Manau, kad tikrai galima, bet jura manau 100 kartu geriau
QUOTE(Robertaa @ 2009 06 30, 09:35)
O kaip su pigmentinem demem? sako atsirsnda nuo saules...
na nestumo metu didesne tikymybe joms atsirasti deginantis sauleje, del to ir sakoma kad reiketu jos vengti, taip pat ir pilvelio nepatariama kaitinti - vaikuciui negerai...nors man tu demiu ir be saules atsirado tai tuo labiau negalima degintis nes gali jos taip ir likt ar net daugiau isrysket
O kodel jus bijot pigmentiniu demiu? negi jos neisnyksta? As seip strazdanu turiu ant veido ir ranku ir nebaisios tos pigmentines demes nors tu ka siandien saulej pastypsojau keleta valandeliu ir visai smagu buvo, siek tiek nuraudonavo oda, bet nemanau, kad kazkas blogo atsitiko nei man nei leliukui
QUOTE(Murlyka @ 2009 06 30, 19:48)
O kodel jus bijot pigmentiniu demiu? negi jos neisnyksta? As seip strazdanu turiu ant veido ir ranku ir nebaisios tos pigmentines demes nors tu ka siandien saulej pastypsojau keleta valandeliu ir visai smagu buvo, siek tiek nuraudonavo oda, bet nemanau, kad kazkas blogo atsitiko nei man nei leliukui
sios demes visai kitokios nei pvz strazdanos. jos atsiranda nuo saules ir del hormonu kaitos metu. kai kurioms jos isnyksta po nestumo kai kurioms lieka ir visa gyvenima. tikrai esu macius pavyzdziu kurioms taip ir liko tamsesnes demes aplink lupas, nosi ir ant skirtingu kuno vietu bet daugiausia veidas ir krutine. tad manau deginantis reiketu labiau priziuret oda, tept apsauginiu kremu su dudesne apsauga ir nesedet be saiko saulutej. geriausia degintis iki 12 val ir nuo 3-4 valandos dienos. nes per vidurdieni saule buna pati aktyviausia, tad manau kad galima but graziai ir idegusiai bet elgtis kur kas atsargiau, o del perkaitimo vaikelio tai ir tiesa. jis jauciasi kaip pirtyje jei sedit su nuogu pilvuku igai saulej. tad manau reiketu pasisaugot kad po to netektu gailetis.
jo jos kitaip nei strazdanos pas mane va prie kaklo - ir paziurejus atrodo kad murzinas tai va jei paliktu ir vaiksciociau visa kaip nesiprausus trecias nestumas - niekada nebudavo o va dabar turiu
man gine leido degintis saulutej, tik sake kremu nuo saules dazniau teptis nei iprastai
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
Sveikos mamytės esančios ir būsimos,
man šį savaitgalį teko išvykti kur nenormaliai karšta, o kad laukiuosi, sužinojau vieną dieną prieš išvykstant (testas parodė II ). Dar mamai apie tai pasakiau, tai ji patarė nepervargti ir neperkaisti. O tai padaryti buvo praktiškai neįmanoma, ir visą laiką nervinausi dėl savo žirniuko, kad nepamesčiau....
Tai vat norėjau pasiterauti ar tikrai taip labai kenkia, gal kuriai taip buvo, ar persileido dėl karščio?
Mano žirniukui maždaug 3 ar 4 savaitės
man šį savaitgalį teko išvykti kur nenormaliai karšta, o kad laukiuosi, sužinojau vieną dieną prieš išvykstant (testas parodė II ). Dar mamai apie tai pasakiau, tai ji patarė nepervargti ir neperkaisti. O tai padaryti buvo praktiškai neįmanoma, ir visą laiką nervinausi dėl savo žirniuko, kad nepamesčiau....
Tai vat norėjau pasiterauti ar tikrai taip labai kenkia, gal kuriai taip buvo, ar persileido dėl karščio?
