Įkraunama...
Įkraunama...

Sužadėtuvių žiedas

QUOTE(Ingute22 @ 2008 01 30, 23:23)
O as esu tokios nuomones apie suzadetuviu zieda: koks skirtumas ant kurio pirsto nesiot juk nuo to laimingesnes ar nelaimingesnes netapsime. As savo ziedeli nesioju ant kaires rankos vidurinio pirsto nes ant kito jis tiesiog buvo per didelis. Galejau pasikeisti ziedeli i mazesni bet norejau issaugoti ta kuri manasis man padovanojo. Ir ta diena kaip jis man buvo iteiktas yra graziausia. Na cia tik mano nuomone  ax.gif

Va ir aš taip nešioju. Norėjau nešioti ant dešinės bevardžio, bet kai sužinojau, kaip tektų mano sužadėtuvių žiedelį mažinti... doh.gif Ir deimantukus iš naujo perdėti, ir užrašą pergraviruoti iš naujo. Nusprendžiau tiesiog nešioti ant kito piršto, o tinkamas tik ant kitos rankos atsirado smile.gif Čia irgi gerai, nes tiek šis, tiek vestuvinis žiedas nemaži, vestuvinis kiek kuklesnis, bet abudu jie ant vienos rankos jau perkrautai atrodys. O tas sužadėtuvių toks mielas, kad norėsiu jį ir po vestuvių nešioti wub.gif
Atsakyti
as tai ruosiuosi nesioti ir suzadetuviu ir vestuviu zieda. suzadetuviu nesiosiu ant kaires, o vestuvini ant desines smile.gif man jie abu labai brangus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2008 02 14, 17:08)
Iš tiesų klaidinanti situacija: tradicija nešioti vestuvinį žiedą ant dešinės rankos bevardžio piršto, atėjo iš senovės Egipto, mat jie manė, kad bevardis pirštas yra susijęs specialiais kanalais su širdimi. Bet širdis tai kairėje! Nepeikim jų. Jie žinojo ką daro.
Vėliau žiedo vieta kito pagal mados, politikos ar valdovų pageidavimus.
Tiesiogiai su katalikiškumu ar, bendrai imant, su krikščionybe, vestuvių žiedo tema nėra susijusi. Bažnyčia, žinoma, priima vestuvinio žiedo nešiojimą kaip gražią tradiciją, ir per Santuoką žiedus laimina. O pati vestuvinio žiedo nešiojimo tradicija gyvavo, jei ne anksčiau, jau senosios Romos Imperijoje. Romėnai naudodavo jau sužadėtuvių žiedą, kurį vadindavo «anulus pronubus». Tuo tarpu santuokinis žiedas buvo vadinamas «vinculus» - neišardomas ryšys. Iš tiesų, jau pati žiedo forma išreiškia užbaigtumą ir amžinumą. Atrodo, kad anksčiau toks vestuvinis žiedas buvo nešiojamas nesvarbu ant kurios rankos ir ant kurio piršto. Vėliau tradicija išryškino kairiąją ranką (nes ji simbolizuoja širdies pusę) ir ketvirtąjį pirštą, kuris kai kuriose kalbose netgi yra vadinamas «žiediniu pirštu». Taip pat ir dabartiniais laikais yra išlikusi pagrindinė tradicija vestuvinį žiedą nešioti ant kairės rankos (pasirenkant patogų pirštą), o žiedą iki vestuvių – ant dešinės. Vis tiktai ne visi šios tradicijos laikosi, nes žiedas jau pats savyje yra reikšmingas. Kita vertus, kas nešioja labai puošnius žiedus (tiek vestuvinius, tiek ne), netgi mėgsta juos dėtis ant dešinės rankos. Taip žiedas gražiai spindi vakariniame apšvietime, dešine ranka laikant kokteilinį gėrimą…
Tai va merginos teisios ir tos ir tos ant kurios rankos norite ant tos ir nešiokite  bigsmile.gif

