kas žmona?.. Kas kraujauoja?.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2013 11 12, 17:19)
1. irgi variantas pasakot PST ir numetat.
2. Duokit žvėriui susivokti kas kur ir kaip.
3. Na, tai kuri vyrui brangesnė Tu ar katė? Kuri teisi Tu ar katė? Kas padėties šeimininkė? Tu ar katė? Kas žmona?.. Kas kraujauoja?.. 4u.gif

jo, šeima informuota, kad katę šiandien ignoruojam, kol ji nežengs pirmo žingsnio. ačiū labai už patarimus. ryt gal pasipasakosiu, ar išalko tiek, kad ryžosi nusileisti iš aukštybių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 11 12, 14:27)
Sveikos, prisireikė ir man konsultacijos smile.gif (...)Katinėlis buvo bais pozityvaus charakterio, (...)katinas pasidarė piktas ir nedraugiškas su visais - nebeateina pas dukrą į lovą, kaip buvo įpratęs, ant visų urzgia ir šnypščia, dažniausiai tūno dviaukštės lovos viršuje.

VEŽK PAS VETERINARĄ 4u.gif labai panašu, kad problema ne naujoje katėje. Aš padaryčiau kraujo ir šlapimo tyrimus.
Nauja katė galėjo arba bakterijas kokias užnešti arba tiesiog sutapo.
Atsakyti
Sayonara Kate pas jus dar tik KELIOS SAVAITES... ji dar NEADAPTAVOSI. Jai dabar reikia tik MEILĖS IR BEGALINIO GLOSTYMO. o dabar (po neadekvačių barimų) YPAČ !!! Oficialiai skaitoma, kad kačiukas pilnai adaptuojasi naujuose namuose maždaug per mėnesį. Suaugusiai katei reikia DAUG DAUGIAU laiko iki kol ji pradės naujuose namuose JAUSTIS SAUGI ir elgsis adekvačiai.

Dabar Jūs pradėjote daryti labai daug klaidų. Pabandysiu jas paaiškinti/parodyt iš katės pusės.

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 09:22)
1.(...) spėju, todėl, kad vakar vyro draugas jai nagus nukarpė; kerštauja tam sėdmaišiui, ant kurio draugas visą vakarą sėdėjo. (...)
2. nes jis ją prispaudė prie žemės prieš tai ir tvirtai su ja elgėsi. (...)
3.kaip elgtis, jei ne pagauni myžančią, o pamatai po visko, kad primyžo? kokia rekomenduojama veiksmų seka? peržymėti teritoriją?  4u.gif

1. Katės NEKERŠTAUJA. Jų smegenys NĖRA taip sudarytos, kad jos galėtų "kurti keršto planus" doh.gif
2. Vyro draugas atėjo į jau beveik katės teritoriją ir savo elgesiu jai pradėjo aiškinti, kad "čia mano teritorija ir va aš tave nugaliu". NATŪRALU, kad mėtyta/vėtyta katė vos atradusi savo namus/savo gaują/savo teritoriją nori ją ginti. Vyro draugas išėjo namo, kur daugiausia liko JO KVAPO??? teisingai. ten kur jis visą vakarą sėdėjo. Taigi, katė peržymėjo jo kvapą savuoju. ir jokiais kerštais čia nekvepia, čia tik instinktai.
Sterilizuokit ją kuo greičiau šiek tiek juos (instinktus) sumažinsit. Jei jau sterilizuota... tada bus sunkiau.
3. NIEKAIP.nepagavot. tiesiog isplaukit ir savo kvepalais/dezodorantu pakvėpinkit

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 10:29)
lotuliukas.gif

tai va, reik psichologiją jų išmanyt...
o aš sugrūdau jai nosį į balutę, nes pagavau ne myžančią, 1.o jau po visko, bet ką tik buvo baigus, vaikas man parodė - sėdėjo po sofa ir aiškiai 2.buvo susinervinusi, kad pridirbo; 3.taukštelėjau per snukį, papurčiau, pabariau ir nunešiau prie dėžutės, tipo, blin, nežinai, kur myžt reik? biggrin.gif 4.tai labai nelaiminga po to jautėsi, vyras sakė, kad labai labai liūdna buvo.

KATĖMS N-E-S-M-I-R-D-A JŲ ŠLAPIMAS !!!! joms tai informacijos šaltinis. Neseniai skaičiau straipsnį, gaila dabar jo neberandu, kuriame rašoma, ką katė "perskaito" pauosčius katino šlapimą.

