Prajuokino diskusija Gal galima nuorodą į šitą etikos taisyklę? Iš kur ji kilusi?
Pati dievinu brilikus ir auksą. Visgi manau, kad kelių karatų deimantas, labiau tinka subrendusios moters rankai, negu jaunos panelės, kažkaip sendina, perkrauna.
Ir jei dabartinis vyras būtų piršdamasis nupirkęs 3 ar kiek ten algų vertės žiedą, turbūt maudydamasi su juo apskritai nuburbuliuočiau
Ta juk rasiau niekas nekalba apie 2-3 karatu deimantus, tokius gali ipirkti tik lb pasiturintys zmones. Man tiesiog juokingai atrodo kai ziedas buna su tarkim 0,03 ct deimanto akute, kurios praktiskai iziureti negalima, jau geriau tada koki kita akmeni pasirinkti Deimanciukas turetu buti nuo 0,3ct iki 1 ct, cia jau atsizvelgiant i finansinenes galimes ir skoni. Aisku maziausiai 3 000lt mylimasis turetu isleisti uz 0,3 ct zieda su deimanciuku:)
Papildyta:
Va prasom pasiskaitykit gal apsisviesit labiau:D
http://gyvenimas.del...s.d?id=39921613
Papildyta:
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 01 21, 14:50)
Ta juk rasiau niekas nekalba apie 2-3 karatu deimantus, tokius gali ipirkti tik lb pasiturintys zmones. Man tiesiog juokingai atrodo kai ziedas buna su tarkim 0,03 ct deimanto akute, kurios praktiskai iziureti negalima, jau geriau tada koki kita akmeni pasirinkti Deimanciukas turetu buti nuo 0,3ct iki 1 ct, cia jau atsizvelgiant i finansinenes galimes ir skoni. Aisku maziausiai 3 000lt mylimasis turetu isleisti uz 0,3 ct zieda su deimanciuku:)
Papildyta:
Papildyta:
Esu kažkada permetusi, bet kadangi delfio nelaikau rimtu informacijos šaltiniu, tokia bla bla bla iš piršto laužta publicistika, dar nėra kažkokių tradicijų įrodymas. Juolab šalyje, kurioje sužadėtuvių žiedai apskritai dar naujiena.
Mylimasis turėtų LABIAUSIAI atsižvelgti į mylimosios poreikius. Ir jei ji svajoja apie sidabrinį žieduką, nekišti deimantų už kelis tūkst.
O jūsų žinios apie kainas gaminių su deimantais, tai apskritai profaniškos.
Turiu knygą, ją laikau 'Rimtu šaltiniu', tai Amy Vanderbilt 'Viskas apie etiketą', pirmą kartą ji buvo išleista dar 1978 m., bet vis pataisoma ir leidžiama iki šiol. Joje rašoma apie viską, nuo... iki...
Taip pat ir apie sužadėtuvių žiedus. Teksto du nedideli puslapiai, pradedant iš kur kilo ši tradicija Tradicija dovanoti sužadėtuvių žiedą su deimantu prasidėjo, matyt, XV amžiuje, kai Austrijos erchercogas Maksimilianas pasipiršo Marijai Burgundietei. Maksimilianui buvo liepta padovanoti jai žiedą su deimantu. Jis taip ir padarė. Toliau pora sakinių apie kitus akmenis <...>Nors deimantas yra briliantas, bet daugelis moterų vertina ir kitus akmenis - smaragdą, rubiną, safyrą, ar pusiau brangakmenius - topazą, turmaliną. Dar teksto apie tai kaip išrinkti, pateikti ir pan ir sakinys toks <...>Jūsų sužadėtinis gal nueis pas juvelyrą ir išrinks keletą žiedų, kurie jam patina ir yra pagal jo kišenę. Skaičiau toliau apie tai, kad yra ir paveldimas šeimos žiedas, kad kitos moterys nenori jokio sužadėtuvių žiedo, o prašo kito joms patinkančio papuošalo kaip kad pvz perlų vėrinio ar segės. Perskaičiau viską apie žiedus ir niekur daugiau nesimatė parašymo apie jų kainą.
Šiuo šaltiniu aš tikiu, tai puiki knyga visiems gyvenimo atvejams.
Suprantu, kad gal norisi didesnio, brangesnio ir pan. daikto. Tačiau tai nėra rodiklis ir meilės dydžio daiktų kainos neparodo.
Taip pat ir apie sužadėtuvių žiedus. Teksto du nedideli puslapiai, pradedant iš kur kilo ši tradicija Tradicija dovanoti sužadėtuvių žiedą su deimantu prasidėjo, matyt, XV amžiuje, kai Austrijos erchercogas Maksimilianas pasipiršo Marijai Burgundietei. Maksimilianui buvo liepta padovanoti jai žiedą su deimantu. Jis taip ir padarė. Toliau pora sakinių apie kitus akmenis <...>Nors deimantas yra briliantas, bet daugelis moterų vertina ir kitus akmenis - smaragdą, rubiną, safyrą, ar pusiau brangakmenius - topazą, turmaliną. Dar teksto apie tai kaip išrinkti, pateikti ir pan ir sakinys toks <...>Jūsų sužadėtinis gal nueis pas juvelyrą ir išrinks keletą žiedų, kurie jam patina ir yra pagal jo kišenę. Skaičiau toliau apie tai, kad yra ir paveldimas šeimos žiedas, kad kitos moterys nenori jokio sužadėtuvių žiedo, o prašo kito joms patinkančio papuošalo kaip kad pvz perlų vėrinio ar segės. Perskaičiau viską apie žiedus ir niekur daugiau nesimatė parašymo apie jų kainą.