labai ačiū už šią informaciją 4u.gif
Atsakyti
O as savo suzadetuviu zieda iskeiciau i vestuvini zieda blush2.gif .
Kai vyras man pasipirkso, gavau suzadetuviu zieda. Laiminga ji nesiojau pora menesiu, paskui man is zieduko iskrito akute. Nuejom i parduotuve kur vyras pirko, mums zieduka pakeite i kita toki pati. Po keliu savaiciu vel pameciau akute. Tada vyrui nervai neatlaike ir taip zieda pakeitem i vestuvini (be akuciu). O tuo paciu ir vyrui isrinkom zieduka.
Atsakyti
Manau , kad suzadetuviu ziedas turi buti, ant kaires rankos bevardzio pirstelio o vestuviny ant desnes ax.gif nors jau ne karta maciau, kad juos nesioja abu kartu ant wieno pirsto, man taip nera grazu jau geriau atskirai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2008 12 02, 15:11)
O as savo suzadetuviu zieda iskeiciau i vestuvini zieda  blush2.gif .
Kai vyras man pasipirkso, gavau suzadetuviu zieda. Laiminga ji nesiojau pora menesiu, paskui man is zieduko iskrito akute. Nuejom i parduotuve kur vyras pirko, mums zieduka pakeite i kita toki pati. Po keliu savaiciu vel pameciau akute. Tada vyrui nervai neatlaike ir taip zieda pakeitem i vestuvini (be akuciu). O tuo paciu ir vyrui isrinkom zieduka.

O tos akutes buvo brilianto, cirkonio ar siaip kokio akmenuko? g.gif Nes man irgi baisu pamesti akmenuka, bet garantavo, jog briliantas negali iskristi g.gif Kuo as abejoju...
Atsakyti
QUOTE(dijaarntuis @ 2008 12 03, 09:38)
Manau , kad suzadetuviu ziedas turi buti, ant kaires rankos bevardzio pirstelio o vestuviny  ant desnes  ax.gif nors jau ne karta maciau, kad juos nesioja abu kartu ant wieno pirsto, man taip nera grazu jau geriau atskirai  g.gif

Pritariu tavo nuomonei drinks_cheers.gif aš taip ir nešiosiu. Vieną jau turiu o kitą ne už kalnų turėsiu wub.gif
Na o dėl to kad nešioja kartu, tai visai gražu, bet tada kada jie dera vienas su kitu, tokia kaip graži kompozicija turėtų gautis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2008 12 03, 17:10)
O tos akutes buvo brilianto, cirkonio ar siaip kokio akmenuko? g.gif  Nes man irgi baisu pamesti akmenuka, bet garantavo, jog briliantas negali iskristi g.gif  Kuo as abejoju...

Kiek zinau ten buvo cirkonis ir pirkom normalioj aukso dirbiniu parduotuvej. Mane pardavejo irgi labai tikino, kad nebuna tokiu atveju, jog iskrenta akutes, atseit labai kruopsciai ziedai padaryti. Ir mes dundukai tuo patikejome doh.gif . Paskui dar kryziaus kelius ejome, kad pakeistu ziedukus.
Bet uztat dabar nebeperku ziedu su akutem, na nebent koks gigantinis akmenukas, kuri pametus rankai lengviau pasidaro lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte5 @ 2008 06 10, 23:59)
as tai ruosiuosi nesioti ir suzadetuviu ir vestuviu zieda. suzadetuviu nesiosiu ant kaires, o vestuvini ant desines smile.gif man jie abu labai brangus  wub.gif

as taip pat nesioju suzadetuviu ant kaires o vestuviu ant desines rankos, tikrai tas suzadetuviu man nemaiso ir tikrai nesiruosiu jo padeti kazkur i skrynele
Atsakyti
QUOTE(dijaarntuis @ 2008 12 03, 11:38)
Manau , kad suzadetuviu ziedas turi buti, ant kaires rankos bevardzio pirstelio o vestuviny  ant desnes  ax.gif nors jau ne karta maciau, kad juos nesioja abu kartu ant wieno pirsto, man taip nera grazu jau geriau atskirai  g.gif

as yai nesioju suzadetuviu ant desines, o vestuvini ant kaires smile.gif

QUOTE(fuggi @ 2008 12 03, 18:14)
Pritariu tavo nuomonei  drinks_cheers.gif  aš taip ir nešiosiu. Vieną jau turiu o kitą ne už kalnų turėsiu  wub.gif
Na o dėl to kad nešioja kartu, tai visai gražu, bet tada kada jie dera vienas su kitu, tokia kaip graži kompozicija turėtų gautis  4u.gif

va butent drinks_cheers.gif mano suzadetuviu yra toks masyvesnis, o vestuvinis paprastas klasikinis, tai jei as abu juos sumauciau - butu iki puses pirsto biggrin.gif
Atsakyti
mergaites as zinokit labai noriu pasigirti (beje jums pirmoms), man siandien pasipirso!!!! smile.gif) tobulas mazas balto aukso ziedukas su akmenuku, norisi verkt is laimes wink.gif)
Atsakyti
Nuosirdziausi sveikinimai wink.gif
Atsakyti