1. Katė jau po keleto minučių pamiršo apie sysiojimą
2. Čia jau žmonės patys sugalvoja apie tai ką katė jaučia JŲ MANYMU smile.gif
3. Aga...tik va katė visai nesuprato UŽ KĄ ir kodėl ji yra ištraukiama iš po lovos ir pradedama mušti. Aj ir dar nunešama prie jos wc dežutės ir iš [/B]žmogaus tono (žodžių "blyn nežinai kur myžt reikia ji TIKRAI nežino") katė supranta, kad tai vieta kur negalima eiti, nes kažkodėl čia nebegalima.
4. mjooo aš irgi "liūdna bučiau" (vėl žmonių vertinimas kaip katė jaučiasi) kai nei iš šio nei iš to žmogus, kurio dar šiaip nelabai pažįstu bet šiaip visada buvo lyg ir neblogas, glostydavo maitino staigė mušasi, rėkauja...chmmm ir kur nusilengvinti dabar reiks jei dežutėje nebegalima... g.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 14:57)
aha, o aš susirgau, grįžau namo ir ėmiausi auklėjimo. tai po pašnypštimo už draskymą mano katė manęs kaip maro vengia, laksto, isteriškai bėgioja, jei bandau artintis ar bent pro šalį einu. kaip tokiu atveju elgtis? ji akivaizdžiai bijo manęs po rytinio taukštelėjimo ir popietinio pašnykštimo. ji tikriausiai mano, kad man stogą nurovė biggrin.gif

Katei nagų drąskymas yra NORMALUS dalykas kaip mums KVĖPAVIMAS.
Už ką apšnypštėt??? už tai, kad katė daro PRIGIMTINĮ DALYKĄ? doh.gif
Pasikartosiu ji pas jus dar NEADAPTAVOSI, ji dar tiesiog nezino KUR GALIMA kur negalima. Čia tiktų tik "dievo bausmė"(vandens čiuršlė ar atskrendanti tapkė) plius jūsų didelis gyrimas kai ji begaudydama jūsų tampomą virvutę aplink draskyklės stulpą į jį pasigalanda nagus.
Tikiuos draskykle turit??? smile.gif

Taip ji akivaizdziai jusu bijo. tongue.gif ir bijos.

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 15:37)
tai vaa... man ją priglausti ir išglostyti norisi, o ji bėga nuo manęs. kaip kokia monstrė- iškrypėlė jaučiuosi biggrin.gif

Jūsų vidinis balsas/nuojauta akivaizdžiai daug protingesnis už protą, kuris prisiminė tik perskaitytus patarimus, bet pamiršo SITUACIJAS KADA JIE TAIKOMI KADA NE smile.gif bei analizę kiek tai tinkama Jūsų atveju

QUOTE(sayonara @ 2013 11 12, 16:32)
na va, rezultatas: gulėjo ji ant sofos. priėjau, 1. leidosi glostoma, nors ir lengvai įsitempė. tada priguliau šalia, įsijungiau teliką, glostau,ji atsipalaiduoja. tada stumtelėjau, nes man trūko vietos, ji įsispyrė į mane kojomis. vėl stumtelėjau, tada ausis nuleido, vėl spiriasi. po to snukį įbedė į sofą ir nesijudina nė kiek. ėmė kniaukti tuo balsu, kur katės daro,2. kai pyksta. na tada panaudojau pakarpą, žvilgsnį į akis. tai 3. rezultate mano ranka yra pervaryta iki kraujo katė pasislėpus, nes po perrėžimo apšnypščiau ir numečiau ant žemės. njo.. kas galėjo pagalvoti, tokia meili katė..smile.gif 

ir liūdna, ir ryžtas su ja susitvarkyti. kaip nesuklysti tik. gera gi katė.

