Įkraunama...
Įkraunama...

Sužadėtuvių žiedas

Ir as jau suzadetine bigsmile.gif fainas jausmas mirksiukas.gif
O del nesiojimo noreciau pasakyt savo nuomone blush2.gif :
suzadetuviu ziedas tai tarsi "rezervas", kad panele jau uzimta ir greit bus zmona smile.gif jis nesiojamas ant tos rankos (desines arba kaires) bevardzio pirsto kur veliau bus vestuvinis ziedas, viestuviu diena suzadietuviu ziedas keicia ranka uzleizdamas vieta vestuviniam thumbup.gif
As tai suzadetuviu nesioju ant desines rankos, nes ant sios nesiosiu ir vestuvini wub.gif
Atsakyti
As suzadetuviu ziedeli nesioju ant kaires (beje, ziedelis- uosvio ranku darbas, vienetinis modelis, su safyru, ir 18 deimantuku ax.gif rolleyes.gif ), o per vestuves jis keliaus ant desines, o ant kaires nutups vestuvinis ziedas. Jei neklystu, per kaires rankos bevardi eina kazkokia kraujagysle, tiesiai i sirdi, tai todel ir deda. Siaip, kiek maciau, uzsienyje daugiausiai vestuviniai ziedai tik ant kaires rankos. Jei ka nors i pievas nukalbejau, atleiskt... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Deidra @ 2008 01 15, 19:58)
As suzadetuviu ziedeli nesioju ant kaires (beje, ziedelis- uosvio ranku darbas, vienetinis modelis, su safyru, ir 18 deimantuku ax.gif  rolleyes.gif  ), o per vestuves jis keliaus ant desines, o ant kaires nutups vestuvinis ziedas.  Jei neklystu, per kaires rankos bevardi eina kazkokia kraujagysle, tiesiai i sirdi, tai todel ir deda. Siaip, kiek maciau, uzsienyje daugiausiai vestuviniai ziedai tik ant kaires rankos. Jei ka nors i pievas nukalbejau, atleiskt... blush2.gif

aš taip pat ant kairės nešiojau sužadėtuvių, o po vestuvių abudu nešioju ant dešinės wub.gif na mano be demantų bt vis tiek mielas, klasikinis sužadėtuvių wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deidra @ 2008 01 15, 16:58)
As suzadetuviu ziedeli nesioju ant kaires (beje, ziedelis- uosvio ranku darbas, vienetinis modelis, su safyru, ir 18 deimantuku ax.gif  rolleyes.gif  ), o per vestuves jis keliaus ant desines, o ant kaires nutups vestuvinis ziedas.  Jei neklystu, per kaires rankos bevardi eina kazkokia kraujagysle, tiesiai i sirdi, tai todel ir deda. Siaip, kiek maciau, uzsienyje daugiausiai vestuviniai ziedai tik ant kaires rankos. Jei ka nors i pievas nukalbejau, atleiskt... blush2.gif

Taip, tu teisi rolleyes.gif Uzsienyje suzadetuviu ziedas uzmaunamas ant kaires rankos bevardzio pirsto. Po vestuviu, ant to paties pirsto uzmaunamas vestuvinis ziendas, o ant virsaus suzadetuviu ziedas. Taigi, abu ziedai visada kartu ant to paties pirsto cool.gif
Atsakyti
Pritariu, kad suzadetuviu ziedas nesiojamas ant tos rankos ir to pirsto, kur paskui bus vestuvinis smile.gif
O pati dabar nesioju abudu ant to paties pirsto, nes mano suzadetuviu zeidas yra truputuka didelis, o vestuvinis kaip tik, tai kad nepamesciau, uzdejau du iskart =) vestuvinis prilaiko suzadetuviu zieda smile.gif
Atsakyti
O as esu tokios nuomones apie suzadetuviu zieda: koks skirtumas ant kurio pirsto nesiot juk nuo to laimingesnes ar nelaimingesnes netapsime. As savo ziedeli nesioju ant kaires rankos vidurinio pirsto nes ant kito jis tiesiog buvo per didelis. Galejau pasikeisti ziedeli i mazesni bet norejau issaugoti ta kuri manasis man padovanojo. Ir ta diena kaip jis man buvo iteiktas yra graziausia. Na cia tik mano nuomone ax.gif
Atsakyti
mano suzadetuviu ziedelis labai kuklus, as jo nei karto nebuvau dar nusiemus ir padejus i spintele, man jis daug reiskia, o kai jau busiu su vestuviniu ziedeliu vistiek nesiosiu ir suzadetuviu.
Atsakyti
as truputeli nesupratau - tai vestuvini zieda ant kaires ar ant desines reikes muveti unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2008 01 31, 20:29)
as truputeli nesupratau -  tai vestuvini zieda ant kaires ar ant desines reikes muveti  unsure.gif  g.gif

