As eidavau i pliaza. Ir i soliariuma kartais.
As irgi atsisakiau soliariumu, nors esu ju megeja Nestumo metu oi, kaip norejosi ten nueiti, bet laikiausi Pati esu dirbusi su soliariumais, tai galiu pasakyti, kad nevertetu eiti ir degintis i juos nesciajai, kad ir prisidengusi pilvuka, kad ir neisilus soliariumui, nes idegis nepriklauso nuo to saltas ar siltas yra soliariumas Visviena jis degina Ir sauleje reiketu vengti pasideginti, pacioms bus ramiau Juk tiek nedaug reikia pakenteti Dbar maitinu savo dukryte, bet irgi laukiu kol isibegesim su maitinimu, kad nebutu deginimosi kvapopo soliariumo
QUOTE(Pacific @ 2006 05 13, 14:21)
na reiks isigyti istisa maudimke,nes kaip bebutu i atskira jau papuliai netelpa
ir as ka tik nusipirkau atskira maudomymosi kostiumeli. po keliu dienu norejau parodyti vyrui kaip garaziai atrodau...bet irgi krutine tik lauk lipa. matyt ir man teks sia vasara pamirsti atskira kostiuma
Kai ant saulės truputį pabūnu, ima suktis galva, pykint pradeda.
bandau saugotis saules, o dar vasara tokia nevasariska
QUOTE(marlena24 @ 2009 06 02, 17:40)
Na, kai kam matyt periodas kategoriskai nuomone issakineti, o kai kam snipineti kas, kur, ka parase ui, kaip nekenciu tokiu "dalyviu" Darbe ryskiai neturite ka veikt.
Marlena, beskaitant sia tema, susidaro nuomone, kad Jums deretu apsilankyti pas psichologa ir aptarti savo nepilnavertiskumo kompleksus, susidariusius del Galbut, Jus sulaukiate nemaloniu pastabu del savo, atseit, suprastejusios isvaizdos, ir Jums norisi zut but irodyti, kad esate vis dar tokia pat zavinga, kaip pries ? Jus ir tebesate zavi, tik kitaip: su savo spuogais, pupsanciu pilveliu, nerangia eisena ir viskuom kitkuom Isgyvenate labai savita, idomu, kad ir su savo problemelem, perioda. Ismokite dziaugtis savimi ir leliuko laukimu, net jei ir nebesate tokia idegusi, sportiska ir Jus erzina viskas aplink, net ir forumo mamyciu nuomone Jos, noredamos gero, pataria, ko reiketu nedaryti. Kategoriskumo, zinoma, reiketu vengti
Man taip pat nera malonu stebeti, kaip buvusios tobulos (intensyviai sportuoju nuo vaikystes) formos virsta senio besmegenio figura, taciau siuos pokycius neisvengiamai turi pergyventi kiekviena , tik toms, kurios nera perdetai susirupinusios savo figura ir isvaizda, o daugiau demesio pries skyre savo issilavinimui, karjerai, pomegiams, su formu pokyciais susitaikyti gerokai lengviau, nei toms, kurios visa energija skyre isvaizdai. Juk po gimdymo buvusias formas susigrazinsime Pritariu, kad reikia labiau save priziureti nestumo metu: greiciau riebaluojasi plaukai, spuoguojasi oda, del sumazejusio kruvio greiciau nuseda riebaliukai Tik reikia moketi su humoru i tai zvelgti, paslepti trukumus ir nesukti galvos del smulkmenu. Juk sita betvarke ne amzinai truks
Beje, Marlena, plauku dazai anksciau buvo isties labai kenksmingi (mama sake, kad nudazyta oda atsiplaudavo tik po keleto plovimu), ypac cheminis susukavimas, todel musu mamos plauku ir nedazydavo, o dabartines priemones ( ypac trumpalaikio poveikio) tikrai tinka.