Mano žirniukui maždaug 3 ar 4 savaitės
Praeitą vasarą, kai dar nežinojau, kad , ne vieną kartą tiesiog spirginausi saulėje.
budama 30 savaiciu kuo normaliausiai deginausi saulyteje pajuryje- karsta nebuvo, vejukas jautesi, bet daznai eidavau susivilgyti kuna su saltu juros vandeniu, jei tingedavau- buvau suslapinusi ranksluosti, kuriuo nuolat vesinausi visa kuna. Po skeciu, beje, buvo vesoka guleti
QUOTE(sonatute @ 2009 05 26, 13:48)
na as ir pasisakysiu kas del tu demiu tai nereik nei saules pas mane ju jau yra, nors nei karto dar nesideginau nei su vienu nestumu taip nebuvo, nors kai sunelio laukiausi buvo vasara ir tikrai deginausi, tik pilveli prisidengdavau slapiu ranksluostuku o va dabar bijau, kai jau tu demiu yra bet va, busimos mamytes marlenos24 poziurio tai tikrai nesuprantu del sliarumo tokiam nestume jau tik nepykit, as graziai - negi jusu norai grazesniai atrodyt svarbesni uz busima vaikuti juk jei nera laiko saulytej siaip kojytes ar veideli padegint tai juk yra savaiminio idegio kremu be to imetu ir gydytojos ginekologes Vaivos Eringytes pasisakyma del deginimosi nestumo metu:
"Skaičiau ir girdėjau daugybės įvairiausių gydytojų nuomonių apie deginimąsi nėštumo metu. Labai įdomu, ką Jūs apie tai manote? Ar galima nėščiai lankytis pliaže arba soliariume? Jei galima, tai ar dažnai? Jei negalima, kodėl? Šiuo metu mano nėštumas 6 mėn., gyvenu pajūryje. Taigi labai jau gundo smėliukas ir jūra.
Galima pabūti saulėje, bet trumpai, geriau sėdėti pavėsyje, ypač iki 12 nėštumo savaitės. Jūroje maudytis galima. Nėštumo metu oda yra jautresnė, skausmingesnė, labiau rausta. Nuo ultravioletinių spindulių ant veido ryškėja pigmentinės dėmes, oda sensta. Būnant saulėje, kyla kūno ir vaisiaus temperatūra. Jei tai vyksta nuolat, pakenkiama vaisiaus smegenims. Būtina naudoti apsauginius kremus, gerti daug skysčių. "
"Skaičiau ir girdėjau daugybės įvairiausių gydytojų nuomonių apie deginimąsi nėštumo metu. Labai įdomu, ką Jūs apie tai manote? Ar galima nėščiai lankytis pliaže arba soliariume? Jei galima, tai ar dažnai? Jei negalima, kodėl? Šiuo metu mano nėštumas 6 mėn., gyvenu pajūryje. Taigi labai jau gundo smėliukas ir jūra.
Galima pabūti saulėje, bet trumpai, geriau sėdėti pavėsyje, ypač iki 12 nėštumo savaitės. Jūroje maudytis galima. Nėštumo metu oda yra jautresnė, skausmingesnė, labiau rausta. Nuo ultravioletinių spindulių ant veido ryškėja pigmentinės dėmes, oda sensta. Būnant saulėje, kyla kūno ir vaisiaus temperatūra. Jei tai vyksta nuolat, pakenkiama vaisiaus smegenims. Būtina naudoti apsauginius kremus, gerti daug skysčių. "
budama 30 savaiciu kuo normaliausiai deginausi saulyteje pajuryje- karsta nebuvo, vejukas jautesi, bet daznai eidavau susivilgyti kuna su saltu juros vandeniu, jei tingedavau- buvau suslapinusi ranksluosti, kuriuo nuolat vesinausi visa kuna. Po skeciu, beje, buvo vesoka guleti, nes prie pat juros budavom 9-12, ir paskui, jei geras oras, nuo kokiu 17-19 val. Tai ta saule ne tokia ir kaitri. Tiesa, toks geras oras buvo vos dvi dienas, kitas likusias pro debesiuka saulyte buvo, bet kremais vis tiek gausiai tepiausi. Beje, deginausi tik su kelnytemis, pilvuko neslepiau, ir beje, nudistu pliaze tikrai ne viena nestuke buvau. Idegiau ne per labiausiai, bet be jokiu demiu- labai graziai ir lygiai. Vis tikrindavau, ar pats pilvukas nekarstas, ir mano nuostabai, jis VISADA buvo vesus, net saltas todel jauciuosi tikrai nieko blogo nepadariusi.