1. Katė jaučiasi nesaugi ir nepasitiki jumis. Nepasitraukė greičiausiai todėl, kad nelabai suprato ko iš jos norite arba išsigando ir sustingo laukime "kas dabar bus"
2. Beveik visada taip išreiškiama BAIMĖ o ne pyktis.
Šiuo atveju reikėjo tiesiog ją nustumpti nuo sofos "pasikoliojant" ir tiek.(galima ir kokia pagalve ar pan) , nes pakėlimas už kupros jai sukėlė...
3.... isteriką. Ty isterišką gynybą puolimu. NORMALI išsigandusio gyvūno reakcija.
nepamirškite, kad katė suaugusi ir jau turi savo PATIRTĮ ,kurios Jūs nežinote. Kai kurie elgesio motyvai gali būti iššaukti ankstesnės patirties

Dabar taip. Nuo šiandien:
1. Superkat ar padarot visus katei būtinus dalykus: drąskyklę, ir saugų namelį/guolį kuris bus užkeltas kur nors aukščiau iš kur katė galės ramiai visus stebėti ir bus nepasiekiama.
2. Sterilizuojat jei dar to nepadaret.
3. skiriate 99% meilei:glostymams, zaidimams ir pan ir TIK 1% barimams !!!

Atsisėskite ir pagalvokite ką Jūsų katė daro blogai? susirašykite (arba parašykite čia į forumą), dabar iš to atskirkite kas katei yra prigimtinis/normalus dalykas- del ko jus bausti neturite teises, bet galite padaryti, kad ji TAI darytu tik tam skirtose vietose.
kas liko parasykit ir mes patarsime kaip galima to išvengti.

Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 11 12, 18:08)
Vilniuje kitokios kainos, dar prieš 5 metus mokėjau 150 Lt, dabar - 180 Lt.
Darysim, be abejo, bet šįmet neturėsiu lišnų pinigų, o kitąmet gal pavasario reikės luktelėti, kad per šalčius nenešiot, ypač po narkozės, kai ir taip šilumos katinai ieškosi... na, matysim, kas čia bus.

čia šiek tiek pigiau - pati žadėjau ten vežti katytę sterilizuoti, gaila kad mūsų dar per maža, gal Jums ar kam kitam pravers:
http://grupinis.lt/v...tei?show_more=1
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2013 11 13, 04:06)
Sayonara Kate pas jus dar tik KELIOS SAVAITES... ji dar NEADAPTAVOSI. Jai dabar reikia tik MEILĖS IR BEGALINIO GLOSTYMO. o dabar (po neadekvačių barimų) YPAČ !!! Oficialiai skaitoma, kad kačiukas pilnai adaptuojasi naujuose namuose maždaug per mėnesį. Suaugusiai katei reikia DAUG DAUGIAU laiko iki kol ji pradės naujuose namuose JAUSTIS SAUGI ir elgsis adekvačiai.

Dabar Jūs pradėjote daryti labai daug klaidų. Pabandysiu jas paaiškinti/parodyt iš katės pusės.
1. Katės NEKERŠTAUJA. Jų smegenys NĖRA taip sudarytos, kad jos galėtų "kurti keršto planus" doh.gif
2. Vyro draugas atėjo į jau beveik katės teritoriją ir savo elgesiu jai pradėjo aiškinti, kad "čia mano teritorija ir va aš tave nugaliu". NATŪRALU, kad mėtyta/vėtyta katė vos atradusi savo namus/savo gaują/savo teritoriją nori ją ginti. Vyro draugas išėjo namo, kur daugiausia liko JO KVAPO??? teisingai. ten kur jis visą vakarą sėdėjo. Taigi, katė peržymėjo jo kvapą savuoju. ir jokiais kerštais čia nekvepia, čia tik instinktai.
Sterilizuokit ją kuo greičiau šiek tiek juos (instinktus) sumažinsit. Jei jau sterilizuota... tada bus sunkiau.
3. NIEKAIP.nepagavot. tiesiog isplaukit ir savo kvepalais/dezodorantu pakvėpinkit
KATĖMS N-E-S-M-I-R-D-A JŲ ŠLAPIMAS !!!! joms tai informacijos šaltinis. Neseniai skaičiau straipsnį, gaila dabar jo neberandu, kuriame rašoma, ką katė "perskaito" pauosčius katino šlapimą.