Ant kurios nori, ant tos ir mūvėk wink.gif Nėra juk kažkokio griežto reikalavimo. LT paprastai vestuvinį žiedą nešioja ant dešinės, užsienyje - ant kairės.
Aš asmeniškai ketinu dėtis ant kairės.
Atsakyti
Mano manymu nera jokio skirtumo ant kokio pirsto nesioji zieda,juk ne tame esme, esme,kad jau zengtas rimtas zingsnis dvieju zmogeliuku i ateiti drauge thumbup.gif
Atsakyti
Iš tiesų klaidinanti situacija: tradicija nešioti vestuvinį žiedą ant dešinės rankos bevardžio piršto, atėjo iš senovės Egipto, mat jie manė, kad bevardis pirštas yra susijęs specialiais kanalais su širdimi. Bet širdis tai kairėje! Nepeikim jų. Jie žinojo ką daro.
Vėliau žiedo vieta kito pagal mados, politikos ar valdovų pageidavimus.
Tiesiogiai su katalikiškumu ar, bendrai imant, su krikščionybe, vestuvių žiedo tema nėra susijusi. Bažnyčia, žinoma, priima vestuvinio žiedo nešiojimą kaip gražią tradiciją, ir per Santuoką žiedus laimina. O pati vestuvinio žiedo nešiojimo tradicija gyvavo, jei ne anksčiau, jau senosios Romos Imperijoje. Romėnai naudodavo jau sužadėtuvių žiedą, kurį vadindavo «anulus pronubus». Tuo tarpu santuokinis žiedas buvo vadinamas «vinculus» - neišardomas ryšys. Iš tiesų, jau pati žiedo forma išreiškia užbaigtumą ir amžinumą. Atrodo, kad anksčiau toks vestuvinis žiedas buvo nešiojamas nesvarbu ant kurios rankos ir ant kurio piršto. Vėliau tradicija išryškino kairiąją ranką (nes ji simbolizuoja širdies pusę) ir ketvirtąjį pirštą, kuris kai kuriose kalbose netgi yra vadinamas «žiediniu pirštu». Taip pat ir dabartiniais laikais yra išlikusi pagrindinė tradicija vestuvinį žiedą nešioti ant kairės rankos (pasirenkant patogų pirštą), o žiedą iki vestuvių – ant dešinės. Vis tiktai ne visi šios tradicijos laikosi, nes žiedas jau pats savyje yra reikšmingas. Kita vertus, kas nešioja labai puošnius žiedus (tiek vestuvinius, tiek ne), netgi mėgsta juos dėtis ant dešinės rankos. Taip žiedas gražiai spindi vakariniame apšvietime, dešine ranka laikant kokteilinį gėrimą…
Tai va merginos teisios ir tos ir tos ant kurios rankos norite ant tos ir nešiokite bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2008 02 14, 17:08)
jie manė, kad bevardis pirštas yra susijęs specialiais kanalais su širdimi. Bet širdis tai kairėje!

bet nervas, ateinantis i sirdi yra is desiniojo pusrutulio smile.gif
Atsakyti