Suprantu, kad gal norisi didesnio, brangesnio ir pan. daikto. Tačiau tai nėra rodiklis ir meilės dydžio daiktų kainos neparodo.
QUOTE(Aiden @ 2012 01 24, 11:49)
Turiu knygą, ją laikau 'Rimtu šaltiniu', tai Amy Vanderbilt 'Viskas apie etiketą', pirmą kartą ji buvo išleista dar 1978 m., bet vis pataisoma ir leidžiama iki šiol. Joje rašoma apie viską, nuo... iki...
Dziugu, kad atsirado forumo dalyve besidominti suzadetuviu tradicijomis ir etiketu Del kainu tai kaikurie autoriai matyt neapibrezia kazkokiu ribu ir palieka tai vyro apsisprendimui
As sutinku, kad tai nera pirminis ir svarbiausias meiles irodymas ir pagal ji reikia rinktis vyra. Bet kiekviena moteris turi tam tikru svajoniu( proto ribose) ar tai gauti suzadetuviu zieda, apie koki ji svajojo, ar tai gyventi graziame name, ar nuvykti i kokia tolima grazia kelione ir t.t. Ir kai matai vyro pastangas kad padaryti mylima moteri visapusiskai laiminga tai ir parodo is dalies didele meile. Kartoti myliu gali kiekvienas, bet meile irodoma ne zodziais, o darbais. Mes nekalbam apie milionierius, o apie daug dirbancius ir besistengiancius vyrus Del kitu papuosalu dovanojimo vietoj ziedo, tai manau cia senesniais laikais buvo gana populiaru,pvz kai tuokesi mano tevai, tetis per suzadetuves padovanojo mamai paauksuota laikrodi Man atrodo, kad tradicija dovanoti deimanta atsirado todel kad deimantas ypatingas akmuo ypatingai gyvenimo progai -suzadetuvems
Aš tikrai nesidomiu tradicijomis (iš čia tik etiketu). Man šiuolaikinės lietuviškos sužadėtuvės/vestuvės tai daugybės šalių ir tradicijų maišalynė.
Asmeniškai aš pati neturėjau sužadėtuvių žiedų. Toks buvo mano noras ir sprendimas. Taip pat, mūsų abiejų sprendimu mes neturim ir vestuvinių žiedų. Bet ne dėl to, kad gailim, neturim pinigų ar dar kažkas materialinio. Tiesiog toks mūsų sprendimas, gimęs iš vidaus, mums priimtinas.
Asmeniškai aš pati neturėjau sužadėtuvių žiedų. Toks buvo mano noras ir sprendimas. Taip pat, mūsų abiejų sprendimu mes neturim ir vestuvinių žiedų. Bet ne dėl to, kad gailim, neturim pinigų ar dar kažkas materialinio. Tiesiog toks mūsų sprendimas, gimęs iš vidaus, mums priimtinas.
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 01 24, 16:36)
As sutinku, kad tai nera pirminis ir svarbiausias meiles irodymas ir pagal ji reikia rinktis vyra. Bet kiekviena moteris turi tam tikru svajoniu( proto ribose) ar tai gauti suzadetuviu zieda, apie koki ji svajojo, ar tai gyventi graziame name, ar nuvykti i kokia tolima grazia kelione ir t.t. Ir kai matai vyro pastangas kad padaryti mylima moteri visapusiskai laiminga tai ir parodo is dalies didele meile. Kartoti myliu gali kiekvienas, bet meile irodoma ne zodziais, o darbais. Mes nekalbam apie milionierius, o apie daug dirbancius ir besistengiancius vyrus Del kitu papuosalu dovanojimo vietoj ziedo, tai manau cia senesniais laikais buvo gana populiaru,pvz kai tuokesi mano tevai, tetis per suzadetuves padovanojo mamai paauksuota laikrodi Man atrodo, kad tradicija dovanoti deimanta atsirado todel kad deimantas ypatingas akmuo ypatingai gyvenimo progai -suzadetuvems
Bet jūs vis tiek viską sveriate meterialiais dalykais. Nejaugi jūsų svajonės apsiriboja tik materialumu ir už pinigus nuperkamais daiktai? Nebūtinai vyras galintis jums daug ką nupirkti jus nuoširdžiai mylės (nekalbu apie konkrečiai jūsų situaciją, ar jūsų vyrą).