1. Katė jau po keleto minučių pamiršo apie sysiojimą
2. Čia jau žmonės patys sugalvoja apie tai ką katė jaučia JŲ MANYMU smile.gif
3. Aga...tik va katė visai nesuprato UŽ KĄ ir kodėl ji yra ištraukiama iš po lovos ir pradedama mušti. Aj ir dar nunešama prie jos wc dežutės ir iš [/B]žmogaus tono (žodžių "blyn nežinai kur myžt reikia ji TIKRAI nežino") katė supranta, kad tai vieta kur negalima eiti, nes kažkodėl čia nebegalima.
4. mjooo aš irgi "liūdna bučiau" (vėl žmonių vertinimas kaip katė jaučiasi) kai nei iš šio nei iš to žmogus, kurio dar šiaip nelabai pažįstu bet šiaip visada buvo lyg ir neblogas, glostydavo maitino staigė mušasi, rėkauja...chmmm ir kur nusilengvinti dabar reiks jei dežutėje nebegalima... g.gif
Katei nagų drąskymas yra NORMALUS dalykas kaip mums KVĖPAVIMAS.
Už ką apšnypštėt??? už tai, kad katė daro PRIGIMTINĮ DALYKĄ?  doh.gif
Pasikartosiu ji pas jus dar NEADAPTAVOSI, ji dar tiesiog nezino KUR GALIMA kur negalima. Čia tiktų tik "dievo bausmė"(vandens čiuršlė ar atskrendanti tapkė) plius jūsų didelis gyrimas kai ji begaudydama jūsų tampomą virvutę aplink draskyklės stulpą į jį pasigalanda nagus.
Tikiuos draskykle turit??? smile.gif

Taip ji akivaizdziai jusu bijo.  tongue.gif ir bijos.
Jūsų vidinis balsas/nuojauta akivaizdžiai daug protingesnis už protą, kuris prisiminė tik perskaitytus patarimus, bet pamiršo SITUACIJAS KADA JIE TAIKOMI KADA NE smile.gif bei analizę kiek tai tinkama Jūsų atveju
1. Katė jaučiasi nesaugi ir nepasitiki jumis. Nepasitraukė greičiausiai todėl, kad nelabai suprato ko iš jos norite arba išsigando ir sustingo laukime "kas dabar bus"
2. Beveik visada taip išreiškiama BAIMĖ o ne pyktis.
Šiuo atveju reikėjo tiesiog ją nustumpti nuo sofos "pasikoliojant"  ir tiek.(galima ir kokia pagalve ar pan) , nes pakėlimas už kupros jai sukėlė...
3.... isteriką. Ty isterišką gynybą puolimu. NORMALI išsigandusio gyvūno reakcija.
nepamirškite, kad katė suaugusi ir jau turi savo PATIRTĮ ,kurios Jūs nežinote. Kai kurie elgesio motyvai gali būti iššaukti ankstesnės patirties

Dabar taip. Nuo šiandien:
1. Superkat ar padarot visus katei būtinus dalykus: drąskyklę, ir saugų namelį/guolį kuris bus užkeltas kur nors aukščiau iš kur katė galės ramiai visus stebėti ir bus nepasiekiama.
2. Sterilizuojat jei dar to nepadaret.
3. skiriate 99% meilei:glostymams, zaidimams ir pan ir TIK 1% barimams !!!

Atsisėskite ir pagalvokite ką Jūsų katė daro blogai? susirašykite (arba parašykite čia į forumą), dabar iš to atskirkite kas katei yra prigimtinis/normalus dalykas- del ko jus bausti neturite teises, bet galite padaryti, kad ji TAI darytu tik tam skirtose vietose.
kas liko parasykit ir mes patarsime kaip galima to išvengti.

uf, gerai mane išdrožėt, bet sutinku, kad nusipelniau.

katė sterilizuota prieglaudoje. draskyklė stovi namie nuo pirmos dienos. ji periodiškai ja naudojasi - palaistėm katžole, aplinkui žaidėm, kad nagais pasigautų virvę; naudojasi, nors nespjauna ir į kitas vietas, pvz. sofą, fotelį.
guolį turi, jį mėgsta ir naudojasi, plius, yra kitos jai mielos vietos, kuriose dažnai guli ir kur aš stengiuosi nelįsti, kad jos netrikdyčiau.