Nieko blogo, jei gydytojams leidus, saikingai deginsites sauluteje ar maudysites juroje, tik pilveli reiketu pridengti, nes kylant vidinei kuno temperaturai, leliukas jauciasi kaip pirtyje. O pakenkti leliuko smegenims galima kad ir paskutine savaite pries gimdyma, todel geriau degintis saikingai: ne per pati vidurdieni, geriau keliskart per diena po valanda, apskrudinant visus sonus, nei tysant kaip rastui, kol paraudonuosi kaip vezys As, pavyzdziui, deginuosi pavakary, po 30 min. nugara, abu sonus ir prieki (pilva neuzdengta laikau iki 15 min.). Kai tik pasijuntu ikaitusi, einu maudytis, po to pakeiciu poza. Visada turiu su savim vaisiu ir mineralinio. Taip deginantis nepasidaro bloga, neperkaistu. Reikia nepamirsti, kad apsauginis kremas padeda tik odai, o leliuka nuo perkaitimo turime saugoti pacios.
Soliariumo spinduliuote sukelia odos vezi, aisku, ne is karto, po 10 ir daugiau metu. Todel modeliai, aktoriai, dainininkai (jiems butinas tobulas nuolatinis idegis), dazniau nei kiti serga odos veziu. Nestumo metu sie spinduliai dirgina vaisiaus oda, gali jam sukelti odos dermatita, berimus, pigmentines demes, todel ne vienas ginekologas nerekomenduoja soliariumo. Aisku, viskas gali buti ir gerai, bet pati niekada nerizikuoju ir kitoms nepatariu.
Per pirma nestuma kamavo pusles uzdegimai nuo maudyniu juroje ir upese. Gine sake, kad nuo nesvaraus vandens, todel patare pries maudantis deti tampona, o geriau nesimaudyti, tik pabraidyti ir apsilieti vandeniu. Kadangi ties Palanga jura liepa - rugpjuti labai nesvari, maudytis nepatariu. Pati praejusia vasara turejau 2 gimdos uzdegimus del nesvaraus vandens
tornadas
na atsakymas as ir ne pries saikinga saulute, jei tik galima isbut joje, nes as kad ir kaip noriu man per karsta net ir kojas deginant sunku issedet
na atsakymas as ir ne pries saikinga saulute, jei tik galima isbut joje, nes as kad ir kaip noriu man per karsta net ir kojas deginant sunku issedet
QUOTE(pauksteee @ 2009 06 01, 08:13)
As irgi saulytej pasilepinu, tik pilvuko nedeginu:) ir tikrai jauciuosi del to ne blogiau, o tik geriau:) nes atsipaiduoji, pailsi saulytej. Nejauciu nei silpnumo, nei dar kazkokiu blogybiu del saules
ir as megstu save palepinti saulyteje, 7,5 men skridom i Turkija, labai sekingai, labai gerai jauciausi - lyg nebuciau nescia, pilvuka maza turejau, net kaikure negalvojo kad esu nescia
gulejau ant gultu po skeciu ir dazniau eidavau paplaukioti
super pailsejom
Ačiū Tornadui už išsamią ir mano manymu teisingiausią nuomonę, kuri tikiuosi numalšino čia įsiplieskusias pykčio ir ginčų kibirkštėles
Degintis bijau.... galbūt paprasčiausiai nejaučiu tam per didelio poreikio, nors mano oda tikrai labai šviesi. Nieko negarantuoju, galbūt ir aš netrukus susigundysiu saulute ir išeisiu trumpam pagulėti saulėje tuo labiau, kad nuo namų iki ežero 100m.
nežinau ar "pataikiau" į tinkamą temą, bet man labiau rūpi jūsų nuomonė ne dėl jūros, o dėl ežero....man atrodo ežere vanduo kur kas nešvaresnis nei jūroje,todėl maudytis bijau dėl įvairių infekcijų ir pan. kaip jūs elgiatės? galima maudytis ežere?
Degintis bijau.... galbūt paprasčiausiai nejaučiu tam per didelio poreikio, nors mano oda tikrai labai šviesi. Nieko negarantuoju, galbūt ir aš netrukus susigundysiu saulute ir išeisiu trumpam pagulėti saulėje tuo labiau, kad nuo namų iki ežero 100m.
nežinau ar "pataikiau" į tinkamą temą, bet man labiau rūpi jūsų nuomonė ne dėl jūros, o dėl ežero....man atrodo ežere vanduo kur kas nešvaresnis nei jūroje,todėl maudytis bijau dėl įvairių infekcijų ir pan. kaip jūs elgiatės? galima maudytis ežere?