Ir taip meilė įrodoma ne žodžiais, o DARBAIS, ne pinigais ar dovanomis jei vyras man pikrtų dovanas kiekvieną kartą norėdamas parodyti man dėmesį ar meilę, aš tikrai nebūčiau laiminga, nes ne tokie ''darbai'' ją parodo, žinoma jei jums to užtenka aš jus labai sveikinu, bet nereikia perteigti tai kaip kažkokią meilės matavimo taisyklę
Rudteleee26, o jūs turit kitų svajonių? Na, tokių kurios niekaip nėra susijusios su piniginiais dalykais (kaip kad namai, žiedai, mašinos, kailiniai).
Nes jei ne... hmz... tokio žmogaus dar nebuvau sutikusi...
Nesakau, kad mes neturim kažkokių tokių svajonių, turim, bet asmeniškai aš nesiekiu to gauti iš vyro, viso to aš siekiu pati, mano svajonė didžiuotis pačia savimi, kad aš kažką pasiekiau, o ne kad man tai davė vyras.
O šiaip, labai nukrypom nuo temos
Čia ne toks 'standartinis' sužadėtuvių žiedas, bet kaip žiedas jis man gražus, labai žavus ir visai kitokio dizaino
Nes jei ne... hmz... tokio žmogaus dar nebuvau sutikusi...
Nesakau, kad mes neturim kažkokių tokių svajonių, turim, bet asmeniškai aš nesiekiu to gauti iš vyro, viso to aš siekiu pati, mano svajonė didžiuotis pačia savimi, kad aš kažką pasiekiau, o ne kad man tai davė vyras.
O šiaip, labai nukrypom nuo temos
Čia ne toks 'standartinis' sužadėtuvių žiedas, bet kaip žiedas jis man gražus, labai žavus ir visai kitokio dizaino
QUOTE(Aiden @ 2012 01 24, 21:12)
Aš tikrai nesidomiu tradicijomis (iš čia tik etiketu). Man šiuolaikinės lietuviškos sužadėtuvės/vestuvės tai daugybės šalių ir tradicijų maišalynė.
As isvis nemanau, kad suzadetuves tai yra lietuviska tradicija, cia jau tikrai svetimybe, bet man tai priimtina, man norisi ne tik sapalioniu, kad "zenysimes", o ir kaip uztvirtinimo, tiesiog norisi to statuso, norisi to jausmo, kad esu suzadetine, tuoj busiu zmona, bet kiekvienam individualiai vestuviniu yra labai graziu lietuvisku tradiciju, tik jau apmire,nes dauguma tu tradiciju vengia, gi nemadinga dabar tradiciju laikytis.. o siaip bent jau jus pateikete kazkoki rimta ir tikra fakta, autoriu, knyga.. o ne kaip ruteleee26 svaistesi tik googles straipsniais ir sapalionemis, tik gaila, kad jusu rimtas argumentas nepatvirtino etiskos ziedo kainos
QUOTE(Pukšt @ 2012 01 25, 01:08)
Ir taip meilė įrodoma ne žodžiais, o DARBAIS, ne pinigais ar dovanomis jei vyras man pikrtų dovanas kiekvieną kartą norėdamas parodyti man dėmesį ar meilę, aš tikrai nebūčiau laiminga, nes ne tokie ''darbai'' ją parodo, žinoma jei jums to užtenka aš jus labai sveikinu, bet nereikia perteigti tai kaip kažkokią meilės matavimo taisyklę
dovanos ir pirkiniai nera zmogaus DARBAI irodantys meile. Darbai ir yra darbai, o ne dovanos. Nesakau, kad konkreciai jusu ruteleee26 atveju vyras jusu nemyli, na bet dazniausiai su tom dovanom buna taip.. o kazkaip abejoju ar ir jus ji mylite su tokiais pasisakymais apie svajones, pinigus, deimantus ir vyras privalo tai tenkinti, pirkti, sitaip rodyti, kad "myli".
Man paskutinis ziedas negrazus bet jeigu tik suzadetinei tokio norisi, tai pirmyn. pazistu, kurios isvis norejo sidabriniu paprastu, be akuciu, o placiu zieduku paraizytu. Man taip rutele ir neatsake kiek pagal etiketa turi kainuoti vestuviniai ziedai ir kaip atrodyti, kokio metalo, su keliu karatu deimantais taip pat dar norejau, kad mane apsviestu, yra tokiu poru, kur suzadetuviu ziedus pasirenka nesioti abu, tai va ar pati paklotumet uz vyro suzadetuviu zieda tris algas? kazkodel nujauciu, kad ne, manau paciai gaila butu, nes terupi savi blizgalai
Aiden o jusu vestuves buvo pagal tradicines apeigas? Nes matau jums patinka netradiciniai ziedai, beto saket per vestuves ziedu neturejot:-)
O mano ziedas be deimanto, einu paverksiu...
QUOTE(LumiLumi @ 2012 01 26, 14:56)
O mano ziedas be deimanto, einu paverksiu...
Aš iš viso jo neturiu. Nenupirko, nes nesipiršo. Paverkim kartu.