šio ryto update'as:
ryte katė buvo truputį įsitempusi, nuo vakar vakaro nebelakstė nuo manęs ir kitų šeimos narių. valgo noriai. glaustosi aplink stalo kojas, murkia kalbinama. guli vietose, kurias pamėgo. vakar vakare ir naktį kakojo ir sisiojo tvarkingai į dėžutę. išskyrus šį rytą, kai vėl ant to paties sėdmaišio prisisiojo. ir po to vaikšto vėl įsitempus. nesibariau, nes nepagauta, o iškart atlėkiau į forumą klaust, ką toliau daryt. dabar vėl skalbiu sėdmaišio užvalkalą, išpurškiau vidinę sėdmaišio dalį kvapo naikintuvu ir išnešiau vėdintis. kai viskas bus paruošta naudojimui, vėl iškvėpinsiu savo kvepalais.

ar aš teisi, kad jai to draugo kvapas dar neišsivadėjo, todėl dar kartą pažymėjo? ar gal jau čia jos tualetas darosi? bet dėžutėn daro. vakar savo kvapo ant sėdmaišio papurškiau. ar mes neįsivelsime į žūtbūtinę kovą, kurios kvapas laimės?

kaip toliau elgtis su tuo sisiojimu ant vieno konkretaus sėdmaišio?

mano požiūriu, jos blogas elgesys yra sisiojimas ne vietoje. tai yra dalykas, kuris kelia didelį diskomfortą, gadina turtą, ir taip likti negali.
nagų draskymas - ok. draskykle naudotis tikrai išmoks, nes turi polinkį toje vietoje draskytis, nedramatizuoju tos sofos ar fotelio. tikriausiai mums reikia aktyviau su ja aplink draskyklę žaisti ir labai skatinti/girti ją, kai pasinaudos?

ką tik prisiglostėm iki negalėjimo, duodasi pilvą glostyti, visa raivosi, murkia, trinasi. atrodo patenkinta. kai radau sėdmaišį ir ėmiausi jį tvarkyti, buvo įsitempusi, stebėjo iš sunkiai pasiekiamų vietų, bet kai negavo velnių, atsipalaidavo smile.gif

AČIŪ, tikrai. labai noriu, kad ir ji, ir mano šeima gerai jaustumėmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 13, 13:47)

ar aš teisi, kad jai to draugo kvapas dar neišsivadėjo, todėl dar kartą pažymėjo? ar gal jau čia jos tualetas darosi? bet dėžutėn daro. vakar savo kvapo ant sėdmaišio papurškiau. ar mes neįsivelsime į žūtbūtinę kovą, kurios kvapas laimės?

kaip toliau elgtis su tuo sisiojimu ant vieno konkretaus sėdmaišio?

AČIŪ, tikrai. labai noriu, kad ir ji, ir mano šeima gerai jaustumėmės smile.gif

Aš tai Jūsų vietoj paimčiau tą sėdmaišį ir įkiščiau kur nors kuriam laikui. Balkone padėčiau ar sandėly - ir išsivėdins, ir įtampa atslūgs katei, ir "kvapų kare" bus paliaubos biggrin.gif Blogiausiu atveju - užtiesčiau kokia plėvele, tai jei ir pabandys ten sysiot - nelabai jai patiks.
O šiaip tai labai linkiu Jums sėkmės, džiugu kad taip stengiatės, manau Jūsų pastangos neliks nepastebėtos ir neįvertintos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 11 13, 13:24)
Aš tai Jūsų vietoj paimčiau tą sėdmaišį ir įkiščiau kur nors kuriam laikui. Balkone padėčiau ar sandėly - ir išsivėdins, ir įtampa atslūgs katei, ir "kvapų kare" bus paliaubos  biggrin.gif Blogiausiu atveju - užtiesčiau kokia plėvele, tai jei ir pabandys ten sysiot - nelabai jai patiks.
O šiaip tai labai linkiu Jums sėkmės, džiugu kad taip stengiatės, manau Jūsų pastangos neliks nepastebėtos ir neįvertintos  4u.gif

pritariu. tik as granulini-vidini maisa ikisciau i vonia su chemikalais naikinanciais kvapus. ir paskui neperskalavus isboginciau is namu. keliems menesiams. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2013 11 13, 16:25)
pritariu. tik as granulini-vidini maisa ikisciau i vonia su chemikalais naikinanciais kvapus. ir paskui neperskalavus isboginciau is namu. keliems menesiams.  4u.gif

dėkui. jau galvoju, kur jį nukišti ilgam ir stipriai..smile.gif

šiandien katė - mano mielybė. nesibarėm, nieko nepridarė ir pan.
tikiuosi, nebesisios toje vietoje..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 11 13, 18:45)

šiandien katė - mano mielybė. nesibarėm, nieko nepridarė ir pan.
tikiuosi, nebesisios toje vietoje..smile.gif

Bučkis katytei į nosį ir pakasymas už ausies nuo manęs..
Atsakyti