QUOTE(Atidela @ 2013 11 05, 21:26)
Sveikos, kačių mylėtojos ir augintojos HELP nes mes su kate ant išsiskyrimo ribos
Aš taip nerealiai norėjau katytės ir ši buvo nuostabiausias ir meiliausias kačiukas.. Visada sakiau, na kad jau aš, tai niekada neperleisčiau savo mylimo gyvūnėlio kam nors.. bet ši katė..
jai dabar 7 mėn.
tai va. mes negalime taip gyventi patarkit ką nors..
Aš taip nerealiai norėjau katytės ir ši buvo nuostabiausias ir meiliausias kačiukas.. Visada sakiau, na kad jau aš, tai niekada neperleisčiau savo mylimo gyvūnėlio kam nors.. bet ši katė..
jai dabar 7 mėn.
tai va. mes negalime taip gyventi patarkit ką nors..
Sveiki,
pirmiausia tai patarčiau patikrinti sveikatą katei.... jau visur prirašyta, kad būna tokios bėdos dėl ligų... Arba paprasčiausiai gal pamiršot išvalyti tualetą kartą kitą, ir to užteko kad ji susirastų kitą vietą?
dėl auklėjimo - tai nežinau, gal paskaitykit kiek apie tai, čia jau buvo rašyta... baksnoti snukį manau nelabai yra prasmės. Su vaikais irgi galima pasikalbėti, paaiškinti ką galima Jums, o ką jiems... Galbūt katės tualetas nėra tinkamoje vietoje, gal vaikai neleidžia jai ramiai atlikti savo reikalų? Kartais tinka uždaras tualetas.
Aš manau reiktų kažkaip bandyti suprasti katę prieš išmetant iš namų - gyvūnai nemoka pasakyti kas jiems blogai ar nepatinka, tai rodo kaip sugeba, tenka bandyti juos suprasti iš tų užuominų.
Kai mūsų katytė buvo maža - turėjom irgi bėdų su sysiojimu vienu tarpu. Tai labai svarbu kad kvapo neliktų. Tiek visur valydavau actu, kad namai buvo prasmirdę actu. O dar man padėdavo toks būdas: ten, kur ji pamėgdavo atlikti savo reikalus, uždėdavau kokiais daiktais, baldais, kurių ji negalėtų nustumti ir negalėtų prieiti. Visi kampai vonioj buvo užstatyti bet padėjo... Jūsų vietoj tiesiog pakiščiau kokį bliūdą po vonia ar pan....
Aišku, pirmiausia tai patikrinčiau katės sveikatą ir pasistengčiau užtikrinti, kad ji ramiai, kada panorėjus ir niekieno netrukdoma galėtų naudotis tualetu. Dar gal reikėtų kraiką kitą pabandyti? Na, ir žinoma gali būti morčiaus bėdos... neparašėt, ar sterilizuota, kada viskas prasidėjo?
Dėl maisto - gal be reikalo jaudinatės. Jei kažkoks sausas ar šlapias maistas jai tinka - tai tuo ir šerkit. Katės nėra ėdrūnės, dauguma išrankios maistui... manau juo geriau, jei ji nesidomi maistu nuo stalo ar pigiais konservais. Kartais galit pasiūlyt kažko naujo - kokio kito konservo, ar žalios paukštienos, jautienos... nenori - nereikia, tegul ėda kas jai įprasta. Žinau daug kačių, kurios turi tik savo mėgstamą sausą maistą, tai man rodos šeimininkam,s ir rūpesčių mažiau...
Aš labai linkiu Jums sėkmės. Ir kantrybės Jei katė sveika - gali būti kad subrendus jai praeis tas "išdurnėjimas", įdėjus šiek tiek ir Jūsų šeimos pastangų, ir viskas susitvarkys. Stenkitės mažiau ją bausti (ir neleiskit vaikams), o labiau suprasti kodėl taip elgiasi ir susitarti gražiuoju. Gyvūnai labai tai įvertina ir būna dėkingi